çig kalan pilav

Ben yaptığımı yazayım, 1 bardak pirinci yıkarım suyu renksiz olana kadar.
biraz sıvı yağa şehriye koyarım 2 yemek kaşığı kadar rengi koyulaşınca pirinci eklerim 4-5 dakika şöyle bir çeviririm
Sonra 1'e 1.5 ölçü kaynar su koyarım yani sen misafirin var diye 2 bardağa 3 bardak su koy.
Suyun içine biraz tereyağı, tuz azıcık karabiber ekleyip şöyle karıştırıp kapağını kapatırım sonra en küçük ocağın en kısığına alırım.
Pilavın üzerinde su görülmeyip üzerinde delikler oluştuysa pilavın olmuştur kontrol amaçlı kaşığı dibine daldır bir bak su var mı dibinde diye. varsa bir 5 dk sonra aynı yerden kontrol edebilirsin yoksa üzerine kapakla tencere arasına kağıt havlu normal havlu temiz bez artık ne koyuyorsan bu kadar:)

Pirinci neden yikiyorsunuz yahu? Ben yikamadan yapiyorum

Ben kendim için cevaplayayım yıkayınca üzerideki tozun ve zirai ilaçların az da olsa azaldığını düşünüyorum. Bununla ilgili bir yazı okumuştum. Eğer bir gece önceden suda bekletilirse, beklenmemiş haline kıyasla yarı yarıya daha az arsenik içeriyormuş. Bazen aniden karar verip yapıyorum ama genellikle beyaz suyu bitene kadar yıkayıp bekletiyorum suda.

Süslü bulgur pilavı yapsanıza pirinçten çok daha kolay yapması. Risk almamış olursunuz

2 bardak pirince 3.5 bardak su koyuyorum ben ama en onemlisi pisirmeden once kaynar suda pirincleri 25 dk kadar bekletin. Tereyagi da eklerseniz lezzetli olur. Altini kapattiktan sonra da kagit havlu kapatin ve bir sure dinlendirin

yazılanları okuyunca kayınvalidemin eşime bekarken verdiği pilav tarifi geldi. pirinçleri kavurduktan sonra üzerinden hafif taşacak kadar su koy demiş,sevgili eşim de tencerede taşacak kadar anlayıp ağzına kadar su doldurmuş tabi pilav lapa

pilav yapmak birazcık da el alışkanlığı,ben işten gelir gelmez pirincimi ıslattım 40 dk falan oluyor. biraz sonra yapamaya başlayacağım. ben ölçüm 1 bardak pirince 1 bardak su+azıcık da üzerine ek. o da yarım bardak bile etmiyor. 1,25 diyeyim pirinci kavurmak önemli bence. bi de üzeri hafif göz göz olunca ben bi karıştırıyorum sonra suyunu tamamen çekmesini bekliyorum. suyunu çekince de kağıt havlu koyup tencerenin kapağını kapatıyorum (kağıt havlu tencerede olacak pirince değmeyecek)

Anladım peki öyle deneyeyim ama pilavım güzel olur benimde.

Pirincinden kaynaklımı acaba ben bimden alıyorum sanırım baldo cok memnunum prıncten. Ilık su ve az tuz ıle 20 dk yarım saat once ıslıyorum. Sonra göz kararı tereyag ve sıvı yag karısık eklıyorum erıyınce ıyı yıkanıp suzulmus pırıncı, tuzu ve bir küp şeker ekliyorum kavuruyorum. Varsa tavuk suyu yoksa normal kaynar su eklıyorum fakat ölcum yok ustunu cok hafıf gecıyor. Onceden ıslatınca zaten daha hızlı pısıyor

Herkes yazmış ama bende yazayım. Pilav için 1/2 ölçü ideal. Seçtiğin tencere küçük olursada pilav sıkışık ve lezzetsiz olur. Pirinci güzelce yıka nişastasından arındır. Sıvı yağda şehriyeyi güzelce kavur. Pirinci ekle, tereyağ ve tuz ekle. 5 dk civarında kavur. Lapa olmasını önlersin tuz eklersen. Kısık olsun mutlaka altı. Kaynamış su kullan soğuk su kullanma. Suyunu çekince altını kapat. Kağıt havlu ser üzerine tekrar kapat kapağını demlensin.

1. Pirinci yarım saat bekletirsen uzun süre kavurmana gerek olmaz.
2.şehriye kavur diyenler olmuş nohutlu yapıcaksan şehriye koyma.şehriyeli yapacaksanda sıvı yağ ile aynı anda şehriyeyi koy.yoksa kararıyor. En son tereyağ koyarsanda lezzetli olur.
3.beyaz olsun istersen çeyrek limon sık .
4.benim annem 1 küp şeker koyardı nedenini bilmeden bende koyuyorum.
5. Ben ölçüsüz üstünü örtçek kadar su koyuyorum ve kısık ateşte yapıyorum .
Birde misafir gelicekse Allah ım sen yüzümü kara çıkarma çok güzel olsun pilavım diyorum kavururken

Ben de lapa olmuş pilav sevmediğim için 1 e 1.5 su bardağı su koyuyorum. 2 su bardağı pirinci kaynamış suyun içinde 15 dk 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip bekletiyorum, sonra tavaya 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığından az tereyağ katıyorum üstüne yıkayıp süzdüğüm pirinçleri katıp kavuruyorum 4 dk kadar orta ateşte, üstüne 3 şu bardağı kaynar su koyuyorum tuzunu katıp karıştırıyorum altını kısıp kapağını kapatıyorum ara sıra ağzını açıp kontrol ediyorum suyunu iyi çekmesi lazım ki lapa olmasın çok bekletme bu sefer de dibi tutuyor küçük bir kaşıkla pişik pismedigine bakabilirsin . Hadi kolay gelsin ☺

aha ben!

ya geçen ben de tam burada tarif ettikleri gibi yaptım olmadı. hayatımda ilk defa pilav yapıyordum

pirinci nişastası gidene kadar yıkadım. 5 dk sıcak suda bekletip süzdüm.

3 kaşık sıvıyağda 2 kaşık kadar arpa şehriyeyi kavurdum bikaç dk koyulaşana kadar. sonra 1 bardak pirinç ekledim. biraz daha kavurdum, 5 dkyı biraz geçmiştir. sonra yarım tavuk bulyon erittim. 2 bardak suyu, tavuk bulyonu ve tuzu ekledim. karıştırdım ve kapattım. 10 dk hiç açmadım. sonra açtım dibi tutuyor gibiydi birazcık daha su ekledim. 10 dk daha pişirdim. sonra üzerine havlu kağıt koyup beklettim.

açtığımda dibi tutmuştu biraz ama pirinçler tam pişmemişti. lapa vs değildi. dibini ayırdık yedik yine ama.

neyi yanlış yaptım anlamadım

Ben osmancik kullaniyorum
su miktari pirincin cinsine gore degisir bire iki olcu benimde
ama bu ikiye koydugum yagida dahil ediyorum
İki bardak pirincten yaparim genelde yarim bardakta sehriye yani iki bucuk bardaksa yarim bardak yag ve dortbucuk bardak sudur
Pirincleri yikayip sicak suda bir saat bekletirsem olcum uc bucuk bardak su olur
İyice yikayip suzdurup yaparsam dortbucuk
Pirincleride kavurmam sehriye kavrulduktan sonra ustune koyar direk sicak su eklerim
Yanliz ben biraz fazla sismis severim biraz diri olsun dersen su miktarini azaltabilirsin

arkadaslar zaten önemli püf noktalarini yazmis- bence tencerede önemli.
kendine genis ama yüksek olmayan, agir bir tencere al.
benim pilavimin sirri kesinlikle tencerem.

Tesekkur ederim , bi arastiriyim bunu

arkadaslar zaten önemli püf noktalarini yazmis- bence tencerede önemli.
kendine genis ama yüksek olmayan, agir bir tencere al.
benim pilavimin sirri kesinlikle tencerem.
Karacanın tenceresi geniş yüksek değil tencerem. Güzel oldu ama çok süper diyemem. Ben çok iyi yemek yapamıyorum genel olarak. Kolay geçiştirme şeyler hazırlıyorum

1- pilav pismeye basladiktan sonra su koyma.
2- ben pirinci max. 2 dakika kavuruyorum- öyle öldürene kadar kavurmaya bence gerek yok.
3. suyunu ekledikten sonra (ben kaynayan su ekliyorum) iki tingirtdatip hemen altina kisiyorum (benim ocagim 1-9 arasi yaniyor, yani suyunuldikten sonra 1e aliyorum) kendi kendine cekiyor suyunu.

Benden bir tane daha varmış. hepsini okudum yorumların ona göre yaptım artık oldugu kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…