Canım merhaba, siyaset okursan hukuk veya maliyeden çift anadal yapabilirsin. BU biraz okuduğum üniversitedeki o zamanda açılacak çift anadal programlarına bağlı yani her üni o anadalı çifte açmayabilir.
Bunların şartları var zaten belki biraz araştırdıysan görmüşsündür. Belli bir ortalamayla çift anadala kabul alırsın ve belli bir ortalamayla da bitirmen gerekir ikinci anadalını. mesela ist üni en az 3.00 ortalamayla başvuru alıyor ve mezun olman için genel ortalamanın en az 2,75 olmasını istiyor. vb. detaylar var.
Eğer ki, aslında hukuk istiyorum kazanamazsam siyaset yazarım çift den hukuk okurum gibi bir düşüncen varsa bu seni çok zorlar bence dikkatli bir seçim yap çift yapmak gerçekten zordur :) yandalı çok düşünme bence bildiğin sertifika alıyorsun hani ben şu dersleri gördüm biliyorum dersin ileride işine çok yaramaz sana bir uzmanlık alanı sağlamaz.
gitme ihtimalin olan üniler varsa onların bu konuyla ilgili yönetmeliklerini oku, şu sıra başvuru zamanı olması lazım şartları yazar web sitesinde. Bi de kontenjanlar genelde 3-5 kişi oluyor o konu biraz kötü tabi.
hakkında hayırlısı olsun inş. sen hele bi yerleş de