Çift Maaş...

enenisa

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2014
695
1.329
133
37
Hayırlı günler hanımlar...
Bende çalışmaya başladım. Eşimde çalışıyor.
Nişanımızı, Düğünümüzü kendimiz yaptık. Evimizde eşimin ailesinin aldığı birşey yok. Borcumuz var. Bebeğim bakıcıda. Ev kira...
Eşim askere gittiğinde maaşı kesildi. Bende çalışmayı bıraktım. Çünkü düşük tehlikem vardı. Bu arada da doğum, muayene, hastahane vs yine borcumuz oldu.
Eşimin ailesi hiç durumunuz ne vs diye sormadı. Sorsun ya da sormasınlar umrumda değil. Ama eşim derdini anlatınca "fakir edebiyatı yapma" diyorlar. Eşime ha bire kendileri parasızlıktan dert yanıyorlar. 50 000 eyakın araba alacakmış. Bizden yardım istiyor.Nede olsa çift maaşlıyız. Daha araba alamamış mıyız? AAA nasıl evimiz olmazmış..
Çevredeki inanlarda tutturmuşlar çift maaşlısınız ohh keyif de sizde diye laf vuruyorlar. Zannediyorlar ki karı-koca ikisi de maaşlı olunca hiç dert yok. Her gün helva yiyoruz:))
Gerçekten artık sinirlerimi bozuyor yorumlar. Bir de maaşımı ne kadar aldığımı sormaları ayrı bir sıkıntı. Hiç hoşlanmıyorum.
Çalışan hanımlar. Sizde bu durumu yaşıyor musunuz? Tepkilerinizi nasıl ortaya koyuyorsunuz.

Al benden de o kadar. Benim esimin ailesinde dw ayni durum var. Cekinmeden maasimi soruyorlar arti gecen hafta eltim resmen ne kadar birikmisimizin oldugunu sorguladi. Midemi bulandiriyorlar. Onlar evde toto buyuturken ben sabah uc araba degistirerek okula gidiyorum. Cok kiskaniyorsa kendileri de calissinlar. Hem is hem ev hem bebek le ugrasiyorum. Kazandigim uc kurusu sorguluyorlar. Insani kendilerinden sogutuyorlar resmen

Çalışmıyorum, ama belli kriterlerim var. Bizimde düğünümüzü evimizi eşyamızı herşeyimizi benim ailem ve eşim yaptı. Kimseden beklentimiz olmadı, kimse de bizden beklemesin. Maaşınızı soranlara da söylemeyin, çok şükür geçiniyoruz diyin geçiştirin. Diğer herkese kulaklarınızı tıkayın. Size fakir edebiyatı yapmayın derken sizden para beklemeleri çok mu normalmiş?

benim üniversitede ev arkadaşım bana "senin evine çift maaş giriyor, sen ortaya eşşek gibi daha çok para koyacaksın" demişti, ben de "senin annen sabahın beşinde sıcak yatağında yayıla yayıla uyurken benimki o saatte kalkıp işe seni beslemek için gitmedi" demiştim, sonra da kızı evden kovmuştum.
başka şeyler de söylemiştim ama yazamam, banım yeni kalktı.
bak yine sinirlendim.

canım bizde eşimle nişandı düğündü herseyi ikimiz yaptık ve malum o borçlar şuan ikimizin omzunda. Çift maaşlıyız ama o para kredi kartı kira vs derken elimizde bir şey kalmıyor bunları düşünen yok kiii varsayalım ki senin para durumun çokk iyi kime ne. Sabahın köründe kalkıp işe gidip elalemin kahrını çeken biziz yani. Konuşsunlar dursunlar canım.

Benim annem babam da calisiyor çift maasli akrabalarimizin gözünde biz trilyoneriz bu nasil bi mantik ya bunun kirasi var kredi kartlari var (olayi bitiren kredi karti zaten) ev alisverisi var suyu elektriği var kardeşimin ve benim harcligimiz var ayri ayri ihtiyaclarimiz var yetmiyor . ama disardan onlar her istedgni giyerler zenginler. Çok şükür geciniyoruz Allah islah etsin.

Kesinlikle aynen öyle. Artık canıma tak etti. Gelince veya biz gidince elbette ki ailesi yapacak ama bize çok az para kaldığı zaman oldu. İhtiyaçlarını aldırıyorlar. En azından biraz düşünseler yeni evlendiler vs diye...

Ben de çalışıyorum. Yani çift maaşız. Öyle olunca çevreden de aileden de eve çok giriş olduğu yönünde bir düşünce oluyor. Benim 2 eltim var çalışmıyor. Zaman zaman para olayları bizde de gündeme geldi.

Ben doğumdan 10 gün sonra iş başı yaparken el kadar çocuğum evdeyken,İç Anadolu’nun -10 derece soğuk havasında sabahın 7 sinde çoktan yola çıkmışken ve kardan dolayı gece 10 a kadar bazen yolda kalmışken, çocuğum hastayken her zaman yanında olamamışken, okulda etkinlik yapılırken herkesin annesi varken benim çocuğumun anneannesi varken ve buna benzer bir sürü sahne yaşanırken benim eltilerim ya uyuyordur, ya çocuklarıyla birliktedir. En azından benim yaşadıklarımın hiç birini yaşamadılar. Her kimin paraya ihtiyacı varsa çalışsın mesleği olmak zorunda değil, çocuk baksın, temizliğe gitsin. Ama oturduğu yerden, evinden de bir şey eksik olmazken borç adı altında benden kimse tek kuruş alamaz. Bu kadar net bir çizgim var bu konuda.

Çift maaşlısınzı diye laf sokan kadınlara sende evde totoş büyültceğine sende çalış çift maaşlı ol de. ya da nazar etme nolur çalış seninde olur de onlara :) Bu arada Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebişini inşallah :)

Evliligmzn ilk yilinda ucretli ogretmnlik yapmstm bilirsnz belki asgari ucret kadr maas bazi aylar daha az.ama harcligimi cikariodm falan borcmzda yoktu.esimn ailesi esime dediki ev alin.paralari savurmayn cok gezmeyn disarda para harcamayn vs vs seyler sylemsti..cvplarini almslardi..arkadsm sen susturmazsan her konuda karisacak hak bulirlar kendilerinde.taviz verme hoslanmadgn seylerde

bu insanlar anlamıyor sanırım çalışarak zengin olunmuyor , ne zaman ticaretle uğraşırsın Allah yürü ya kulum der o zaman olunur.Eve çift maaş girmesi demek zengin olmak değil standartlarımızın bir tık daha yükselmesi demek sadece..Siz çocuğunuzu bakıcıya bırakıp çalıştığınız için ne büyük bir fedakarlık yaptığınızı görmüyorlar mı ,bizde olanın iki katını Allah şu aç göz akraba dosta versin ki bizimkilerde gözleri kalmasın..

"Bebeğim bakıcıda. Ev kira..."

Beni taaaaa nerelere götürdü sinirlenmicem ama geldi geçti hepsi...

Sana tavsiyem kapa kulaklarını duyma, her şey seni çıldırtmak için söyleniyor bi nevi beynin yıkanmadan bulanıyor...

Hayat senin kimsenin zerre yardımı olmamış kime ne yi öğrendiğin zaman bana hak vereceksin canım...

Benim burada tek kusurlu bulduğum nokta. İnsanlar neden düzenlerini oturtmadan evlenirler.
Allah korusun askerde her şey olabilir. burada da arkada bir hamile kadın ve geçindirilmesi zorunlu bir ev bırakmış eşi.
Evin kirası, giderleri falan...
Bence bunlar evlilikten önce düşünülmesi gereken şeyler.
Gerçekten neden askerlikten sonra evlenmediniz siz?

BİZDE çift maaaşlıyız .ama geçimin ne kadar zor olduğunun kimse farkında değil.evlendiğimden beri borçlarla uğraşıyorm allaha çok şükür kimseye muhtaç değiliz.gerçekten hanfendiler evde sıcak yataklarında uyusunlar çalışalım ohh ne ala kimsenin laf söylemeye hakkı yok aksine takdir edilmeli.

Ben çalismiyorum ama benimde esimin ailesi evlenirken hic destek olmadi tek yaptiklari 3 bilezik bir tane dandik bi taki seti onuda zorla yaptilar.esyalarimizi esimin maasiyla taksitle aldik bi kisminida kendi ailemin destegi ile.Benim ailem onlardan daha çok masraf yapti.sagolsunlar hala destekleri oluyo.dugun salonunun parasini takilan paralarla odedik kaynanamin takilan paralardan cantasina koydugunu goren olmus birde bu beni cok uzdu asla helal etmiyorum.bende hamileyim iki ay sonra dogumum olacak ve yine hic sormuyorlar ihtiyaciniz bi sıkıntiniz var mi diye.Nasil ana baba bu insanlar anlamiyorum.Kendi ailemde ve cevremde hic gormedigim icin bana cok tuhaf geliyorlar.Esimde bende sessiz sakin yapida insanlariz malesef buda onlari rahatlatiyor tabi.ben onlarin bize yaptiklarini yada yapmadiklarini yuzlerine karsi dile getiremedigim icin soguk ve mesafeli davraniyorum biliyorumki yuz verirsem astarini isterler.esim bekarken hic para biriktirememis sayelerinde daha iki tane ogullari daha var esimi sakin gorup hep onu yemisler ihtiyaclarini karsilayabilecek durumdalar kendileride bu arada.ornek veriyim mesela damatlari borc istemis kendileri vermemisler esime yonlendirmisler o vermis iki yil gecmis aradan hala geri odemedi enistesi esime borcunu.odeyecek yapida biride degil zaten.esime o parayi annenlerden iste sonucta onlar verdirmis diyorum tamam soylerim ama hayir cikmaz diyo huylarini biliyor cunku ailesinin.Biraz uzun oldu ama benzer sıkintilar olunca icimi doktum bende istemeden
konu sahibinden ozur dilerim.

Cok fazla duydugum bir laftir bu.
esim de ben de ogretmeniz. Esimin tarafinda gelir duzeyi bizimkine gore daha dusuk.
basta kayinvalidem olmak uzere pek cok akraba ' o kadar kazaniyorsunuz daha eviniz yok, ne yapiyorsunuz onca parayi ' gibi laflar eder.
hic kendimi bozmam, yiyip icip keyfime bakiyorum, yalan dunyada sıkıntı cekmeye gerek yok, para biriktirmiyorum harciyorum gibi laflar ederim.
yok borcumuz var yok kredi oduyoruz gibi seyler soyleyince iyice cosuyorlar cunku.
boyle deyince susup kaliyorlar :)
Ve ayrica evlendigimden beri borç oduyorum evet :)

güzel bir teknik bir ata söüz geldi aklıma -aç gezer tok salınır- en iyisini yapıyorsun takdir ettim seni .:):):)

güzel bir teknik bir ata söüz geldi aklıma -aç gezer tok salınır- en iyisini yapıyorsun takdir ettim seni .:):):)
Gec de olsa ben de en etkili teknigin bu oldugunu anladim :)
Tavsiye ederim :)
Bekarken babam sormadi bana maasimi, simdi esimin dayisi, amcasinin esi bana maasimi soruyor.
Onlarla mı ugrasacagim.
en iyisi geri puskurtmek :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…