Çıkmazda bir durum

Arkadaşlar durum şu kaynım evi sadece yatmak için kullanıyor ama kayınvalidem öyle değil eminim ki evin düzenini karıştırıcak orda yemek pişirecek istemediğim şekilde bir sürü malzememi kullanacak eve misafir çağıracak bunada eminim neden bende kalmak istediğini anlamıyorum kayınvalidemin annesinin evi ile 1 sokak var aramızda orda kalıp yemek pişebilir orda kalabilir benim inadıma yapıyor ve eşime kalmasını istemiyorum dediğimde bana tepki gösteriyor
Eşinizin deneme süresinin dolmasına çok kalmamış, biraz sabredin, şimdi bizde kalmayın deseniz olmayacak. Eşiniz işi olumsuz sonuçlanırsa kayniniz sizinle kalmaya devam etmesinde bu geçici süreci çok kafanıza takmayın.
Ayrıca 1 ay için neden düzen bozdugunuzu da anlamadım. Eşiniz hafta sonları yanınıza gelirdi, siz evinizde kaldırdınız. Ufak bebekle ev ev dolaşmanin da bir mantığı yokmuş baştan.

Arkadaşlar durum şu kaynım evi sadece yatmak için kullanıyor ama kayınvalidem öyle değil eminim ki evin düzenini karıştırıcak orda yemek pişirecek istemediğim şekilde bir sürü malzememi kullanacak eve misafir çağıracak bunada eminim neden bende kalmak istediğini anlamıyorum kayınvalidemin annesinin evi ile 1 sokak var aramızda orda kalıp yemek pişebilir orda kalabilir benim inadıma yapıyor ve eşime kalmasını istemiyorum dediğimde bana tepki gösteriyor
Tamam da eve geç geliyor genç adam diyerek anahtar vermişsiniz. Sanırım siz başka şehirdesiniz ev boş. Valla boş evimin anahtarını kaynıma vermem sadece kv gelmiş iyi. 😂 Ayrıca geç geleceği içinde anneanne problem etmesin diye kv sizde kalıyor işte.

Bende kayınvalidem olmadan burda kalmak istemiyorum zaten sonuçta ben burda misafirim ayrıca eşim kızına çok düşkün 2 hafta ayrı kaldılar yanyana vakit geçirebilmeleri için geldim

Eh bir hafta sonu kal, tekrar evine dön.

Niye ille birilerin yaninda kalmak istiyorsun? Önce kendi ailen, sonra kv'den. Sen kendine ve kendi evine sahip çikmiyorsan, baskalari sahip çikar. Anahtari kaynina verirsen, baskalarida o evde kalir.

Yetiskin olarak tek basina evde kalabilmelisin. Sorumlulugu almalisin.

Kaynina anahtari veriyorsan, kv'denin kalmasinada birsey diyemezsin. Ilk basta evine sahip çikacaktin iste. Simdi tabiki esinin nezdinde "benim annemi istemiyor" oluyor ki öyle. Hele öyle erkekler pasa zihniyetliler için tamamen öyle. Ki kaynin kendisine bakamamasi, yemek yapamamasi "erkekler pasadir" igrenç zihniyetinden.

Ben evdeyken bende rahatsız olurum
Demeniz gibi bende her tencerede her yemeği yapmam, annem bilmediği için farklı kullanabiliyor geldiği zaman. Birşey demem gerçi ama içimden geçer.
Ama ben yokken istediğini istediğine kullanabilir. Yıkayıp kaldırcak ben görmeyeceğim sonuçta.
Bu arkadaşın derdi de o değil zaten. Annesi gelip kalsa kardeşiyle bukadar gerilmezdi eminim
Ben evde diilsem de kurar dururum kafamda 😂😂 fena bir durum cidden

Burda fikir danışmak istedim ama herkese ahkam kesmek o kadar kolay ki. Evimde kalamadım çünkü eşim şuan işsiz dolayısıyla maddi sıkıntıdayız ve bebeğimin belirli ihtiyaçları var ailemin yanına gittiğimde onlar karşıladılar. Ayrıca durduğum ilçede oturduğumuz evin bir çelik kapısı bile yok, eşimin orda olmadığını herkes biliyor ve bende bu durumda evde kalmaktan korktum. Küçük bebeğim var başına birşey gelse götürecek hastane bile yok sadece sağlık ocağı var. Eşim kızımı çok özledim gelip burda kalır mısın biraz dedi. Bende kendimi onun yerine koydum evet haklı oda kızını görmek istiyor. Kayınvalidem aradı eşimle bunu konuştuktan sonra oda beni davet edince geldim. Bebeğim küçük olduğu için bir sürü malzeme ile geldim, bebeği olanlar bilir bütün ihtiyacın olabilecek şeyleri yanında taşıyorsun. Arabamız yok beni babam gelip aldı daha sonra buraya da o getirdi o yüzden ha diyince eve dönemedim maalesef. Önemli olan nokta şu hanginiz evde siz yokken kayınvalidenizin sizin evinizde kalmasını istersiniz

Ben evdeyken bende rahatsız olurum
Demeniz gibi bende her tencerede her yemeği yapmam, annem bilmediği için farklı kullanabiliyor geldiği zaman. Birşey demem gerçi ama içimden geçer.
Ama ben yokken istediğini istediğine kullanabilir. Yıkayıp kaldırcak ben görmeyeceğim sonuçta.
Bu arkadaşın derdi de o değil zaten. Annesi gelip kalsa kardeşiyle bukadar gerilmezdi eminim
Hayır problem o değil benim annem ben evde kalmıyorken benim evime gitmeyi zaten teklif etmez

Burda sana kimse ahkam kesmemiş ki kaynına başta vermişsin kayınvaliden kalsa ne olacak sen de şu an onun evınde kalıyorsun sonuçta sende orda yemek yapıyorsun vs bunu söylüyorlar doğal olarak bak sende onun evınde kalıyorsun

Tamam da ben, ben evde yokken kaynımın kalmasını istemem asıl. Kaynanam kalabilir, çünkü erkek arkası toplamak kadın gibi değil. O eve geri döndüğünüzde baştan aşağı temizlik yapmak zorundasınız. Hele ebeveyn banyosu yoksa benim kabusum bu şahsen. Herkesin aynı banyoyu kullanmasından rahatsız oluyorum özellikle erkekler olunca. Her yeri kıl tüy içerisinde bırakıyorlar midem bulanıyor. Şahsen titizlik açısından önce eve ben yokken kimseyi kabul etmem çok zorda değilse. Eşim yanındaysa temizlikten eşim sorumlu olur. O da olabilir. Ama evimin anahtarını vermem kimse yokken. Erkek kardeşim olsa ayar çekerim, ama kayın tarafa bu olmuyor malesef. Bir de anneannesi varken sizin evinizde ne işi var? Ben bile kendi anneannem varsa çoluk çocuklu evde kalmam bekar adamsam

Son düzenleme:
Kaynınıza kalsın diye anahtar vermişsiniz? E kayınvalide de kalsa ne var ki? Kadın evini bırakıyor gidiyor sana. Hem tek bekar bir erkeğin tek başına kalmasındansa, annesiyle kalması daha iyi değil mi? Hem eviniz batmaz, hem de eve karı kız atması ihtimali de ortadan kalkar.

Ayrıca başka bir mesajda sormuşsunuz, kayınvalidemin ben yokken de evimde kalması sorun olmaz. Evimi yiyecek hali yok ya, eminim benden bile iyi bakar.

Son düzenleme:
Bencillikte nirvanadasınız

Neden herkes kendi evinde kalmiyor? Esiniz de annesinde kalsin. Kayniniza da anneannesinde kalsin. Eninde sonunda zaten evi sehire tasiyacaksiniz. Yavas yavas ev aramaya baskayin bence.

Valla bence kayına anahtar vermek baştan hata. Ben olsam vermezdim. Ha bide kv nin gitmesi daha kötü. Siz tek kalamıyor musunuz evde aile apartmanıymıș? Evinizde kalsaydınız keşke

Burda fikir danışmak istedim ama herkese ahkam kesmek o kadar kolay ki. Evimde kalamadım çünkü eşim şuan işsiz dolayısıyla maddi sıkıntıdayız ve bebeğimin belirli ihtiyaçları var ailemin yanına gittiğimde onlar karşıladılar. Ayrıca durduğum ilçede oturduğumuz evin bir çelik kapısı bile yok, eşimin orda olmadığını herkes biliyor ve bende bu durumda evde kalmaktan korktum. Küçük bebeğim var başına birşey gelse götürecek hastane bile yok sadece sağlık ocağı var. Eşim kızımı çok özledim gelip burda kalır mısın biraz dedi. Bende kendimi onun yerine koydum evet haklı oda kızını görmek istiyor. Kayınvalidem aradı eşimle bunu konuştuktan sonra oda beni davet edince geldim. Bebeğim küçük olduğu için bir sürü malzeme ile geldim, bebeği olanlar bilir bütün ihtiyacın olabilecek şeyleri yanında taşıyorsun. Arabamız yok beni babam gelip aldı daha sonra buraya da o getirdi o yüzden ha diyince eve dönemedim maalesef. Önemli olan nokta şu hanginiz evde siz yokken kayınvalidenizin sizin evinizde kalmasını istersiniz

Ahkam kesmiyoruz. Sizin yazdığınız kadarını biliyor ona göre yorum yapiyoruz. Bu yazdıklarınızada söylencek, size göre ahkam kesecek çok nokta varda, siz zaten oraya takılmamıssınız.
Sorunuza gelecek olursak; Kaynım tek kalana kadar kv ile beraber kalmarını tercih ederim evimde.
Gerçi ben yokken veya varken anahtar verip kaynıma sen kal demezdim o ayrı konu. O kalamadığı için kv demde kalamazdı doğal olarak bu durumda.

Doğru düzgün eksiksiz anlatsaydınız konunuzu en başta. Kimse size ahkam kesmiyor. Bebek yapmadan önce çelik kapı yaptırsaydınız keşke. Yarın bir gün eşiniz iş için başka şehirlere ara ara gitmesi gerekse gelsin biri alsın beni bende onlarda kalayım diye mi bekleyeceksiniz?

Ne sebeple olursa olsun siz şu an kayınvalidenin evinde kalıyorsunuz. Kaldı ki saydığınız sebepler tamamen siz ve eşinizin sorumluluğunda olan durumlar. Siz onun evinde kalırken normal ama onun sizin evinizde kalması mı anormal? Ek olarak anahtarı kendi elinizle vermişsiniz. Kayınvalide kalınca sorun ama kayın kalsın. Eşinizi neden dahil ettiğinizi anlamadım istemiyorsanız açık açık siz söyleyin evimde kalmanı istemiyorum diye tabi söyleyebilirseniz.

Ben evimde yokken anahtarı verdiğim herkes evimde kalabilir. Yatak odası dahil evin hiçbir yeri kutsal veya mahrem gelmiyor bana.

Kayinvalidenize kendiniz soyleyin niye annende kalmiyorsun diye. Esinizi araci yapmadan

Kızlar merhaba paylaşacak kimsem yok ve fikir almak istiyorum. Eşimle 3 yıldır evliyiz 7 aylık bir kızım var. Eşim çok kırılgan ve hassas biri elimden geldiğince onu üzmemeye çalışırım. Şuan bir iş değişikliği yapıyor ve 1 ay deneme süresi var. Biz ilçede oturuyoruz yeni işi şehir merkezinde, bu yüzden gelip gitme imkanı olmadığı için ben 2 hafta kendi ailem de kaldım. Ailemde başka şehirde şimdi ise eşimin olduğu yere geldim. Eşimin annesi de bu şehirde onunla kalıyoruz 10 gündür. Kaynımda bekar oda ilçede iş buldu kendine. Aslında kalması için eşimin anneannesi de orda ama genç ve bekar eve geç geliyor sorun olmasın diye ben bıraktım anahtarı bizde kalabilir diye. Dünde kayınvalidem diyor ki sürekli dışarıdan yiyormuş kaynım kayınvalidemi çağırmış. Ben gideyim sizde kalayım sen burda kal diyor kayınvalidem. Eşime söyledim bunu bu dönemde (işi kesin değil 1 aylık deneme süresi şuan) bunu problem ediyorsun, nolmuş yani kalsın, ben seni tanıyamamışım, arada kalmaktan yoruldum falan dedi şuan konuşmuyoruz. Sürekli böyle ailesine karşı asla beni savunamaz bu konuda çok pısırık ve artık bu son nokta daha öncede bu tarz şeyler yaşadık hiç Bi zaman karşılarına geçip karım haklı diyemez sizce haklı mıyım ve ne yapmalıyım?
Anahtarı vererek hata yapmışsınız başta

Bence bir an önce eşinizin çalıştığı yere taşının. Kaynınız siz eve dönsenizde sizde kalır. Eşinizde arada kalıp yıpranır. En iyisi taşınmak. Düzen iyidir. Düzen bozulursa hayat da bozulur

Back
X