Arkadaş çok güzel anlatmış bak ailemin yanına haftaya gizli gidiyorum neden çünkü annesi felan laf eder diye... Ayıplarlar bir sene içinde iki defa gidilir miymiş... Eşimi çok seviyorum ama kültür farkı çok önemliymiş... Lütfen iyi düşünUzuldum sizin adinjza ama insallah huzurunuz mutlulugunu kat kat artar.
Insallah istedgnz yere gidersniz . Van icin bi de dogunun parisi diyorlar baya gelismis diye.Vann... Kesinlikle yapamazsın en ufak bir sorunda ben senin için buralara kadar geldim diyeceksindir. Ben diyorum ki geçici olmasına rağmen.. Eğer kürtçe konuşuluyorsa bu da sizin için ayrı sorun gittiğiniz yerlerde anlamıyorsunuz çünkü... Ben asla kabul etmezdim şimdiki aklım olsa inanın çok zor geçiyor... Bir süre deneyelim derse kanmayın bir kere gittiniz mi başka şehire çok zor giderler... Ailelerine bağlıdırlar kalabalıklardır hep birlik vardır ama işte olan gelinlere oluyor hizmet et et bitmez...
Gozden dusulecek bir durum mu ki. Ama bncede dogru soyluyorsnuzBu arada eşiniz olacak kişinin bu kadar net sizin fikrinizi kabullenmemesinin arkasında ailesi var asla ama asla onların gözünden düşecek yada karşı gelecek bişey yapmazlar...
2 yıl midyatta görev yaptım çok güzel yer insanları da ama sürekli durulacak yer değil doğu eğer yerlisiysen sıkıntı yokta dışardan gelene çok çok çok zor tavsiyem bu işi bozman sevgi her şeyi aşmıyor arkadaşım maalesef.5 yillik ilskim vardi 3 ay oluyor ayrilali. Ben karadenzli o dogulu. Ben antalyafa yasiyorm o sirnak cizrede.Bizimkiler onyargiliydi ama elimdn geleni yaptm annemle ablamla vs tanistrdm ailede herks biliyor onu.onyargilari yok ettm ve sevdiler. Fakat ciddi adimlar atalim derk bir konuda anlasamiyorz. Cizre de oturcm diye diretiyor bana. Ya gelirsn ya cik hayatimdan dedi. Bnde ilk baslarda hayir dedim cunku benim annem cocugm olursa istedgi zman goremzse diye laf soyleyip bencillik yapiyordu.neyse sevgimden dolayi yumusatm dedim ortak sehir olsn ikimizn ailesnede yakin.olmaz dedi. Neyse ben onu cok sevdgimden seninle gelirim mutlu huzurlu olursam baska il istemeyecgjme soz verdim fkat ya yapamazsm sizin aileye yakin olan urfa diyarbakir antep gibi gelismis bir sehir olsn dedim ne dediysem kabul etmiyor. Hicbir zmn ailemin yanina gel demedim.annem omur boyu orda yapabilcegime inanmiyor.antalyada ki dogulu arkadaslarima soruyorum yapamazsn diyorlar .bende korkuyorm haliyle ancak bu kadarina yapabljrm .lutfen yardm edn ne yapablirm?
Öyle canım ama sorun aile yapıları... İnan çok farklılar bak en basitti yemekleri ağırdır etli yemek olmazsa olmaz gelen misafirler akrabaları haddi hesabı olmaz senin annesinin peşinden gittiğin yerleri söylemiyorum ki zaten gideceksin gelinsin gözüyle bakıyorlar. Bayram seyran düğün hep öncelik onların senin ailenin bir hükmü olmayacak ki köprüyü geçene kadar iyiler... Daha neler neler bir bakmışsın çoluk çocuk ev işleri derken kendini unutmuşsun... Birde eşin en küçük çocuksa buralar da en küçük erkek ailesine bakmak zorunda bu yüzden huzur evi bulunmaz hatta bugün gelen misafirim le bu konuyu konuştukInsallah istedgnz yere gidersniz . Van icin bi de dogunun parisi diyorlar baya gelismis diye.
Siz nerelisnz nerde yasiyorsnz :) gitmem demiyorm ki bn ama yasamdn bilemm yasayip gorup olmzsa daha yakin cevresndeki gelisms illeri onerdim ama onerimi bile duymk istemiyor .Canım Cizre dediğin yer öyle herkesin kolay uyum sağlayabileceği bir yer değil. Ben yaşarım mesela, yabancısı olmadığım bir kültür. Ama her yönüyle düşün. Hepsini geçtim dayatma varsa ilişki yoktur. Sizdeki asıl sorun Cizrede yaşayabilir miyim değil sevgilinin tahakkümcü tavrı.
Bnim ya yapamzsam dememe tahammulu yokCanım Cizre dediğin yer öyle herkesin kolay uyum sağlayabileceği bir yer değil. Ben yaşarım mesela, yabancısı olmadığım bir kültür. Ama her yönüyle düşün. Hepsini geçtim dayatma varsa ilişki yoktur. Sizdeki asıl sorun Cizrede yaşayabilir miyim değil sevgilinin tahakkümcü tavrı.
Aboooo cok kotu olmus ya yapamadi mi cizredeBir an arkadasim anlatiyor sandim..o da boyleydi aynen kiz akdenizli cocuk cizreli ille de cizre dedi geliyosan gel gelmiyosan ayrilalim,kiz sevdi kabul etti evlilikleri 2 sene surmedi bosandilar..yine de sen bilirsin..aile yapilari da garipti
Şimdi annesi babası istemeyecek ki zaten bur da ayrı ev bile açmak istenmiyor gelinlere ben zorla ayrı eve çıktım çok ısrar ettiler ama kabul etmedim... Böyle olunca da anne baba sözü çiğneyip başka memlekette yaşamayı kabul etmezlerGozden dusulecek bir durum mu ki. Ama bncede dogru soyluyorsnuz
Siz nerelisnz nerde yasiyorsnz :) gitmem demiyorm ki bn ama yasamdn bilemm yasayip gorup olmzsa daha yakin cevresndeki gelisms illeri onerdim ama onerimi bile duymk istemiyor .
Tesekkur ederim cevabiniz icn2 yıl midyatta görev yaptım çok güzel yer insanları da ama sürekli durulacak yer değil doğu eğer yerlisiysen sıkıntı yokta dışardan gelene çok çok çok zor tavsiyem bu işi bozman sevgi her şeyi aşmıyor arkadaşım maalesef.
Yapamadi..aile apartmaninda oturttular kizi 7 katli herkes orda..ne is olsa bunu kosturmuslar kocasi da en kucuk erkekti zaten 12 kardesler miydi ne..kaynanasi fenaydi cocugu olmuyor bunun deyip duruyordu arkadasima kisir diyordu sonra kiz kurtuldu bunlardan tekrar evlendi bekar biriyle simdi dunyalar tatlisi kizi var meger cizrelinin olmuyomus cocugu..ama onlarda o kafa yok iste illa cocuk olmak zorunda tersini kabul etmiyolarAboooo cok kotu olmus ya yapamadi mi cizrede
Benim 1.5 yıl olmadı eşimden dolayı asla kabul etmediler hocalara doktorlara götürelim diyorlarlardı anlatmama rağmen kabullenmediler zor valla yaYapamadi..aile apartmaninda oturttular kizi 7 katli herkes orda..ne is olsa bunu kosturmuslar kocasi da en kucuk erkekti zaten 12 kardesler miydi ne..kaynanasi fenaydi cocugu olmuyor bunun deyip duruyordu arkadasima kisir diyordu sonra kiz kurtuldu bunlardan tekrar evlendi bekar biriyle simdi dunyalad tatlisi kizi var meger cizrelinin olmuyomus cocugu..ama onlarda o kafa yok iste illa cocuk olmak zorunda tersini kabul etmiyolar
Valla canim gerekcesni cozemedim .4 kardesler bu 3.su. en kucuk erkek cocukta degil. Ama annesini birakmak istemiyor. Sizde mi mardinlisnz :)Biz İstanbulda yaşıyoruz nişanlımla. Nişanlım Nusaybinli. Ben onun memleketine taşınmayı düşünüyorum evlendikten sonra sıkıldım istanbuldan. ama bana dayatsaydı gitmezdim. Cizreli çok arkadaşım var ama hiç böyle inatçısını görmedim. peki gerekçeleri ne? neden böyle ısrar ediyor illa Cizre diye. kopmak mı istemiyor ailesinden, kültüründen vs? ailesine mi bakmak zorunda? nereden buldun bu inatçı adamı sen =) tekrar söylüyorum, geleceğinizle ilgili kararları tek başına alamaz, senin de isteklerini kaygılarını düşünmek zorunda. inadından vazgeçmezse bu adamı bırak derim.
Nerede yasiyorsnz diyarbakir mi .Doğudan batıdan daha çok burada zor olan erkek arkadaşının sabit fikirliligi.. en gelişmiş yerde de olsan geçinmek zor olur canım. Ben de Karadenizliyim esim Diyarbakırlı, ailesiyle çok sık gorusmedigimiz için büyük problemlerimiz olmadi, ufak tefek sorunlarda da eşim aradaki dengeyi sağladı. Önemli olan bu bence, senin ona verdiğin değeri onun da sana vermesi gerekir inşallah hakkında en hayırlısı olur.
Bu kadar anlayışsız ve dayatmacı biriyle evlenecekmisin?5 yillik ilskim vardi 3 ay oluyor ayrilali. Ben karadenzli o dogulu. Ben antalyafa yasiyorm o sirnak cizrede.Bizimkiler onyargiliydi ama elimdn geleni yaptm annemle ablamla vs tanistrdm ailede herks biliyor onu.onyargilari yok ettm ve sevdiler. Fakat ciddi adimlar atalim derk bir konuda anlasamiyorz. Cizre de oturcm diye diretiyor bana. Ya gelirsn ya cik hayatimdan dedi. Bnde ilk baslarda hayir dedim cunku benim annem cocugm olursa istedgi zman goremzse diye laf soyleyip bencillik yapiyordu.neyse sevgimden dolayi yumusatm dedim ortak sehir olsn ikimizn ailesnede yakin.olmaz dedi. Neyse ben onu cok sevdgimden seninle gelirim mutlu huzurlu olursam baska il istemeyecgjme soz verdim fkat ya yapamazsm sizin aileye yakin olan urfa diyarbakir antep gibi gelismis bir sehir olsn dedim ne dediysem kabul etmiyor. Hicbir zmn ailemin yanina gel demedim.annem omur boyu orda yapabilcegime inanmiyor.antalyada ki dogulu arkadaslarima soruyorum yapamazsn diyorlar .bende korkuyorm haliyle ancak bu kadarina yapabljrm .lutfen yardm edn ne yapablirm?
Cnm bende aslen doguluyum Doğuda yaşamazsamda az çok biliyorum o tarafları cnm eğer erkek arkadaşını hattatımdan daha çok seviyorsan gidersin öbür türlü dayanamasın çok hamarat ve iyi bi bayan olursan seni el üstünde tutarlar yok ben yavaş yavaş işimi yaparım dersen üstüme gelene cvp veririm Altan kalmam derse boşuna evlenme çünkü evlenince öyle kolayda bolanamazsın bilgine5 yillik ilskim vardi 3 ay oluyor ayrilali. Ben karadenzli o dogulu. Ben antalyafa yasiyorm o sirnak cizrede.Bizimkiler onyargiliydi ama elimdn geleni yaptm annemle ablamla vs tanistrdm ailede herks biliyor onu.onyargilari yok ettm ve sevdiler. Fakat ciddi adimlar atalim derk bir konuda anlasamiyorz. Cizre de oturcm diye diretiyor bana. Ya gelirsn ya cik hayatimdan dedi. Bnde ilk baslarda hayir dedim cunku benim annem cocugm olursa istedgi zman goremzse diye laf soyleyip bencillik yapiyordu.neyse sevgimden dolayi yumusatm dedim ortak sehir olsn ikimizn ailesnede yakin.olmaz dedi. Neyse ben onu cok sevdgimden seninle gelirim mutlu huzurlu olursam baska il istemeyecgjme soz verdim fkat ya yapamazsm sizin aileye yakin olan urfa diyarbakir antep gibi gelismis bir sehir olsn dedim ne dediysem kabul etmiyor. Hicbir zmn ailemin yanina gel demedim.annem omur boyu orda yapabilcegime inanmiyor.antalyada ki dogulu arkadaslarima soruyorum yapamazsn diyorlar .bende korkuyorm haliyle ancak bu kadarina yapabljrm .lutfen yardm edn ne yapablirm?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?