Çift Maaş...

Ne kadar para olursa o kadar harcarsın. Çift maaşlının ona göre masrafı olur, tek maaşon ona göre. 3maaş olanlarda var onlarda da durum aynı. Herkes bi çaba bişey yapmaya çalışıyor. Anlayışsız insanlardan nefret ediorum.

KUSURA BAKMAYIN BURDA COK YENIYIM VE NERDEN MESAJ ATILICAGINI BILMIYORDUM O KONUSU OLAN ARKADASDAN DA SIZDEN DE ÖZÜR DİLERİM BENDE BI YARDIM AKIL DANISMAK IÇIN YAZMISTIM SADECE

KUSURA BAKMAYIN BURDA COK YENIYIM VE NERDEN MESAJ ATILICAGINI BILMIYORDUM O KONUSU OLAN ARKADASDAN DA SIZDEN DE ÖZÜR DİLERİM BENDE BI YARDIM AKIL DANISMAK IÇIN YAZMISTIM SADECE
Yok yeni olduğunu anladım zaten,hoş geldin O yüzden dedim konu açmalısın diye canım

kaç para alıyosun dedikleri zaman alıyoruz işte bişiler diyip geçiştiriyorum
sonra merak hala devam ediyor 1000 in üstündedir diyorlar ısrarla

idare ediyoruz işte diyorum susuyor

-- niye sordun az veriyorlarsa maaş mı bağlıycan bana. diyesim geliyor bazen

Al benden de o kadar .Çalışmayan kadınların çalışanları çekememesi ne hazin bir şey .

Yaşamayan yok herhalde bunu :) direkt olarak söyleyen olmadı ama ima eden çok oluyor eşimin ailesinden kimseyi ilgilendirmez gül geç onlar da hasedinden çatlasın

açıkçası böyle şeyler duyduğumda sözüm şu oluyor
ben bekarken kendi maaşımla zar zor geçiniyordum...
eşim de öyle
evlenince ne değişti ki
iki maaş iki kişilik masraf
hele de tutumlu olmayan insanlar için...
sonuç herkes kendine yetsin
kimse kimseye asalak olmasın

canım merhaa ben de çalışıyorum aynı durumları yaşadım yaşıyorum..eşimin ailesinden hiç destek görmedim onlara kredi çektik ödedik..bu sene de benzer i durumla karşılaştım bayramdan beri irtibatı kestim..eşimn ailesi ile konuşmuyorum gitmiyorum etmiyorum ..muhabbet olunca da düşüncelerimi hep söyleyecem..sen düşünceni söyle canım ..borç borçç de bıktım de..

Al benden de o kadar .Çalışmayan kadınların çalışanları çekememesi ne hazin bir şey .
Her seyin bır bedelı var.ben para kazanıyorsam hayatımdan ve cocugumdan bır suru seyden feragat edıyorum ve bu sekılde bedel oduyorum.calısmayan kadın da hastalıkta,saglıkta her guzel gunde zaman sadece onun kontrolunde.o da eve daha az gıren para ılr bedel oduyor.ıkısı aynı anda cok zor olur.bırınden bırını secmesı lazım.ama evde oturup da magdur edebıyatı yapanlara acımıyorum ben.

Benim kpnin sigortası bile yok bana aldığım maaşı sorar sonra da ehhh iyi der eltim de öğretmen ama onun derecesi yüksek ben daha az aldığım için mukayese eder beğenmez amaaann çok da tınnnn

çalışan bayana maaş sorulur:) onun üzerine olan ya da olacak olan eşin maaşı hesaplanır...sonra da üstüne ikisi adına bü güzel keyiflenilir....:) bana da hep souyorlar... 300-3250 arası almama rağmen..bi de inadına üstüne ekleyip 3500 alıyorum diyorum.... ooohh maşallahh..evleneceğin oğln da 4000 alsa diyorlar...(erkek ille de fazla alacak ya) 7500 maaş....gel keyfim gel diyorlar...:) ama benim kredi kartım,kredi taksidim,ev kiram,aileme yolladığım para,kardeşime yolladığım para ve kendi harcamalarımla elde avuçta pek bişey kalmadığını bilmiolar....olsun gene de keyifleniolar..bari, onlar keyiflensinler takma

Ama kuzum çok patavatsızca değil mi? Biri bana sorsa sanane derim herhalde.

bizde çift maaşlı olanlardanız. ve her ne hikmetse 1 yıldır borç ödemekten canımız çıktı az kaldı diyoruz başka borçlar çıkıyor dün baktım ki bir altı ay daha borç öderiz bu gidişle. herşey kıtı kıtına zaten...

evet, gerçekten boş oturupta haksızca sistemi eleştiriyolar..
100 tl bile kazansan.
sabah uykusundan feragat ediyor, pijamalarını yatağını terkediyosun.
tv başı keyfiyle kahvaltı yapmak varken, simitle geçiştiriyosun.
yağmur, çamur ıslak soğuk, karın ağrısı baş ağrısı demeden sokağa çıkıyorsun. diğer zorlukları saymadım bile daha.

düşün o para ne kadar değerli..

tabii işi gücü olmayan ve bu duyguya yaşamayan insanlar sadece 'eleştirmeyi' başarabilir

offf kesinlikle. Ne kadar doluymuşuz bu konuda...

Benim kuzenim de sürekli aynı muhabbetleri yapıyor, bir şeyi öbür ay alıcam bu ay çok harcadım desem Allah Allah siz memurlar da mı bekletiyosunuz harcamalarınızı çok ilginç diyip duruyor, memurluğu ne kadar gözünde büyütüyosa artık
. Sen de sabahtan akşama kadar yatacağına çalış, harca dimi

aynı şey bizimde başımızda canım.
kendi anne babama bile laf anlatamadım ben.
kendi evlerini satacaklardı illa siz alın diye tutturdular.
160 bin lira kredi çekip o evi alacakmışız, ev yabancıya gitmiycekmiş, aslında bunu bizim kendiliğimizden düşünmemiz gerekirmiş, düğünden sonra altınları niye bozdurmuşuz ... görseniz bi hesap sormalar bi kızmalar.
eşimde ben de bişey diyememiştik.
biz daha iki senedir çift maaşız ve 4 senedir tüp bebekle uğraşıyoruz.
elimizdeki parada oraya gidiyor halende öyle.
ama ben millete bunu anlatamadım biz ev borcuna girersek hastane masrafını kim karşılıycak.
tek maaşken de kimse sormadı bi sıkıntınız var mı diye offf offfff.

bu lafı bende çooook duyuyorum
ve cidden artık çok sıkıldım
aynı durumdayım seninle
kaç senedir eşya borcunu anca bitirdik düğünde para çegrek almadım kvden
şimdide araba aldık 30,000 kadar onu ödüyorum
hala diyorlarki hem kredi ödeyip hem kenara atabilirmişiz oldu başkaaaa
öleleim o zaman

Valla bi an kayinvalidemle aramizda gecen diolog geldi aklima kadin benden cevap alamayinca oglunun maasina takmisti her hafta2-3 defa kac para aliosun die soruyordu. Herhqlde her hafta zam aldigini dusunuodu gerci halada merak icinde ama aldi agzinin payini oturdu

deme öle ipek ben,im eşimde gitti kısa dönemde olsa geç gitti askere
biz evde minik kuşumla kalakaldık ben evimin hem anası hem babası oldum hemdee eşime harçlık yolladım
zor günlerden geçtik bu güne çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…