Çıkmazda bir durum

Eve ve eşyaya dokunulmazlık atfetmek sadece bizim toplumumuza özgü bir durum mu? Bazen merak ediyorum.
Bunu gözlemleyecek kadar uzun kalmadım yurtdışında.
Kv, Mutfağa girip yemek pişirse nolacak ki?
Yedi mi tencerelerinizi?
Bu mantığı ben gerçekten anlamıyorum.
Dünya malı için, tenceremi-mutfağımı-evimi kullanıyorlar diye eşimle huzursuz olup,
eşimin annesinin kalbini kırmam.
Kaldı ki kv,kayın aile üyeleri komşu değil, yabancı değil.
Sormuşsunuz ya kim kv'si evinde kalsın ister? Diye.
Benim için hiç bir mahsuru yok.
Sanırım benim gibi, yaşlandıkça, insanın anlam yüklediği şeyler değişiyor.

Nekadar tutarsiz davraniyorsunuz kadin oglu icin gidiyor tabiki ogluyla kalmak ister esyanizi kullansin ne var bunda yemek pisirsin ne olucak? Sizde onun evinde kaliyosunuz yani sanki yiyecek sizin esyanizi esiniz hakli sorun cikaran sizsiniz. Ogluna anahtar vererek hatayi bastan siz yapmissiniz kalicakti ananesinde neden karistinizki?:

Burda sana kimse ahkam kesmemiş ki kaynına başta vermişsin kayınvaliden kalsa ne olacak sen de şu an onun evınde kalıyorsun sonuçta sende orda yemek yapıyorsun vs bunu söylüyorlar doğal olarak bak sende onun evınde kalıyorsun
Ben kayınvalidem varken onun yanına o davet ettiği için geldöim

Tamam da ben, ben evde yokken kaynımın kalmasını istemem asıl. Kaynanam kalabilir, çünkü erkek arkası toplamak kadın gibi değil. O eve geri döndüğünüzde baştan aşağı temizlik yapmak zorundasınız. Hele ebeveyn banyosu yoksa benim kabusum bu şahsen. Herkesin aynı banyoyu kullanmasından rahatsız oluyorum özellikle erkekler olunca. Her yeri kıl tüy içerisinde bırakıyorlar midem bulanıyor. Şahsen titizlik açısından önce eve ben yokken kimseyi kabul etmem çok zorda değilse. Eşim yanındaysa temizlikten eşim sorumlu olur. O da olabilir. Ama evimin anahtarını vermem kimse yokken. Erkek kardeşim olsa ayar çekerim, ama kayın tarafa bu olmuyor malesef. Bir de anneannesi varken sizin evinizde ne işi var? Ben bile kendi anneannem varsa çoluk çocuklu evde kalmam bekar adamsam
Zor durumda kaldığını biliyorum anneannesi de o yüzden verdim sadece uyumak için geliyor zaten

Kaynınıza kalsın diye anahtar vermişsiniz? E kayınvalide de kalsa ne var ki? Kadın evini bırakıyor gidiyor sana. Hem tek bekar bir erkeğin tek başına kalmasındansa, annesiyle kalması daha iyi değil mi? Hem eviniz batmaz, hem de eve karı kız atması ihtimali de ortadan kalkar.

Ayrıca başka bir mesajda sormuşsunuz, kayınvalidemin ben yokken de evimde kalması sorun olmaz. Evimi yiyecek hali yok ya, eminim benden bile iyi bakar.
Ama işte o sizin kayınvalideniz siz evde yokken istemediğiniz insanları evinize çağırsa sizin kullanmadığınız hatta kıyamadığın bir sürü şeyi onların önüne serse temizlik düzen konusunda size tam zıt biriyse napardınız

Ama işte o sizin kayınvalideniz siz evde yokken istemediğiniz insanları evinize çağırsa sizin kullanmadığınız hatta kıyamadığın bir sürü şeyi onların önüne serse temizlik düzen konusunda size tam zıt biriyse napardınız

Eviniz ve eşyalarınız bu kadar kıymetli ise anahtar vermeyecektiniz. Benim evimde kimse tek başına kalamaz ister sadece yatmak olsun maksat, ister başka bir şey hele hele bekar yalnız bir erkeğe asla izin vermem kim olursa olsun.
Baştan buna izin verip sonra kv gideceği zaman olmaz demek yanlış, eşinizi de zor duruma sokarsınız ne desin şimdi kardeşim kalabilir ama sen kalamazsın anne🙈 mantıklı geliyor mu size bu durum. Yanıbaşınızda anneannemin evi varken bu yaptığınız hata şimdi ses çıkarmak için çok geç. Artık dönünce evi bir elden geçireceksiniz mecburen zaten bir erkeğin tek başına kalmış olması yeterli bir sebep dip bucak temizlik ve yerleştirme için

Kızlar merhaba paylaşacak kimsem yok ve fikir almak istiyorum. Eşimle 3 yıldır evliyiz 7 aylık bir kızım var. Eşim çok kırılgan ve hassas biri elimden geldiğince onu üzmemeye çalışırım. Şuan bir iş değişikliği yapıyor ve 1 ay deneme süresi var. Biz ilçede oturuyoruz yeni işi şehir merkezinde, bu yüzden gelip gitme imkanı olmadığı için ben 2 hafta kendi ailem de kaldım. Ailemde başka şehirde şimdi ise eşimin olduğu yere geldim. Eşimin annesi de bu şehirde onunla kalıyoruz 10 gündür. Kaynımda bekar oda ilçede iş buldu kendine. Aslında kalması için eşimin anneannesi de orda ama genç ve bekar eve geç geliyor sorun olmasın diye ben bıraktım anahtarı bizde kalabilir diye. Dünde kayınvalidem diyor ki sürekli dışarıdan yiyormuş kaynım kayınvalidemi çağırmış. Ben gideyim sizde kalayım sen burda kal diyor kayınvalidem. Eşime söyledim bunu bu dönemde (işi kesin değil 1 aylık deneme süresi şuan) bunu problem ediyorsun, nolmuş yani kalsın, ben seni tanıyamamışım, arada kalmaktan yoruldum falan dedi şuan konuşmuyoruz. Sürekli böyle ailesine karşı asla beni savunamaz bu konuda çok pısırık ve artık bu son nokta daha öncede bu tarz şeyler yaşadık hiç Bi zaman karşılarına geçip karım haklı diyemez sizce haklı mıyım ve ne yapmalıyım?

Kaynınıza anahtarı vermişsiniz onda sorun görmüyorsunuz kayınvalidenizde olmasında sorun görüyorsunuz. Hem evde kadın olması daha iyi kaynınız belki temiz bırakmaz ama kv niz temizler en azından. Böyle şeyler için de eşinizi arada bırakmayın doğru söylemiş bence. Ayrıca siz kv nizin evinde kalırken sorun yok ama onlar sizin evde kalmaya gelince evinizi kıskanıyor gibi olmuşsunuz. Burdan bakınca bencilce geldi.

Ben bunu anlayabiliyorum , 42 yasindayim daha yeni alistim kendi anneme bile
Benim gibi insanlar rahatsiz olabiliyor mutfaklarinin kendileri yokken baskalari tarafindan kullanilmasina
Benim bulasik sungerlerim bile farkli farklidir , her tencereyi her yemege kullanmam vs vs , simdi bu duzeni bilmeyen ya da umursamayan bir insan ben yokken gelip mutfagimda yemek yapsa rahatsiz oluyorum bu duygu gercektrn onune gecebildigim bir duygu degil
Kendi annem bile mutfagimda yemek yaparken dudaklarimi isririrdim agzimi acip da birsey soylemiyim diye , yeni yeni kendimi alistirabildim bu duruma , zor bir durum gercekten

Bu konuda haklısınız yani mutfakta nerde neyi kullanacağınız konusunda. Ben de bununla ilgili sadece mutfağımda kullandığım bezlerin diğer odalarda kullanılmasını sevmem. Hele bir olay yaşadım ki evlere şenlik o an bişey de diyemedim ama mutfaktaki tezgahın üstünde duran eşyaları tümden makinaya atmıştım o gün.

Sömestr tatilinde ben bebeğimle memleketime ailemin yanına gittim, evimde kaynım görümcem ve eşim kaldı. Görümcem yemek yapmayı pek beceremedigi için de kv geldi benim evde kaldı, ki sometr tatiline 4 gün de erken başladım.yaklasik 20 gün kv benim evimi kendi evi gibi kullandı yemek pişirdi evi temizledi filan hiç de bir şey olmadı yani.
Ayrıca kaynınıza anahtarı veren sizsiniz, kvnin evinde kalan sizsiniz bunlara rağmen kv de sizin eve gidecek kalacak diye trip atmanız çok saçma

Zor durumda kaldığını biliyorum anneannesi de o yüzden verdim sadece uyumak için geliyor zaten
Ne saçma bu çocuk işten kaçta çıkıyorda sadece uyumak için gidiyor evinize .. gece 11 12 ye kadar sokakta geziyor değil heralde yemeğini yiyip arkadaşlarıyla vakit geçirecekse gecirip eve geçer geçirmeyecekse direk eve gecer.. Gözünle mi görüyorsun da sadece uyumak için gidiyor diyorsun anlamıyorum.. 9da uyumaya gitse tv açıp bakmıyor mu veya mutfağa girip çay demlemiyor mu ? Bu çocuk duşunu nerede alıyor kıyafetlerini nerede yıkıyor ? Çoookkkkk tutarsızsınız yaaa ... Sen yoksun kayınvaliden gitsin bari enazından temzliği yapar evine gittiğinde kullanılmış pis bir evle karşılaşmazsın ki zaten en büyük hatan anahtarı vermen..

Kızlar merhaba paylaşacak kimsem yok ve fikir almak istiyorum. Eşimle 3 yıldır evliyiz 7 aylık bir kızım var. Eşim çok kırılgan ve hassas biri elimden geldiğince onu üzmemeye çalışırım. Şuan bir iş değişikliği yapıyor ve 1 ay deneme süresi var. Biz ilçede oturuyoruz yeni işi şehir merkezinde, bu yüzden gelip gitme imkanı olmadığı için ben 2 hafta kendi ailem de kaldım. Ailemde başka şehirde şimdi ise eşimin olduğu yere geldim. Eşimin annesi de bu şehirde onunla kalıyoruz 10 gündür. Kaynımda bekar oda ilçede iş buldu kendine. Aslında kalması için eşimin anneannesi de orda ama genç ve bekar eve geç geliyor sorun olmasın diye ben bıraktım anahtarı bizde kalabilir diye. Dünde kayınvalidem diyor ki sürekli dışarıdan yiyormuş kaynım kayınvalidemi çağırmış. Ben gideyim sizde kalayım sen burda kal diyor kayınvalidem. Eşime söyledim bunu bu dönemde (işi kesin değil 1 aylık deneme süresi şuan) bunu problem ediyorsun, nolmuş yani kalsın, ben seni tanıyamamışım, arada kalmaktan yoruldum falan dedi şuan konuşmuyoruz. Sürekli böyle ailesine karşı asla beni savunamaz bu konuda çok pısırık ve artık bu son nokta daha öncede bu tarz şeyler yaşadık hiç Bi zaman karşılarına geçip karım haklı diyemez sizce haklı mıyım ve ne yapmalıyım?
Ilce mesafesi ne kadar peki?Ben olsam evimden hiç ayrilmam eşim 1 ay giderse gitsin ne olacak hafta sonu gelir.Evinde bebeğinle kalsan kaynın gelemezdi sanırım.

O anahtarı ilk başta hiç vermeyecektiniz.

Arkadaşlar durum şu kaynım evi sadece yatmak için kullanıyor ama kayınvalidem öyle değil eminim ki evin düzenini karıştırıcak orda yemek pişirecek istemediğim şekilde bir sürü malzememi kullanacak eve misafir çağıracak bunada eminim neden bende kalmak istediğini anlamıyorum kayınvalidemin annesinin evi ile 1 sokak var aramızda orda kalıp yemek pişebilir orda kalabilir benim inadıma yapıyor ve eşime kalmasını istemiyorum dediğimde bana tepki gösteriyor

1 ay sonra denemeden geçerse şehire taşınırsınız, sorun da kalmaz. denemeyi geçemezse zaten eşinizle beraber evinize döneceksiniz.
ayrıca siz eşinizin işi için topluca kv de kalınca sorun yok da o gelince mi sorun var anlamadım.

Valla ben olsam sevinirdim. Gitsin oğlunun pisligini temizlesin en azından. Klasik Türk erkeği ise o ev ne haldedir şimdi Allah bilir. Kadın sana evini bırakıp gidiyor kullan diye. Zaten durum ekstrem. Eşin de bir an önce işini yoluna koyup evini taşısın.

Kaynına niye anahtar verdin? Gidip anneannesinde kalsaydı. Kaynının rahatını bu kadar düşünecek kadar iyi niyetliysen sen yokken kayınvalidende kalsa ne olur? Hem bekar adamın tek kalması daha kötü bence annesiyle kalmasından. Düzenim değişir mutfağımda yemek pişirir bilmem ne demişsin. Kaynın orda bekar bekar takılırken banyo mutfak tuvalet ne hale gelmiştir. Gitsinde annesi temizlesin en azından. Hem madem kayınvalide senin mutfağına girsin etsin istemiyorsun kendi evinde kalsaydın 1 ay dişini sıkıp.

Kendi istediğinizle verdiyseniz hiç bir şey deme hakkınız yok kusura bakmayın. Ben anahtarı sana verdim kayınvalideme vermedim diyemezsiniz

Ne saçma bu çocuk işten kaçta çıkıyorda sadece uyumak için gidiyor evinize .. gece 11 12 ye kadar sokakta geziyor değil heralde yemeğini yiyip arkadaşlarıyla vakit geçirecekse gecirip eve geçer geçirmeyecekse direk eve gecer.. Gözünle mi görüyorsun da sadece uyumak için gidiyor diyorsun anlamıyorum.. 9da uyumaya gitse tv açıp bakmıyor mu veya mutfağa girip çay demlemiyor mu ? Bu çocuk duşunu nerede alıyor kıyafetlerini nerede yıkıyor ? Çoookkkkk tutarsızsınız yaaa ... Sen yoksun kayınvaliden gitsin bari enazından temzliği yapar evine gittiğinde kullanılmış pis bir evle karşılaşmazsın ki zaten en büyük hatan anahtarı vermen..
Bilmediğiniz için yada dikkatli okumadığınoz için bu şekilde konuşuyorsunuz kaynım spor eğitmeni spor salonunda çalışıyor sabah 10 da gidiyor akşam 10 daçıkıyor iş yerinde duşunu alıyor o duş sadece ona ait ve fazlaca titiz birisi o yüzden sadece orayı kullanıyor sevgilisi ile sözlenmek üzere aileler tanıyor birbirini onların cafesi var hergün orda yiyor cafede kapanana kadar orda uyumak için eve geliyor

Burada herkes yorum yaptı zaman ayırdınız o yüzden olanlardan bahsetmek istiyorum. Kayınvalidem geri geldi evine 1 haftaya yakın süre kaldı benim evimde. Sohbet sırasında bende bana misafirleri çağırdım dedi (benim evimden bahsediyor),eşimde ne zaman gelecekler dedi oda geldiler işte orda dedi eşim sesini çıkarmadı. Daha sonra eşimin 2 adet gömleği kaybolmuştu bir sünnet düğününe hazırlanırken bizde mi annesinde mi kayboldu bilmiyorduk. Kayınvalidem sizin yatak odasının bazasının altında var 3 tane beyaz gömlek onlar değil mi dedi. Eşimde sen bizim bazanın altını nerden biliyorsun dedi, kayınvalidem ses çıkarmadı. Yani durum şu ki evim alt üst edilip karıştırılmış evime yardıma giden (güya) eşyalarımın yerini değiştirmiş misafirler çağırmış. Siz siz olun buna asla izin vermeyin bana çok büyük bir ders oldu.

Back
X