Cikmazdayim,fikir lütfen...

Yasemin5906

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2018
44
57
3
35
Merhabalar,28 yaşında mesleği olan bekar biriyim.kendime ait evim var ve tek yaşıyordum.meslegimle ilgili sıkıntılı bir dönem yaşadım ve iki yıldır çalışmıyorum fakat maaşının bir miktarını alıyorum ve maasim evimin banka kredisine gidiyor.bana maasimdan 300 TL kalıyor sırf bu yüzden ailemin yanına dönmek zorunda kaldım.meslegimle olan sıkıntıdan dolayı başka bir işe giremiyorum çünkü mahkeme sürecim devam ediyor soruşturma geçirdiğim için.iki yıldır yaşadığım haksızlık yüzünden psikolojim mahvolmuş durumda ,sosyal çevrem arkadaşlarım kimse kalmadı.5 6 aydır ailemin yanına geldiğinden beri evden çıkmadım ciksamda burası kucuk bir ilçe hiç aktivite yok olsa da arkadaşım yok.
Babam esnaf ve borç yüzünden hep zor bir hayatımız oldu.babama dükkanı kapattirip benim memur olduğum şehire gelmesi için çok uğraştık ama başka işte çalışmak bu yaştan sonra zor gelir diye zaten hiç kazancı olmadığı dükkanı kapatmak istemiyor her gün daha da kötü duruma gidiyoruz.orda ev var zaten ben ödüyorum burda hem dükkan hem ev kira batacagiz desemde ikna edemiyorum.
Annem babam iyi insanlar ama hep evde huzursuzluk tartışma var,babam yüzünden hep sıkıntılı bir hayat yaşadık annem bile bir gün yüzü gormemistir.
Karşıma evlilik için çıkan insanlar oluyor ama ben ailemi böyle bırakıp gidemem diye tanışmak bile istemiyorum ,evliliği kurtuluş olarak görmek ne kadar doğru bilmiyorum
Sağlık olarak da hiç iyi değilim sıkıntı stres yüzünden agrilardan duramıyorum hastane hastane dolaşıyorum yani hayatımda hiç olumlu bir durum yok iki yıldır çıkış arıyorum bulamıyorum
Çok cesaretli çalışmaktan korkmayan biriyim ama mahkeme süreci elimi kolumu bağlıyor
Siz olsanız ne yapardınız gidip tek başınıza hayatınıza devam mı edersiniz yoksa ailenizin yanında kalıp buradaki sıkıntılari da mı yüklenirdiniz?

Ailemin bana ihtiyacı varsa kalırdım çünkü aile olmak bunu gerektirir...ordaki evi boşaltip kiraya verin en azindan ek gelir olur bu süreçte..günübirlik işler de bakabilirsiniz..
Teşekkür ederim :) ordaki evi bodaltip depoya koymayı da düşündüm esyalari fakat mesleğime geri dönersem içindeki kiracıyı hemen cikaramam diye bu düşünceden vazgeçtim ..aile olmak bunu gerektirir evet ama ben ne zamana kadar ailemi tasiyacagim bilmiyorum çünkü borçlar hiç bitmeyecek gibi ki yillardir bitmedi...iş yapmayan bir dükkanı hala ayakta tutmaya çalışmak bana çok mantıklı gelmiyor ama babam ah babam :(

Kendi evinizi kiraya verin .
Kendinizde SGK yapmayan ek gelir sağlayabileceğiniz günlük işlere girebilirsiniz ya da evden çalışabilirsiniz .

Ben ihracım. Yinede umutluyum düzelecek herşey
O durum daha zor farkındayım ama ailemin yükü bendeydi hep ,zaten ev kredisi beni boğuyor ,gözümde bişey yok satmak istedim ama kredili olunca olmadı ,iki yıldır keyfi olarak bekletiliyorum ben kurumum yüzünden ,Allah masumların yardımcısı olsun

Gerçekten öyle bir durum varsa diye soruyorum; o tür yapılanmalara nasıl gözü kapalı inanıyorsunuz? Ya da nasıl müridi oluyorsunuz. Şu ülkede cemaat adı altında dönenler... Ah dönenler... Yazık halimize!

Adalet bu ülkede haklı ya da haksız pek ayırmıyor ama haklıysanız işinizi geri alırsınız umarım. Ha şayet haksızsanız iyi ki uzaklaştırılmışsınız görevden. Bu ülkede özellikle eğitim alanında bu tür yapılanmalar görülmemeli! Sağlıcakla

Gerçekten öyle bir durum varsa diye soruyorum; o tür yapılanmalara nasıl gözü kapalı inanıyorsunuz? Ya da nasıl müridi oluyorsunuz. Şu ülkede cemaat adı altında dönenler... Ah dönenler... Yazık halimize!

Adalet bu ülkede haklı ya da haksız pek ayırmıyor ama haklıysanız işinizi geri alırsınız umarım. Ha şayet haksızsanız iyi ki uzaklaştırılmışsınız görevden. Bu ülkede özellikle eğitim alanında bu tür yapılanmalar görülmemeli! Sağlıcakla

Uzaktan yakından alakam yok hiç de olmadı ,zaten kumpas olduğu ortaya çıktı ama görev yaptığım yer dosyami kapatmadigi için keyfi bekletiliyorum.omrum boyunca nefret eden taraftim.benim canımı yakan zaten zerre kadar alakam olmadığı halde bunları yaşamam yoksa yaptım çekiyorum derdim...
Ki zaten bı ara döndüm ama dosya açıldı diye müdürüm yüzünden tekrar başa döndüm ...alakam olsa döndürmezlerdi ...ülkede adalet sekteye uğradı maalesef benle aynı durumda olanlar döndü tamamen kurum keyfiyeti ile bunları yaşıyorum

Uzaktan yakından alakam yok hiç de olmadı ,zaten kumpas olduğu ortaya çıktı ama görev yaptığım yer dosyami kapatmadigi için keyfi bekletiliyorum.omrum boyunca nefret eden taraftim.benim canımı yakan zaten zerre kadar alakam olmadığı halde bunları yaşamam yoksa yaptım çekiyorum derdim...
Ki zaten bı ara döndüm ama dosya açıldı diye müdürüm yüzünden tekrar başa döndüm ...alakam olsa döndürmezlerdi ...ülkede adalet sekteye uğradı maalesef benle aynı durumda olanlar döndü tamamen kurum keyfiyeti ile bunları yaşıyorum
Şikayetçi olamıyor musunuz?

Şikayetçi olamıyor musunuz?
Oldum tabi ,yazabildigim her yere yazdım savciyla yüz yüze görüştüm ,emsal kararları gösterdim dedikleri tek şey bekle.su süreçte tıkalı her yer :( dosyan kapanınca tazminat davası açıp haklarını alırsın bu duruma düşürenleri de şikayet edersin dedi ama iki yıl benden gitti sagligimdan gitti ..bekle demesi kolay bı de onu yaşayana sorsalar keşke

Oldum tabi ,yazabildigim her yere yazdım savciyla yüz yüze görüştüm ,emsal kararları gösterdim dedikleri tek şey bekle.su süreçte tıkalı her yer :KK43: dosyan kapanınca tazminat davası açıp haklarını alırsın bu duruma düşürenleri de şikayet edersin dedi ama iki yıl benden gitti sagligimdan gitti ..bekle demesi kolay bı de onu yaşayana sorsalar keşke
Umarım oyunuzu bütün bunları göz önünde bulundurarak kullanırsınız.

:super:aynı fikirdeyim bu örgütün içinde olanlar kahrolsun. (Yıllarca kendilerinden olmayanlara yükselme, atanma, nefes alma hakkı tanımadıkları, askeri lisede okuyan tanıdıklarımı baskı ve eziyetle zorla okuldan ayrılmaya zorladıkları, insanların haklarını yedikleri .... için.) Ama kurunun yanında yanan yaşlar da bir an önce bu durumdan kurtulsun diyorum. Haksızlık olmasın inşallah.

:super:aynı fikirdeyim bu örgütün içinde olanlar kahrolsun. (Yıllarca kendilerinden olmayanlara yükselme, atanma, nefes alma hakkı tanımadıkları, askeri lisede okuyan tanıdıklarımı baskı ve eziyetle zorla okuldan ayrılmaya zorladıkları, insanların haklarını yedikleri .... için.) Ama kurunun yanında yanan yaşlar da bir an önce bu durumdan kurtulsun diyorum. Haksızlık olmasın inşallah.
Sadece o örgüt değil ki. Biri bitiyor biri hortluyor. Hatta biten bile bir zaman sonra tekrar hortluyor. Ya valla insanlarımız çok bilinçsiz. Mutlaka görmüşsünüzdür haberlerde vesaire. “Laiklik elden gidiyor” diye zırvalayan bir insan evladını. İnsanlarımız kahkalarla izliyor. Remixleri yapılıyor falan. Ha ben de güldüm gülmedim değil ama acı acı güldüm. Ülkenin geldiği noktayı görüp halimize güldüm. Bir de böyle insanları sevimlileştirme çabamız var. Yok dayı, yok ton ton dede. Bunları algı operasyonu sayıyorum hep. Kabul etmeyeceğin bir düşünceyi- görüşü espri yoluyla günlük hayatımıza dayatıyorlar. Yani diyeceğim o ki bunlar bilinçsiz, kör sağır yetişen bir zihniyetin ürünleri. Bunlar giderek tükenmiyor yalnız. Giderek artıyor. Özellikle son 10-12 yıldır:KK66: Her neyse..

Sadece o örgüt değil ki. Biri bitiyor biri hortluyor. Hatta biten bile bir zaman sonra tekrar hortluyor. Ya valla insanlarımız çok bilinçsiz. Mutlaka görmüşsünüzdür haberlerde vesaire. “Laiklik elden gidiyor” diye zırvalayan bir insan evladını. İnsanlarımız kahkalarla izliyor. Remixleri yapılıyor falan. Ha ben de güldüm gülmedim değil ama acı acı güldüm. Ülkenin geldiği noktayı görüp halimize güldüm. Bir de böyle insanları sevimlileştirme çabamız var. Yok dayı, yok ton ton dede. Bunları algı operasyonu sayıyorum hep. Kabul etmeyeceğin bir düşünceyi- görüşü espri yoluyla günlük hayatımıza dayatıyorlar. Yani diyeceğim o ki bunlar bilinçsiz, kör sağır yetişen bir zihniyetin ürünleri. Bunlar giderek tükenmiyor yalnız. Giderek artıyor. Özellikle son 10-12 yıldır:KK66: Her neyse..
Konu uzun, konu derin, konu vahim.. Ve siyasi içeriğe doğru da gider...Aynen neyse diyelim :)

Maalesef öyle ...şimdi bir başlasam çok şey anlatırım ama burayı gereksiz yere meşgul etmek istemiyorum ...sadece bu tarz yapılar değil okullara siyasetin ayağı olan sendika vs bile karşıyım ve hiç bir zaman hangi görüş olursa olsun üye olmamistim çok zorlanmama rağmen ...bu kadar herşeye nötr olamama rağmen başıma gelenler trajikomik zaten ...okumak lazım bol bol ülkenin en eksik yani bence bu ...okunmadığı için ne verilirse alan kafalarla yaşanınca maalesef ki güzel yarınlar gelmeyecek
b

bence evın durumları ıcın kendını erteleme bu arayı degerlendır, gorus evleneceksen de evlen babanın ıslerının duzelecegı yok, sen ne zamana ladar hayatını erteleyeveksın? Zaten yas 28 olmus bellı bır sıre snra armudun sapı uzumun copu dıyerek kımseyı begenmezsın evde kalırsın :/ yapacak bısey yok. Sıgortasız bı ıse gırıp calısabıkırsın evı bosaltma bence

Back
X