Çift maaş nasılsa deyip ezilenler :((

komik olan sensin
düğün için kredi çeken sensin çünkü, bide bunu övünerek söylüyorsun.

Bak sana sunu soyliyimm ailenle ilgili açtığın konuları biliyorum dedenin yardımıyla geçindiğiniz dönemleri ne cabuk unutmuşsun seni incitmek icin yazmiyimdiyorum ama insanlara üslubun hiç hoş değil yıllarca baban size yapacağına siz babanıza para göndermissiniz dert yandığın zamanları ne cabuk unuttun ey muhteşem insan zamanında yaşadıklarını unutma..herkesin yardıma ihtiyacı vardır senin baban sana bu yapmamış aksine senden almış bu icine oturmuş galiba

Konu sahibesi arkadaşımız evleneceği kişinin ailesinin durumunun iyi olduğunu söylüyor
Durumu iyi olupta yardım etmemeleri üzücü değil mi sizcede
Haa durumu yoktur ona bir şey diyemem
Ama olupta yapmayan kayıtsız kalan ailelere şaşırıyorum

bu kadar dar fikirli birinede ben laf anlatmam zaten

Ayrıca ne gösterişi çocuğumun üzerinden birazda olsun yük almakmı Komik hemde çok:))

gösteriş istiyoruz işte ne yapasın en pahalısından olucak ben isteyecem valla .sözüm var hafta sonu eylülde düğünüm var .yolucam kaz gibi insanları .tövbe yarrabim ya .beğenmeyen almaz o kızı ayrıca yani neden bazıları bu kadar geriliyor ki.

burada muhalefet olan sensin canım o yazına kaç kişi cevap yazmış bi bak bakalım

merak etme ben gayet işimin bilincindeyim

benim işim genelde telefonla yani rahatça hem telefonla konuşup,hem beraber çalıştığım insanları yönlendirip hemde buraya laf yetiştirebiliyorum

bi kaç işi bi arada yürütebiliyorum yani sen benim işime laf ediceğine ilk önce kendine bak o paraları kazandında ne olsu bi lafla evinde oturuyorsun o

yüzden bana bu şekilde yaklaşıcak en son kişi sensin

Sen o çocugun kendi evini kendisi alma zaferini elinden aldığının farkında mısın?

ben zaten utansaydım o konuları açmazdım bu 1.
evet, dedem bize baktı biz küçükken bu 2.

keşke babaannem babamı iyi terbiye etseydide ailesine, yani bize sahip çıksaydı bu 3.

haaa, sizinde eşleriniz babam gibiyse ve aileye sahip çıkmıyorsa o ayrı!

ayrıca evet, ben babama para gönderiyordum, gönderiyorum ve göndermeyede devam edicem. ayrıca ben o konuda babama para gönderiyorum diye yakınmıyordum, babam bana güzel bi laf söylemiyo diye üzülmüştüm ama sizin gözünüzü para bürümüş anlamazsın beni
sende bnm gibi delikanlı ol babana para gönder, siz daha kendinize bakamıyorsunuz, kaynanadan para ve malvarlığı bekliyosunuz bee

Son düzenleme:

ben de şaşırdım yani bu eskiden beri süren bir gelenektir, he siz bundan farklı durumda olabilirsiniz ama genel olarak ailelerin evlenecek çifte yardım etmesi gerekir hele de durumları iyiyse...

evet bi bakıma üzücü ama gelinlerini kendi çocuğu yerine koymuşlar saygıda sevgide kusur etmiyorlarmış ailesini de saygı gösteriyorlar ee daha ne olsun

yani benim için parasal olarak yanımda olmalarındansa manevi olarak sevip saysınlar daha iyi

para borç bi şekilde ödenir ya beni sevmeselerdi kocamla arama girselerdi aileme kötü davransalardı bunların hiç birini düzeltemezdim ömür boyu çekiecektim

o yüzden arkadaş o kadar şanslı ki hem kendi yetebilecek durumları var hemde saygı sevgi hoşgörü var

Son düzenleme:

bi lafla evde oturmuyorum canım ne alaksı var .bu benim tercihim evet kazandım istesem yine kazanırım zoruna gitti galiba .burda üsrekli takılarak ne iş yapıyorsun merak ettim .ne yaparsan okadar alırsın paranı ayrıca .bütün gün nette o ne güzel iş öle ya .

Canım gelin hanımın annesi babası birşeyler yapıyorsa karşıdan da beklemek hakkı belki. Ama "benim annemin babamın durumu yok"u haklı bir sebep olarak görerek karşı tarafın ailesinin bu durumu telafi etmesini beklemesin. Farzetmeli ki karşı tarafın da ailesinin durumu kötü. Hem ben anlamıyorum, ben olsam benim ailemin durumu kötü olduğu için yardım edemese karşı taraftan da asla yardım istemem gururumdan, sonra başıma kakılmasından, işime karışılmasından korkarım.

bunlar önemli değilki
parada mühim değil, mühim olan miktarı

Sen o çocugun kendi evini kendisi alma zaferini elinden aldığının farkında mısın?

İstiyorsa kendine alır canım..Ayrıca biraz saçma bir yorum olmuş illa muhalefet olmak için yorum yapılmazki.Çocuğuma bir gelecek hazırlıyorum evi hazır ben çocuğumun elinden zafer almışım vay be ne büyük yanlışlığa düşmüşüm.Hemen satayım evi hatta çocuğa harçlıkta vermiyeyim ışıklarda cam silsin harçlığını kazansın.Şimdiden zafere alışsın hay Allahım ya :)))

konu benim ne iş yaptığım değil o yüzden her zaman ki gibi konuyu saptırma

Konu burada o değilki canım kayınvalidenin ara bozması oğlunu kıskanması geline kötü davranması vs.
Ben sadece evlenirken yardım edilmesi taraftarıyım evlendikten sonra bir iğnelerini bile istemem
Kimseye muhtaç değilim çok şükür Allah kimseyede muhtaç etmesin.
Ama yuva kurmak kolay değil.öyle sanıldığı gibi 3 5 kuruşla olacak bir şey hiç değil destek şart yani

Saçma yorum öyle mi? Keşke biraz doğan cüceloğlu dinlemiş / okumuş olsaydınız da şu an beni saçmalamakla değil fikir intihalciliğiyle suçluyor olsaydınız.Boşuna dememişler Allah düşmanın bile akıllısını versin diye.

Bu saldırganlık niye :)))

Sizin gibi düşünmek zorundamıyım.Sizin gibi düşünmüyorsam akılsızım.Ben sizi tanımıyorum ne dostunuz ne düşmanınız olabilirim..

emin ol çift maaş olacaksınız diye yapıyorlardır bunu bide düğünden sonra sizin harcamalarınıza karışırlar Allah yardımcınız olsun

Sizin gibi düşünmek zorundamıyım.Sizin gibi düşünmüyorsam akılsızım.Ben sizi tanımıyorum ne dostunuz ne düşmanınız olabilirim..

senin için çocuğuna herşeyi hazır vermek iyilikse..
armut piş ağzıma düş

Son düzenleme:

Siz benim gibi düşünmek zorunda değilsiniz aksine sizinki gibi olmayan düşüncelere SAÇMA deme hakkınızın olmadığını bilmek zorundasınız!

Ne yani Doğan Cüceloğlu okumamak bir eksiklik mi
Onu okumayınca cahil mi kalmış oluyoruz hey ALLAH'ım ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…