Çift Maaş...

Biz nişanlıyız ama bir kaç kez bana da eltim aynı şeyi söylemişti. Siz rahat edersiniz, siz iki kişi çalışacaksınız, evinize çift maaş girecek sürekli dert yanar o yok, bu yok diye de üstelik, e çalış o zaman kardeşim, yok çalışmayı da sevmez, çocuğumu kimseye emanet edemem der, ben büyütmeliyim der, ee o zaman ağlama, o ağlayınca büyük eltim( haftada 1 gün izinle çalışıyo, asgari ücrete) gidip eksiklerini alıyor (belki ileri de bizden de bekleyecekler)

Onlar herkesten yardım alarak evlendiler, hatta nişanlım bile çalışmaya başladığında her ay ondan belli bir miktar para beklediler. 5 sene oldu, hala aynılar, ev aldılar yalnız, sattılar kar ettiler, bir gün görüştük yine ağlıyorlar, paramız yok paramız yok diye, biz de evlilik hazırlığındayız ya onların istediği gibi bizde onlardan isteriz diye muhtemelen..

canım helva çekti.
bence beklenti içine giriyolarsa tepkiniz sert olsun.diğerlerine kulaklarınızı tıkayın.önemsenicek şeyler değil bana göre.

Evde iki kişi çalışınca o evin hiç gideri olmuyor zaten. Şu düşünceye hastayım. 1 senelik evliyim ve biz de a dan z ye herşeyimizi kendimiz yaptık. Anca bitti sayılır borçlar. Konusu açıldığında (özellikle eşinin ailesi akrabaları yanında) amaann sizin ne masrafınız olcak ki ne yiyosunuz ki siz (çünkü biz aç geziyoruz hiç mutfak masrafımız olmuyor, alışveriş yapmıyoruz), fatura desen gene öyle iki kişinin çamaşırından bulaşığından ne olcak, bütün gün yoksunuz zaten doğalgazınız da çok gelmiyordur, ev alın siz ev alın ödersiniz... Çok bilenlerden icazet alınmıştır ev alabiliriz artık gönül rahatlığıyla

Tam bunu yazacaktım sen yazmışsın Gelir-gider olayına kimse bakmıyor.

Bu arada ben şanslı kesimdeyim, kv,eltim görümcelerim çalışmıyor.Beni hep takdir etmişlerdir,eve-eşime katkım oluyor,çocuğuma bakabiliyorum,en önemlisi kendi ayaklarım üzerinde durabiliyorum diye.Nazar etmiyim de :)
Bence kim ne derse desin umursama,büyük ihtimalle kendileri yapamadıkları için haset ediyorlar.Araba alıyorlarsa gitsin alsınlar,bizim durumumuz müsait değil diyin.Maaşınızı soranlara devlet sırrı,söyleyemem diyin

evet sanki kolay bir seymis gibi ev alin Allah ev alin.
bunu soyleyen kadinlarin da bir gunluk calisma hayati olsa icim yanmaz.
kayinpederinin verdigi evde oturur, bize ev alamadiniz gitti diye tuttururlar.

EV fiyatlarında ev kredilerinden haberleri varmı bunu söylüyolar .sanki bakkaldan çikolata al der gibi :)

evet yaşıyorum maalesef
bize de diyorlar ev alın tarla alın bağ bahçe alın paranızı değerlendirin diye
sanırsın sakıp sabancıyız her ay mülk alacağız
en kötüsü de borç isteyeceklerin ilk bizim kapımızı çalması

bizde iki kişi çalışıyoruz , ev kredisi ödüyoruz tek maaş ona gidiyor zaten. geri kalanla anca geçiniriz. ama nedendir bilmiyorum herkez bizi trilyoner sanıyor ohh siz böyle çalışırsanız 2, evide alırsınız diyorlar.
çalışamadığım dönemler oldu . eşimde maaşını alamıyordu yeri geldi 500 lirayla hem kira ödedik hem ev geçindirdik. annem babam dışında kimse sormadı ihtiyacın varmı diye. gerçi iyi ki de sormamışlar.sonra onunda lafını yaparlardı
şimdide bi zahmet herkez kendi yağıyla kavrulsun.

iş yerinde para toplanıyor çay parası gibi felan
para toplanırken, herkes haftaya vercem ben maaşı alınca veriyim felan diyor ben tak çıkarıp verince oooo çift maaş böyle oluyor işte diye laf çakıştırıyorlar

evet sanki kolay bir seymis gibi ev alin Allah ev alin.
bunu soyleyen kadinlarin da bir gunluk calisma hayati olsa icim yanmaz.
kayinpederinin verdigi evde oturur, bize ev alamadiniz gitti diye tuttururlar.

Biz bilmiyoruz çünkü, bizim aklımız ermiyor o kadarına

Bizde de eşimde bende çalışıyoruz, evimizde var çok şükür. Bazı insanların gözünde eve çift maaş girince tamam maddi durumu yerindedir, hele de kira da yoksa tamam. (halimize sonsuz şükürler olsun) Maalesef durum hiçte öyle olmuyor. Bize de ne yapacaksınız o kadar parayı diyenler oluyor. Bir gün akrabalarla oturuyoruz, kolye vardı almak istediğim konusu açıldı, bende şuan alamam falan dedim, sende alamıyorsan biz ne yapalım dediler; ama benden iyi giyinip, gezip, tozup sonra para yok diye ağlanıyorlar. Kimse kimsenin gelirini giderini , evinin içini bilmiyor. Herkes kendi durumunu, yaşadıklarını biliyor. Bizlere düşen sanırım umursamamak. Çünkü ağzı olan konuşuyor…

başıma gelmedi ama gelse yani maaşım sorulsa katiyyen cevaplamazdım. size bir öneri. cevaplamak istemiyorsanız soruya soruyla karşılık verin. örnek:
-maaşın kaç lira
--neden sordun
-.... için sormuştum
--bunun için mi merak ettin
-illa söyle bekliyorum
--bu kadar merak etmeye ne zaman başladın

bezdirene kadar

takdir edilmek güzel birşey olsa gerek.
kv gittiğimizde hep --ay oğlum çok çalışıyor . geç saatlere kadar çalışıyor nolcak bunun hali . ev alcam diye çöktü der.(gelin yan gelip yatıyodu zaten)
zamanında benim kocamda çok para kazanıyordu çok kocaman evlerde oturduk der de der işte.kirayı ödeyince tüm evler benim diye düşünüyor ev almak mantıksızlık gibi.

seninle o kadar çok ortak noktamız var kiii

çift maaş alınca yatırıım yapıyosunuzdur siz diyorlar he yapıyorum derdi seni mi gerdi
sorulacak şey var sorulmayacak şey var bazen şu insanları hiç anlamıyorum

kaç para alıyosun dedikleri zaman alıyoruz işte bişiler diyip geçiştiriyorum
sonra merak hala devam ediyor 1000 in üstündedir diyorlar ısrarla

idare ediyoruz işte diyorum susuyor

SLM BENIMDE BIR SORUNUM VAR BENIM ALİLEM BANA 2 TANE TAPULARIDA BANA AIT EV ALDILAR VE BENIM SORUNUM ŞU AİLEM KIMSEYLE EVLENMEMDEN YANA DEGIL MALLARI BASKALARINA MI YEDIRICEM DIYOLAR VE HERKEZE KULP TAKAN TIPLER BEN DE KARARLIYIM EVLENMEK ISTIYORUM KENDIME AIT BI EVIM BI YUVAM COCUKLARIM OLSUN ISTIYORUM SIMDI KACARAK EVLENMEK UZEREYIM VE AKSILIK 2 TANE KIRACIM AYNI AYDA KENDILERINE EV ALIP CIKTILAR DIYORUM KI BI AVUKAT ARKADASA YETKI VERSEM BENIM ADIMA EVLERI KIRA YA VEREBILIRMI

Siz kendinize konu açsanız, burası diğer arkadaşın konusu.Ayrıca niye kaçıyorsunuz ki ailenizi ezmeyin.Çok kulp takıyorlarsa evleri anneniz babanız üzerine alsın.İnsanın malı mülkü olunca da mutlu olamıyor hey Allahım yaa

Canım çevrede senı mutsuz eden insanları önemseme ..inan bazı insanlar çok patavatsız
Ne mahrem biliyorlar ,ne karşıdakini düşünüyorlar ,pat küt söylüyor
Bu insanlardan uzak dur ..mümkünse hayatından çıkar
Kv kb ya gelince ,eşin durumun farkındaymış madem ,gereğini yapacaktır ...eğer yapmazsa karşına al konuş deirim

kaç para alıyosun dedikleri zaman alıyoruz işte bişiler diyip geçiştiriyorum
sonra merak hala devam ediyor 1000 in üstündedir diyorlar ısrarla

idare ediyoruz işte diyorum susuyor

ya iyi güzel de ben de hep şunu merak etmişimdir.onlar sormaya utanmıyorlarsa biz neden onları terslemeye utanıyoruz da,geçiştirerek cevap veriyoruz.??
ilk işe girdiğimde bana da aynısı oldu geçiniyoruz işte dedim,o da 1500 un üstündedir dedi yalan söylemicem ya evet öyle dedim kapattım konuyu ama o az çok öğrenmiş oldu..

yine geçen gün annemin bir akrabası sordu,yine sanane diyemedim ama şakayla karışık aa niye söyliim ben sana maaşımı,ben anneme bile söylemiyorum (ki gerçekten söylemedim) da sana mı söylicem dedim kadın tık kesildi..
Ama en iyi çözüm "SANANE" diyip sonsuza kadar susturmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…