çeyizlik :(

evet canım öyle aslında çok çok önceden koymakta hata, ama benim artık alma zamanım geldi benim annemde toptan alırız diyor ama o zaman hangi birini alıcaksın eksik kalır diye korkuyodum ama burdaki yorumları okuyunca rahatladım

Paran olunca hepsini toplu alırsın daha uyumlu ve daha indirimli olur emin ol.
Ben bir haftada aldım her şeyi. Biraz stresli oldu doğrusu, evlendikten sonra sorunlarım da vardı ondan.

Hiç düşünme. Allah mutluluk versin içine.
Huzurun olsun, paran olsun. En fazla 1 haftada alırsın hepsini.

teşekkür ederim canım güzel dileklerin için dediğin gibi hepsini aldığım zaman daha uyumlu olur yorumları okudukça içime su serpildi :)

5 ayda hallettim ben de bütün çeyiz işini.
Herşeyi minimum düzeyde aldım. Dantele falan gerek yok aslında. Ben masa örtüsü bile kullamıyorum. Hiç dantel almadım. Süse, bibloya, dantele para harcamadım. At kenara her ay bi miktar. Bahara doğru kampanyalar başlar zaten. Takip edersin, onlardan alırsın.

Bacim benimde ceyizlik hicbirseyim yoktu...
2-3 ay icerisinde aldim alacaklarimi...
Sadece haftasonlari...
2 sene gecti uzerinden ceyizim halada konusulur...
Yok yoktu gelen imrenerek bakiyordu...
Uzulme yeter ki elinde listen olsun ♥

canım benim sen hiç o tatlı canını sıkma, gönlünü ferah tut.. zamanla her şey olur. daha vaktiniz de var hem.. kimimizin durumu da tam tersidir, kız çabalarken erkekte herhangi bir şey yoktur o an için.. ama sabır. :) Allah yuva kurana yardım edermiş, iyi düşün iyi olsun canım :)

Valla canım dantel asla kullanılmıyo. O askerden gelene kadar bir iki masa örtüsü örsen yeter. Diğerleri de zaten atla deve değil. Para biriktir sen mutfak eşyalarını nişanlında beğenerek alırsın. Yatak odası falan da zaten beraber beğeneceksiniz. Neden sıkıntı ediyorsun? Ben çeyizimin hiç birini getirmedim neredeyse bi havlularımı bi kaç da örtü nevresim falan vardı onları getirdim. Gerisini 2 ayda tamamladım. 3 yıllık evliyim ihtiyaçları zamanla aldım evlendikten sonra.

Benim annemin ceyizinden kalanlar var ceyizimde

Nişanlının çeyizinde ne varmış merak ettim ?
Dantelinde olmasın modası geçeli çok oldu
Yavaş yavaş alırsın listeyi de boşver
Herkesin kullanışı farklı
Ayrıca ev hediyesi de o kadar çok gelioki

Sakin o listelerde gordugun abidik gubidik seyleri alma, hicbir seyi abartma. 10 senelik evliyim evimde hala bir kez kullanilmamis ceyizlerim var. Paketi acilmamis fincan takimlari, su takimlari, nevresimler, bornoz setleri... annem sagolsun cifter cifter aldigi, her gelen de bunlari üçer beşer arttirdigi icin evim esya deposu gibi...
Bu arada boyle cifter cifter alinmis seylere ragmen evlenince birsuru de eksigim cikmisti. Oyle bir evdi ki yumurta haslama makinesi var sarimsak ezecegi yok :)

bende gereksiz şeyleri istemiyorum canım anneme ödürttürcem dantelide yine 1 tane olsun diye teşekkür ederim cevabınız için

Bacim benimde ceyizlik hicbirseyim yoktu...
2-3 ay icerisinde aldim alacaklarimi...
Sadece haftasonlari...
2 sene gecti uzerinden ceyizim halada konusulur...
Yok yoktu gelen imrenerek bakiyordu...
Uzulme yeter ki elinde listen olsun ♥
liste yapmaya karar verdim zaten canım benim inşallah senin gibi bi çeyizim olur :)

çok sağol tatlım yorumları okudukça iyi düşünmeye başladım zaten :)

en güzelini yapmışsın canım eksikler tabi evlendikten sonrayada bırakılabilir dantele takılmıyorum canım ama hiç yok anneme ödüttürcem onuda bi tane nunumelik olsun yeter teşekkür ederim cevabın için

havlusundan çemberine kadar hepsi var canım yelek patik baya yapmış kayınvalidem sadece büyük ev eşyaları kalmış doğru danteli bende gereksiz buluyorum ama bir tane örtü bile olsa yeter çeyiz sonuçta dantel haricinde kullanabilceğim şeyleri almayı düşünüyorum canım teşekürler cevabınız için

illa olur canım zaten eksik önemli olan genel ihtiyaçlar benim şu olması gerekenler olsunda ötekileri evlendikten sonrada alırım :)

Benim kocama hiç çeyzi yoktu.hele gelin bohçası... rezalet.. unutamıyom

öncelikle mutluluklar eşya çeyiz okadar önemli değil önce kullanacağın eşyaları alırsın diğerleri zamanla tamamlarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…