- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.972
- 798
- Konu Sahibi peaceful16
-
eşini de düşünmen gerekiyordu işler bu hale gelmeden önce. ama sürekli ben, ben, ben dersen kimse katlanmaz buna.Kimi dusunmem gerekir?
eşini de düşünmen gerekiyordu işler bu hale gelmeden önce. ama sürekli ben, ben, ben dersen kimse katlanmaz buna.
ne için konu açtın ve tavsiyeler alıyorsun?Isler bu hale geldikten sonra?
ne için konu açtın ve tavsiyeler alıyorsun?
zaten öncesinden bu yana birikmiş yaptıkların, patladı sonunda. her şey bir günde ortaya çıkmaz. yaşananlar birikir birikir, sonucu olumlu veya olumsuz ortaya böyle çıkar.Isler bu hale geldikten sonrasi icin. Oncesi icin bisey yapamadigim icin
zaten öncesinden bu yana birikmiş yaptıkların, patladı sonunda. her şey bir günde ortaya çıkmaz. yaşananlar birikir birikir, sonucu olumlu veya olumsuz ortaya böyle çıkar.
elbette her şey iki taraflıdır.Insan kendi hatalarinida gormeli ama dimi yani bir taraf melek bi taraf seytan degilki.. birde benim iyi huylarim da cok, yaptigim guzel seyler kayboldu..
Insan kendi hatalarinida gormeli ama dimi yani bir taraf melek bi taraf seytan degilki.. birde benim iyi huylarim da cok, yaptigim guzel seyler kayboldu..
Herkesin iyi yanı kötü yanı vardır bunda haklısın. Ama bir insanla hayatını paylaşıyorsan ona kulak vermek mecburiyetindesin. Bu adam sürekli değişmezsen olmaz ben bunalıyorum dedi. Kaba da söyledi hakaretle de söyledi ama anlamadın aynen devam ettin.
Bir insanın on tane iyi huyu vardır da bir kötü huyu onu siler atar mesela. Sizin kötü huy öyle bir kötü huy. Çünkü özeleştiri yapar gibi yaparken bile aslında çekilmesi gereken bir huy gibi geliyor. Dikkat edin her cümlenizde ama seviyorsa katlanmaz mı var?
Yani adamın her sözüne kulak tıkayıp seviyor katlansın umursamazlığındaydınız. İki ağlar bir özür dilerim seviyor affeder dediniz belki. Ama bir insan ne kadar da sevse katlanamadığı bir huyunu değiştirmediğini gördüğünde de artık o kişiyi artık sevmeyedebilir. Sevse de katlanamayadabilir.
Evet bendeki bu huy diger artilari goturenlerden.
Seviyosa kalmazmi ozlemezmi yine dememin sebebi aslinda suanda ben ne yaparsam yapayim tam olarak degisimi gosteremem , evet degismem gerektigini bu huylardan vazgecmem gerektigini, bunaltmamam gerektigini biliyorum. Ama bunu su surede gosteremem ki, konusmayarak yuzune bakmayarak kendine gelmesini saglayacagim sadece. Belkide oda zaten ters tepip dicekki umursamiyo bile hala .
Ama eger ozlerse , sevgisi bitmemisse bunlari gorur bence, yani o yuzden sevgisine konsantre olmus olabilirim. Elimden pek bisey gelmiyor gibi hissediyorum onu kendi dusunceleriyle basbasa biraktim sonucta , beni gormuyor, duymuyor , konusmuyor.
Cumartesi geldiginde de ona hava muamelesi yapacagim dedik, sifir iletisim konusma yok bakisma yok.
Demin annem aradi, diyorki esin geldiginde yuzyuze enine boyuna konusun yapabilecekmisiniz degisebilecekmisiniz vs sakince. Ama o tabi o kaba laflarinin hic birini bilmiyor.
İletişim sadece konuşarak yapılmaz ki. Siz iletişimi sadece konuşmaya indirgiyorsunuz.
Adam zaten sizin bu konuşmalarınızdan bıkmış. Şimdi annem öyle dedi diye geldiğinde yine daraltmak için bahane buldunuz ama yapmayın.
Değiştiğinizi sık boğaz etmemenizle göstereceksiniz. Gelir gelmez hadi konuşalım derseniz eski halinizle devam etmiş olacaksınız.
Adam size konuşmak için adım atmadığı sürece konuşmayın. Kendi konuşmak isterse de çok uzatmadan işi sevmeye bağlılığa değişmeye ve özürlere bağlamadan konuşun hatta. Belki yanlış bir imaj ama bendeki imajınız sürekli duygulardan bahseden ve bu tip sorunlarda bile hislerden bahseder aşırı duygusal bir kadın. Bu da yorucu. Yani adımı duygularınızla ve pişmanlıklarınızla da boğmayın. Bir kez olsun karşısında güçlü durun.
Kendi konuyu açarsa sakin ve kararlı konuşun ama adam hala yüzünüze bakmıyorsa da mevzu açmayın
Hayir ya annem detaylari bilmiyor :)
Ama burda konustugumuz yuzune bakmayip tripli davranmak yani mailde yazdigima aynen devam etmek meraba bile dememek.
Bu sefer sakinlikle konusacagim o konusmak istediginde, aceleye getirmeyecegim. Duygusalim evet ama asiri degil oldu bittiye getiririm yani cok onemsememis davrandim genellikle.
Bu sefer herseyin hakkini veririm.
Amacim daraltmak onu bogmak konusarak oldurmek degil. Nasil davranacagimi kestiremiyorum bu psikolojiyle iyice berbat etmemek icin size soruyorum.
Konuyu acmam ben, pesinde de donmem. Peki merhaba? Veya hosgeldin. ?
O sofranin kurulmasi bile iliski devam ediyor demek dimi, hicbisey olmamis gibi davranmaya zorlamak. Haklisiniz yani ben hep ustunu kapattim onemsemedim ciddiye almadim ozur diledim falan . Bu sefer farkli olmali.
Bu arada ailesiyle gorusmemis duruyor.
Suanda mesaj geldi whatsapptan hemen ciktim gormesin diye. Iyimisin ? Birseye ihtiyacin var mi?
Yazmis.
Bak sen kendine az hakim olsan adam sana adım atacak.
Sakın hemen bundan yüz bulup adama bir şey yokmuş gibi davranma. Senin hataların çok ama o da ağır konuştu kırgınsın yani unutma bunu.
Gayet mesafeli bir mesaj atabilirsin bence. Mesela iyiyim teşekkürler sen de bir sorun yoktur umarım gibi.
Biraz bekliyorum az sonra cevap yazarim.
Yok , iyiyim sagol sende iyisindir umarim gibi bisey yazarim.
Beklemiyordum sormasini. Bakalim devaminda ne gelecek , belkide sorumlu hissettigi icin soruyor yalnizim ailem yok yanimda
Bak gördün mü ? Ayy nasıl mutlu oldum suan anlatamam ya. Bak nasilda geri adım atıyor. Ağırdan sat kendini. Uzun uzun mesajlar yazma. Gel burdan taktik al,kafana göre bişeyler yazma. İyiyim bir şeye ihtiyacım yok teşekkürler yaz mesela.Suanda mesaj geldi whatsapptan hemen ciktim gormesin diye. Iyimisin ? Birseye ihtiyacin var mi?
Yazmis.
Bak gördün mü ? Ayy nasıl mutlu oldum suan anlatamam ya. Bak nasilda geri adım atıyor. Ağırdan sat kendini. Uzun uzun mesajlar yazma. Gel burdan taktik al,kafana göre bişeyler yazma. İyiyim bir şeye ihtiyacım yok teşekkürler yaz mesela.
Aynen hemen öyle atlama. Barışmak istiyorsun ve seviyorsun seni anlıyorum. Ama bunu bugüne kadar yoğun hissettirdiğin için bunları yaşıyorsun. Çeki düzen vereceksin zaten kendine de elin değmişken ona da ver. Bir daha nasılsa barışır diye ağzına geleni söylemez.
Çok ağır konuştu sana. O seni affedecekse sen de onu affedeceksin. O da hatalıydı.
Hemen indirme yelkenleri. Cevap ver elbette ama barışalım mı diyen yada barışacak hissi taşıyan mesajlar olmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?