ya arkadaşım zaten türkiyede insanlar genç evleniyor yeni memur olmuş bir çift nerden para bulucak da ev kurucak anca borç harç.ha adam olmuştur 35 yaşında işi gücü birikimi herşeyi oturmuştur almaz ailesinden para zaten gerek yok ki.sağ duyulu düşünmesi gerek insanların .25 yaşındaki adamın kazandığı ne ki neye harcayacak .memur maaşları iyi vs denmiş ben artık birşey demiyorum .memuriyeti insanlar garanti diye seçiyolar öle para için değil.yeni başlayan bir inşaat mühendisi bugün 2.800 lira para alıyor zaten bu para kiraya gider .kadında alıyor diyelim yine yetmez .allah herkesin yardımcısı olsun valla .
bir tututmuşlar yok mecbur değiller e değiller ama orda yeni evli bir çift borç içinde evleniyor sen rahatsın .ne bilim ben bu zihniyetleri anlamıyorum doğrusu .para olayı değil burdaki olay vicdani görevdir bu .yoksa mecbur değil tabikide yani aile .yapmıyorsa kendi sorunu .
ben çocuğumu imkanım olmasada bankadan kredi çekerek layığıyla evlendiririm.(Benim babamın yaptığı gibi) Ben gelinime değil oğluma yapıyorum..Geline yapmıyacak diye oğlunu zoramı sokacak.
Bu konuların görmüşlükle ilgisi var tabi.Çevrede böyle bir rahatlık varsa bu savunulacak tabi.
bankadan kredi çekip çocuğunu okutsan, meslek sahibi edinsen, kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğretsen, kısaca balık vermek yerine balık tutmayı öğretsen daha makbule geçer bence
Ne mi konuşuyorum??? Hiçbirisi 2800 lira değil de o yüzden konuşuyorum. Benim bildiğimle senin bildiğin çok farklı FARKINDAYSAN.
Taş çatlasa 2000, e çiftimiz de bi zahmet yeni evliyken nişantaşında oturmasınlar olmaz mı? Salon çizgileri mi bozulur?
Çocuğumu okutmıyacammı yazdım bir yerde. :)))
Bir iki mesajıma bakarsanız..Daha hamileliği planlarken ben çocuğum için planlarımı yazdım.Üşenmeyin okuyun.Ezbere yorum yapmayın.:))
bankadan kredi çekip çocuğunu okutsan, meslek sahibi edinsen, kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğretsen, kısaca balık vermek yerine balık tutmayı öğretsen daha makbule geçer bence
valla biz herşeyimizi kendimi yaptık çokta memnunuz
karı koca çalışıyoruz çok şükür başkasının parasına ihtiyacımız yok
istediğimiz aldık çok gerekli olmayanları almadık ama kendimiz karar verdik
kimse bize karışamadı kalkıpta oğlum çok pahalı ben onu almam ucuza bişeyler bakın demedi
kimse de sağda solda gururla düğünlerini biz yaptık o koltuklara şu kadar milyara aldık diyemedi
yada ben mis gibi yeni kokan evimde oturuken onların bu kadar krediyi,borcu nasıl ödücez diye uykuları kaçmadı
insanların durumu vardır yardım eder yoktur yardım edemez nolacak şimdi evlenmekten bi vazgeçicek yoksa zengin koca arayışına mı başlıcaz
erkek ailesini de yoluncak kaz olarak görmekten vazgeçin artık
hadi şimdi tereyağ gibi üste çıkmaya çalışma
kendini belli ettin zaten, açıklama yapma bana, seni dinlemiyorum artık, sana notunu verdim ben
bakmama gerek yok ki
sırf düğün için kredi çekenden başka birşey beklemem zaten...
hani yararlı birşey olursa amenna, ama düğün için kredi. çok mantıksız
parası olan düğün yapsın, maddi durumu olmayan yapmasın kardeşim, bu gösteriş kime? hemde kredi parasıyla..
valla ben o memur maaşını almak için kaç saat ders çalışıyorum haberiniz var mı özelde ki maaşlardan ve çalışma şartlarından haberiniz yok galiba
bizim ikimizin maaşı 2800 etmiyor Allah a şükür kira da ödüyoruz gül gibi de geçiniyoruz gezip tozuyoruz da
o zaman maaşları çok iyi değilse 2800 e kira da oturmayacak 1000 e oturacak kalanlarla da geçinmeyi bilecek
lüx yerde oturmak istiyor diye yemekli düğün yapıp bi salon takımına 7 - 8 milyar verecek diye ailelere yük olmayacak
ha zengin olurlar yardım ederler tamam ama kendi kıt kanaat geçinen bi aile neyine güvenerek yardım edecek
Olur mu hiiiç? Bu ülkede annelik babalık zihniyeti nedir? Çocuğuna 7 yaşında iphone almak, 18inde liseden mezuniyet hediyesi araba almak, sonra da el gördümlük bir düğünle "anlı şanlı" evlendirmek. Millete söz düşürmemek.
Çocuguma şu hobiyi kazandırayım, şöyle ahlak sahibi edeyim, böyle meslek edindireyim, para harcama kültürünü öğreteyim, iyi insan seçmeyi ve kıymetini bilmeyi öğreteyim yok. Şu ülkenin entellektüellite düzeyinin arttığı günleri ben göremem de umarım 4. junior torunlarım görür.
:) sorunların var galiba senin git başka yerde stres at haci...sen kimsin ki bana not verecen hadi canım uğurlar ola
incileri dökülür nişantaşında oturmasa
ayrıca kirayıda kaynana ödesin!
bu kadar dar fikirli birinede ben laf anlatmam zaten
Ayrıca ne gösterişi çocuğumun üzerinden birazda olsun yük almakmı Komik hemde çok:))
Erkek ailesini yolunacak kaz olarak görmek mi çok çirkin bir tabir olmuş
Bu kadarınada pes diyorum yani
üzgünüm ama karşı tarafı düşünmeden,durumlarına bakmadan,zora sokacaklarını bildikleri halde
evet yapıcaklar , gelin alıyorlar , mecburlar ben borç ödemem , onlar ödesin , erkek evlendiriyorlar diyen kişiye uygun başka bi cümle bulamadım kusura
bakmayın benim düşüncem bu
komik olan sensin
düğün için kredi çeken sensin çünkü, bide bunu övünerek söylüyorsun.
komik olan sensin
düğün için kredi çeken sensin çünkü, bide bunu övünerek söylüyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?