Çift Çizgi Topiği'nin Geyik Versiyonu

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Tedavi
Kan uyuşmazlığında amaç annenin Rh pozitiflere karşı antikor oluşturmasını engellemektir. Bu nedenle kan grubu Rh(-) eşi Rh (+) olan gebelere 28. haftada anti-D iğnesi yapılmalıdır. Bu ilaçlara halk arasında uyuşmazlık iğnesi adı verilir. Doğumdan sonra bebeğin kan grubu pozitif ise ilk 72 saat içinde yeniden anti-D yapılmalıdır.

Benzer şekilde düşük, dış gebelik, kürtaj gibi durumlarda da müdahaleden hemen sonra anti-D yapılmalıdır. Tanısal amaçlı girişimler olan amniyosentez, kordosentez, CVS gibi işlemleri takiben anti-D yapılması gebeliğin sağlıklı devamı açısından son derece önemlidir.

bakın nettende bunu buldum

benim geçen akşam acil gittiğim kadın doğum uzmanıda çok ünlü bi doktor burda
oda bana aman kızım haftaya muhakkak vurdur esgeçme dedi bana ben salı gidip vurdurucam

araştır öznurcum
bence bikaç ayrı doktordanda fikir al
benim halamda da var yengemde de var çocukları kocaman halamın
en küçüğü 12 yaşında onun zamanında bile vurulmuş bu iğneyi halam öyle söyledi
o zaman birde çok zor bulunan bi iğneymiş

araştırırım ozmana kadar madem.başka dr.a da soralım
sonra yaptırmaya karar verirsem kendi dr.uma ne diyeceğim.
tekrar sorarız içimiz rahat etmedi deriz.o da zaten öyleyse yaptırın der.

ama düşünüyorum sonuçta bu dr.un yüzlerce hastası oldu
benim gibi kaç tane tecrübe edindi.
bu tecrübelere göre zaten güvenmek gerek.

bugün kk da akşam ettim resmen.bütün gün burdaydık kızlar heeee.
hiç iş yapmadım.yarın da gezmeye gidiyorum.annemlere gidiyorum 1 günlüğüne.

öznurcum sen herşeyin en iyisini bilirsin tabikide içinden nasıl geçiyosa öle yap
kıs benim patron prof eşide kadın doğum uzmanı dur ben birde onlara soriim

KIZLAR BENDE ÇIKIYIM kapatıyım dükkanı şiştim valla aşağı yukarı kapı açmaktan bide salak adam geldi derici kapıyı açtım anahtarla kimse yok dedim adam girdi oturdu gazete okuyoo bende oturdum onla sonra yukarda cebin çalıyordu oda duydu bende çıktım almaya hemen aldım indim 10 saniye sürmedi geri zekalı almış başını gitmiş kapı açık anahtar kapıda içersi deri dolu kasalar var işyeri gsm leri masanın üstünde ben yanlızım şok oldum hayvan haftaya gelsin söylüycem ağırdan geliyon galiba insan gidiyom derr

çiğdemcim canım benim inşallah bebişin kucağına sağlıkla gelicek
çünkü sen çok sabırlısın ve güçlüsün dualarım seninle.......

ne anlatayım
aklıma da bişi glmiyokiii.
ben de gezmek istiyooom

bende evde olsam yürüyüşe çıkardım.
bide habire alışveriş yapardım herhalde.
bende artık dışarı çıkıp gezmek istiyoooomm.. hep yatmaktan depresyona girdim.. :1ninca:

çiğdemcim canım benim inşallah bebişin kucağına sağlıkla gelicek
çünkü sen çok sabırlısın ve güçlüsün dualarım seninle.......

nilüm yavru kuşum nasılsın epeydir karşılaşamadık senle... çok özledim seni..olumunekankayizsmileopuyorumnanaktan

uyuşmazlık iğmesi kesinlikle doğumdan önce hangi hafta uygunsa yapılması gerekiyor kızlar.. Doğumda bebek a zarar görebiliyor annenin zehirlenme ihtimalide var başka kan olduğu için.. Çünkü doğum esnasında bebeğin kanı anneye de bulaşıyor bunu heryerde yazıyor benim eşimde mesela o zamanlar iğne yokmuş tüm kanını değiştirmişler doğar doğmaz bebek içinde tehlikeli. Şİmdi eşimin kanı ne anne ne de babasının kan grubundan ama benim için gerekmeyecek ben pozitifim çünkü.. Bir iğne sonuçta benim içim rahat etmedi derseniz dr vuracaktır zararı yokki bunun neden tehlikeye atasınız.. Bence yaptırın ama yine de siz bilirsiniz.. Öznur sen şekeri de yaptırmıcam diyorsun bence onu da yaptır son haftalarda ne olacağı hiç belli olmaz için rahat olsun ben şahsen ne gerekiyorsa a'dan z'ye yaparım küçücük bir ihtimal bile olsa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…