- 29 Şubat 2012
- 7.898
- 15.458
- 298
- Konu Sahibi Thes ise saff
-
ne olur bu geyige inanmayin... ms inde otizmin de sebepleri belli degil. bebeginizi sacma bir sucicegi hastaligindan kaybetmk ya da sakat birakmak istiyorsaniz ayri tabi.Amin Teşekkürederim
ms ve otizm hastalığının aşının uzun vadede zararı olduğu ve son yıllardan aşılardan dolayı arttığı söyleniyor
Çocuğunuz kaç aylık?Karma aşı herhalde öylemi?Ben her iki çocuğuma yaptırdım.Biri hafif,diyeri biraz zor geçirdi.Hastalığın vereceyi zararlar aşının zararlarından daha çoktur.Ama anne ve ya babada herhangi birşeye karşı alerjik durum varsa,aşı yapılmamalıdır.
Son 2 yaş aşısı hangi aşı olduğunu bilmiyorum sadece okuduklarım kafamı karıştırdı ve çocuğum için endişelenmeye başladım
hanimefendi konudan bagimsiz lutfen "deyil" diye bir kelime yok o "degil" ."vereceyi" degil "verecegi" yumusak g lutfen. annesiniz cocugunuza en guzelini ogretin...Yukarıdaki yorumları okumadan yazdım.İlk aşı deyilmiş,şimdiye kadar olanları yaptırmışsınız zaten neden korkuyorsunuz ki?Bence bir araştırın aşı yaptırmamanın zararlarını
Bu yüzyılda devlet desteği olmadığı için halaaa su çiçeği kızamık boğmaca vs gibi basit aşı ile önlenebilecek hastalıktan evlatlarını kaybeden anneler varken siZin bu düşünceniz fazla lüks ve anlaşılamaz bence. Bazı aşılar aşı takviminin dışında olmasına rağmen pahalı demeyip onları da vurduruyoruz.Bütün aşıları oldu zaten bu son 2 yaş aşısı ve çok korkuyorum yanlışmı yaptım diye bir anne olarak tedirginliğimi anlamanızı bekliyorum
Aşı yaptırıp yaptırmamak sizin tercihiniz ama Çiçek hastalığı gibi öldürücü bir hastalık aşılar sayesinde artık eskisi gibi görülmeyen bir hastalık, çocuk felci keza öyle.İki gün sonra çocuğumun aşısı var ve kafam çok karışık herkes çok zararlı diyor hatta kazanılmış bir dava var adam ikizlerine aşı yaptırmamış mahkemeye vermişler adam aşının zararlarını anlatınca kazanmış davayı napacaz biz şimdi aşı yapmalı mı yapmamalı mı sonuçta yavrularımız bizim herşeyimiz ona zarar vermek istemiyorum ne yapmalı bir fikir verin
eger asi yaptirmayacaksiniz lutfen cocugunuzu digerlerinden ayri buyutun.
ne olur bu geyige inanmayin... ms inde otizmin de sebepleri belli degil. bebeginizi sacma bir sucicegi hastaligindan kaybetmk ya da sakat birakmak istiyorsaniz ayri tabi.
hem neren okudunuz?
hanimefendi konudan bagimsiz lutfen "deyil" diye bir kelime yok o "degil" ."vereceyi" degil "verecegi" yumusak g lutfen. annesiniz cocugunuza en guzelini ogretin...
turkiyede yasamiyor olusun turkcedeki Degil DEYIL yazmana bahane DEGIL. turkce yasadigin sehre ulkeye gore degismiyor...Türkiye vatandaşı olmadığım,Türkiyede yaşamadığım ve Türkiyede okumadığım için öyle yazmış olabilirmiyim?Ben Türkiyede yaşamıyorum ve biz "değil" yerine "deyil" yazıyoruz.Bu kadar yorum içinde bir tek harfe takılmanız da ayrıca ilginç.Hem anneliyim de muzakereye açık bir konu DEYİL.Kendim okumuş biriyim ve çocuğuma da herşeyin en doğrusunu öyretiyorum...
eger asi yaptirmayacaksiniz lutfen cocugunuzu digerlerinden ayri buyutun.
ne olur bu geyige inanmayin... ms inde otizmin de sebepleri belli degil. bebeginizi sacma bir sucicegi hastaligindan kaybetmk ya da sakat birakmak istiyorsaniz ayri tabi.
hem neren okudunuz?
hanimefendi konudan bagimsiz lutfen "deyil" diye bir kelime yok o "degil" ."vereceyi" degil "verecegi" yumusak g lutfen. annesiniz cocugunuza en guzelini ogretin...
Bu adamin biri varmis...masallarindan once o hastaligi kaptiginda neler yasar bir onu tartin duyar duyar etraf duyarli anneden gecilmez oldu bunca senelik tibbi bir kenara atalim doktorlari da kendi kendimizin doktoru olalim...Etrafca yeterince asisiz Suriyeli cocuk var zaten arkadasin dedigi gibi cocuklarina asi yaptirnayanlar dagda yasasin bizimkilerin gunahina girmesin
Bide bu asilardan bizde olduk hiç te asi yüzünden ağır hastalıklar gecirmedik
Bence çocuk hasta olduğunda verilen antibiyotik den daha zararlı değildir
Asi sayesinde korunulan hastalıklardan da biraz bahsetseniz ?Cocugumuzu neden diğerlerinden ayrı büyütüyoruz ? Sizinkiler aşılı zaten korkulacak bir durum yok sizin için .
Ayrıca paleo vakalarına bakarsanız 1970 lerden beri Türkiye'de paleo vakası bildirimi sadece canlı aşının neden olduğu paleolar. Yani çocuk felci artık silinmiş bir hastalık ve bu hastalık hortlarsa eğer nedeni hala salakça yapılmaya devam edilen canlı asi olacak.
Otizm ise 1960 lardan sonra Amerika da cok sık görülmeye başlanılan bir hastalik ve doğuştan değil sonradan oluyor. Asi uygulamasının artışına paralel bir artısı da var. Bence goz ardı edilmemeli.
Hepsinden öte aşının tam bir koruyuculuğu da yok. Zaten bu yüzden dozlar sık sık tekrar ediliyor. Ben saglikciyim 3 er dozdan 3 defa hepatit aşısı oldum ve hala bağışıklık oluşmadı.
Prof Dr Alişan yıldıran beye bir sefer olsun kulak vermenizi tavsiye ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?