- 9 Aralık 2009
- 17.197
- 54.886
- 1.123
- Konu Sahibi Cubukmakarna
-
Elimizdeki para evin yarısının yarısını karşilar ancak kalanini kredi desek suan cekemiyoruz hali hazirda kredi var cunku elden taksit desek kabul etmez buyuk ihtimalElinizdeki para evin yarısını karşılıyorsa ablaya verin evi o şekilde alın.
Gerçi ev sahibi allah geçinden versin ama...ölmeden bu tür paylasimlara karşıyım ben.
En güzeli miras yoluyla kalınca 2 kardeş satıp bölüşmek.
Adamcağız zaten kendi üzerime alacağım diyerek altını çizmiş bu fikir alternatif olamaz. Ki dünyanın binbir türlü hali var yaşlıların bir garantisi oluyor bu yatırımlar, baksanıza şimdiden çocuklar zaten mal paylaşımına girmiş. Adamın iyi niyetini suistimal etmeyin ne alacak yapacaksa kendi üzerine yapsın. Siz de sakın ha sakın evde oturup kira vermelere kalkışmayın cok saçma kendi evinizde durun, gerekirse kendi evinizi kendiniz alın.Bende bunu dedim ilk parayı yarıya bölsün bize düşen kısmı bize versin biz paramıza ekleyelim biz ayrıca ev alalim diye nasıl diyim ben böyle birsey dedi adamın icinden gelmis iyilik ediyor oyle yapma boyle yap diye akıl mı vereyim terbiyesizlik olur biz hiç istemeyelim en iyisi diyor
Evet oturdugumuz semtten daha iyi bir yerde bakıyormus evi kayınpederO evin kirası şimdi oturduğunuz evin kirasının iki katı mı olacak yani öyle anladım ben. Eğer öyleyse ya semt olarak ya da evin içi olarak daha iyi bir yerde ayni paraya oturacaksınız. Bu kar olmuyor mu?
Ya zaten biz bisey istemedik kendileri dusunmus ustune yapmasinda da sakinca yok ama bana sacma geldi yine kira ödeyeceksem ne geregi var diye o yuzden cozum uretmeye calistim ablasiyla anlasamayiz cunku o yuzden reddetmeye karar verdik zaten hic istemicez birseyAdamcağız zaten kendi üzerime alacağım diyerek altını çizmiş bu fikir alternatif olamaz. Ki dünyanın binbir türlü hali var yaşlıların bir garantisi oluyor bu yatırımlar, baksanıza şimdiden çocuklar zaten mal paylaşımına girmiş. Adamın iyi niyetini suistimal etmeyin ne alacak yapacaksa kendi üzerine yapsın. Siz de sakın ha sakın evde oturup kira vermelere kalkışmayın cok saçma kendi evinizde durun, gerekirse kendi evinizi kendiniz alın.
Ee nasıl sizin karınız olmasin ki o zaman.. Yani benim için semt çok önemli mesela. Başkentte oturuyorum. Şu an oturduğum yerden yarısına başka yerde oturabilirim ama semt iyi olduğu için bunu tercih ediyorum. Özellikle çocuğunuz varsa okul acısından bile iyi olabilir. Eee sizin karınız ne o zaman denmesine sasirdim. Elinize para geçmiyor diye zararda olmuyorsunuz ki. BilemedimEvet oturdugumuz semtten daha iyi bir yerde bakıyormus evi kayınpeder
Ya evet semt iyi olacak ona hemfikiriz ama ablası var işin içinde ıste zamanında da cok kotuluk yaptı bize bu mal konularında eşim yinede onu dusunur olsun biz kanız o benim canim der ama o bile bıktı artık o otursa bisey istemem ben ama eger yine bana kotu bisey bi soz bir davranista bulunursa mal mulk icin bu kez kaldiramam diyor ortak bir olusumun icinde olmak istemiyor cok fazla o yuzden zaten red karari aldik buraya sirmakta ki amacımda objektif gorus almakti dogru mu yapiyoruz diye insan bazen icindeyken dogru karar veremez yaEe nasıl sizin karınız olmasin ki o zaman.. Yani benim için semt çok önemli mesela. Başkentte oturuyorum. Şu an oturduğum yerden yarısına başka yerde oturabilirim ama semt iyi olduğu için bunu tercih ediyorum. Özellikle çocuğunuz varsa okul acısından bile iyi olabilir. Eee sizin karınız ne o zaman denmesine sasirdim. Elinize para geçmiyor diye zararda olmuyorsunuz ki. Bilemedim
Iyi yapmışsınız. Ama kimse kimsenin hakkina girmezken şu durumda ne bulup ne söyler bilmiyorum. Is olsa yine de kendi iyi durumda sıcak para alacak çünkü. Ama doğru kararı vermişsinizYa evet semt iyi olacak ona hemfikiriz ama ablası var işin içinde ıste zamanında da cok kotuluk yaptı bize bu mal konularında eşim yinede onu dusunur olsun biz kanız o benim canim der ama o bile bıktı artık o otursa bisey istemem ben ama eger yine bana kotu bisey bi soz bir davranista bulunursa mal mulk icin bu kez kaldiramam diyor ortak bir olusumun icinde olmak istemiyor cok fazla o yuzden zaten red karari aldik buraya sirmakta ki amacımda objektif gorus almakti dogru mu yapiyoruz diye insan bazen icindeyken dogru karar veremez ya
Ev masrafına yardım etti mi şimdiye kadar ? Beraber yaşıyoruz dedin ya merak ettim. Eğer o masrafa katılmadıysa siz de kira ödemeyin .Kızlar merhaba hemen konuya gireyim
Şimdi şöyle eşim 2 kardeş ablası bekar bizde o da kiradayız. Kayınpederin durumu iyi geçen gün aradı dedi ki bir ev alacağım sadece 1 ev alabileceğim iki kardeşi ayıramam ev benim üstüme olacak ben ölene kadar satılamasın diye siz aile olduğunuz için içinde siz oturursunuz ablana evin rayiç kira bedeli neyse yarısını kira olarak ödersiniz dedi. Ablasıda de ne varsa ortak bugune kadar sattırmış birisi borcum var diye yarın öbür gün Allah gecinden versin birşey olsa anne babaya bizi kapının önüne koyar borcum var satalım diye öyle bi karakter hiç güvenmiyoruz birde soyle bisey var alacagi muhitteki evlerin kiralarinin yarisi zaten bizim kiramiz kadar yani hic birsey degismeyecek yine ben ayni kirayı ödeyeceğim biz eşimle bu teklifi reddetmeye karar verdik. zaten bugüne kadar biz hiç birşey talep etmedik onlar düşünmüşler cocuklar kirada böyle birşey yapalım diye. Reddetmekle sizce doğru mu yapıyoruz yada nasıl bir sey düşünülebilir bu arada bizde de biraz birikmis para var ayrıca cocuk icin biriktirdiklerimiz var belki ilerde ev alırız cocugumuz icin diyorduk ama şimdi böyle bir teklif geldi biz işin içinden çıkamadık açıkçası
Beraber degiliz o ayrı kirada biz ayrı kiradayiz ortak mallar vardi onları sattırdı hep borcum var diye daha once kayinpeder esimle ablasinin ustune yapmisti iki tane arsa dedi ki benim borcum var satalim mahkemelik olmayalim bizde de yarilarini alacak para yoktu esimde tamam dedi mecbur biz tutacaktık toprak satılmaz demistik cok uzulmustuk o zaman kayinpederde boyle bisey dusunmus benim ustume olsun satılamasın diye adamıda anlıyorum yani sağlama almak istiyor işini bir daha böyle seyler yasanmasin diyeEv masrafına yardım etti mi şimdiye kadar ? Beraber yaşıyoruz dedin ya merak ettim. Eğer o masrafa katılmadıysa siz de kira ödemeyin .
İyi semtlerde okullar da iyi olur . Çocukları özel okula göndersem desen yıllık 40k eğitim ve yemek , servisti kitaptı oydu buydu derken 50k oluyor . Ama kaliteli bir devlet okulu daha iyi olur.
Aynen evin kirasını bile yüksek söyler her türlü pislik yapar yani beklerimBence de kabul etmemek en mantıklısı, cunku tamam eviniz/semtiniz upgrade olsa bile sizin su an öyle bir şeye ıhtıyacınız yok, olsa bile önceliginiz o degil. Boşu boşuna daha keyfi bir sey icin hem o kadar taşınma masrafı + yine kira ödeyeceksiniz yine kendi eviniz olmayacak. Bir de anladığım kadarıyla o abla sorun cıkaran bir tip, öyle biriyle o semtteki kira bedelini belirlerken bile anlaşmazlığa düşersiniz, boşu boşuna para için tatsızlık çıkar huzurunuz kaçar
Aslında üzerine olan bir şeyi satmak istemesi çirkeflik olmuyor ki. Ortak olacağına 2 arsayı 1 size 1 ablaya alsaymış daha iyiymiş. Sonuçta hediye bu miras da değil. Ortak diye satamaz diye bir şey yok. Ben çok zora düşmedikçe satmam mesela sizin gibi ama o farklı düşünmüş. Yine de kabul etmemek ile iyi yapmışsınız. Belki kayınpeder farklı bir yol bulur. Sonuçta çocuklarına hediye vermek istiyor diye anladım.Beraber degiliz o ayrı kirada biz ayrı kiradayiz ortak mallar vardi onları sattırdı hep borcum var diye daha once kayinpeder esimle ablasinin ustune yapmisti iki tane arsa dedi ki benim borcum var satalim mahkemelik olmayalim bizde de yarilarini alacak para yoktu esimde tamam dedi mecbur biz tutacaktık toprak satılmaz demistik cok uzulmustuk o zaman kayinpederde boyle bisey dusunmus benim ustume olsun satılamasın diye adamıda anlıyorum yani sağlama almak istiyor işini bir daha böyle seyler yasanmasin diye
Aynen öyle hem kira alacak yıllarca hemde ilerde bizi kapıya koyup evin yarı ederini alacak saçma olan bi tarafta bu zaten reddetmek en mantıklısı dimiSiz evde oturup ablaya kira vereceksiniz.peki ilerde ev paylaşılırken oda hak sahibi olacak dimi? Yok ben yıllardır kira aldım demeyecek. Kayınpeder alsın evi ister otursun ister kiraya versin bence. Herkeste bugüne kadar nasıl nerde ıturduysa otursun
guvenmiyorsaniz ortak ise girmeyin, bir girdik ama hem biz hem de esimin kardesi cok dikkat eder.Kızlar merhaba hemen konuya gireyim
Şimdi şöyle eşim 2 kardeş ablası bekar bizde o da kiradayız. Kayınpederin durumu iyi geçen gün aradı dedi ki bir ev alacağım sadece 1 ev alabileceğim iki kardeşi ayıramam ev benim üstüme olacak ben ölene kadar satılamasın diye siz aile olduğunuz için içinde siz oturursunuz ablana evin rayiç kira bedeli neyse yarısını kira olarak ödersiniz dedi. Ablasıda de ne varsa ortak bugune kadar sattırmış birisi borcum var diye yarın öbür gün Allah gecinden versin birşey olsa anne babaya bizi kapının önüne koyar borcum var satalım diye öyle bi karakter hiç güvenmiyoruz birde soyle bisey var alacagi muhitteki evlerin kiralarinin yarisi zaten bizim kiramiz kadar yani hic birsey degismeyecek yine ben ayni kirayı ödeyeceğim biz eşimle bu teklifi reddetmeye karar verdik. zaten bugüne kadar biz hiç birşey talep etmedik onlar düşünmüşler cocuklar kirada böyle birşey yapalım diye. Reddetmekle sizce doğru mu yapıyoruz yada nasıl bir sey düşünülebilir bu arada bizde de biraz birikmis para var ayrıca cocuk icin biriktirdiklerimiz var belki ilerde ev alırız cocugumuz icin diyorduk ama şimdi böyle bir teklif geldi biz işin içinden çıkamadık açıkçası
Anladım tamam , ben de aynı evdesiniz sandım . Bence o eve taşının ama eşiniz de sürekli gizliden gizliye altın alsın , ah para yetişmiyor, borcum var vs vs desin . Madem borcum var deyince inanılıyor . Siz de deyin . Araba alın mesela işe giderken ihtiyaç duyun ona borcunuz olsun .Beraber degiliz o ayrı kirada biz ayrı kiradayiz ortak mallar vardi onları sattırdı hep borcum var diye daha once kayinpeder esimle ablasinin ustune yapmisti iki tane arsa dedi ki benim borcum var satalim mahkemelik olmayalim bizde de yarilarini alacak para yoktu esimde tamam dedi mecbur biz tutacaktık toprak satılmaz demistik cok uzulmustuk o zaman kayinpederde boyle bisey dusunmus benim ustume olsun satılamasın diye adamıda anlıyorum yani sağlama almak istiyor işini bir daha böyle seyler yasanmasin diye
Ee kadın kendi payını alacak kiradan. Siz de kendi payınız ile çok daha iyi bir semtte oturacaksınız. Hâlâ niye kadın sonra evde de hak iddia edecek diyorsunuz ki tabii edecek. Tamam kabul etmeyin mantıksız geliyorsa da kadına cebinizden para verecekmiş gibi konuşmaya da gerek yok. Ben sizi de pek iyi niyetli bulmadım kusura bakmayın. çünkü ortada hak ihlal edecek bir durum yokken bile biz zararlı çıkacağız evin çoğu bizim olmalı madem gibi bir anlayışınız var.Aynen öyle hem kira alacak yıllarca hemde ilerde bizi kapıya koyup evin yarı ederini alacak saçma olan bi tarafta bu zaten reddetmek en mantıklısı dimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?