ciddi beraberliklerde cinselliğin sınırı ne olmalı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
evli olmadığınız ama evlilik düşünceniz oldugu,ciddi beraberliğiniz oldugu biriyle cinsellik yaşar mıydınız,cinsellikten kastım illaki tam alamıyla ilişki değil,ama onu tatmin edebilicek durumda..işin günah durumunu karıştırmadan,doğrularımızla,yanlışlarımızla,erkeklerin bakış acısıyla,kendi bakış acılarımızla cevap verirsek güzel bir konu olur.

sorumun cevabına gelince,ben böyle bişeyi yaşadım bir erkekle,ikimizde hiç cinsel ilişki yaşamamıştık daha önce ve onu memnun etmek için bitakım şeyler yaptım.(anal yada oral ilişki değil) telefonda olsun,gerçekte olsun..bazen utanıyorum aklıma geldikçe şuan ayrıyız çünkü ve yıllar geçti hala benimle barışmak istiyo..bu konunun bahsi de bir daha hiç acılmadı.zaman zaman pişman olmuyorum,ama bazen de utanıyorum bilmiyorum.
sizce beni unutamamasının sebebi bu olabilir mi? ama baska biriyle haydi haydi gerçek anlamda ilişki yaşayablirdi diye düşünüyorum.
fisfisfis

Evlilik öncesi ilişkiye sıcak bakmak ya da bakmamak kişinin vicdanı ile alakalıdır..
Burada kalkıp da özelimi açmak istemem,evet yaşadım ya da yaşamadım demem ben.. :1closedeyes:
Ancak evlenmeden önce cinsel ilişkiyi yaşayan ya da yüzeysel de olsa birbirini tatmin eden kimseyi ayıplamam,kendi hayatıdır derim. Aynen nikah kıyılmadan kendine dokunulmasını istemeyen kadınları da anladığım gibi..:CüvCüv:
Yani ben ne o taraftayım ne de bu tarafta. Hiç kimsenin hayatı hakkında yorum yapmam,bana da karışılmasından hoşlanmam..:delphin:

evlenmeden once cinsellige karsiyim ben ama yapana,olabilir diyenede saygim sonsuz,,,lale arkadasiminda dedigi gibi herkezin kendi hayati beni ilgilendirmez....

ama bence seni tekrar istemesinin sebebi tadi damaginda kalmistirda ondan diye dusunuyorum ama seviyoda olabilir ,yanlis anlama...........

ben hala iyi ki cinsellikte ileri gitmedim diyorum. evvlenmeden evvel bunu yaşayanlara da saygım sonsuz ama seni sevdiği hususunda şüphelerin var zaten. bazen erkekler elde edemediklerinin peşinde oluyorlar.

bu sorunun cevabı görecelidirsüprizzzzz

walla bende karşıyım belkide onunla olmayacak bu hayatta herşey geçici ii düşünmek lazım derimm

Bana göre yanlışş herşeyin yeri ve zamanı var derim kendimce

Evlilik öncesi ilişkiye sıcak bakmak ya da bakmamak kişinin vicdanı ile alakalıdır..
Burada kalkıp da özelimi açmak istemem,evet yaşadım ya da yaşamadım demem ben.. :1closedeyes:
Ancak evlenmeden önce cinsel ilişkiyi yaşayan ya da yüzeysel de olsa birbirini tatmin eden kimseyi ayıplamam,kendi hayatıdır derim. Aynen nikah kıyılmadan kendine dokunulmasını istemeyen kadınları da anladığım gibi..:CüvCüv:
Yani ben ne o taraftayım ne de bu tarafta. Hiç kimsenin hayatı hakkında yorum yapmam,bana da karışılmasından hoşlanmam..:delphin:

her kelimesi benim zihnimden çıkmış gibi duran laliş kelimelerine ilave
evlenmeden önce herhangi bi şekilde yakın temas ne yanlıştır ne de doğru
çünkü yanlışın ve doğrunun netliği,kesinliği yoktur.
hangi konuda olursa olsun tek bi tanım çıkarmak mümkün değildir
bana göresi,sana göresi,ona göresi hatta size göresi,bize göresi vardır
böyle oynak bi zeminde
ben de lalişim gibi tarafsızım
ne yanlıştır diye ahkam keserim ne doğrudur diye hüküm veririm
bana ne der geçerim

Bu bir seçimdir ve kişiye özeldir...

Cinsellik ne baskıyla ne de bastırılmayla ortaya çıkmaz...

Ve herkesin bu olaya bakış açısı farklıdır...

Unutmamasının sebebine gelince neden bu da olabilir akside herşeyi açıkça konuşarak anlayabilirsin canım.....

Zaten yaşanmış ve bitmiş

Elbette bir sınırda durmak lazım, tabi bu fikir kişiden kişiye farkeder :jeyyar: . Bende eşimle evlenmeden beraber oldum ama ilk o olmuştu sonda o oldu. Tabi bu işlerin garantisi yok, insanlar son anda nikah masasından kalkıyor. En iyisi bir noktada durmayı bilmek. Şimdi diyeceksiniz ki -"hoca verir talkımı kendi yutar salkımı" haklısınız.
Canım sana da diyebilecegim bence geçmişe takılma gelicege bak. Eger ki çocuktan hoşlanıyorsan bir şans tanı ama daha önce yaşadıgınız ilişkinin yanında daha mesafeli ve emin adımlarla yürü.a.s.

sevgisinden falan şüphem yok zaten..sadece bu bi etken olabilir mi tarzında bi soruydu.boşverelim onu.

tabiki göreceli bi kavramdır.zaten göreceli oldugu için açtım konumu.genel-geçer bişey olsa açmazdım dimi.

kendi fikrim : ben yaşamadım tam bir ilişki ewlenene kadarda böle olması gerektıgınden yanayım AMA herkes isediğini yaşar sonunda pişman olmayacaksa istediğini yapsın herkesin kendi özgür iradesi saygı duyarm yerimseniben

arkadaşa sordum evlenmeden önce ilişki oldumu diye oda bana verseydim bu kadar kıymete binmezdim dedi..annemde dedi ciddi berberliktir nişandır..evlilik yakındır,cinsel ilişki hariç önsevişmenin öpüşmenin koşulu heyecan getirir..haydar dümende de okudum ..hiç birbirine alışmadan evlenenler kardeş kardeş yaşıyor gülüm..

Ben yapım gereği biraz kötümser olarak düşünürüm her konuda..Hiç bir zaman hayata toz pembe bakamadım..Pembe olduğu zamanlarda bile mutlaka kötü tarafını aradım durdum..İlişkim için de aynı şey söz konusu.Ne kadar ciddi olursam olayım hatta nişan bile söz konusu olmasına rağmen ne malum yarına çıkacağımız diyerek hareket ettim hep..Ne demişler gelin ata binmiş ya nasip demiş..Ben bunun doğrultusunda kararlarımı verdim.Kararlarım doğrultusunda ilişkimi sürdürdüm:delphin:..Allaha şükür bu yapıma uygun ve buna saygı gösteren bir erkek var hayatıma....:asigim:

herkes kendi bedeninden ve değerlerinden sorumlu olduğuna ve de bunlar kişiden kişiye değiştiğine göre; kimse kimseyi ayıplayamaz, kınayamaz. Kimse kimseyi dar görüşlü, eski kafalı ya da geniş mezhepli, namussuz vb şekillerde eleştiremez.

konu açılmışken yazmadan edemeyeceğim: ey hemcinslerim, biraz olsun bedeninize saygı gösterin ve beraber oluyorsanız karşınızdaki düşüncesiz erkekler önemsemese de korunmayı unutmayın! sonrasında en yakın kız arkadaşlarınızla hamilelik testi sonucu beklerken soğuk terler dökmeyin!:1closedeyes:

Herkesin kendi bileceği şey.:kahve:
Soruya gelince ben evlenmeden birlikte olmadım.
Bu yüzden kalkıpta evlenmeden olmaz,niye birlikte oldun diye fetva vermem.

Yetiskin olduktan sonra, kendi kararlarini kendi verebildikten sonra, ne yaptignin gayet iyi farkinda olduktan sonra, gerek vicdanen gerek mantiken bunu yasamak istedikten sonra...
herkez bu konuda özgürdür bence...:kahve:

Cinselik iki kisinin arasinda yasanir, ve o iki kisinin rizasi icinde olan ve biten hersey sadece o iki kisiyi ilgilendirir...:delphin:

şimdi evlilik öncesi cinsel yakınlasma hos değil bunu kabul ediyorum
yalnız uzun suren beraberlıklerde olması da normal
ates ile barut, aşk ile cinsellik
aşkın sevginin oldugu yerde cinsellikte vardır ve dogaldır da
hanı bazen yorum yapıyorlar ya arkadaslar
gercekten sevse istemez bilmem ne falan bunlar boş
bunun için ben evlilik kararlarını fazla uzatılmaması taraftarıyım
bu da benım kısısel gorusum (dini acından baktıgım ıcın)

Bu sınır kişiden kişiye değişir...
Bunun içinde sınır buraya kadar olmalı demek yanlış.
Kişi belirler sınırı.

Back
X