Cikarci gorumce

Yok, butun gorumcelerden degil, arkadasin spesiifik gorumcesinden bahsettim. O sahis nezaket beklenecek biri gibi durmuyor. Benim gorumcem yok, ama kendim gorumceyim. Nazik oldugumu saniyorum :)

Ay bugün elti-görümce konularından gına geldi, okudukça bir yandan görümce ve eltim olmamasına şükrettim, bir yandan da sinirlendim empati yaptıkça. Niye milletin yuvasına, bütçesine ıcığına cıcığına yapışıyorlar bunlar, ne genişlik ne aymazlık, umursamazlık ya. Sinir bastı, biriniz tel. no versin görümcesinin eltisinin, gizliden saydırıp kapatayım bari. Aa niye bu kadar sinir yaptımsa, art arda okuyunca overdoz oldum galiba.

Sessiz kalmayın, diliniz yok mu "Hayır, olmaz; bebeğime harcama yapacağım, teklif edilmesi bile yakışıksız" deyin. Tel no verin ben söyleyeyim "Koltuk takımı kadar başına taş düşsün" diyeyim.

Kardeş senin koca bebek malzemelerinin ne kadar olduğundan haberdar mı yav. Bekar biri olarak hamile arkadaşlarımdan biliyorum, dünyanın masrafını yaptılar çocuk için. Ki lükse de kaçmadılar. O kredi kartını sana versinde sen de git eksik tek bi şey bırakmayacak şekilde her şeyi al. Bırak koltuk takımını kendine don almaya para kalmaz cebinde. Aboovvvv neler görecez daha.

Ya insan utanmaz mı ya? İhtiyacı olan bir şey olur, yardım edilir de keyfi harcama için kardeşten para istemek de ayıp ya. Görümceniz düşüncesizmiş. Sizin bebeğiniz var, ileride çok harcamanız olacak. Biraz kendi düşünmeli, kendi çocuğu da varmış. Eşinizle güzelce konuşun, yapacağınız masrafların listesini çıkarın, eşiniz de o zaman para vermez.

Bazıları demiş 'Kocası yok mu ?' Kocası olmasa böyle bir şeye hakkı var mı ? Yaş 27 hiç evlenmedim 18 yaşımdan beri en kötü ihtimalle haftasonları ekstra garson işlerine gittim ve telefonumu, giyeceklerimi, bakım malzemelerimi herşeyimi kendi paramla aldım.Hatta reşit değilken lisedeyken bile çalıştım yaz tatillerinde.
Bu kadar kızdığınıza göre eşiniz pasif davranmış taviz vermeyin bence. Halam da senelerce babamı yedi.İstanbul'da oturuyor kendisi Ankara'ya gelsin diye her yaz bileti dahil tüm ihtiyaçlarını karşıladık ve bizde bir ay kalırdı. Babam evli ve benden büyük oğlu olan kardeşine sürekli harçlık verirdi bize vermeyip. Bilin bakalım ne oldu halam yazın evine gittiğimde 5 günün sonunda kovdu beni. Eteği dizimde elbise giydim diye. Kendi 45 yaşında şortla elinde birayla gezer. Ben bekarmışım dedikodu olurmuş. Babama da sigara içiyordu demiş. Babam sigaradan nefret eder diye böyle söylemiş. Hiç sigara içmedim ve astımım var yani istesem dahi içemem.

Borcunu ödeddiği sürece ister 11 bin , isterse 21 bin liraya koltuk alır. SiZin kira ödemeniz onu bağlamaz. Ama alıp ödemiyorsa orası ayrı elbette vermeyin ne münasebet.

Eşinle ne düşünüyo bilmiyorum ama sonuçta keyfi bişey için bu para istileniyo, zaruri bi durum olsa gorumcen bi nebze hak verebilirdim ki kenarda bi miktar da parası varmis. Resmen rahatını bozmak istiyo. Sana diyeceğim hiç taviz verme sen mesaj at. Bebek bekliyoruz, masraflarimiz artacak onun için bu konu da sana yardımcı olamayacağız filan de gıcık.

Bende ablamda sorun yok ama enişte modeli sorunlu, annemle abimden her ay yüklü miktarda para istiyor hemde vermeyeceklerini ve durumlarını bildiği halde istiyor

Etraf düşüncesiz insan dolu. Ben utanırdım lükse giriyor çünkü ihtiyaç söz konusu değil bir şey değil. Eşiniz kabul etti mi?

Ne istediğine çokta takılmayın sizi ilgilendirmez sizi ilgilendiren kısım esinize söyleyeceksiniz kredi kartından harcama yapma bebegin ihtiyaçları var biz nasil alacağız kenardaki parasina kıyamıyor benmi bu halimle fedakarlik yapacağım de kestir at yada kapatır kartı de seçenek cok

İş eşinde bitiyor. Yüz vermezse bir sorun olmaz, hiç yüz göz olmana gerek yok. Eşin akıllıysa zaten seni ilgilendiren bir durum olmadan cevabını verir.

soyle yapin siz kredi kartini vermeden once gorumcenizden o 15 binlira parasini borc isteyin taksit taksit odesek olurmu diyin vermezse zaten bir daha kart isteyemez mahcup olanda o olur :)))
Ben de böyle yapardım. Eşinizle konuşun hatta bunu! "isteyelim parayı, krediyi de verelim o taksiti ödeyene kadar, biz onun parayı denk getiririz, bebek alıs verişini nakitle yapalım ki uygun olsun faiz ödememiş oluruz" diyin. Görümceye de aynen böyle teklif edin. Siz onun nakiti alın "faiz ödemeyelim, sen krediyi kapatana kadar biz senin parayı denklestiririz canim" deyin. Hep iyi niyetinizden yani. Zaten kredi ödeyecek ve nakiti harcamak istemiyor, yastık altında duracağına siz de dursun, derdinize derman olsun. Kabul etmezse de, para isteyip reddedilen siz olmus olursunuz. Günah sizden gider. Kabul ederse o aldığınız parayı kendi adınıza yatırıp
, azar azar bebek ihtiyaçlarını alırsınız ki etmez asla.

Alti sayfa cevap yazilmis, bir tanesine cevap vermemis konu sahibi. Takip etmeyeceksin madem neden konu aciyorsun ki?

Başlığı görünce yazmak istedim içimi dökmek istedim kızlar gorumcem var 1 tane biz eşimle nisanlandik eşim memelketimden uzak yerde çalışıyo gorumce de eşimle aynı şehirde iyi dedim ilk zamanlar memleketten uzak destek oluruz birbirimize neyse temmuzda nikahimiz Kıyıldı ağustosta da Evimi yerleştirmeye geldim kız kardeşimle beraber daha eşyalar gelmemişti evi temizledik ki gorumce de geldi ama öylesine temizlik yaptı bide 3 yaşlarında çocuğu vardı kız kardeşim bana yardıma gelmişken çocuğuna baktı sözde de gorumce de temizlige yardım ediceki baştan sağma tabi genelde telefonuyla uğraştı bu sirada eşya olmayınca ondan kaldık mecbur eşya gelincede eşim burda kalın dedi kız kardeşimle ben aynı odada uyuduk eşim salonda ki nikahimiz olmasına rağmen neyse gorumce geldi sabah niye kendi evimde kalmışım yok ahlakimiza ters eside ona kızmış niye bıraktın orda diye bi sürü laf saydı eşim hattına sustum eylülde düğünümuz oldu düğünden önce geldi memlekete alışverişti benim kuaför falan hep Peşimize takıldı dügünden sonra geldik tabi yine beraber haftada 3 gün bizde öğlen gelirdi akşam 11 12 kadar neyseki şimdi azalttı ise girdi çocuğuna bakmami istedi kabul etmedim çünkü çok Hiper aktif arada emrivaki yapıp eşime bize biraktoroyodu bize geleceğinde de beni değil eşimi arar gelecez der eşimde ben isteyim beni aramasını söyler musaitse diye geçen haftalarda dusuk yaptım 1 2 gün sonra aradı geçmiş olsun diye ve daha gelmedi bile ben çok zorluk çektim bu süreçte aramış gelemedim kafama çok takıldı geçmiş olsuna diye çocuğu hastaymış falan ki kendi gorumce sinin çocuğunun bebek kınaşı varmış oraya gitmiş bide bana diyor ki gitmesem ayıp olurdu yardımı olmuş doğumda falan ama her kötü günlerinde biz koştuk çocuğu hasta oldu Biz gittik kaza yaptılar biz koştuk ama bunun böyle yapması beni ondan iyice soguttu ve daha yazmadigim bi sürü şey var benmi abartiyorum sırf onun stresinden yaptıklarından 1 buçuk yıl çocuğum olmadı

Eşimizde neden 15 binlik kredi kartı var limitini düşürmeyi düşünmez misiniz

Siz yeni konu açın

Bizde kredi kartı var mı yok mu limiti nedir ne değildir görümcem bilmez. Bilmesine de gerek yok. Tavsiyem siz de limitine kadar detay vermeyin. Sonra böyle canınızı sıkmasın.

benmi abartiyorum sırf onun stresinden yaptıklarından 1 buçuk yıl çocuğum olmadı
Bunu abartmissinız....kimseye söylemeyin bunu, düşünce dünyanızın ne kadar kirli olduğunu anlarlar..

Eğer her konuda düşünce yapınız bu ise Allah sizinle yüz yüze bakanlara yardım etsin...

Bunu abartmissinız....kimseye söylemeyin bunu, düşünce dünyanızın ne kadar kirli olduğunu anlarlar..

Eğer her konuda düşünce yapınız bu ise Allah sizinle yüz yüze bakanlara yardım etsin...
Siz yasamadiginiz için anlayış beklemiyorum düşünce yapima gelince bunu doktor bile soledi hormonlarım arttığı için hamile kalamadım sebebide sadece stres olduğu soledi evlendigimden bu yana sürekli geliyo du Gorumcem çocuğu da evi dağıtır kendi tel elinde oturur bakmazdi kendi evinde ole değil çocuğu dqgitmasina izin vermez biz eşimle her tatil gününde gelir düşünmez di işleri falan varmı diye ve daha bi çok şey psikolojik baskı yapıyodu 2 ay gelmedi bize bendede stres can sıkıntısı olmadi dolayısıyla hormonlarım düzeldi hamile kaldım eleştiri yapabilirsiniz ama yargilayamazsiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…