Öncelikle pirinçleri bol su ile yıka vakit varsa tuzlu suda beklet. Mutlaka 15 dakika süz pirinci... Sonra yağ koy ve şehriyeli olacaksa önce şehriyeui Kavur sonra princi ekle ve en az 7 dakika Kavur. Sonra kesinlikle ılık yada sıcak su ekle. Soğuk asla olmaz. Ben sıcak su ekleyince tereyağını ve tuzuda ekliyorum. Kaynayınca kısıp ağzını kapat.Arkadaslar pilav yapmayı bilmiyorum youtubeden bakmama ragmen olmuyor. Akşama misafirim var eşimin ailesi memleketten gelicek. Her şey hazır pilav yaptım nohutlu youtubeden ama içi çig tane tane olmasına ragmen pilava kaynamış su ekledim çig olmasın diye kaynattım şimdide tuhaf oldu tadını begenmedim. Tam olarak ayrıntılı yazabilecek biri var mı ? Yapamıyorum bir türlü eşim bulgur pilavı yemiyor evlendigimizden beri pilav yapmadım bugün niyetlendim lütfen yardımcı olsun biri
Kis canımı çektirdin bende nohutlu pilav yapicam simdiÖlçülü yapmak her zaman hayat kurtarır ben genelde 1/2 ölçü ile yapıyorum önce yapacağın kadar pirinci bardak ile ölçüp bir güzel yıka sonra yağını kavur ve içine at tuzunu da koy kavur 5 dk kavurduktan sonra aynı bardakla 2şer bardak su koy her bardak için altını aç ağzını kapat kaynasın kaynayınca altını kıs demlene demlene pişsin ha suyu koyduktan sonra nohutu da koymayı unutmayın
Kis canımı çektirdin bende nohutlu pilav yapicam simdi
Ben pirinci arpa şehriyeli severim. Önce sıvıyağ biraz koy ve bir avucunla arpa şehriye koy ve koyulaşana kadar kavur. O sıra 2 su bardağı pilavlık pirinvi yıka duru su kalana kadar. Şehriye koyulaşınca içine pirinci ve 1 yemek kaşığı tereyağını koy kavur. Kısık ateşte. Kaşığa yapışmayacak kadar kavur. Sonra pirincin üzerini iki ya da üç parmak geçecek kadar su ekle.Arkadaslar pilav yapmayı bilmiyorum youtubeden bakmama ragmen olmuyor. Akşama misafirim var eşimin ailesi memleketten gelicek. Her şey hazır pilav yaptım nohutlu youtubeden ama içi çig tane tane olmasına ragmen pilava kaynamış su ekledim çig olmasın diye kaynattım şimdide tuhaf oldu tadını begenmedim. Tam olarak ayrıntılı yazabilecek biri var mı ? Yapamıyorum bir türlü eşim bulgur pilavı yemiyor evlendigimizden beri pilav yapmadım bugün niyetlendim lütfen yardımcı olsun biri
Niye soğuk olmaz? Ben süresoğuk suyla yapıyorum. Bulgur pilavı soğuk suyla olmzz pirinç olur.M
Öncelikle pirinçleri bol su ile yıka vakit varsa tuzlu suda beklet. Mutlaka 15 dakika süz pirinci... Sonra yağ koy ve şehriyeli olacaksa önce şehriyeui Kavur sonra princi ekle ve en az 7 dakika Kavur. Sonra kesinlikle ılık yada sıcak su ekle. Soğuk asla olmaz. Ben sıcak su ekleyince tereyağını ve tuzuda ekliyorum. Kaynayınca kısıp ağzını kapat.
Pirinç göz göz oluyor suyunu çekiyor o zaman kapat önce yada sonra değil. Yarım saat dinlenmesi gerek. Ağzı kapalı.
Ölçüm 1 e 2
Bu tarife herkes bayılıyor. Tane tane ve çok lezzetli oluyor.
Aynen uygula lütfen.
Bana güvenin. Pilavım özel talep edilir.Niye soğuk olmaz? Ben süresoğuk suyla yapıyorum. Bulgur pilavı soğuk suyla olmzz pirinç olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?