Cidden aklınıza ihtiyacım var

Arsaları ayni anda almadi iste zaman vardı aralarında ortak hisseli oldu o yuzden ve mal satmaya karsiydik biz o kadar ivedi ihtiyacıda yoktu hani acil bisey olur para lazim olur gibi degilde resmen arsalari sattirdi gitti baska yerden kredi cekmis arsa almis oyle duyduk o zaman ve yüzlemedikte yani mal ortak olsun istemedi ama sattirirken borcum var diyordu acil para lazim diyordu ne bileyim ilginc bir tip bu yeni ev konusuda daha konusulmadi ne diyecek bilmiyoruz

evi alsinlar kiraya verin kirayi bölüsursunuz. ya da 1 ay siz alirsiniz 1 ay ablasi

Hiiç girme o topa elle muhatap ol ele kira öde kafan rahat evinde otur. Sen 10 yıl kira ödersin o 10 yılın sonunda babamın evinde oturdunuz der çıkar. Sen o evi zaten kendi evin gibi benimseyemezsin ki çünkü bilirsin ki eninde sonunda yarısı onun olacak ya sattıracak ya çık az da ben oturayım diyecek.

Eee siz istemiyormuşsunuz o istiyormuş. Belki o da size güvenmiyor. Ya da aldığı arsanın ona ileride daha çok kar getireceğini düşünmüş. Niye sizin istediğiniz gibi davranmadı diye çirkef olsun ki. Sadece bunlarsa ben illa çirkef demem. Siz de başka arsa alabilirdiniz metrekaresi daha küçük olan veya kredi çekip. Kadın gelip paranıza, arsanıza konmamış sonuçta.

Ya açıkçası biz ortak mal olsun istemiyoruz kısacası o yuzden red kararı aldik bunu da dogru mu diye danismak istedim belki benim goremedigim birsey vardir diye zaten ben dedim ilkten o otursun diye esim kira bile vermesin ablam isterse diyor malda mulkte degiliz ablası fena bir insan oldugu icin yine ne kotuluk gorecegiz diye tetikteyiz sadece

Madem öyle kiraya verin yarı yarıya bölüşün madem yarısı sizin kira bedelini de karşılıyor. Ama şöyle söyleyim bu devirde kimse kimseye ev vermez. Ben olsam bu teklife sevinirdim siz bilirsiniz

Iste fena diye verdiğiniz örnekler fena gelmedi. Belki gerçekten fena örnekler verseydiniz evet fenaymış derdik. Tabii ki içinize sinmeyeni istemeyin.

Yani evin konumu daha iyi yerdeyse suanki oturduğunuz ev ile bayağı fark varsa düşünülebilir tabi ..yarın bigun kayinpederinize bişey olsa evi sizin onayınız olmadan sattiramaz buarada ..ama kiraniz sabıtmi kalacak nasıl olacak bunlarında konuşulması lazım...ev bı alınsın tekrar değerlendirin..sorun yaşayacağınızı düşünüyorsanız da hiç bulaşmayın yabancı birine değerinde kiraya verilsin .yariyariya bölüşün kirayi

ben olsam evi baskasina kiraya verin kirayi ikiye bolun ablasina ve esinize olacak sekilde derdim.
tabi bunu onerecek kisi esiniz siz karismayin.
kiranizi ora karsilarsa sizde daha rahat birikim yapabilirsiniz bu sekilde kendinize rahatca ev alabilirsiniz ilerde.

onaya gerek yok anlasamazlarsa izalei şuyu davası acip satısa cikartabilir ve hiç olur o ev parasi.

Iste fena diye verdiğiniz örnekler fena gelmedi. Belki gerçekten fena örnekler verseydiniz evet fenaymış derdik. Tabii ki içinize sinmeyeni istemeyin.
Kardeşine yalan söyledi işte borcum var cok fenayım dedi ama aslında farklı niyetleri varmış diyebilirdi açıkça ben ortak istemiyorum diye biz mesela reddederken diyecegiz ortak mal istemiyoruz diye yalana gerek var mı sizce koca koca insanlar yani istemiyorsan istemiyorsundur net arkadan iş çevirmek bu bence paramıza yattı demedim zaten tabiki paramizi aldik ama elimizde ki maldan olduk ve söyledigi yalan bize en cok koyan insan kardesine neden yalan söyler empati yapın siz olsanız bozulmaz mısınız

Ama miras ev bu nasıl kardeşinin hakkını gaspedecek o dediğiniz davayı bilmiyorum ama oluyormu böyle birşey miras kalan evde
Evet oluyor bizde sonradan ogrendik keske arsalar satilmadan ogrenseydik dava etseydik keske yalan soyledi cunku bize bilmiyorduk

Ama miras ev bu nasıl kardeşinin hakkını gaspedecek o dediğiniz davayı bilmiyorum ama oluyormu böyle birşey miras kalan evde
tabi zaten miras olan mallar icin aciliyor.
kayin peder vefat etti diyelim iki kardes o evde ortak payci oldu, biri satmak istedi digeri sattirmadi ve evin tamamini alip diger paycinin hakkini verip aradan cikaramadi diyelim, satmak isteyen kisi izalei suyu davasi acip mahkeme yoluyla evi satisa cikartabiliyor.
herkes davadan sonra eline ne para kalirsa onu alip cekiliyor.
ha itiraz sureci var bu davaya eger itiraz edeceksen de kendin aliyosun evi falan oyle bir seyler var.
yani bana miras kaldi hayatta kimse satamaz sattiramaz diye bir sey yok.

Ben de olsam bozulurum ama çok fena birisi diye düşünmem. Kardeşimi tanıyorsam öyle biri olduğunu biliyorsam bastan inanmam zaten. Bazı insanlar da karşıdakini kırmayayım diye sorun çıkmasın diye yalan söylüyor. Keşke direkt satıp saha iyi yerde alacağım veya ortak arsa istemiyorum satıp tek kendime.ait alacağım falan deseydi. Belki de eşiniz sorun çıkarır diye düşündü o zaman da, ihtiyacım var diyeyim.sorunsuz hallolsun demiş de olabilir. Siz de aynı civarlardan metrekaresi daha düşük bir yer alabilirdiniz aslında değerleneceginizi düşünüyorsanız.

O davada aslında elindeki şeyi olduğundan düşük fiyata satıyormuşsun genelde. Aslında kardeşler aralarında anlaşsa daha iyi ama neyi paylaşamıyor bazen bu kardeşler bilmiyorim.

O davada aslında elindeki şeyi olduğundan düşük fiyata satıyormuşsun genelde. Aslında kardeşler aralarında anlaşsa daha iyi ama neyi paylaşamıyor bazen bu kardeşler bilmiyorim.
bizim babaanneden kalma bir arsamiz vardi kucuk bir sey 7 payciydik normal yolla satilsa elimize 20ser bin falan kalirdi.
paycilardan biri satmak istedi, bize sat payini dedik yok ben komple satilsin istiyorum vs dedi tartistik, geriye kalan 6 payci ne hali varsa gorsun dedik, izalei suyuya gitti ve hepimize yanlis hatirlamiyorsam uc kusur bin para dustu nerdeyse ve satisa cikaracagim diyen gidip izalei suyudan neredeyse yari parasina arsayi satin aldi.
diger paycilara yoplamda 120 bin odeyip hepsini satin almak yerine mahkemelerle vs ugrasti arsayi kendisine cok cuzi bir rakamla aldi.

Eee sizlerden biri alamıyor muydu?yoksa davayı açana öncelik mı veriliyor? Açık artirmaya çıkıyor diye biliyorum ben ama yanlış mı? Yatacak yeri yok bazı insanların.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…