obsesıf komplüsif bozuklulk dıye bı rahatsızlık var zamanında bunula alakalı bıraz arastırma yapmıstım ordan bılıyorum
eskı esınden ayrılan bı ablam aynı sızın gıbı gecmıstekı esıyle yasadıklarını unutamıyormus terapıye gıtmıs
dedıkı ıcımde ne kadar cozemedıgım dugum varsa hepsı cozuldu dedı
ve sımdıkı esıyle cok mutlu
sız bu durumunuzu anlattınızmı hıc doktora?
canım yazdıklarını okuyunca evli ve çocuklu bir bayan yazmış sandım ama henüz 17 yaşındaymışsın..tebirik ederim seni kişisel gelişimle ilgili bayağı yol katetmişsin
uzun yıllar okb tedavisi gördüm
belli derecede fayda gördüm
ailem huzurlu olmadığından (eve abimin getirdiği kadınlar, kızkardeşimin evlenip bana hava atması,babamın inanılmaz hakaretleri,annemin bana yaptıkları) ilaç terapi ilaç ilaç sonra ilaç derken evlendim
şimdide eskiyi unutamama gibi bişey oldu
okb mi yab mı bilmiyorum
okb diye gecıyo bence dogumdan sonra tekrar terapıye gıdın sonucta oncekınden fayda gormuşsunuz google yazıncada cıkıyo zaten gecmısı unutamam hastalıgı diye
Kastettigim affetme o tarz bir affetme degil. Zaten kimseyi affetmek zorunda degiliz affetmek istemeyebiliriz mesela ben icimi kinle dolduran kisiye karsi asla eskisi gibi olmak istemiyorum bana yasattiklarini unutmak istemiyorum. Ama onu aklimdan cikarmaliyim cunku onun dusuncesi beni yipratiyor uzuyor. Affediyorum derken o kisiyi degil bana hissettirdiklerini affediyorum. Siz de komsudan para isterken yasadiginiz gururunuzun kirilmasi hissini affedin mesela.
Inanciniz nedir bilmiyorum ama bazen kaderci yaklasmak gerekiyor yasadigimiz olumsuz seylere. Yoksa iyice isyan edip kendimizi yipratiyoruz. Benim de babamla problemlerim var ve ben diyorum ki yasamam gerekiyormus ki yasadim bunlari bunca olumsuz seyden farkinda olmasam bile mutlaka pekcok ders cikarmisimdir ve gelecek hayatimda bunun faydasini gorecegim. Oldurmeyen dert guclendirir derler ya ben buna cok inaniyorum. Her seyin bir amaci var ve eminim bunlari yasamanizin size kattigi seyler olmustur. Kendinizi affedin oncelikle. Duygularinizi yasadiklarinizi. Akliniza kotu seyler geldikce zihninizi tamamen bosaltmaya calisin ve dusuncelerimi affediyorum diyin. Kisileri affetmeseniz bile onlarin size hissettirdiklerini affedin. Meditasyon yapin inancli biriyseniz namaz kilin bol bol dua edin. Yada yazabilirsiniz mesela ben yazmayi sevdigim icin aklima kotu seyler geldikce yaziyorum. Yada sizi uzen seyi kendi kendinize anlatip sesinizi kaydedin bu da bende ise yariyorbir de ben yuruyorum zihnimi dagitmak icin. Biraz takintili biriyim aklima bir sey takildi mi yerimde duramiyorum cikip yuruyorum. Ha bir de şu aklima geldi kotu hissedince cesmeyi acip anlatiyorum sonra buz gibi suyla elimi yuzumu yikiyorum iyi geliyor. Anlik olarak olumsuz duygulardan bu sekilde kurtulabilirsiniz ama kalici olarak unutmak icin destek almaniz gerekir heralde. Yada sizi uzen kisilerden tamamen uzaklasip onlari tamamen hayatinizdan cikarmak.
bu arkadaş ailesi böyle arayıp huzursuzluk verdiği sürece psikoloğun yada psikiyatristin kralına gitse iyi olamaz
pekı napıcak insan bu dusuncelerle yaşayamzkı:44::44:
aslında sein yaşadıkların atlatılmayacak şeyler değilde ,işte aileni bıçak gibi kesip atamıyorsun..onların sorunları senide sıkıyor ister istemez..
Allahtan babamın maddi durumu iyiydi,fakat 11 yıldır evlilik hayatında dikiş tutturamadı ,geçimsiz,memnuniyetsiz ve hep bizi bunalttı..
bu arkadaş ailesi böyle arayıp huzursuzluk verdiği sürece psikoloğun yada psikiyatristin kralına gitse iyi olamaz
yapıcak şey kendini meşgul etmeye çalışmak,
ölüm yok ya sonunda herşey olacağına varır..
para sıkıntısı bitse aramasalar düzelir arkadaşın psikolojisi...
okb diye gecıyo bence dogumdan sonra tekrar terapıye gıdın sonucta oncekınden fayda gormuşsunuz google yazıncada cıkıyo zaten gecmısı unutamam hastalıgı diye
sen olsan ne yapardın??? nasıl bir yol izlemeliyim?
giderim terapiye
eşim zaten teklif etti
ben istemedim hazır değildim
sonra bebeğim geldi
kesin kararlıyım birdaha para mevzu olursa insan gibi uyarıcam bak sana küfür ederim diycem
bakalım anlıycak mı
Ben bu kadar kötü şeyler yaşamamış olmama rağmen.
Kötü rüyalar gördüğümde anlıyorum çocukluk evremde psikolojimin bozulduğunu.
Rüyalarımda annemle kavga ediyorum.
Babamla kavga ediyorum.
Bağırıyorlar.
Kaç gece anneeeeee diye bağırıp uyandım odadakiler uyandırdım
Daha geçen gün gördüm aynı şekilde bi rüya ne kadar kötüydü.
Gerçekmiş gibi etkiliyor.
Annem çok triplidir.
Herşeyi yanlış anlamaya çok meğilli.
Dediğin şeyin köüsünü alıp trip atar.
Yine o şekilde gördüm uyandığımda bile sinirliydim.
Çok etkiliyor.
Canımıda yakıyor.
Psikolojim kötü onunda farkına vardım.
Ama ne yapabilirim bilmiyorum.
biliyormusun bende aynen babama benziyorum
bu psikolojik bişey
hem nefret ediyorum hem öfkelenmem bağırmam aynı ona benziyor çok üzücü
Allahtan sevdiklerime yapmıyorum
öfke kontrolüm hiç yok
Bende benzememek istiyorum biraz daha sakinleştim üniyi kazanınca ama bilmiyorum kız kardeşim çok asi olmaya başladı olur olmadık yerde 'Niye atarlanıyorun be'' diyo napıcam bilmiyorum.
ALLAH yardımcımız olsun
tipik aile yapısı oğlunu pohpohlayacağına iş bulmadan kadın getiremezsin desin..abinde suç yok onu bu hale getirende kabahat..aslında düşündükçe farkına varıyorum,
benim hissettiğim bir tür çaresizlik kendini savunamama durumundan korkma kaçınma duygusu
geçmişten ziyade,
eşimle flört ettik sonra nişan yapmaya karar verdik
20 saatlik yoldan geliyorlar beni istemeye ve nişan takılacak
abimde o gün kadın kaçırıyor (!)
daha doğrusu kadına sen çık gel bizim eve diyor
ben bunu duydum babama dedim ki
baba bak cmartesi benim nişanım var uzaktan geliyor bu insanlar
bize ne derler bu kadın bu çocuk kim derlerse ? (kadının çocuğuda vardı ,kınamıyoru minsanın başına herşey gelir ama o kadında ben sonra geleyim sisin nişanınız var demedi çıktı geldi)
bak pzarttesi gideceler Allah aşkına pazartesi gelsin kız diye yalvardım 3 gün
tam üç gün yalvarmak ne demeek???
sen babasın dağ gibi arkamda dursana
ben ne yapım dedi babam kız gelsin sana ne zararı var diyor
abim çıktı odasından o kız buraya gelmesse içerim o o..çocuğunu da ailesini de ....................................................... yaparım
ama nasıl küfürler
babamda dedi ki bak adam gibi dur yoksa seni rezil eder ben karışmama
böyle bir çaresizlik var mı??
babam ya babam müdahale edemedi
anneme dedim yok
birgün idare edemediler beni
şimdi ben bunlar para ister geri vermezler eşimle armaı bozarlar diye korkuyorum
yani başa çıkamamktan
çok şükür 3 seneye yakındır baş ettim
küfür falan etme..geri teper böyle şeyler..eşile anlaş..eşim altınlar borsaya yatırdı kaybetti çok sıkıntıdayız,sizede demek istemedim de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?