Çıkmazda hissetmek

Uzmanhnm

Ne ararsan içinde,onu bulacaksın yanında..
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2016
466
345
103
EDİT:
sağlıklı yorumlar yapan herkese teşekkür ediyorum
konu benim için kapandı,kararımı verdim,
sevgiler

..
3 yaşını biraz geçmiş bir oğlum var çok hareketli,özellikle sabrımı sınıyor,o kadar üzülüyorum ki yaptıklarına değil aslında bu hale gelmesine,ben mi biz mi neden olduk sorusuna,sanki elimden kayıp gidecekmiş de şu masum hallerinde böyle davranan bir çocuk ilerde neler yapar,kötü biri mi olur,bizimle bağları tamamen mi kopar gider.. güzellikle anlatıyorum yanlışlarını,ama hiç birlik olamıyoruz eşim o kadar zorba ki ona,elinden bir şey alır ya da onu engellemek için ellerini tutar bance bu şiddet,sonra ben yumuşatmaya çalışırım ve derken ikimiz tartışırız çocuk mecburen susar ( o kadar kötü ki bu..uyumun olmaması aynı davranış kalıplarında olmamak;ebeveyn olarak..
Yoğun çalıştığım ama nefret ettiğim bir işim var.çok ama çok zorlanıyorum her sabah oraya ğiderken çocuğumdan ayrılmak da bir o kadar zor tabi..o da ücretsiz izin bitip de kreşe başladığından beri eli ağzında,sürekli parmaklarını ısırıyor,malesef dürtüsel bir çocuk ve kendinibu şekilde sakinleştirebiliyor ancak..
Bense o kadar yorgunum ki,ailemden tek bir gün bir destek görmedim,sürekli aranmayı sorulmayı beklerler ve onların derdi hiç bitmez bana bir gün olsun nasılsın diye sormadılar,ya da bir ihtiyacın var mı, herşey o kadar benim üstümde ki kendimi çok ama çok yorgun hissediyorum
Temizlik,yemek çoçuğu uyutmak ki bu tam bir sinir harbi,son üç ğündür çoçuğa karşı sabrımın ve tahammülümün azaldığını gördüm onu istemeden de olsa kırıyorum sonra çok üzülüyorum ama olan olmuş oluyor,
Eşim aşırı ilgisiz sorsanız ilginin ne olduğunu sorar,birbirine ruhen/bedenen temas etmeden yaşayıp ğidiyoruz,çoçuktan beri.. eş ilişkimizi ebeveynliğe kurban verdik ama ebeveynliğin de hakkını veremedik..
Yaşadığım stresli dönemde bir on kilo aldım duyğusal yeme bozukluğundan,şimdi bununla mücadele ediyorum,o da ayrı bir stres tabi
Gün içinde kendime ait kesintisiz bir saatim yok,işim ğeç bitiyor(18:30) çoçukla vakit geçir yemek yap ortalığı topla onu uyut derken ki uyutma 40 dk sürüyor uykum geliyor hop ben de yatağa,oğlumla birlikte yatıyoruz çünkü başka türlüsünü kabul etmiyor,çalışan anneler bilirler az zaman ayırıyor olmanın vicdan yükünü,bu sebepten razı oluyorum ben de..
Çok uzun bir özet belki bir iç dökme oldu..
Tüm bunların içinde sevmediğim kamudaki kariyer mesleğime son verip belki bir süre dinlenip kendi avukatlık büromu açmak istiyorum,eşim de hiç ama hiç istemiyor bu arada çok iyi kazandığı bir işi var,ben hiç çalışmasam da gül gibi geçiniriz ama o kamuda çalışmamdan yana,destek değil bu konuda..
Bense 7 yıldır bir türlü içime sindiremediğim her gün kurumun tuvaletinde ağladığım,azap gibi işe gittiğim ğünlerle dolu bir hayat istemiyorum.. ama eşim arkamda olmayınca cesaret de edemiyorum..
Buradaki akıllı güçlü kadınların yorumlarına ihtiyacım var..
Sevgiler

Son düzenleme:
Acil tatile ve desteğe ihtiyacınız var , aileden biri kız kardeş veya görümce gelse bur süre yardımcı olsa evde çocuk konusunda daha rahat olabilirsiniz gibime geliyor. Kötü bir anne değilsiniz vicdanınız rahat olsun eşiniz rahatsızlık duysun bir zahmet bu konuda. Yazık küçücük çocuk ya parmağını ısırıyor dediniz içim gitti aynı yaşta benim kızimda çalışmıyorum ben ama yinede ev temizlik yemek derken ihmal ettiğimi düşünüyorum. Yakıniniz da olsam elimden geleni yapardim sizin için emin olun . Rabbim en güzel şeyleri nasip etsin tez zamanda.
Eşinizle konuşun ayrıca yatağınızda uyumaya çalışın iyice aranız açılmasın çocuktan sonra zor oluyor bu durum

Asla gelmezler,yalvardığım zamanlar da oldu gelsinler diye ama yok,bir haftalığına ben gittim çoçuğumla ama daha da kötü oldu her şey,çok gerginler alınganlar ve bir yardımları da olmuyor,extra yoruldum ve onlardan da soğudum bu çok kötü bir duygu

Mesleğiniz var, kamudaki işinizi bırakın diyeceğim ama eşinizle de ne olacağınız belli değil gibi ondan dolayı mı çekiniyorsunuz?

Yani kamudaki işinizi bırakıp büro açmanın ve şu an çalıştığınız yerde devam etmenin getirilerini, götürülerini tartıp karar vermeniz lazım.

Sizin de, eşinizin de, evladınızın da bunu hakettiğini düşünmüyorum.

Bu kadar mutsuz olsam ben olsam bırakırdım bir sureligine işi maddi olarak çok sıkıntıya düşmeyeceksem.

Çocuğunuza faydalı olmak istiyorsunuz anlıyorum ve bu ancak siz mutluyken olabilir. Belli ki çocuğun bir derdi var. Uzman yardımı alıyor musunuz?

Terapiye o kadar çok gittim ki,türkiye de ki terapistler ki tabiki mucize dağıtmıyor onu geçtim bir işe de yaramıyor ama oğlum içim pedagog ayarladım bu hafta içi gideçeğiz inş
Anlıyorum.. Galiba asıl sorun eşiniz'le aranızdaki ilişki. Eşler arazı huzur/uyum olmayınca, çocuğa'da işe'de 100% odaklanmak zor olabiliyor. Kariyer hayatınızı bu kadar eşinize bağlamayın. Elbette danışın ama bu konuda son söz sizden çıkmalı. Herşey dört dörtlük olmak zorunda değil. Siz elinizden geleni yapıyorsunuz gibi ama asıl sorun eşiniz sanki..

Çocuk psikoloğumuz var,memeye düşkün bir çocuktu,o bitti eli burnuna gitti ondan vazgeçti şimdi eli ağzında,bunu haz odaklı çocuk olarak niteledi,zamanla geçer dedi
Eşimle ayrılmayı düşünmüyorum o da istemiyor böyle bir şeyi sadece özelde çalışmamı istemediğinden burnumdan getireceğini düşünüyorum,onun onayını almak istemem evliliğin içinde olması gereken mi bu benim zayıflığım mı inanın bilmiyorum.. (

Eşime narsist kişilik tanısı konuldu,yani herhangi bir konuda haksız olması hata yapması onun zihninde imkansız o yüzden çok mümkün olmuyor uzlaşmak..

Çocuğunuzun durumu geçiciymiş işte, çok sevindim bu duruma.
İnanın sıkıntınızı buradan hissettim, umarım çözülür herşey.

Eşiniz halden anlamayan bir adam midir? oturup içinizi dokseniz, ona da vakit ayırmak için buna ihtiyaciniz oldugunu söyleseniz?

zayıflık gibi gelmedi bana, sadece sorun çıksın istemiyorsunuz ama baska care yok gibi. belki söylenir ama alışır zamanla.

onun da çocuğunuza karşı tutumuyla ilgili yardım alması gerek kesinlikle. buna ikna etmeniz lazım.

Eşime narsist kişilik tanısı konuldu,yani herhangi bir konuda haksız olması hata yapması onun zihninde imkansız o yüzden çok mümkün olmuyor uzlaşmak..

ben bu konuyla ilgili birsey okumuştum,
"bir narsist ancak eşi ya da patronu "terapiye git tedavi ol, yoksa kapi orada" derse tedaviye ikna olur."

başka yolunu bulamazsaniz bunu denemek zorundasiniz galiba.

Eşimle her iki günde bir bu tür konuşmaları yapıyorum,çok da bir şey değişmiyor ne kadar açık da anlatsam anlamıyor ya da bu işine geliyor,aslında çok iyi biridir çok fedakardır ama serttir malesef ve duygusuz..

Ben kariyer konusunda yazmak istiyorum. Öncelikle size çok kızdım. Meslek sahibi bir insansınız, 7 yıldır psikolojik eziyete sırf kocanız öyle yapma böyle yap dedi diye katlanıyorsanız burda yazılacak çok şey var.

Maalesef ülkemizde meslek sahibi olmak eve para getirmek dahi kadınlarımızı karakter sahibi ve birey yapmıyor. Siz yazmışsınız ki işimde mutsuzum. O zaman iş değişikliği yaparsınız kardeşim, net.

1. Kocanıza ne?
2. Kocanız mutsuz olduğunuzu göre göre sen o işyerinde kal diyorsa zaten sizi hiç düşünmüyor demektir.
3. Bu kadar bencil ve empati yoksunu bir herif için tuvalette ağlıyorsanız aptal olan sizsiniz kusura bakmayın. Bu adam atanız mı babanız mı, haminiz mi niye iznine ya da onaylamasına ihtiyacınız var ki?? Daha çok bence ruhsal olarak zayıfsınız, adamın hiçbir alakası olmayan bir konuda bile adamın onayına ihtiyaç duyuyorsunuz. Madem zayıfsınız size destek yapayım bari: Mutsuzsanız iş değiltirin kardeşim durmayın.

Hizmet satın al

Eve zaten geç geliyorsun

Yardımcı bul hiç ev işi yapma arada hobi gibi canın isteyip yemek yapmak dışında ev işi yapma

Sonuçta sen çalışmasan da geçilebilecekseniz bu lüks vs değil

Hatta çocuğu da arada evde şımart yardımcın olursa yani ayda bir evde kalma günü yap çocuğa mesela

Hiçbir iş müthiş değil kamudaki işi de bu ekonomide bırakma

Son düzenleme:
Hayatınız birbirine girmiş. Ne annelik ne çalışma hayatı ne evlilik doğru düzgün ilerlemiyor ve siz hepsinin altında eziliyorsunuz. Kamudaki işinizi bırakmadan- çünkü paraya ihtiyacınız olacak- iyi bir terapi desteği alarak önce bi kendinize gelip kendinize bi yön haritası çizmenizi tavsiye ederim. Kendinizi tam olarak süreciniz içinde güçlendirmeden bi karar vermeyin.zira tükenmiş oldugunuzu ve sağlıklı bi ruh halinde olmadığınızı düşünüyorum. Bi terapiyle başlayın gerisi gelir merak etmeyin
Bu arada yardımcı alın ev icin de

Çok iyi anlıyorum sizi kardeş olsaydık keşke . Eşinizle konuşun başka çare yok gibi bir süre tatil istiyorum deyin. Mutsuz anne =mutsuz ev

Bir kere yaptığınız işi sevmelisiniz belli çocuk ev iş sizi haliyle yormuş çocuğunuza karşı kendinizi suçlu hissediyorsunuz fakat eşiniz çalışmanızı istiyor sizde onun geliri iyi aslında Gül gibi geçiniriz diyorsunuz bence yanlış erkeğin ekonomik gücü olsa bile heleki bir mesleği ve kariyeri varsa kadın çalışmalı düşüncem bu çocuğunuzla temel eğitim problemleri yaşıyorsunuz kocanız size destek olmuyor bu konuda birlikte hareket edemiyorsunuz en başta aşmanız gereken konu bu o bir birey olacak ve sizin yaklaşımlarınızla şekillenecek ne ekerseniz onu biçeceksiniz sanki işinizi bırakma gibi bir düşünceniz var bence çok yanlış eşinizle iletişiminizi sıkı tutun herşeyi konuşun duygularınızı ona anlatın fakat çocukla yatmak vs gibi şeylerden sanki aranıza duvarlar örmüşsünüz birşeyleri paylaşamıyorsunuz bu büyük bir eksik

Cherry bu dediğin için Adamın maaşına muhtaç olmamak lazım

Yani birlikte yaşayınca işte birlikte değerlendiriliyor

Büro açayım diyor vs de insanlar bürolarını kapatıp KPSS çalışıyor

Kiralar 2000 civarında sigorta vergi şu bu deyince ilk yıllarda maddi destek lazım ayrıca çoluk çocuk geçim lazım

Eş isek bunu da birlikte değerlendirmeyeceksek neden evlendik

Terapiye o kadar çok gittim ki,türkiye de ki terapistler ki tabiki mucize dağıtmıyor onu geçtim bir işe de yaramıyor ama oğlum içim pedagog ayarladım bu hafta içi gideçeğiz inş

Kimse sihirli değnekle dokunmuyor da ondan. Mutsuz eden şeyleri değiştircek olan sizsiniz. Yukarda da yazdım işyerinden mutsuzum demişsiniz. Mutsuz olduğunuz yerden ama kocişim istemyrrrr diye gitmiyorsanız terapist ne yapsın? Kocanızla konuşup ikna mı etsin? Sizin yerinize istifa dilekçesi mi yazsın? İşyerinize gelip sizi mutsuz eden tipleri mi kovsun???
Elinizde çözüm var ama siz uygulamak istemiyorsunuz ki. Psikolıg bu durumda ne yapabilir Allah aşkına? Önce siz hayatınızın dizginlerini eline alıcaksınız çünkü hayat sizin hayatınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…