Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

canım, rahim içi yapışıklıklar tüp bebek sansını etkiliyor ama bunun için ameliyata gerek yok. ofis histeroskopi diye bir operasyon var, oldukça basit bir işlem, teleskopik bir aletle rahim içini vajinal yoldan girip gözlemliyorlar. burada verilen sıvı sayesinde de yapışıklık filan varsa açılıyor. ufak miyom varsa alınıyor, ya da yapısal bozukluk varsa düzeltiliyor. neyse işte sen doktorunla bunu bir konuş istersen. benim dış gebelik olmuştu bir tedavimde ve sonrasında histeroskopi yaptırmıştım.

bunun dışında tüplerde bir tıkanık varsa tüpbebek şansını etkilemiyor. sadece tüpte sıvı biriktiyse embriyo rahim içinde tutunamayabiliyormuş.

benim kistim 4,5 cm. ağrısından ayıptır söylemesi kusuyorum artık ben, çekmeyen bilmiyor

benim de sağ tüpüm tıkalı, solda da meşhur kistim var ama karın içi yapışıklıgın tüpe engel olup olmadıgı hakkında bişii duymadım canım

sen ameliyat olmayı düşünüyor musun peki cetrefilli?

sen ameliyat olmayı düşünüyor musun peki cetrefilli?

evet çilekcim bu ayın sonunda allah kısmet ederse, başka yolu yok diyorlar 2 uzman doktor ve eşimin kardeşi o da doktor( yani bu illetin seyri normal yolları denemek olmadı, 2 ay sonrası hsg (rahim filmi), orda da açılmayan yapışıklık veya tıkanıklığa da ameliyat, ameliyat sonrası da gebelik olmazsa (ki bu ihtimali düşünmek bile istemiyorum) aşılama ve tüp bebek. inşallah aşılama tüp bebek aşılamasına geçmeden kucagıma alacagım cocugumu hayırlısıyla tabi..

canım, sen moralini yüksek tut lütfen. ameliyattan sonra; 30'lu yaşlarda, yumurta kalitesinde problemi olmayan, rahim içi normal olan kadınlarda 6 ay içeriisnde gebe kalma ihtimali %50'lerin üzerinde. ama stres olmamaya çalış. sıkıntılı bir dönem çünkü. eğer olmazsa da aşılama ile boşuna vakit ve para harcamamak lazım diyor benim tanıdığım iyi hekimler. endo hastasına direkt tüpbebek tedavisine geçmek daha efektifmiş. ve tüpbebekle de oran çok çok yüksek. %60 civarlarında.

2+2 kesinlikle 4 degil haklisin aynen oyle. hangi seviyede, hangi türünde, agrin az mi cok mu hic onlara bakmiyor. bende kist yok çok aşırı ağrım her zaman olmuyor ama muhtemelen butun ic organlar bağarsaklar dahil birbirine yapışmış kimyasal denge bozulduğu için yumurta kalitesi sapıtmışta olabilir.

adet sancım her zaman çok ağır olmaz ama adet dönemlerinde veya yumurtlama zamanı bazı aylarda bel ağrısından kıvranabilirim. ayrıca bağarsaklarımdaki herhangi bir hareket bazen küçük kramplara bazen bayıltacak kadar güçlü sancılara sebep oluyor. tansiyon da dusukse mide bulantısı ile beraber nereye yığılsam diye baktığım olabiliyor bazı dönemler. bazende pek hissetmeden geçebiliyor adet dönemi.

zaten internette de yazıyorlar çok ağrısı olup başlangıç seviyesi de olabiliyor. pek ağrısı olmayıp çok ileri seviye de olabiliyor. belki zaten tuplerim açık olsa bile karın içindeki birikintiler ve odaklardan dolayı kimsayal düzen bozulduğu için normal yolla hamile kalma şansım yine olmayabilirdi. en mantıklı yolları deneyip görmeden karar vermek mümkün olmayacak herhalde bu hastalıkta......:1no2:

cetrefilli sende çok canını sıkma bence. tek tuple hamile kalan cok insan var ve şansın yüksek ama işte bizdeki bu endo illeti kimyasal yapıyı da biraz bozabiliyormuş. benimde tek tüpüm biraz daha düzgün ve açık olabilseydi doktor direk aşılama yapalım diyordu. ama ikinci tüpte işe yaramadığı için hiç ameliyatla tüpü açmaya sonra aşılama yapmaya gerek yok en temizi tüp bebek dedi 1 ameliyat + 3 aşılama zaten bir tüp bebek maliyetine denk geliyor.

Neymiş bu çikulata kisti böyle ya bendede var soğan kürü kullandım şikayetlerim geçti ama kist geçtimi gidip baktırmadım daha.Hamile kalınmıyor demek benim iki çocuğum var. Bu ay bir gün korunmadık korktum gebe kalırmıyım diye demek hamile kalınamıyo ha aaa ne kötü şey ya Allah hepinize şifa versin çok üzüldüm. Sizin derdinize bakın bide benimkine utandım vallaha ya.Allah hepinizi evlat sahibi etsin çok üzüldüm.ilacı yokmu bunun ya ben sigara içiyorum diye doktor vermedi bana tedavisi yok demek ameliyattan başka.Bütün dertler kadınlar için sankitekrar hepinize şifa diliyorum.Geçmiş olsun.:teselli:

kızlar merhaba hepinize geçmiş olsun..bende end hastasıyım..aralık ayında çekildiğim hsg den sonra 2tüpümünde kapalı olduğu ortaya çıktı..sonrasında laparaskopi olmak istedim ve nedeninin end.olduğu ortaya çıktı aynı anda histeroskopi ile temizlendi kistlerim..benim bağısrsaklar yumurtalıklar ve rahime yayılmış durumdaymış çok şükür temizlendi..kendiliğinden rahatlıkla gebe kalabilrsin artık dendi ama 3 ay oldu ben gebe kalamadım..hastalık tekrarladığı için çok korktum bu ay aşılama yaptırdım..bir hafta sonra belli olcak netice bakalım..herşey gönlünüzce olsun...

sağolasın Tatlı Cadı... dediğin gibi sanki dertler bizi buluyor ama güzel allahım beterinden korusun... hepimiz bir şekilde üstesinden geliriz inşallah bu hastalığın.

selam cnnsnyrt inşallah tutar aşılaman canım güzel bebişini alırsın kucağına.... ama olmazsa da çok üzülme bence aşılamada şans çok yüksek değil çünkü. normal yolla kalabilme şansından biraz daha fazla diyorlar.

nerede ameliyat oldun? çok yayılmıştı ve temizlediler, tüpleri de açtılar diyorsun demek hihoyyyt ne güzel olmuş.... inşallah tedavilerine olumlu sonuçlar alırsın en kısa zamanda.

merak ettim şimdi sen hsg çektirdiğinde tüplerden sıvı geçişi olmuş muydu? yoksa hiç geçiş olmadı mı? anlamak istediğim tüplerin ne kadar tıkalıydı ve kolay açılmış mı? bende ameliyat denesem mi diyordum da...

ya kızlar bu arada bu yumurta kalitesi embriyo kalitesi rahim için kimyasal denge sorunları vs. diyor ya doktorlar bende biraz besin takviyeleri ile acaba destekler miyiz bu sıkıntıları diyorum.

arı sütü + polen + bal karışımı var. araştırdım en düzgünü olan hangi marka diye merak eden olursa özelden veririm markasını. her türlü sıkıntıya, halsizliğe, bağışıklık sistemine iyi geliyor ama bizdeki yumruta kalitesini arttırmaya da çok faydası var diye okudum çok yerde. Ayrıca aklınızda bulunsun mutlaka omega-3 (DHA+EPA) ve prenatal bir multivitamin de kullanın diyorlar. doğal yolla, aşılama veya tüp bebek fark etmez daha sağlıklı ve güçlü yumurtaların oluşmasına yardım ediyorsa denemekten bir zarar gelmez bence.

canııım inşallah tutmustur denemeniz, ne zordur beklemek şimdi herşeyin hayırlısı...

inşallah ihtiyac olmaz da ola ki ameliyattan sonra normal yollarla hamile kalmazsam aşılama denemden tüp yaparız heralde, moralinizi bozmak istemem ama aşılama da gebelik çok düşük ihtimalli oluyomuş...

ben de duymuştum polenin yumurta gelişimine faydasını, benim her ay bir yumurtam görünüyor allahıma şükür. bala çörek otunu toz halinde katıp içmek de faydfalı imiş.

evet kızlar düşük bir ihtimal ama tutanlarda var sitede her gün birinin haberini alıyoruz..inş benim kide tutar..tutmazsa bir süre daha beklemeyi düşünyorum..benim tüpler tamamen tıkalı çıktı arkadaşlar hiç geçiş olmadı...izmir de yaptırdım lap. ameliyatımı Ege üniversitesinde bir prof girdi ameliyatıma özel hast yaptırdım..aşılamama da aynı doktor girdi..izmir de bilinen bir doktor..bakalım hayırlısı

inşallah, inşallah güzel haberlerini verirsin bize de umut olur:)
canım doktorun kimdi ve ne kadar malolmustu ameliyatın? mahsuru yoksa tabi...

ben de duymuştum polenin yumurta gelişimine faydasını, benim her ay bir yumurtam görünüyor allahıma şükür. bala çörek otunu toz halinde katıp içmek de faydfalı imiş.

evet çörek otunu taze taze hemen çekip bala karıştırıyorlarmış. tane olarak yenince sindirilmeden atılır diyorlar. bir ara onu da denerim şu arı sütü bitince. önce 20 gün öteki kürü yapacağım. Bir de tüp bebek denemesinde kür yapacağım.

Çetrefilli canım benimde adetim ve yumurtlamam çok düzenlidir. şimdiye kadar yumurtlamadan geçen ayım pek yok gibi. Ama doktor yumurtluyor olman değil kalitesi ve kimyası da önemli diyor. Bende bir zararı yok nasıl olsa yumurtalar oluyorsa bari sağlıklı olsun diyorum. Bakarsın bir mucize ile sağlıklı yumurtalar sayesinde hamile kalırız bizde delikafadulden

:Saruboceq:
inşallah tutar canım inşaaalllaaaaah dua ederiz biz de senin içiiin. :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:

inşallah, 16sı adetim, 26 sı ameliyat tarihin 3 asagı 5 yukarı, çocugum gelse de beni ameliyattan kurtarsa)

inşallah, 16sı adetim, 26 sı ameliyat tarihin 3 asagı 5 yukarı, çocugum gelse de beni ameliyattan kurtarsa)

bekletmez annesini de gelir hemencecik. ama öncelikle moralini ve keyfini çok iyi tutman sonra da bedenini iyi beslemen gerekiyor. onları yaparsak sonrası artık allahın işi....

hayırlı sağlıklı güzel evlatlar versin inşallah hepimize güzel rabbim.

evet kızlar, kesinlikle moral çok önemli. hayırlısıyla gelecek bebişlerimiz, kimse umutsuzluga düşmesin, ben çıkıyorum, herkese iyi akşamlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…