Pirinci neden yikiyorsunuz yahu? Ben yikamadan yapiyorum
Anladım peki öyle deneyeyim ama pilavım güzel olur benimde.Bana güvenin. Pilavım özel talep edilir.
Sıcak su kullanın; Pilav yaparken çoğu kişi soğuk su kullanır. Bu da yanlış bir işlem. Büyüklerimizin ‘pişmiş aşa su katılmaz’ sözünü hatırlatmak isteriz. Genellikle hiçbir yemeğe soğuk su ilave etmekten kaçının. Soğuk su koyduğunuzda, hararet ile pişmekte olan yemeğin ısısını düşürmüş, lezzetini kaçırmış olursunuz. Pilavda da durum değişmez. Sıcak su ilave ettiğinizde pişen her ne olursa olsun suyu algılamaz bile, lezzetini koruyarak pişmeye devam eder.
Bulgur pilavı güzel yapıyorum eşim yemiyorSüslü bulgur pilavı yapsanıza pirinçten çok daha kolay yapması. Risk almamış olursunuz
Tesekkur ederim , bi arastiriyim bunuBen kendim için cevaplayayım yıkayınca üzerideki tozun ve zirai ilaçların az da olsa azaldığını düşünüyorum. Bununla ilgili bir yazı okumuştum. Eğer bir gece önceden suda bekletilirse, beklenmemiş haline kıyasla yarı yarıya daha az arsenik içeriyormuş. Bazen aniden karar verip yapıyorum ama genellikle beyaz suyu bitene kadar yıkayıp bekletiyorum suda.
Karacanın tenceresi geniş yüksek değil tencerem. Güzel oldu ama çok süper diyemem. Ben çok iyi yemek yapamıyorum genel olarak. Kolay geçiştirme şeyler hazırlıyorumarkadaslar zaten önemli püf noktalarini yazmis- bence tencerede önemli.
kendine genis ama yüksek olmayan, agir bir tencere al.
benim pilavimin sirri kesinlikle tencerem.
aha ben!
ya geçen ben de tam burada tarif ettikleri gibi yaptım olmadı. hayatımda ilk defa pilav yapıyordum
pirinci nişastası gidene kadar yıkadım. 5 dk sıcak suda bekletip süzdüm.
2 kaşık kadar arpa şehriyeyi kavurdum bikaç dk koyulaşana kadar. sonra 1 bardak pirinç ekledim. biraz daha kavurdum, 5 dkyı biraz geçmiştir. sonra yarım tavuk bulyon erittim. 2 bardak suyu, tavuk bulyonu ve tuzu ekledim. karıştırdım ve kapattım. 10 dk hiç açmadım. sonra açtım dibi tutuyor gibiydi birazcık daha su ekledim. 10 dk daha pişirdim. sonra üzerine havlu kağıt koyup beklettim.
açtığımda dibi tutmuştu biraz ama pirinçler tam pişmemişti. lapa vs değildi. dibini ayırdık yedik yine ama.
neyi yanlış yaptım anlamadım
Benden bir tane daha varmış. hepsini okudum yorumların ona göre yaptım artık oldugu kadaraha ben!
ya geçen ben de tam burada tarif ettikleri gibi yaptım olmadı. hayatımda ilk defa pilav yapıyordum
pirinci nişastası gidene kadar yıkadım. 5 dk sıcak suda bekletip süzdüm.
3 kaşık sıvıyağda 2 kaşık kadar arpa şehriyeyi kavurdum bikaç dk koyulaşana kadar. sonra 1 bardak pirinç ekledim. biraz daha kavurdum, 5 dkyı biraz geçmiştir. sonra yarım tavuk bulyon erittim. 2 bardak suyu, tavuk bulyonu ve tuzu ekledim. karıştırdım ve kapattım. 10 dk hiç açmadım. sonra açtım dibi tutuyor gibiydi birazcık daha su ekledim. 10 dk daha pişirdim. sonra üzerine havlu kağıt koyup beklettim.
açtığımda dibi tutmuştu biraz ama pirinçler tam pişmemişti. lapa vs değildi. dibini ayırdık yedik yine ama.
neyi yanlış yaptım anlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?