- 18 Mayıs 2017
- 229
- 184
- 103
- 37
- Konu Sahibi Thes ise saff
-
Amin Teşekkürederimİyilik etmişsiniz merak etmeyin.Allah saglıkla,huzurla büyütmeyi nasip etsin...
ms ve otizm hastalığının aşının uzun vadede zararı olduğu ve son yıllardan aşılardan dolayı arttığı söyleniyorHangisi neye sebep oluyormuş ?
Genetik yatkınlık teknolojinin bilinçsiz kullanımı değil asi yani sebep :)Amin Teşekkürederim
ms ve otizm hastalığının aşının uzun vadede zararı olduğu ve son yıllardan aşılardan dolayı arttığı söyleniyor
Şu an aşı yaptırmayan aileler yüzünden eski bazı hastalıkların tekrardan yayılmaya başladığı beni aşının iyi bir şey olduğuna ikna ediyor peki ya zararlarıBide bu asilardan bizde olduk hiç te asi yüzünden ağır hastalıklar gecirmedik
Bence çocuk hasta olduğunda verilen antibiyotik den daha zararlı değildir
arkadaşım yeni doğum yaptı bu konuyu dünya sağlık örgütünde çalışan bir eczacı ile konuştuk bu konuştuğumuz kişi suriye sınırına yakın bir çadır kentte çalışıyor ve ailelerin aşı yaptırmayarak çocuklarına asıl zararı verdiklerini
bulaşıcı hastalıklarda artış başladığını özellikle artan savaşlar nedeniyle bunun ortadoğudan yapılan göçlerle daha da artacağını aşının eskisinden daha özenle takip edilip yapılması gerektiğini söyledi
ayrıca aşısı yapılan hastalıkların hiçbir tedavisi olmadığını tek çarenin aşı olduğunu da söyledi
Şu an aşı yaptırmayan aileler yüzünden eski bazı hastalıkların tekrardan yayılmaya başladığı beni aşının iyi bir şey olduğuna ikna ediyor peki ya zararları
Çok şükür yaptırdım aşıları o konuda sıkıntı yok sadece yanlış yapıp yapmadığı mı merak ediyorum ve bundan sonrakileri yapıp yapmama konusunda tereddütlüyüm hiç bir anne çocuğuna zarar gelsin istemez haliyle onun için en iyisi bulmam gerekKar zarar ilişkisinde fayda durumuna bakılır aşının verdiği ihtimal zararlar küçüktür asi yapıldığında görülen faydadan
Bende anneyim bende çocuğuma zarar gelsin istemem benim çocuğuma vurdurmadigim asi yüzünden başka çocuğunda zarar görmesini istemem üstelik çocuğum asi olmadığı için daha ağır hastalık geçirebilir bu riski asla alamam.Çok şükür yaptırdım aşıları o konuda sıkıntı yok sadece yanlış yapıp yapmadığı mı ve bundan sonrakileri yapıp yapmama konusunda tereddütlüyüm hiç bir anne çocuğuna zarar gelsin istemez haliyle onun için en iyisi bulmam gerek
İki gün sonra çocuğumun aşısı var ve kafam çok karışık herkes çok zararlı diyor hatta kazanılmış bir dava var adam ikizlerine aşı yaptırmamış mahkemeye vermişler adam aşının zararlarını anlatınca kazanmış davayı napacaz biz şimdi aşı yapmalı mı yapmamalı mı sonuçta yavrularımız bizim herşeyimiz ona zarar vermek istemiyorum ne yapmalı bir fikir verin
Bence daha önce aşı yapılanlar bile tekrar incelenip yeniden aşılanmalı (öyle bir durum oluyorsa tabi), ülkeye giren çıkanın haddi hesabı yok, on yıllardır ilmek ilmek uygulanıp başarı sağlanan aşıların ülkeye kontrolsüz girişler yüzünden allak bullak olduğu, yıllar önce ortadan kalktığı düşünülen hastalıkların yakın zamanda yeniden ülkede görülmeye başladığıyla ilgili bir rapor yayınlanmıştı drlar tarafından.
Ben de aşı taraftarıyım, aşı zayıflatılmış hastalık mikrobu içerir bağışıklık sisteminin hazırlıklı olmasını sağlar, hastalığın kendisi aşıdan daha mı az zararlı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?