Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

slm arkadaşlar bende çikolata kisti hastasıyım ve 8 aydır hamilelik için uğraşıyordum.bu ay artık düzenli ilişkiyi bıraktık ve doktora tedavi için gittim.Doktorum adetin 2,günü gel bakalım başlarız dedi ama ben adet olmadım.hamile olduğumu öğrendim.benim için çok büyük bir sürpriz oldu çünkü bu ay 1-2 kez ilişkiye girmiştik.Arkadaşlar çikolata kistiyle 2.kez hamile kaldım.1,sini genetik sebeplerle kaybettik.inşallah bunu sağlıklı bir şekilde dünya ya getircem.işin özü tamamen psikolojik.birde alternatif tıp tekniklerini lütfen deneyin.Özelliklede soğan suyu bir mucize.kistim 3,5-4,5 arasıydı.soğan suyundan sonda 1,5 -1,7 olarak belirlendi ve ben o ay hamile kaldım.Allah isteyen herkese nasip etsin.İçimde tedirginlikler yaşasamda inşallah bu sürprizin sonu hayırlı olacak diye düşünüyorum.sormak istediğiniz şeyler varsa özel msj olarak sorabilirsiniz çünkü ben bir çok şeyi merak ediyordum hamile haberleri alınca.yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.

canim özeline yazdim ordan bak....öyle allak bullak olmusum ki buraya yazmayi akil edememisim.......

ilk defa yaziyorum hayırlısı olsun beni tahliller normal
filmde rahim içi
hafif
çökme var dedi bu
konuda bilgisi
olan
varmi
:ecrin_bebek:

merhaba EliFatihEFU laporoskopi hakkında yaşadıklarını aktardığın için çok teşekkür ederim. Ayrıca sonucun negatif olmasına üzüldüm benimde defalarca yaşadığım bir sonuç olduğundan buradaki herkez gibi seni çok iyi anlıyorum. ama umutsuzluk yok.. moralimizi yüksek tutarak umutla devam edicez çalışmalara:) benin operasyonumun tarihi belli oldu 24 şubat. ameliyat sonucunu ve sonrasında yürütülecek tedaviyi merakla bekliyorum. sevgiyle kal :)

Herkese merhabalar,bende de çikolata kisti vardı hatta doğum kontrol hapı verdi doktorum tedavi için ama bende migren olduğu için çok başım ağrıdı ve 1 ay kullandım ve bıraktım sonraki ay hamileydim.Şimdide doktorum gebelik sebebiyle eriyebileceğini söyledi.Gebeliğime de bir zararı yok şükür.İnşallah sizlerde bir an önce bebeklerinize kavuşursunuz.Bu arada 6.ayımda hamile kaldım.

arkadaşlar sizlere bişe sormak istiyorum bu konuda bilgisi olanlar bana yardımcı olabilirmiler öncelikle merhabalar ben geçen salı günü adet oldum 2 ci günü doktora gittim bir önceki ay gittiğimde dr yumurtalıklarda kist görmüştu bu gittiğimde kistim küçülmüş 6mm den 2.5 mm ye inmiş dedi doğum konturol hapı kullanmıştım yanlız doktorum beni alman hastanesine gönderip kistimin boşaltılmasını istedi hemen tüpbebek işlemlerine yani ilaç ve iğnelere başlamak için başlamak için ama ben bu işlemden çok korktum ilaçla geçebilme imkanı varmı dedim 1 ay daha doğum konturol hapı kullan buyuk ihtimalle geçer şayet geçmezse busefer kaçamazsın kisti boşaltırım dedi bu kist boşaltma işlemi agrılı bir işlemmidir? ben bu işlemden çok korkuyorum benim isteyim üzerine genel anestezi altında yaparmılar benim durumumda olan veya bu konuda bilgisi olan bana yardımcı olabilirmi?olursanız inanın çık sevinirim herkese saygılar

kist boşaltımı mı? ilk defa senden duydum. eğer ilk doktor sana bunu diyorsa bence başka bir doktorlada konuş derim. şimdiden geçmiş olsun

kist boşaltımı mı? ilk defa senden duydum. eğer ilk doktor sana bunu diyorsa bence başka bir doktorlada konuş derim. şimdiden geçmiş olsun

canım sen haklısın bilmemekte bende biraz yanlış anlattım bir önceki aydan yumurtam kalmış buna doktorlar kist te diyebiliyorlar içinde sıvı birikmiş vajinal yoldan ultrason ucuna takılı vakumlu bi iğne ile bu kiste ulaşıp içindeki sıvıyı boşaltıyolar ben bu işlemden çok korkuyorum benim durumumda olan yani kist boşalttıran arkadaşlarımız varsa bana cevap verirseler çok sevinirim birde doktorum bu işlemi genel anastezi gerektirecek bir işlem detil bayıltmaya deymez dedi ama ben korkuyorum benim isteyimle bana genel anastezi yaparmılar acaba bunu öğrenmek istiyorum

peki bu islem rahim dokusuna yada tüplerine zarar vermiomu??genelde bu tarz kistlere basit kistler denilio bir sonraki adetle atilio cogunlukta,,,,,
niye bunun icin böyle bir operasyon yaptiriyosun ki sogan kürünü dene cok ise yariyo kistleri eritmede birebir yöntem...

selamlar herkese,
ben de korunmayı gecen ay bırakıp hemen bebiş bekleme gibi bir umuda kapıldım, hatta gebelik öncesi folik asit baslanmalı,genel kontrol olsun diye gittiğim doktordan kist haberi aldım dün yıkıldım resmen, çünkü çikolata kisti olabilitesi yüksek ve 5x4 cm boyutunda dedi. bugün suprapubik pelvik us ve kitle lezyonu renkli dopler us yapılacak, bunların nasıl bir görüntüleme şekli oldugunu bilmiyorum, rahim filmi bu mudur acaba?
doktorum iyi ki önceden geldiniz, kesinlikle doğum öneriyorum dedi ve folik asit yazdı.yani cok karamsar konusmadı ama şunu bilmek istiyorum, beni uzun ve sabretmem gereken bir dönem bekliyor sanırım...
Allah tüm bekleyenlerin sabrını görür, mükafatını verir diye umut ediyorum...Allah yardımcımız olsun

merhaba bende 2 senedir bu çikolata kisti için tedavi görüyorum ameliyattan sonra tekrar oluştu iğne ilaç kullanmaya devam ilk aşılamam yapıldı ayın 23ünde test yaptırıcam inş olumlu olur.moral çok önemli herşey allahtan.bize yokluğunun aratmasın

kızlar cumartesi doktora gittim bebeğim iyiymiş asıl size söylemek istediğim çikolata kistim kaybolmuş doktor çok iyi dedi lütfen moraliniz bozmayın benim 4 cm di kistim hamile kaldım ve şu anda da yok oldu dualarım sizinle

kısslar bende 5 aylık evliyim çikolata kisti çıktı 5 cm.doktor hamilelige engel olabilir dedi ameliyat lazım dedi ama tekrar yenileyebilirmiş ne anlamı kaldı ozaman yaa.uuff..uf
bu sogan kürü iyi geliyomu deneyen varmı kıslar?

canım lütfen hemen ameliyat seçeneğini gündeme alma benim dediğim gibi kistim 4 cm di hapı bırakır bırakmaz hamile kaldım şu an 15 haftalık hamileyim ve kistim kayboldu banada tıp fakültesinde ameliyat demişlerdi ama olmadım eğer bebek istiyorsanız deneyin kendiliğinden kalabilirsin

gamma ne güzel canım yaa, darısı başımıza inşallah. benim de kistim 4 bucuk santim, ne kadar zaman denediniz siz? ve hep dr kontrolünde miydin kendiliğinden mi olmuştu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…