teşekkür ederim iyi dileklerin için :) öyle düşünüyorum bende canım olması gerekenler olsunda ötekileri evlenincede alırımöncelikle mutluluklar eşya çeyiz okadar önemli değil önce kullanacağın eşyaları alırsın diğerleri zamanla tamamlarsın
Dantel vs boş iş onun yerine beyaz eşya, mobilya, yemek takımı filan daha makbul. İllaki olacak diyorsan hazır şimentablalar var hesaplılarından alırsın , banyo lifi dahi 2-3 tl'ye inan düğüne yakın herkes bişey getiriyor benim de yoktu ama eş-dost yetişiyor fazlasıyla. Rahat ol.merhaba herkese erkek arkadaşım şubatta nasipse askere gidicek. bu gün annesine gittik düğünden çeyizden falan açıldı konu erkek arkadaşımın çeyizinde olanları saydılar nerdeyse hepsi tam. askere gidince hazırlıklara başlarız dedi kayınvalidem seneye düğün düşünüyoruz nasipse, ama benim çeyizlik namına bişeyim yok. Çalıştıklarımla almaya çalıştıklarım var ama eksiklerim o kadar çok ki dantelim bile yok annem fazla umursamıyo alınır hepsini toplu alırız falan diyor ama millet kaç sene öncesinden anca tamamlıyor benim gibi olan var mı aranızda içim içimi yiyor. Burda bide liste vardı çeyizde alıncaklar diye onu görünce içim iyice karardı. alınacak öyle çok şey var ki benim gibi olupta çeyizini sonradan yapan varmı arkadaşlar? okuduğunuz için teşekkür ederim
çalışmıyorum canım ama ufak tefek almaya başlıcam artık bi yerden
dediğiniz gibi dantele gerek yok ama erkek arkdaşımın çeyizinde bile olunca bi tane bari olsun hiç danteli yok demesinler diye yazdım canım zaten temel ihtiyaçları alıcam bu sene içinde geri kalanlarıda ayarlarım bi şekilde çok teşekkür ederim yorumunız içinDantel vs boş iş onun yerine beyaz eşya, mobilya, yemek takımı filan daha makbul. İllaki olacak diyorsan hazır şimentablalar var hesaplılarından alırsın , banyo lifi dahi 2-3 tl'ye inan düğüne yakın herkes bişey getiriyor benim de yoktu ama eş-dost yetişiyor fazlasıyla. Rahat ol.
çalışıyodum canım bi sebepten dolayı işten ayrıldım şimdi şirket tarzı güvenebilir bi yer olmadıkça girmeyi düşünmüyorum. bende azar azar başlıcam artık bi yerden teşekkür ederim yorum için canımO zaman önce bir çalismaya bak. Hem bu sekilde istediklerini alirsin, hemde yuvana daha çok para gelir, bagimsiz olursun.
Bende çalisip, dügünden önce azar azar aldim bardaklari, tencereleri felan. Markasinada hiç bakmadim. Bazen promosyon oluyordu öyle birçok seyi aldim. Dantel felande gerçekten eskide kaldi. Kullanmiyor insan zaten öyle seyleri.
Valla herşey paraya bakar. Benim bir iğnem yoktu. Sözüm kesildikten sonra Ramazan girdi araya bekledik. Düğündende 15 gün önce ev yerleştirecektik. Tam 2 ayda iğneden ipliğe herşeyim oldu. Hatta fazlasıyla oldu. Dolap çekmece her yer doldu.merhaba herkese erkek arkadaşım şubatta nasipse askere gidicek. bu gün annesine gittik düğünden çeyizden falan açıldı konu erkek arkadaşımın çeyizinde olanları saydılar nerdeyse hepsi tam. askere gidince hazırlıklara başlarız dedi kayınvalidem seneye düğün düşünüyoruz nasipse, ama benim çeyizlik namına bişeyim yok. Çalıştıklarımla almaya çalıştıklarım var ama eksiklerim o kadar çok ki dantelim bile yok annem fazla umursamıyo alınır hepsini toplu alırız falan diyor ama millet kaç sene öncesinden anca tamamlıyor benim gibi olan var mı aranızda içim içimi yiyor. Burda bide liste vardı çeyizde alıncaklar diye onu görünce içim iyice karardı. alınacak öyle çok şey var ki benim gibi olupta çeyizini sonradan yapan varmı arkadaşlar? okuduğunuz için teşekkür ederim
yok canım Allah'a şükür maddi sıkıntımız annem en iyisini alıcam diyor ama şimdi umursamıyor hiç daha çok varmış gibi geliyor askerden gelmesi yaklaşınca anlıcak galiba. sizede mutluluklar dilerim canım :)Ben de seneye evleneceğim; nerede yaşayacağımızı bile konuştuk ama bir parça çeyizim yok
Her türlü alınır ama maddî olarak sıkıntılarınız varsa muhakkak bundan bahsedin nişanlınıza ve alışverişe filan nişanlınızın annesini karıştırmayın. Neticede ne siz peri padişahının kızısınız ne de nişanlınız kontşartlarınıza göre halledersiniz :)
Canım benim seni çok iyi anlıyorum. Biz de geçtik o yollardan. Ama inan o paçavraların hiç bi önemi yok. Bir evi yuva yapan sevgi, saygı, huzur gibi şeyler. Dantel mantel değil. Paran olduktan sonra hepsi hallolur. Olmasa ne olacak? İnan ki üzülmene değmez.merhaba herkese erkek arkadaşım şubatta nasipse askere gidicek. bu gün annesine gittik düğünden çeyizden falan açıldı konu erkek arkadaşımın çeyizinde olanları saydılar nerdeyse hepsi tam. askere gidince hazırlıklara başlarız dedi kayınvalidem seneye düğün düşünüyoruz nasipse, ama benim çeyizlik namına bişeyim yok. Çalıştıklarımla almaya çalıştıklarım var ama eksiklerim o kadar çok ki dantelim bile yok annem fazla umursamıyo alınır hepsini toplu alırız falan diyor ama millet kaç sene öncesinden anca tamamlıyor benim gibi olan var mı aranızda içim içimi yiyor. Burda bide liste vardı çeyizde alıncaklar diye onu görünce içim iyice karardı. alınacak öyle çok şey var ki benim gibi olupta çeyizini sonradan yapan varmı arkadaşlar? okuduğunuz için teşekkür ederim
çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için çeyiz listesine bakınca netten içim karardı ama burdaki yorumlar gerçekten çok rahatlattı beni teşekkür ederim yeniden :)canım artık sandık çeyizi denen olay yok
benim anneannemin ördüğü çarşaf takımı dışında çeyizimde bir tek dantel yoktu
olsa da anneme bırakır kullanmazdım
mobilyalar o kadar güzel ki örtüyle kapatmaya hiç gerek yok
diğerleri de paraya bakıyor
birikim yap, bir kaç ayda hepsini son modaya göre alırsın
hiiiiç dert etme, allah mutluluk versin
şimdiden hayırlı teskereler canım
haklısınız evin ihtiyacı hiç bitmez canım bende önemli olanları alıcam yetişemediğimide evlendikten sonra alırım artık teşekkür ederim cevabınız için :)boşuna sıkıntı ediyorsun kendine
bak ben evliyim hala çeyizim yok , yavaş yavaş ihtiyaç duydukça alıyorum
ev eşyası olsun çeyiz olsun hiç bir zaman bitmez , ömrün boyunca alırsın ..
evlendiğinde anlarsın , evlenmeden önce aldığın bazı şeyler fazla gelecek boşuna almışım diyeceksin veya kullanmam bana gerek değil dediğin şeyler bir bakmışın ki en çok ihtiyacın olan şeymiş.
ayrıca evinin durumuna , eşyalarının durumuna göre alacağın şeyler veya ihtiyaçların değişiyor
hatta bence evlendikten sonra çeyiz almak daha mantıklı
bir sürü yemek takımları alıyoruz , bakıyorsun ki çok fazla misafirin gelmiyor ayda yılda bir geliyor , sonra diyorsun ki aman keşke bir tane alsaymışım boşuna yer kaplıyor diye. çeyiz olarak sadece ütü süpürge vs aldım bunlarıda büyük lerden almıştım . şimdi pişman oldum valla, süpürgeyi küçük bir şey alsaymışım iki kişiyiz ev çok fazla batmıyor gerek yokmuş yani büyük temizlik robotuna .
doğru söylüyorsun canım paraya bakar herşey annemde toplu alırız diyor çevremde herkes çok erken başladı çeyize ondan kendimi kötü hissettim iyiki açmışım konu içim çok rahatladı yorumları okudukça :)Valla herşey paraya bakar. Benim bir iğnem yoktu. Sözüm kesildikten sonra Ramazan girdi araya bekledik. Düğündende 15 gün önce ev yerleştirecektik. Tam 2 ayda iğneden ipliğe herşeyim oldu. Hatta fazlasıyla oldu. Dolap çekmece her yer doldu.
Ben neler neler almıştımah bende aynı dertten muzdaribim, ve aynen benim annemde pek umursamıyor, ve ben 1 veya 1,5 yıl sonra evlenecegim :)
fincan takımımı geçen hafta aldım nasıl hevesleniyorum :)) dantel falan var ama çok eski belki yeniden yaptıracagız
konu çeyizken bir konuyu çok merak ediyorum kızlar, siz çeyizinize iç çamaşırı ve gecelik alıyormusunuz? ya ben alamıyorum çok utanıyorum annemden ama dugunden once almak istiyorum ne yapsamki??
doğru canım en önde gelen şeyler o saydıkların onlar olmasa çeyizin evin güzelliği hiç bi anlamı kalmaz teşekür ederim canım yorumun içinCanım benim seni çok iyi anlıyorum. Biz de geçtik o yollardan. Ama inan o paçavraların hiç bi önemi yok. Bir evi yuva yapan sevgi, saygı, huzur gibi şeyler. Dantel mantel değil. Paran olduktan sonra hepsi hallolur. Olmasa ne olacak? İnan ki üzülmene değmez.
ben alıyorum canım çok hoşuma gidiyor öyle cicili bicili dayanamıyorum giyorumah bende aynı dertten muzdaribim, ve aynen benim annemde pek umursamıyor, ve ben 1 veya 1,5 yıl sonra evlenecegim :)
fincan takımımı geçen hafta aldım nasıl hevesleniyorum :)) dantel falan var ama çok eski belki yeniden yaptıracagız
konu çeyizken bir konuyu çok merak ediyorum kızlar, siz çeyizinize iç çamaşırı ve gecelik alıyormusunuz? ya ben alamıyorum çok utanıyorum annemden ama dugunden once almak istiyorum ne yapsamki??
Rica ederim. Kafanı böyl şeylerle meşgul etme, bu günlerinin doyasıya tadını çıkar. Mutluluklar diliyorum.doğru canım en önde gelen şeyler o saydıkların onlar olmasa çeyizin evin güzelliği hiç bi anlamı kalmaz teşekür ederim canım yorumun için
Ben neler neler almıştım, annen neden görsün ki eşyalarınla gider.
ben alıyorum canım çok hoşuma gidiyor öyle cicili bicili dayanamıyorum giyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?