Çift Maaş...

biz de çift maaşlıyız ama birimiz bankacı birimiz üsteğmen.. ben akşama kadar resmen itle çuvala giriorm.. müşterinin gözünde hırsız, arsız, soyguncu, tefeciyim sanki bütün paraları ben cebime atıyorum.. eşimse akşama kadar Türkiye'nin dört bi yanından gelen yüzlerce er ile uğraşıyor..
bizde de eşimin ailesi 2 tane teneke bilezik dışında bir şey yapmadı... dört başı mamur hiçbir eksiği olmayan evimi de yaptım en kralından düğünümü de.. benim ailem çok destek oldu zaten allah razı olsun..
ama biz asla kimseye ağız açtırmıyoruz hiçbir konuda.. çift maaşlısınız diyene de ağzının payını veriorz, nie birikim yapmıyorsunuz borçlusunuz diyene de.. bu bizim hayatımız.. ne yaptığımız kimseyi ilgilendirmez..

ilk ev sahibim siz çift maaşlısınız 50 tl zam yapın kiraya dediği an daha kötü olmasına rağmen içine bir ton masraf yapıp lojmana taşındım.. benim gücüm emeğime, parama yeter kimseye hayatım hakkında tek harf söyletmem.. ne zorluklarla kazanıyoruz biz bu paraları..

sizlere de tavsiyem kimse ile evinizin maddi manevi durumunu paylaşmayın.. çift maaşlısınız gibi laflar için de kendime kazanıyorum sana kazanmıyorum herkes kendi kesesine baksın diyip oturtun.. gerek aileniz gerek yakın çevreniz olsun.. kimsenin ağzına laf vermeyin.. bizim halkımız kendinden çok çevresi ile ilgilenmeye bayılır çünkü..

Evli ve haliyle çift maaşlı değilim fakat şunu biliyorum ki, bu devirde tek maaş ile geçinmek artık imkansız. Çift maaş zorunluluktur, lüks değil. Ayrıca ne çift maaşlar var toplasan, ortalama bir maaş anca ediyor. Size bu yorumu yapanlar baya saçmalamış.

Hanımlar değerli yorumlarınız için çok teşekkürler.Demek ki sadece bu durumu yaşayan ben değilmişim.Bazen gerçekten kimse ile görüşmek istemiyorum.Sanki ALLAH beni yaratır yaratmaz elime mesleğimi vermiş gibi davranan mı dersin, giydiğime ne güzel her istediğini alıyorsun diyen mi...
İnsanlar başkasının sahip olduklarına sahip olma mutluluk sebepleri olmuş artık.
Pek çok arkadaşın dediği gibi çalışmadan kimse cebine para koymuyor. Trilyonlar kazanmıyoruz.
Eşim bu konuda biraz sessiz kalıyor. Farkındayım. Benim ailem karşısında eziklik hissediyor.Ona da çok üzülüyorum.Geçen gün seni okuttuk diye başına kalktı adamcağızın. Üzüntüden uykuya vurdu kendini.
Biz nişanlı iken de kayınbabam bana her ay 500Tl göndereceksiniz hayatımı yaşayacağım demiş.Nişanı atacaktım.Eşim konuştu vazgeçirdi şükür.
Ah ne bileyim. ALLAH hepimize sahip olduklarımızla mutluluk nasip etsin.

Maaş soranlara pes diyorum.
Arkadaş arkadaşa sorar paylaşırda onlara ne? Daha ykseğini bulup oraya mı yerleştirecekler yada üstüne ekliyip yuvarlak hesap mı yapacaklar ?

Benim maaşımı eşim bile bilmiyo hiç sormadı, Heray yarım altın alır kenara atarım bigeçen gün yılbaşından sonra cumhuriyet almaya başlıycam zam olucak dedim.

Maaş mı istedi :?
Eşimin ailesinin durumu iyi fakat ağlıyorlar para yok para yok !
Eşim yıllardır herşeyini onlara sundu evlendik ben pek istemedim sonuçta ona verdiği parayla birikim yapabiliriz ve ihtiyaçları yok.
Geçen gün tv alıcam diyodu 2500 lira ben oralı olmayınca vazgeçti sandım bügünde babama yılbaşı hediyesi tel alıcam dedi.
Nerden baksan 1500 ? Böyle yılbaşı hediyesi mi olur.

Aynen canım aynen. Kaynımı mahvettiler.Sıra bizde.ALLAHım şerlerinden korusun. Eşim askerde. Bırak ben dert yanayım. Askerde borcum çok şu bu dert yanıyor.Bırak ben yanayım. Eşimin yazık orda babamın borcu çok diye canı sıkılıyordu. Duydum ki pencere falan yaptırmışlar.Lüks yani...Daireyi sıfır aldılar bu arada.
Bazen borcunun olması da hayır. Yok.Olsa benim eşim de alır.Ha ailesi elbette alacak ama israfa para verdirtmem.Lükse para verdirtmem.Kendim yeri geliyor ihtiyaçtan kısıyorum.

Para yokmuş gerçekten pencereleride para vermeden almışlardır.
Kimse kimseye destek olmak zorunda değil köstek hiç değil.
Senin durumun farklı borç var eş asker sen mecburi evdesin kol kanat germeleri lazımdı.
Nezaman bitiyo askerlik ve doğuma nekadar var?

Canım askerliği bitti şükür.Hani hikaye şimdiki zaman eki ile anlatılır ya öyle anlattım.Yanlış anlaşılma için kusura bakma. Şimdi çok şükür bebeğim var.
Askerde iken yardımları olmadı. Eşimin mantosu yoktu.Onu bile babam gönderdi ALLAH razı olsun.Geçiyor günler.Yapılan veya yapılmayanlar akılda kalıyor.

Geride kalmasına sevindim. Ekip biçme olayı bunlar okuttuk evlendi bitti diye bakmışlar.
Bebeğini güle güle büyüt canım

Ölüler de zannedermis ki diriler hergun helva yiyo.Kimse bin halinden anlamaz tek yaptigin kendini yipratmak. Takma kafana geçer inşaallah. P

Kimseye hesap vermek zorunda degilsiniz. Bir kere gesap verirseniz maasinizla ilgili, hep hesap vermek zorunda birakilirsiniz.

Yani iki maas olarak adlandirilmasi cok gereksiz
Belki sisin aldigimiz iki maaasi evde tek kisi calisarqk ta kazanoyor olabilir
Sizin ona gorede gideriniz fasla olabilir cocuk bakici vb
Beklentinin bu kadar yuksek olmasi anlamsiz
Ne kadar gelir varsa o kadar gider oluyor cok samimi bir iki arkadas arasinda gelir sohpeti gecince hemen o maas bizde olsa oo neler yapariz diyorlar yine diyorum okafar gelir okadar gider

İnsanları pek kırmak istemediğinizden artık sinirler artmış durumda. Sabır taşı değilsin.

ikiniz de zor ve sabır isteyen,efor gerektiren işlerde çalışıyorsunuz. allah kolaylık versin.
bazen kimsenin desteği olmadan bşyler başarmak gerekiyor. bu insana güven veriyor.
düşüncelerinize katılıyorum rabbim hayırlı geçim versin.
sağlıkla huzurla bebişinize kavuştursun inşallah.

hayat, insanların sorgulama ve eleştirilerine kulak kapatıp, içinizden geldiği gibi
doğru/yanlış emin adımlarla yürüdüğünüzde daha güzel :)

Bizim durumumuz iyi allaha sukur ama esim bos durmayi sevmediginden cift is yapiyo ilerisi icin birikim amacli ama esimz dostumuz her firsatta iste naouyonuz okadar parayi diye konusup duruyolar aman bosver konusan konussun bi zamanlar durumumuz cok kotuydu ozamanlarda konusuylardi milletin azi cuval degilki buzesin duymamazluktan geln ben oyle yapyorum:)

güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.. ben eşlerin kafa kafaya verip sıkıntılar beraber aşması, maddi durumları müsaitse hayatı beraber göğüslemeleri ve bunu yaparken de çevreyi hayatlarına hiç karıştırmamaları taraftarıyım.. böyle evlilikler daha sağlam ve kaliteli oluyor..
dediğim gibi zaten bizim halkımız kendilerinden başka insanların hayatına burunlarını sokmayı çok seviyorlar.. onların karşısında iyi niyet sökmüyor maalesef.. tavırlar net olmalı ve kimseyi özel hayata karıştırmamalı diye düşünüyorum..

Kimin ne dediği umrumda değil.Kimse de bana maaşımı soramaz.Benim alnımın terinin hesabını kimse soramaz.Evlilik bu.İnişli çıkışlı.Bazen sıkıntıya da düşülebilir.Ama eşinin ailesinden bir beklentin olmasın.Sizin zor günlerinizde yardım edilmesi gerekiyorsa,senin ailen için de aynı durum söz konusu.Şu erkeke ailesi bakmak zorundadır ya da yardım etmek zorundadır algısını yenmeli insanlar.

çift maaşsan zenginsindir kafası fabrikasyon bir ürün,neyin hayalini yaşıyorlarsa bu insanlar

kendimi yaşadım biran esim askere gitti ve hamileydim calusiyodum . Hala devam etmekteyim .Aile içinde para isteme durumları olduğunda ise yeni ev aldık borç oduyoruz gibi şeyler diyoruz.ki zaten gerçekte öyle buna rağmen isterler di.ama esim zaten zor yetistiriyoruz ne parasi derdi .evin içindeki mobil yaya kadar eşimle biz aldık. Şimdilik para isteme olayları bitti diyebiliriz.sadece göze batan sayılı zenginler arasindayız gibi muamele gormek.para konusunda hiç taviz vermedik. Biz boşa mi çalışıyoruz. Kimse ile ugrasamam .ihtiyacım iz varki çalışıyoruz. Allahtan başka kimseye muhtaç olmayalım diye. Ki ihtiyacım olmasa gene çalışırım o ayrı bir konu zaten ama yavrularımin geleceği için yatırım yaparım açıkçası.ihtiyaci olur verirsin ancak tutup a bu a su falan diye sıralarlarsa işte is değişir. Herkes ayağını yorgani na göre uzatmasi ni bilec3k.cevredekiler ise gerçekten yüzüme kaç defa söylerler size dokunurmu siz çift maaşlisiniz gibi sacmalarlardi.bisey alınacağı vakit baktım böyle olmuyor sadece Merhaba Merhaba bitti. Oyüzden takmayın .sevgiler

Annem de babam da yıllarca çalıştı, zaten annemin ailesi çok zengin. Her zaman etrafta ailemin parasının lafı yapıldı. Bana soran yok ne kadar kazanıyorsun diye, ailenin mal varlığı ne diye soranlar olmuştu bir ara. O kadar etkisiz elemanım yani hayatta Beni pek umursamıyorlar, annem daha çok geriliyor ben rahatım :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…