Cezası ne?

esergry

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2017
13.303
28.203
598
41
Kurumsal bir firmanın yeni ameliyat olmuş raporlu bir hastayı çalıştırmasının cezai yaptırımı nedir?
Bu arada iş güvenliği uzmanı haftanın 1 günü gelir. Onunla konuşarak durumu ayarlamışlar..
Bahaneleri işler biraz karışmışmış. Aslında abartılacak bir durum yok ortada..

Ameliyat sonrası istirahat raporunu resmi kanaldan işleme soktuysa istedikleri kadar cagirsinlar ise gitmeyecek. Telefonlara cevap bile vermeyecek.

Kurumsal bir firmanın yeni ameliyat olmuş raporlu bir hastayı çalıştırmasının cezai yaptırımı nedir?
Bu arada iş güvenliği uzmanı haftanın 1 günü gelir. Onunla konuşarak durumu ayarlamışlar..
Ozel sirket mi bende ameliyat oldugumda 1 ay raporlu olacakken 10 gun alabilmistim ne yazik ki ozelde boyle bir sekilde cikariyorlar

Ameliyat sonrası istirahat raporunu resmi kanaldan işleme soktuysa istedikleri kadar cagirsinlar ise gitmeyecek. Telefonlara cevap bile vermeyecek.

Resmi olarak raporlu. Ama bir müdür çağırmış özellikle.
Şahsen bu kişi de biraz yalaka bir tip olduğu için emir eri gibi koşmak zorunda. Yani o kadar para veriyorum yapacak tabi diye düşünüyorlar..
Başka bir eleman olsa git eve dinlen burada durma derler..

Ozel sirket mi bende ameliyat oldugumda 1 ay raporlu olacakken 10 gun alabilmistim ne yazik ki ozelde boyle bir sekilde cikariyorlar

Özel evet.
Kalite belgeli sözde kurumsal bir şirket..
Daha önce de raporlu çalışanlar oldu bunu özellikle çağırdılar. Yalak pis işlerini toparlıyor çünkü.

sgkya şikayet edecek. Raporlu kişiyi çalıştırmaları suç. Raporlu olduğu günü maaşından kesecekler ama çalıştıracaklar, sgk da raporlu olduğu günü kendisine ödeyecek çalıştığı halde, ne kadar güzel.

Sgk ya bildirsin .
Para cezası gelıyor .

Ne özeli canım, ben devlet kurumunda çalışıyordum işçi statüsünde.

6 aylık doğum sonrası ücretsiz izin hakkını bir departman yöneticisi kimseye vermezdi, sözleşmelisiniz, gelmezseniz sözleşmeniz fesh derdi.

Yine aynı kurum başla departmanda arkadaşım 3 aylık zorunlu izni dolmadan part time işe gelmeye başladı, onu da projedeki statüsünü düşürmekle tehdit ettikler.

He bunların hepsinin kılıfı var tabi, bu şekilde söylenmiyordur.

Sanırım kendisi de isteyerek gidiyor yani zorla getirtilmiyor o gelen kişiye de yalaka falan dediğinize göre eğer giden kişi isteyerek gidiyorsa yapacak birşey yok o kişinin sorunu alsaydı doktordan raporunu gelmiyorum deseydi doktor ne kadar gerekliyse o kadar veriyor çünkü siz ne yapabilirsiniz ki burada sizi ilgilendiren durum nedir ?

Sonuçta ortada bir usulsüzlük var. Devlet raporun 3. gününden itibaren kişiye ödeme yapıyor, çalıştığı yer de 3.günden itibaren ödemeyi kesiyor. Ama kişi çalışmaya devam ediyor. Çalıştığı yerin haberi olmasa bile bu durumdan, Sgk fark ederse para cezası kesiyor. Arkadaşınızın durumunda şirket, raporlu olduğu için ücretini devletin verdiği bir çalışanı gizli saklı çalıştırıyor (çünkü sgkda raporlu günleri istirahat olarak göstermek zorunda, çalışır gösterirse kendi eliyle yakalanıp ceza yer) ve haksız çıkar elde ediyor. Rapor alındığı anda artık sgk sistemine işleniyor. Yani raporlu olduğunu saklamak gibi bir şey söz konusu da değil.

sigortaya gidip direk şikayet etsene zorla çalıştırılıyorum diye brüt asgari ücretin yarısı kadar şuan 2029,50 ise 1014.75 tl cezası var ama şunu da yapabilir işveren raporu bildirir ama çalıştı der bu şekilde de sigortadan rapor paranı da alamazsın

Back
X