Çift Maaş...

Agir konusmamak icin zor tuttuyorum bu konuda kendimi..ben de ayni durumdaym her ne kadar Su an ucretsiz izinde olsam da..ne istiyorlar bu cift maaslilardan yaa, oglene kadar yataginda ossura ossura yatanlar, bos okuldan cikip eve gelince, aaaa, bak helee bu nasil bi calisma, ne guzel valla daha yeni uyandik sen isten ciktin, maasin da guzel !! Demiyorlar mi... Sabahin o saatinde bir kopekler var yollarda bir de biz variz onu diyen yok..

çalışıyoruz da her gün 12 saatimiz masa başında onların keyfine geçmiyor herhalde. evlerinde çaylarını yudumlaıyp misafir ağırlarken tek maaşlı olduklarını düşünmüyolar sanırım. çalışmayan kadınlara herhangi bir tepkim asla yok bu kişinin kendi tercihidir ama madem bu tercihi yaptın ayağını ona göre uzatacaksın başkasının parasına göz dikmeye gerek yok

o eltin de salakmış o zaman asgari ücret kendine çocuguna kocasına yetiyor bir de eltisine mi yetişiyor?

Ben bu konuda kpeder,kvalide familyasını suçlu bulmuyorum. Burada suçlu olan yetişkin bireyin kendi parasına sahip çıkamayıp kaptırmasıdır. Hele ki bu koca sorgusuz, sualsiz,nedensiz ve sürekli ailesine yardım ediyorsa benim için boşanma nedenidir.
Ben onlar için mi çalışıyorum kendi evim için mi çalışıyorum?
Bence herkes bunu düşünsün.

arkadaşlar bende bu konuda biraz dertliyim benim de çevremdekilerin gözüne batıyor çift maaşlı olmamız sırf bu yüzden ev aldık borca girelim ki yakamızı kurtaralım dedik
ne kadar güzel söylemişsiniz benim de eltilerim vs evlerinde keyif çatarken ben iki küçük çocuğumla sabahın 6 sında kalkıp yollara düşüyorum üstelik bir de engelliyim
yok maaşınızı ne yapıyorsunuz nereye harcıyorsunuz bizi yemeğe götürmüyorsunuz gibi şeyler söylüyorlar
biraz düşünmek lazım adaletli olmak lazım Allah herşeyi herkesin gönlüne göre versin ne diyim

o eltin de salakmış o zaman asgari ücret kendine çocuguna kocasına yetiyor bir de eltisine mi yetişiyor?

Dayanamadım öyle deyince demişti. İçinden gelmiştir almıştır da ben yapar mıydım? Emin değilim ama yapamazdım herhalde, o saat 11' de kalkıp tepsisini dizine alıp tv karşısında yaptığı keyif kahvaltısını anlatırken ben sabah 07:00' de kalkıp işin yolunu tutuyorum sonuçta, çalışmak tercih meselesidir ihtiyacın olupta çalışmak istemiyorsan kazandığına tamah edeceksin, yettireceksin, yetmiyorsa da çalışacaksın başka çaresi yok bana göre çünkü nereye kadar insanların sırtından geçinebilirsin, birileri eksiklerini karşılayabilir ki..

Benim anlamadığım, akrabalar böyle deyince, bir şey demiyor musunuz?

Ben olsam, hayat standartlarım daha iyi olsun diye çalışıyorum, masraflarımız da ona göre, buda sadece bizi ilgilendirir, bir daha yorum yapmayın derim.

Neden konuşmalarına izin veriyorsunuz?

İnsanlar konuşur.
Haset-kıskançlık kör eder gözleri.
Benim eşimin kendi işyeri var.Bende okul bittiğinden bu yana çalışıyorum.Yanii bekarkende ,evlendikden sonrada,doğumdan sonrada...,
Benim etrafımda bana; Kocanın iş yeri var.Sen salak mısın?.Evini yardımcı temiziliyor,Çocuğuna dadı bakıyor.Sen hala çalışıyormusun?,Bu kadar parayı ne yapacaksınız ? ,Alacaklarınızı aldınız doymadınız mı? Bu ne hırs ? vs vs vs vs....
diye soran onlarcası var.
Ben hiçkimseye açıklama yapmıyorum,sizde yapmayın arkadaşlar.
Sizin verdiğiniz tüm cevaplara birer kulp bulup farklı şekilde sorularla geliyurlar.
Ben Gülüyorum,evet doymadık diyorum, 3.evi alıcaz diyorum.Çok canımı sıkan olursa SANA NE ? diyorum.
Kimse emekliliğini,çocuğunun geliceğini,yaşlılığını düşünmüyor.
Onların gözüznde ; Evlendi bitti.Koca bakmak zorunda.
AMa asıl sorun size olan kıskançlığı.Elinde ekmeğiniz var.Kendi kazancınız var.Eşinizle el ele verip herşeyi beraberce yapıyor oluşunuz var.

Sıkmayın canınız,gülüp geçin.Onların içinde kalsın.

Ben de bugün sabah yola çıktığım zaman 6:45 ti. İnanılmaz kar yağıyordu ve hava aydınlanmamıştı. Bizim kapıcı dahil kimse uyanmamıştı ki karşı komşumun kapıya taktığı boş ekmek poşeti duruyordu.
Servise bineceğim noktaya gitmem için bir dolmuşa binmem lazım ki dolmuştan indiğim yerde benim yürüme yönümün tersine yüzüme yüzüme kar yağıyordu. 3 tane kocaman köpek ve muhtemelen açlar...
Bunun gibi milyon tane sahne yaşıyorum. ben bunu yaşarken de eltilerim aynen şurada okuduğum diğer eltiler gibi yataklarından kalkmamışlardır. Bu Allah'tan reva mı? Çalışmayıp da çalışan diğer eltiden dilenmek.
Ben kolay kazanmadığım için paramı bu tür sömürülere karşı dim dik durabiliyorum. Kararlı olun ezdirmeyin kazancınızı.

Zikkim Ye deseydin..yemege goturmuyo musun diyecegine, evde k..ç buyutuyor madem her gun, bir Allahin gunu de pisirsin desin ki gelin buyrun yemek yaptim isten yorgun geliyorsunuz yiyelim desinler.yemege bizi goturun diyecegine..onlarin ac karnini doyurmak icin mi coluk cocuk per perisan oluyoruz sabahlari kan revan olup yollara dusuyoruz.uykusuzluktan afallaya afallaya otobuslere biniyoruz yaaa..

Ya ne kadar cahil insanlar varmış. Benim patronumun 5 tane fabrikası var. Bir sürü işleri daha. Eşi mimar ve kendi hakkıyla bir yerden çalışana kadar emekli olmuş.
Bu tür söylemleri ben çok cahilce buluyorum.

Fakir edebiyatı yapma mı dedi eşinizin ailesi bir de sizden araba almak için para istiyorlar öylemi? Teyzemden örnek veriyim; eniştem çalışıyor + emekli maaşı var teyzemin oğlu çalışıyor kızı çalışıyor eve 4 maaş giriyor. Sanıyorlarki çok zenginler.. kirada oturuyorlar arabaları da yok. Bunlar biraz da kısmet meselesi. Soru soranlara da evimde ne pisirdigimi bilemezsiniz deyip gecistirin

çift maaş alıyosunuz diyene, hayır aslında sizin bilmediğiniz 3 gelirimiz daha var.
5 maaş alıyoruz demeli

Onun çift maaş olmakla ne alakası var ki? Saçmalamışlar. O bence sorumluluk sahibi olmakla ilgili.

biz de çift maaşız..
eşimin ailesi de fakir edebiyatı yapar ama duymazdan gelirim..
sürekli eşime masraf çıkarıp borca sokarım..ki fırsat bulamasınlar..
babacığım okadar sıkıntıyla okuttu beni, onlar da k.çlarını sıkıp okusalarmış..

Kıskançlık yanu başka bişey değil
Bizde çift maaşız. Düğün vs aynı sizin gibi herseyi biz yaptık bilezigi më gelinliği më kadar ödedim. . Öyle ki eşimin düğünde ailesine aldığı kıyafetleri dahi ödedim. . Onun çektiği ortak ödediği mız kredi den.. hala ödüyoruz. . Ama Görümcem burnuna estetik yaptırmak için 2 bin TL para istiyor kv de evine ahşap parke yaptırmak icin esimden 3 bin TL istedi düğünüme bir ay kala.. bana etmedikleri kalmadı ana kız. . Eşim neden böyle yapıyorsunuz anne dedıgınde kv sanki görümce sine bişey mi alıyor dedi.. Görümcem ev kızı kapalı calismaya hiç g.. tu yemeyen biri. Hayatı sadece yatmak olarak görüyor. . Nefret ediyorum ikisinden De.. elimden gelse imkanım olsa elimi göğüslerine d aldırıp kalplerini Söker atarım. .o derece nefret ediyorum onlardan.
Neyse konu dağılmasın borç var dediğimizde 2 maaş lafı ni söyleyip dururlar. E sen karda kış ta evinde sıcacık yatağında iken ben sabah 6 da evden çıkıp yollara dusuyorum kimi zaman hastayım kimi zaman regl sancısı çeke çeke ise gidip geliyorum. . Bunu hiç söylemez ler ama..
Sen boşver milleti biz çok şükür evimizi aldık onu ödüyoruz eşim de akıl landi artık kimseye 5 kuruş vermiyor..
Çatllıyor lar ..

Aynı sorunları benim annem babamda defalarca yaşadı ne yazıkki. Annem öğretmen babamda memurdu. Herkesin gözü sanki onların kazandığı maaştaydı. Kaldıki annem kızların okumasının çoooook zor olduğu bir dönemde okumuş bir bayan. Her bir mesel olduğunda "siz de ağlıyorsanız biz ölelim. Çift maaşlısınız" derlerdi. Etrafta borç isteyenlerden gına gelmişti artık.Oysaki şunu hiç düşünmezler ; siz çocuğunuzla vakit geçirirken o bayanlar yorgun argın işten geliyorlar kafaları dolu oluyor çocuklarını çok özlüyorlar. Ve ben annemim çalıştığı dönemde annemi öğrencilerinden çok kıskanırdım Çünkü öğrencileriyle benden daha çok vakit geçirirdi. Herkesin kazandığı paranın derdi başkalarına düşüyor ya çok ilginç!!

H

Ayni sorunlar bircok kiside yasaniyor anlasilan. bizdede durum ayni. ancak nr kadar gelir o kadar gider. parama gore bende harcama yapiyorum. tamamen mecazi olcak ama senin evine 1 peynir cesidi giriyorsa benimkine 3. sen ayda 1 kere geziyorsan ben 3. ve ben bu sekilde bi yasam icin calisiyorum. evet borclarimizda var ama kimse borclarinizi gormez elinizde olanlarla ilgilenir.
eviniz olsun arabaniz olsun cok vuzel bi yasaminiz olsun ama tum bankalar pesinizde borc bataginda olun kimse borclarinizi gormez aa ne guzel evi var arabasi var ohh der. halbuki yicek ekmegi yoktur arabasina benzin alamiyordur (tanidigim bi kac insan var boyle )
kimseye hiv birseyi aciklamak zorunda değilsiniz cok sukur deyin gecin.
biz evlendikten sonra altinlarimizi isteyen borc isteyen cok kisi olsu ozellille esimin ailesinden (aramizda cok iyidir cok severim hepsini) esim "altinlar karimin ve cocugumun gelecegi icin kbakmayin "dedi ve kapadi. yapi olarakda sakin ve vicdanlidir aslinda ama bu konuda taviz vermedi. ve parasal mevzulara girilmesi kadar sevmedigim bi konu yokk.
Gecmisten gunumuze gelmis laf olsun torba dolsun konularindan biri gecistirin gitsin kime ne ??

Ben önceden hic bisey demezdim sanki utanir gibi :))simdi diyorum sizde calisin dizinde çift maasiniz olsun ya da benim maasimin hesabi size mi kaldi diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…