İnsanların kabul edemediği bir şey var, gelirin ne kadarsa giderin de o kadar oluyor. Milyarlar kazananlara sorun onlar da yetiremiyordur parasını. Başkasının evine giren çıkan geliri/gideri sorgulamak, başkasının hayatına özenmek acınası bir durum bence.
evet sanki kolay bir seymis gibi ev alin Allah ev alin.Evde iki kişi çalışınca o evin hiç gideri olmuyor zaten.Şu düşünceye hastayım. 1 senelik evliyim ve biz de a dan z ye herşeyimizi kendimiz yaptık. Anca bitti sayılır borçlar. Konusu açıldığında (özellikle eşinin ailesi akrabaları yanında) amaann sizin ne masrafınız olcak ki ne yiyosunuz ki siz (çünkü biz aç geziyoruz hiç mutfak masrafımız olmuyor, alışveriş yapmıyoruz), fatura desen gene öyle iki kişinin çamaşırından bulaşığından ne olcak, bütün gün yoksunuz zaten doğalgazınız da çok gelmiyordur, ev alın siz ev alın ödersiniz... Çok bilenlerden icazet alınmıştır ev alabiliriz artık gönül rahatlığıyla
EV fiyatlarında ev kredilerinden haberleri varmı bunu söylüyolar .sanki bakkaldan çikolata al der gibi :)Evde iki kişi çalışınca o evin hiç gideri olmuyor zaten.Şu düşünceye hastayım. 1 senelik evliyim ve biz de a dan z ye herşeyimizi kendimiz yaptık. Anca bitti sayılır borçlar. Konusu açıldığında (özellikle eşinin ailesi akrabaları yanında) amaann sizin ne masrafınız olcak ki ne yiyosunuz ki siz (çünkü biz aç geziyoruz hiç mutfak masrafımız olmuyor, alışveriş yapmıyoruz), fatura desen gene öyle iki kişinin çamaşırından bulaşığından ne olcak, bütün gün yoksunuz zaten doğalgazınız da çok gelmiyordur, ev alın siz ev alın ödersiniz... Çok bilenlerden icazet alınmıştır ev alabiliriz artık gönül rahatlığıyla
EV fiyatlarında ev kredilerinden haberleri varmı bunu söylüyolar .sanki bakkaldan çikolata al der gibi :)
evet sanki kolay bir seymis gibi ev alin Allah ev alin.
bunu soyleyen kadinlarin da bir gunluk calisma hayati olsa icim yanmaz.
kayinpederinin verdigi evde oturur, bize ev alamadiniz gitti diye tuttururlar.
başıma gelmedi ama gelse yani maaşım sorulsa katiyyen cevaplamazdım. size bir öneri. cevaplamak istemiyorsanız soruya soruyla karşılık verin. örnek:Hayırlı günler hanımlar...
Bende çalışmaya başladım. Eşimde çalışıyor.
Nişanımızı, Düğünümüzü kendimiz yaptık. Evimizde eşimin ailesinin aldığı birşey yok. Borcumuz var. Bebeğim bakıcıda. Ev kira...
Eşim askere gittiğinde maaşı kesildi. Bende çalışmayı bıraktım. Çünkü düşük tehlikem vardı. Bu arada da doğum, muayene, hastahane vs yine borcumuz oldu.
Eşimin ailesi hiç durumunuz ne vs diye sormadı. Sorsun ya da sormasınlar umrumda değil. Ama eşim derdini anlatınca "fakir edebiyatı yapma" diyorlar. Eşime ha bire kendileri parasızlıktan dert yanıyorlar. 50 000 eyakın araba alacakmış. Bizden yardım istiyor.Nede olsa çift maaşlıyız. Daha araba alamamış mıyız? AAA nasıl evimiz olmazmış..
Çevredeki inanlarda tutturmuşlar çift maaşlısınız ohh keyif de sizde diye laf vuruyorlar. Zannediyorlar ki karı-koca ikisi de maaşlı olunca hiç dert yok. Her gün helva yiyoruz:))
Gerçekten artık sinirlerimi bozuyor yorumlar. Bir de maaşımı ne kadar aldığımı sormaları ayrı bir sıkıntı. Hiç hoşlanmıyorum.
Çalışan hanımlar. Sizde bu durumu yaşıyor musunuz? Tepkilerinizi nasıl ortaya koyuyorsunuz.
Tam bunu yazacaktım sen yazmışsınGelir-gider olayına kimse bakmıyor.
Bu arada ben şanslı kesimdeyim, kv,eltim görümcelerim çalışmıyor.Beni hep takdir etmişlerdir,eve-eşime katkım oluyor,çocuğuma bakabiliyorum,en önemlisi kendi ayaklarım üzerinde durabiliyorum diye.Nazar etmiyim de :)
Bence kim ne derse desin umursama,büyük ihtimalle kendileri yapamadıkları için haset ediyorlar.Araba alıyorlarsa gitsin alsınlar,bizim durumumuz müsait değil diyin.Maaşınızı soranlara devlet sırrı,söyleyemem diyin
Ben de çalışıyorum. Yani çift maaşız. Öyle olunca çevreden de aileden de eve çok giriş olduğu yönünde bir düşünce oluyor. Benim 2 eltim var çalışmıyor. Zaman zaman para olayları bizde de gündeme geldi.
Ben doğumdan 10 gün sonra iş başı yaparken el kadar çocuğum evdeyken,İç Anadolu’nun -10 derece soğuk havasında sabahın 7 sinde çoktan yola çıkmışken ve kardan dolayı gece 10 a kadar bazen yolda kalmışken, çocuğum hastayken her zaman yanında olamamışken, okulda etkinlik yapılırken herkesin annesi varken benim çocuğumun anneannesi varken ve buna benzer bir sürü sahne yaşanırken benim eltilerim ya uyuyordur, ya çocuklarıyla birliktedir. En azından benim yaşadıklarımın hiç birini yaşamadılar. Her kimin paraya ihtiyacı varsa çalışsın mesleği olmak zorunda değil, çocuk baksın, temizliğe gitsin. Ama oturduğu yerden, evinden de bir şey eksik olmazken borç adı altında benden kimse tek kuruş alamaz. Bu kadar net bir çizgim var bu konuda.
Siz kendinize konu açsanız, burası diğer arkadaşın konusu.Ayrıca niye kaçıyorsunuz ki ailenizi ezmeyin.Çok kulp takıyorlarsa evleri anneniz babanız üzerine alsın.İnsanın malı mülkü olunca da mutlu olamıyor hey Allahım yaaSLM BENIMDE BIR SORUNUM VAR BENIM ALİLEM BANA 2 TANE TAPULARIDA BANA AIT EV ALDILAR VE BENIM SORUNUM ŞU AİLEM KIMSEYLE EVLENMEMDEN YANA DEGIL MALLARI BASKALARINA MI YEDIRICEM DIYOLAR VE HERKEZE KULP TAKAN TIPLER BEN DE KARARLIYIM EVLENMEK ISTIYORUM KENDIME AIT BI EVIM BI YUVAM COCUKLARIM OLSUN ISTIYORUM SIMDI KACARAK EVLENMEK UZEREYIM VE AKSILIK 2 TANE KIRACIM AYNI AYDA KENDILERINE EV ALIP CIKTILAR DIYORUM KI BI AVUKAT ARKADASA YETKI VERSEM BENIM ADIMA EVLERI KIRA YA VEREBILIRMI
Canım çevrede senı mutsuz eden insanları önemseme ..inan bazı insanlar çok patavatsızHayırlı günler hanımlar...
Bende çalışmaya başladım. Eşimde çalışıyor.
Nişanımızı, Düğünümüzü kendimiz yaptık. Evimizde eşimin ailesinin aldığı birşey yok. Borcumuz var. Bebeğim bakıcıda. Ev kira...
Eşim askere gittiğinde maaşı kesildi. Bende çalışmayı bıraktım. Çünkü düşük tehlikem vardı. Bu arada da doğum, muayene, hastahane vs yine borcumuz oldu.
Eşimin ailesi hiç durumunuz ne vs diye sormadı. Sorsun ya da sormasınlar umrumda değil. Ama eşim derdini anlatınca "fakir edebiyatı yapma" diyorlar. Eşime ha bire kendileri parasızlıktan dert yanıyorlar. 50 000 eyakın araba alacakmış. Bizden yardım istiyor.Nede olsa çift maaşlıyız. Daha araba alamamış mıyız? AAA nasıl evimiz olmazmış..
Çevredeki inanlarda tutturmuşlar çift maaşlısınız ohh keyif de sizde diye laf vuruyorlar. Zannediyorlar ki karı-koca ikisi de maaşlı olunca hiç dert yok. Her gün helva yiyoruz:))
Gerçekten artık sinirlerimi bozuyor yorumlar. Bir de maaşımı ne kadar aldığımı sormaları ayrı bir sıkıntı. Hiç hoşlanmıyorum.
Çalışan hanımlar. Sizde bu durumu yaşıyor musunuz? Tepkilerinizi nasıl ortaya koyuyorsunuz.
kaç para alıyosun dedikleri zaman alıyoruz işte bişiler diyip geçiştiriyorum
sonra merak hala devam ediyor 1000 in üstündedir diyorlar ısrarla
idare ediyoruz işte diyorum susuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?