evet o yorumu göremedim alıntı ile cevap yazacaktım...
hepiniz yardımcı olmaya çalıştınız herkese teşekkür ederim şu an daha iyi hissediyorum
[COLOR="#FF0000"valla altınlarımı sayısız kez istedi babam ben bile unuttum
sonra 5 milyar istedi vermedim
sonra 2 milyar yine vermedim
en son senin beline altın bilezik taktım gönder onu dedi gönderdik
bi 6 ay rahattım sonra 80 milyar çekin ben size veririm geri dedi
ha ilk gönderdiğimiz altını daha geri verecek 1,5 yıl oldu
evlendim bir ay geçmedi istemeye başladılar
hala devam ediyoruz bakalım ][/COLOR]
arkadaşım bu senin önceki konundaki yazın..
ailenle ilşkin bana kemaletin tuğcu hikayelerini hatırlattı...
asla para verme derim..annene ufak tefek harçlık ver ama gizlice belki heves ettiği bir şey vardır alır kendine..
Wuuuuuu guzeldiiii
Kutlarim sizi.
Bencede pisikologla boye seyler cozulmuyor cunku psikolog karsimizdaki insanlari degistiremiyor. Mesefa koy diyor e arsizsa karsindakiler duvar orsen fayda yok.
hahahahah kemalettin tuğcunun hikayelerinde en azından anne iyi oluyor dimi?
sana annemi anlatmayım dumura uğrama durduk yere :))))
anneme 5 kuruş vermem
benim derdim paradan ziyade onlardan korkuyorum ve öfkem nefretim var
evet ciddi anlamda fikri ve vicdanı olan cevap yazsın,
şayet site kurallarında bu var mı bilmiyorum ama polemikçiler yazmasınlar...
bu tür olaylar sizinde başınıza gelebilir aynı şeyleri tadabilirsiniz bu nedenle ahkam kesmeden düşünün...
kötü bir ailede büyüdüm kötü bir çocukluk gençlik yaşadım kötü bir şekilde evlendim sorumsuz annem çıkarcı şer..siz babam alkolik mendebur abim yüzünden kısaca problemim bu
daha önce neler yaşadım neler çektim yazdım bahsettim ama sonu gelmiyor her dönem aynı konuları açıp 9-10 cevap alıyorum konum derinlere gidip kayboluyor.
dönem dönem hatıralarımı içimde canlandırıyorum saatlerce,tek tek hatırlayıp tekrar yaşıyorum hatırlıyorum olanları sinir oluyorum...
sonra annem babam abim arıyor çok sakin normal konuşup telefonu kapatıyorum
halbu ki içim kan ve katran dolu ahh bir dökülebilsem
içimde başedemediğim bişeyler var
lütfen söyleyin lütfen ne tür bir terapi almama lazım
yok mu eski kötü hatıralarla bağımsız yaşamanın bir yolu?
nasıl baş edeyim nasıl unutayım var mı bir kitap bir yol yordam bişey...
birde babamla annemle konuşmuyorum onlar haftada bir kez ararlar beni öyle konuşurum kendiliğimden aramam hal hatır sormam
babam hala para istiyor benden psikolojik sorunlarım dışında birde bu var
bundanda vaz geçirmem lazım onu
canım korkular normaldir ama ana babayı affetmenin kolay yolunu söyliyim sana .
ben onlarında psikolojik sorunlarının kaynağının çocukluklarında yaşamış oldukları problemler olduğunu düşünüyorum ve bu beni çok rahatlatıyor daha merhametli davranıyorum çünkü biliyorumki çocukken dedem babama ve kardeşlerine çok şiddet uygulamış çok baskı kurmuş oda bize uyguladı bunu olgunlaştıkça anladım ve rahatladım kızamıyorum ona artık .bu saatten sonra tek temennim iyi bir ebeveyn olmak ve öyle bir eş bulabilmek ve unutma ayağımız taşa takılsa dahi Rabbim mükafatını verecek
evet ilk evlendiğim yıla göre şu an bayağı ilerledim gerçekten de
belki bebeğim olunca daha da iyi olurum
geçmişi unutamama hastalıgı yanı obsesif kompülsif bozukluk olarak gecer
bi sıkıntınız olmasa bıle gecmıste yaptıgını hatalar yada yaşadıgınız kotu olaylar pesınızı bırakmaz
en buyuk tanılarından bırısıde sureklı ocagı kontrol etmek yada evden cıkınca sureklı kapıyı kıtledımmı dıye dusunmek yada bıkac kere kontrol etmek
acıkcası bunun tedavısı bıraz zor ilerledikce ıyılesmesıde zorlanıyo
hastalıgın sebeplerınden bırıde kucukken aıleden cok baskı gormek
bence tedavı yontemını bı deneyın:13:
affetmek elimde değil içimden gelmiyor
affedeyim diyorum azıcık yumuşasam babam para mevzusunu açıyor yine
düşünün babam ben bekarken abime sigara parası istemeye komşuya yollardı
git x teyzeden 20 tl iste eğer yoksa 10 tl de oda yoksa 5 verecekmişsin annem sonra verecek dersin
komşu vermezdi çünki geri ya ödemezlerdi yada 2-3 ay sonra verirlerdi
baba komşu vermedi derdim genç kızım
bakardı pencereden bak x komşunun kocası geliyor git 20 tl iste yoksa 1o tl versin yoksa 5 tl versin babam sonra verecek de
ne kadar gururum kırılırdı
şimdi ben yüz versem dönüp dolaşıp isteyecek benim o kadar sağlam sinirlerim yok ki
babam yok deyip kestirsem ya versen ne olur hadi ver 2 ay sonra vercem 4 ay sonra veririm uzatıp durur
yani problemim kendi kendini yeniliyor unutmaya fırsatım yok
uzun yıllar okb tedavisi gördüm
ama bunu hiç duymadım
ciddi mi geçmişi unutamama da mı vardı içinde???
neden annene okadar kızgınsın belki baban döver diye seni koruyamamıştır korkusundan..anlatırsan seni daha iyi anlarım..
Ne demek. Yazmak rahatlatiyor. Allah kimseye dermansiz dert vermesin. Iyi geceler. ★
Cok haklisin kolay degil,fakat sen bunu icinde büyüttükce,büyür.
Hayati bazen oldugu gibi kabul edince duruluyor insan biraz.
Biz sucladikca bizi mutsuz edenleri,o öfke bizim icimizi kemiriyor.
Inan ki yasadikca insan bosvermeye alisabiliyor,tabi ki cogu zaman duygu ve düsünceler icinde canlaniyor,hamilesin yanilmiyorsam?
Belki ondandir ki,sen yavruna baska bir hayat sunma arzusundayken kendi kini hatirlayip öfkeleniyorsun ve benim sucum neydi diyorsun?
Ama tekrarliyorum ileriye bakmayi ögren.
ne kadar güzel bebişinle eğlenirsin, az kalmış canım ; bebişin için hazırlık yaparsın gelene kadar
yok beee babam annemi dövmez hiç
annem kendi çıkarını düşünürdü hep
bir kuruşunu görmedim
ben nişanlıyken bana takılan paraları aldı ses etmedim
nişanlıma ziyarete giderken kasıtlı evde bırakmış tüm parasını damat ne güne duruyor diye
tuvalete giddik
cebimizde 1 tl yok
ee sen ne yaptın o parayı dedim
unutmuşum dedi
hep çektiği bir numaradır
birde diyor ki utanmadan yüzsüz
nişanlın babana başlık parası veririse değerin artar
halbu ki babam annemin görümcesi eltisi anneme verdiği başlığı hep yüzüne vurdu
benim de yüzüme vurulması (kayınvalide eleti görümce vs) umru değil
daha neler neler
abime kız bakıyor evlendirecekler
abim çalışmıyor
bana annem diyor ki gelin gelince ağzını açıp tek kelime etmiyeceksin ben seni bilirim sen çok hasetsin ( abime yapılan ayrıcalıklara yaptığım isyanlar sonucu haset olduğum hükmettiler) sen o geline dirlik vermessin babanda sana dirlik vermez
sonra Allah beni kurtardı ordan
o gelen gelinde annemin ağzına küfretti o... dedi annem tek kelime edemedi
abimi nişanladılar boğazlarına kadar borçlandılar bende bu kadar borçlanmayın yarın bir gün ödeyemez perişan olursunuz dedim
annem hasetlenme haset sana alınıyor (nişanlım alıyordu nişanlıydım ben) ona neden alınmıycak dedi babamı üstüme saldı
bende ben almayın demiyorum benim nişanlım bütçe ayırmış siz kredi kartınla alıyorsunuz ben evlenip gidicem bana ne ben uyardım dedim
şimdi hala o borçları ödüyorlar
zaten para borç istmeemleri de bu borçlarla alakalı
Kastettigim affetme o tarz bir affetme degil. Zaten kimseyi affetmek zorunda degiliz affetmek istemeyebiliriz mesela ben icimi kinle dolduran kisiye karsi asla eskisi gibi olmak istemiyorum bana yasattiklarini unutmak istemiyorum. Ama onu aklimdan cikarmaliyim cunku onun dusuncesi beni yipratiyor uzuyor. Affediyorum derken o kisiyi degil bana hissettirdiklerini affediyorum. Siz de komsudan para isterken yasadiginiz gururunuzun kirilmasi hissini affedin mesela.
Inanciniz nedir bilmiyorum ama bazen kaderci yaklasmak gerekiyor yasadigimiz olumsuz seylere. Yoksa iyice isyan edip kendimizi yipratiyoruz. Benim de babamla problemlerim var ve ben diyorum ki yasamam gerekiyormus ki yasadim bunlari bunca olumsuz seyden farkinda olmasam bile mutlaka pekcok ders cikarmisimdir ve gelecek hayatimda bunun faydasini gorecegim. Oldurmeyen dert guclendirir derler ya ben buna cok inaniyorum. Her seyin bir amaci var ve eminim bunlari yasamanizin size kattigi seyler olmustur. Kendinizi affedin oncelikle. Duygularinizi yasadiklarinizi. Akliniza kotu seyler geldikce zihninizi tamamen bosaltmaya calisin ve dusuncelerimi affediyorum diyin. Kisileri affetmeseniz bile onlarin size hissettirdiklerini affedin. Meditasyon yapin inancli biriyseniz namaz kilin bol bol dua edin. Yada yazabilirsiniz mesela ben yazmayi sevdigim icin aklima kotu seyler geldikce yaziyorum. Yada sizi uzen seyi kendi kendinize anlatip sesinizi kaydedin bu da bende ise yariyorbir de ben yuruyorum zihnimi dagitmak icin. Biraz takintili biriyim aklima bir sey takildi mi yerimde duramiyorum cikip yuruyorum. Ha bir de şu aklima geldi kotu hissedince cesmeyi acip anlatiyorum sonra buz gibi suyla elimi yuzumu yikiyorum iyi geliyor. Anlik olarak olumsuz duygulardan bu sekilde kurtulabilirsiniz ama kalici olarak unutmak icin destek almaniz gerekir heralde. Yada sizi uzen kisilerden tamamen uzaklasip onlari tamamen hayatinizdan cikarmak.
Allah nasip ederse yapıyorum ama içime o bile sinmiyor
kendim karar veremiyorum
illa biri yönlendirecek
o kadar özgüvenimi çalmışlar
evet bunu aşmayı istiyorum
benim üzülmeme neyse de bebeğim stress olacak
ona bunu yapmaya hakkım yok
kin öfke bitiriyor insanı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?