akrabalarımdan "aybike " kuranda geçmiyor sen diğer tarafta çağrılmayacaksın hep bu babanın çok bilmişliği yüzünden diye fişeklediler beni yıllarca
Bu nasıl bir zihniyettir ya Allah aşkına...
Biz kimiz ki ahiret olaylarına dalıp emir ve karar verebiliyoruz anında..
Yazık diyorum çok yazık..
O cümleye inanılmaz sinirlendim; asıl onlar Allah a nasıl hesap verecekler merak ediyorum...
Şirke giriyor bu ..
isimler tabi ki önemli ama şu da var ki
anlamlarını herkes taşıyor mu ? hayır..
Mesela Abdullah: biliyorsunuz ki Allahın abd'ı yani kulu demek..
Ama bu isimde olup ; insanlara kıyan ;acımasızca davrananlar yok mu? var...
osman isminin manası konusunda, bu dediğiniz yanlıştır. benim de araştırdığım isimler arasındadır osman, ondan dolayı iyi biliyorum. ne kadar alakasız adam varsa bana bunu söyledi osman isminin yılan yavrusu demek olduğunu. yalandır efendim. şimdi grubun görüşünün ismini verirsem burda çatışma çıkar o yüzden vermiyorum. şöyle özetleyeyim, çocuğunuza arapça bir isim koymak istediğinizde "aa nie arapça koyuyosun nie araplaşıyosun sen arapmısın" gibi saçma düşünceleri savunan insanların çıkardığı bir UYDURMADIR bu tanım. osmanın manası bir kuş yavrusudur, sülüne benzeyen. gerek osmanlıca kaynaklarda gerek arapça kaynaklarda bunu bulabilirsiniz.
o yüzden hep diyorum, araştırmadan her duyduğunuza inanmayın.
arapçada değişik isimler var, islam tarihinde bulunup anlamlarına şaşırılacak. ama bir çoğu lakap olarak geçiyor, şimdi adını hatırlayamadığım bir büyük zatın isminin manası "toparlayıcı" idi. daha efendimiz doğmadığı zamanda kabileyi toparladığı için insanların kendisine verdiği bir ad idi. bu tür şeyleri yarım yamalak karşımıza çıkarıyorlar, araştırınca hiç öyle olmadığını görüyorsunuz. lütfen dikkat edelim.
:1hug:sağlam koptum wallahi az önce:roflol::roflol::roflol:
Canim Libo$'um bosver sen canim yaa.Sadece bir kisi anlami güzel degil dedi diye sen o kadar arastirdigin bir isim icin kendini mi üzücen.Senin ne kadar bilgili biri oldugunu,bilincsizce bir ise kalkismiyacagini burada seni taniyanlar bildiler artik bunu.
Kizicigin adiyla yasasin insallah.allah uzun ömürler versin ona da bizimkilere de.
Benim bebislerimin isimlerini biliyorsun.Murat Furkan ve Betül.
Kiz senin sözlügünde bir bakasana,benim bebislerime ne yaziyor.Gerci anlamlarini biliyorum ama bakalim sendekinde ne yaziyor.
Hülya'nın anlamına bakıverin biiidee :gitme:
tesekkür ederim december arkadasım kendı adıma boyle bır acıklama yaptıgın icin
ben bastada belırttım yalnız bu kendı arastırmam degıl Mustafa Karatasın isim konusunda soylemıs oldugu bir soz bende cok sasırmıstım. Su an bebeığım olmadıgı icin isim konusunda br arastırmam yok ınsallah olurda tek sorun isim kalsın :) ama bunu ogrendıgımede cok sevındım tekrar tesekkur ederım :)
pınarcımmmmmmmm nasılsın sıdre cok guzel yaaaaaaaaa.................ıyı bak kendıne.................
benim bacım konu öyle dolu bir konu ki yaklaşık bir saattir baştan beri okudum..yorum yazan arkadaşlarda gerçekten çok iyi yaklaşmışlar konuya allah hepinizden razı olsun..
biliyorsun kızımın ismi de mavi su sidre bende çok düşünmüştüm isi konusunda bazen kızımın ismiyle de dalga geçenler oluyor bir çocuk daha olursa pembe sonrakine sarı koy falan diye bence söylediklerinden çok daha komikler onlar..ben şunu düşünüyorum
23 haziran 2006 cuma günü saat 12 civarı anestezinin etkisinden yavaş yavaş kurtulmaya başladığım ırak dohuktaki bir hastane odasında kokusu ve rengi hafızama kazınan o tarifi imkansız duyguyu yani anneliği ilk kez ete kemiğe bürünmüş şekilde hissettiğim rüyalarımdaki meleğin kucağıma verildiği an...aynen dediğin gibi rabbimin bana verebileceği en güzel hediyemi aldığım an...gözlerine bakıp kayboldum kuzumun aynen mavi bir deniz gibi aktı içime gözleri o an ismin mavisu senin dedim.eşimde sidre ismini çok seviyordu(ki bu ismin anlamını bir de senin tatlı dilinden dinlemeyi çok isterim doğrusu)mavi su sidre oldu..arapça mavi yi yazabilecek harf olmadığından mafi şeklinde okunur ve bu sebeple manası yok anlamına gelir diye kimliğine yalnızca sidreyi yazdırdık..
uzun lafın kısası benim yavruma ilk kez baktığım anda bir anne olarak hislerimi ifade eden bir isim koydum ona...bence bundan yüksek bir anlam yoktur..isteyen yeşilmi sarı mı diye dalga geçebilir cehalet derim geçerim...
sende kimbilir ne hislerle yavruna bu ismi verdin kimbilir o isim ağzından nasıl bir coşku nasıl bir nağmeyle döküldü her seslendiğinde...bunu başkasının anlaması zor tabi ancak sen bilirsin bu sebeple takma kardeşim..mühim olan senin hissiyatın senin çocuğuna o ismi vermedeki gayendir...bence gayette hoş bir isim hiç sorun edilecek bir tarafı yok isminin....
diliyorum rabbimden öyle salih ameller işlesin ki evlatlarımız bir sonraki nesil çocuklarına evlatlarımızın isimlerini koymak istesin..budur rabbimden dileğim ki rabbime layık kul olsunlar yeter..
sen ve ceylişim allaha emanet olun kardeşim...
:asigim::asigim::asigim:
Gülüm..
Anne olmak böyle bir duygu işte değil mi..
Yürekler yanıyor o aşkla;buram buram evlat kokuyor o doğduktan sonra heryer herşey..
Ne kadar güzel ifade etmişsin sen de Allah razı olsun..
(bu arada nerelerdesin yauv :)
Evet ; insan istersen herşeyle dalga geçebilir - hükmünü ve vebalini düşünmeden..
Halbuki kalp kırmak Allah ı incitmektir..
Bunu düşünsen sorun kalmayacak.
Biz bu ismi gerçekten ama gerçekten çok seviyoruz.Bir kere 9 ay boyunca -Ceylinimiz diye sevdik;kokladık.Hayallerimizi onun üzerine kurduk.)
İlk agusunu;ilk harflerini;ilk dişini kısacası hayatının en önemli iki senesini bu isimle yaşadık..
Öylesine nakşedilmiş ki içimize kopmak gerçekten zor olur ve anlamı bizim için çok kıymetli eşsiz baha biçilmez:)
Dünyadaki en manalı isim..
:)
Mavi Su ya gelince..Evet renk olduğu için ; bu tür yorumlara açık olacaktır..
dediğin gibi..
Ama yüreği ve aklı olana ruhundan hissedene:Mavi Su öyle güzel duygular katıyor ki..
Beni şahse huzra boğuyor..
Sidre:Eşimin de çok beğendiği bir isimdir..
Sidre-tül Munteha buradan gelir..
Harika bir anlamı var:arapçadır:
Ağaca teşbih edilen (benzetilen), yedinci kat gökte bir makam ismi.
Ayrıca:başka dillerde ;din ; ağaç ; gelenek ve kral anlamlarına gelir..
Sidr - Sidre..
İsmi ile yaşasın inş.
Canım el-muallimimizin isimler belli olmuş sanırım hepsi birbirinden güzel
Ecrin- Hüma -Elvan - Dila - başka neydicanım ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?