o eltin de salakmış o zaman asgari ücret kendine çocuguna kocasına yetiyor bir de eltisine mi yetişiyor?Biz nişanlıyız ama bir kaç kez bana da eltim aynı şeyi söylemişti. Siz rahat edersiniz, siz iki kişi çalışacaksınız, evinize çift maaş girecek sürekli dert yanar o yok, bu yok diye de üstelik, e çalış o zaman kardeşim, yok çalışmayı da sevmez, çocuğumu kimseye emanet edemem der, ben büyütmeliyim der, ee o zaman ağlama, o ağlayınca büyük eltim( haftada 1 gün izinle çalışıyo, asgari ücrete) gidip eksiklerini alıyor (belki ileri de bizden de bekleyecekler)
Onlar herkesten yardım alarak evlendiler, hatta nişanlım bile çalışmaya başladığında her ay ondan belli bir miktar para beklediler. 5 sene oldu, hala aynılar, ev aldılar yalnız, sattılar kar ettiler, bir gün görüştük yine ağlıyorlar, paramız yok paramız yok diye, biz de evlilik hazırlığındayız ya onların istediği gibi bizde onlardan isteriz diye muhtemelen..
o eltin de salakmış o zaman asgari ücret kendine çocuguna kocasına yetiyor bir de eltisine mi yetişiyor?
Zikkim Ye deseydin..yemege goturmuyo musun diyecegine, evde k..ç buyutuyor madem her gun, bir Allahin gunu de pisirsin desin ki gelin buyrun yemek yaptim isten yorgun geliyorsunuz yiyelim desinler.yemege bizi goturun diyecegine..onlarin ac karnini doyurmak icin mi coluk cocuk per perisan oluyoruz sabahlari kan revan olup yollara dusuyoruz.uykusuzluktan afallaya afallaya otobuslere biniyoruz yaaa..arkadaşlar bende bu konuda biraz dertliyim benim de çevremdekilerin gözüne batıyor çift maaşlı olmamız sırf bu yüzden ev aldık borca girelim ki yakamızı kurtaralım dedik
ne kadar güzel söylemişsiniz benim de eltilerim vs evlerinde keyif çatarken ben iki küçük çocuğumla sabahın 6 sında kalkıp yollara düşüyorum üstelik bir de engelliyim
yok maaşınızı ne yapıyorsunuz nereye harcıyorsunuz bizi yemeğe götürmüyorsunuz gibi şeyler söylüyorlar
biraz düşünmek lazım adaletli olmak lazım Allah herşeyi herkesin gönlüne göre versin ne diyim
Ya ne kadar cahil insanlar varmış. Benim patronumun 5 tane fabrikası var. Bir sürü işleri daha. Eşi mimar ve kendi hakkıyla bir yerden çalışana kadar emekli olmuş.İnsanlar konuşur.
Haset-kıskançlık kör eder gözleri.
Benim eşimin kendi işyeri var.Bende okul bittiğinden bu yana çalışıyorum.Yanii bekarkende ,evlendikden sonrada,doğumdan sonrada...,
Benim etrafımda bana; Kocanın iş yeri var.Sen salak mısın?.Evini yardımcı temiziliyor,Çocuğuna dadı bakıyor.Sen hala çalışıyormusun?,Bu kadar parayı ne yapacaksınız ? ,Alacaklarınızı aldınız doymadınız mı? Bu ne hırs ? vs vs vs vs....
diye soran onlarcası var.
Ben hiçkimseye açıklama yapmıyorum,sizde yapmayın arkadaşlar.
Sizin verdiğiniz tüm cevaplara birer kulp bulup farklı şekilde sorularla geliyurlar.
Ben Gülüyorum,evet doymadık diyorum, 3.evi alıcaz diyorum.Çok canımı sıkan olursa SANA NE ? diyorum.
Kimse emekliliğini,çocuğunun geliceğini,yaşlılığını düşünmüyor.
Onların gözüznde ; Evlendi bitti.Koca bakmak zorunda.
AMa asıl sorun size olan kıskançlığı.Elinde ekmeğiniz var.Kendi kazancınız var.Eşinizle el ele verip herşeyi beraberce yapıyor oluşunuz var.
Sıkmayın canınız,gülüp geçin.Onların içinde kalsın.
Fakir edebiyatı yapma mı dedi eşinizin ailesiHayırlı günler hanımlar...
Bende çalışmaya başladım. Eşimde çalışıyor.
Nişanımızı, Düğünümüzü kendimiz yaptık. Evimizde eşimin ailesinin aldığı birşey yok. Borcumuz var. Bebeğim bakıcıda. Ev kira...
Eşim askere gittiğinde maaşı kesildi. Bende çalışmayı bıraktım. Çünkü düşük tehlikem vardı. Bu arada da doğum, muayene, hastahane vs yine borcumuz oldu.
Eşimin ailesi hiç durumunuz ne vs diye sormadı. Sorsun ya da sormasınlar umrumda değil. Ama eşim derdini anlatınca "fakir edebiyatı yapma" diyorlar. Eşime ha bire kendileri parasızlıktan dert yanıyorlar. 50 000 eyakın araba alacakmış. Bizden yardım istiyor.Nede olsa çift maaşlıyız. Daha araba alamamış mıyız? AAA nasıl evimiz olmazmış..
Çevredeki inanlarda tutturmuşlar çift maaşlısınız ohh keyif de sizde diye laf vuruyorlar. Zannediyorlar ki karı-koca ikisi de maaşlı olunca hiç dert yok. Her gün helva yiyoruz:))
Gerçekten artık sinirlerimi bozuyor yorumlar. Bir de maaşımı ne kadar aldığımı sormaları ayrı bir sıkıntı. Hiç hoşlanmıyorum.
Çalışan hanımlar. Sizde bu durumu yaşıyor musunuz? Tepkilerinizi nasıl ortaya koyuyorsunuz.
Onun çift maaş olmakla ne alakası var ki? Saçmalamışlar. O bence sorumluluk sahibi olmakla ilgili.iş yerinde para toplanıyor çay parası gibi felan
para toplanırken, herkes haftaya vercem ben maaşı alınca veriyim felan diyor ben tak çıkarıp verince oooo çift maaş böyle oluyor işte diye laf çakıştırıyorlar
Hayırlı günler hanımlar...
Nişanımızı, Düğünümüzü kendimiz yaptık. Evimizde eşimin ailesinin aldığı birşey yok. Borcumuz var. Bebeğim bakıcıda. Ev kira...
Eşim askere gittiğinde maaşı kesildi. Bende çalışmayı bıraktım. Çünkü düşük tehlikem vardı. Bu arada da doğum, muayene, hastahane vs yine borcumuz oldu.
Eşimin ailesi hiç durumunuz ne vs diye sormadı. Sorsun ya da sormasınlar umrumda değil. Ama eşim derdini anlatınca "fakir edebiyatı yapma" diyorlar. Eşime ha bire kendileri parasızlıktan dert yanıyorlar. 50 000 eyakın araba alacakmış. Bizden yardım istiyor.Nede olsa çift maaşlıyız. Daha araba alamamış mıyız? AAA nasıl evimiz olmazmış..
Çevredeki inanlarda tutturmuşlar çift maaşlısınız ohh keyif de sizde diye laf vuruyorlar. Zannediyorlar ki karı-koca ikisi de maaşlı olunca hiç dert yok. Her gün helva yiyoruz:))
Gerçekten artık sinirlerimi bozuyor yorumlar. Bir de maaşımı ne kadar aldığımı sormaları ayrı bir sıkıntı. Hiç hoşlanmıyorum.
Çalışan hanımlar. Sizde bu durumu yaşıyor musunuz? Tepkilerinizi nasıl ortaya koyuyorsunuz.
benim üniversitede ev arkadaşım bana "senin evine çift maaş giriyor, sen ortaya eşşek gibi daha çok para koyacaksın" demişti, ben de "senin annen sabahın beşinde sıcak yatağında yayıla yayıla uyurken benimki o saatte kalkıp işe seni beslemek için gitmedi" demiştim, sonra da kızı evden kovmuştum.
başka şeyler de söylemiştim ama yazamam, banım yeni kalktı.
bak yine sinirlendim.
Ben önceden hic bisey demezdim sanki utanir gibi :))simdi diyorum sizde calisin dizinde çift maasiniz olsun ya da benim maasimin hesabi size mi kaldi diyeHayırlı günler hanımlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?