Çıkar yol bulamıyorum boşanmak üzereyiz:(

kullandığın ilaç varmı

bazı ilaçlar ( özellikle antidepresanlar ) cinsel isteksizliğe neden olur
mesela doğum kontrol ilaçları libidoyu düşürür kullananların çoğu aynı dertten muzdarip oluyor.
sizinde kullandığınız ilaç varsa onun etkisi olabilir :44:

haledilebilir bir problem yüzünden eşin ne çabuk boşanmaya karar vermiş tek boşanan biz değiliz diye seni avutuyor birde...

eşin de amma garipmiş. sana destek olup sorunu çözmeye çalışacağına boşanmaktan mı bahsediyor bunn için. bence üzülme, boşan gitsin.

ayrıca bunu diyorsa eşin, eminim seni hazırlama için de hiçbişey yapmıyodur. doğal olarak sen de libido düşük oluyosundur. ne saçma sapan bi durum bu ya. herkessin 4 4 lük cinsel hayatı yok. en güzeli bizimkiydi de, 3-4 aysdır ben de senle aynı haldeyim, stresten sıkıntıdan ama bana eşim hep destek tam destek! eğer eşini seviyosan ve bu dedikleri seni üzmüyorsa, hiç halledilmiycek bir sorununuz yok.

evlilikte cinsellik çok önemli hatta en önemli şeylerin başında geliyor bence..ama şunu söyleyebilirmki her çiftin arasında zaman zaman bu tür problemler yşanıyor çözülmiycek bişey değil..sırf bu yüzden eşinin seni boşaması çok bencilce..bana farklı nedenler varmış gibi geldi..zaten sadece cinsellik yüzünden eşin senden ayrılmak istiyorsa ve seni anlamıyorsa sana tedavi olman bu durumu yenebilmen adına sana yardımcı olmuyorsa neden sürdürmek için uğraşıyorsunki? bumudur yani eşinin evlilik anlayışı bumu ? evlilik sadece bundan ibaretmi ona göre ? tamam biçok erkek konu cinsellik olunca acımasız oluyor eşine karşı ama bu derece büyütmek niye? başka bişey olmasın arkadaşım başka biri falan ?

eşinin davranışları çok rahatsızlık verici

-Tek boşanan biz değiliz ya,ölüm yok ya sonunda...
-ben akşamlara kadar köpekler gibi çalışayım,sen de paraları saç...

ikinci cümlede eşin bu konuyu çok önemsemiyor olarak anladım.zira önemsemiş olsa
iki doktorla kalmazdı diye düşünüyorum.yani parayı dert etmezdi.
yani pek çabalamamış fakat ilk cümleye bakınca çabalamış ama boşanmayı düşünüyor anlıyorum.
yani çabalasa bile ayrılma nedeni değil bana göre ama hem çabalamıyor, umarsamıyor hemde bu kadar rahat
söylüyor boşanmayı.senin açından bu çok rahatsız verici
birde sorunun 2.5 sene de çözülmediyse iki doktora gitmiş olman yetersiz geldi bana.
mutlaka bir çaresi olmalı
eşini de ikna edip, biraz para da verip özelde bir doktora görünmen gerekiyor.

Son düzenleme:
tabiyki cinsellik önemli...ama evliliğin temeli cinsellik değil sevgi bencesevgi saygı huzur varsa cinsellik zaten takip ediyor bunları..eşiniz neden hemen boşanma lafları etmeye başlamışki.libido eksikliği bir hastalık diil ki sonuçta bunu yanmeye çalışın.. eşiniz için evliliğiniz için güzel bir akşam hazırlayın....kendinizi çok iyi hazırlayınne bileyim işte kadınca yöntemler kullanın...belki zor gelicek ama sizde zorlayarak yenin bunugüzel çamaşırlar paarfümler falan işte...gecenin sonunda o boşanma lafını yedirin onaböyle benim neyim var diye kara kara düşünerek hiç bir şey geçmez elinize...zorlayın ve aşın bu sıkıntıyı

kafanda bitirmelisin bu konuyu..eşine ayıp olmadığını kafana yazmalısın..acı duyduğun için isteksizsin bence..yeterince kendini vermediğin için acı duyuyorsun..zevk alcam diye başla..öyleymiş gibi davran..

Son düzenleme:
Hayır evlenmeden önce isteksiz değildim
Çok düşündüm bunu ama cevabını bulamadım
ama yalan yok hiç eşim libidomu yükseltemiyor diye düşünmedim hep kendimde aradım sorunu

Sorunun cevabı sende gizli işte...
Evlenmeden önce isteksiz değilsen, şimdi isteksizsen bunun iki nedeni olabilir.
Ya yaşadığın sorunları fazla kafana takıyorsundur, hayat enerjin düşmüştür, hayattan zevk alamamaya başlamışsındır.
Ya da eşin seni tatmin etmeyi, ilişkiye hazırlamayı bilmiyordur veya artık önemsemiyordur.
Sebebi içinde, biz ne desek boş, bunu sen bulacaksın.
Ama sana tavsiyem sorunlara takılı kalma, her şart her koşulda hayattan payına düşeni söke söke almaya çalış.
Yani nasıl anlatayım, mutluluk insanın içindedir, isterse her şartta kendine olumlu telkinler vererek mutlu olur.
Önce mutlu ol, kafaya takmak yerine gül geç, dalga geç ve yaşamaya sıkıca sarıl, kendini dişi hissetmek için elinden ne geliyorsa yap.
Bunu eşinden önce kendin için yap, kendini sev.
Sonra eşinde herhangi bir şeyi itici buluyor musun bunu düşün, varsa bunu usulüyle belirt, düzelt.
Vücudunda dokunulmasından hoşlandığın noktaları belirle ve bunu eşinle de paylaş ve de en önemli nokta eşine de aceleci olmamasını ve ön sevişmeyi uzun tutmayı istediğini söyle.
Sonuçta bu senin vücudun ve birlikte keşfedeceksiniz, bu da sizin hayattaki sınavınız.
Yılmak pes etmek en kolayı, önemli olan çözmek için elinden geleni yapmak.
Bir gün bir ilaç içeceksin ve sihirli bir değnek değmiş gibi her şey değişmeyecek, hayattaki her sorunun çözümünde önce sağlam bir psikoloji gerekir.
Hayatı sevmek gerekir, yaşamayı bilmek gerekir, sızlanmayı kesmek gerekir.
Bunlar geceden sabaha olmaz, ama düşünceni olumlu yöne çevirmeyi öğrenmelisin, hepimiz öğrenmeliyiz.

Cinsellik sorun olunca akla ilk gelenin ayrılmak olması çok acı aslında. Düşünsenize, "hayat arkadaşı" diye evlendiğiniz biri, zamanında harika bir cinsel hayatınız olmasına rağmen mesela hastalık oldu vs. hayat arkadaşlığı bitecek mi? Yada henüz 2,5 yıllık evli eşini ısındırmak yerine boşanmayı düşünmek niye?

Babamın arkadaşının eşi anlatmıştı. Kadın vajinismus olmuş ki o zamanlar bunun tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğu bilinmiyordu bile. Adam karısını 7 sene beklemiş. Normalde inanmazdım ama kadın gözyaşları içinde anlattı. Adam ne aldatmış nede karısının üstüne gitmiş. İnsanlara çocuk yapmak istemiyorum eşim o yüzden hamile kalmıyor diye de arka almış. Böylesi de var yani.

Son düzenleme:

Canım, anladığım kadarıyla sen bu evliliği kurtarmak istiyorsun.. haklısında.. Onun için öncelikle internetten araştır başka doktora git eşine söyleme bunları kendinde değişim olursa zaten eşinde değişir zamanla.. Boşanmak istemediğini söyle ama eşinin tavrı hoşuma gitmedi benim sadece.. dedikleri söyledikleri bu durumda en son söylenecek şeyler.. zaten kırılgansın bu dönemde birde böyle söylenince sende şaşırdın ne yapacağını çok hak veriyorum sana.. Ve üzüldümde senin adına ne yapabiliriz düşünüyorum aile büyüklerinizden ya da yakın hissettiğiniz arkadaşın ablan yokmu ki onlarada danışsan yardımcı olsalar sana...

Evlilikte cinsellik önemli, erkekler için daha da önemli malesef.
Bir kadın bu tarz bir sıkıntıda eşini olabildiğince belki de ömrü boyunca
idare edebilir ama erkekler böyle değil malesef.
Çok yakınım biri sırf bu bahsettiğiniz nedenden dolayı boşanıyor yakında.
Senelerce bu şekilde sürmüş, erkek şikayet etmiş bu durumdan,
psikoloğa gidelim demiş ama kadından yanıt gelmeyince, boşanma noktasına geldiler.
Bence hiç beklemeden gerekirse eşinizle psikoloğa gidin, yoksa sonu pek iyi olmuyor.
Gurur yapmayı bırakın bence, sonra pişman olmayın bu noktaya geldiğiniz için.
Belki eşinizden kaynaklıyordur kimbilir, mutlaka yardım alın.

bence her şeyi oluruna bırak eğer seni gerçekten düşünseydi yanında olurdu psikolağa giderdi senin durumundayım diyebilirim ama bizimki biraz daha farklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…