Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

merhabalar
anlamadıgım çikolata kisti ilaçla erimiyo deniliyor ne kullandın acaba? inşallah yeniden oluşmamıştır...

merhabalar
anlamadıgım çikolata kisti ilaçla erimiyo deniliyor ne kullandın acaba? inşallah yeniden oluşmamıştır...

BENİM DOKTORUM ILK GORUSMEMIZDE BANA DEDIKI HASTALIGNIN NE OLDUGUNU BILIYORMUSUN BENDE CIKOLATA KISTI DEDIM ASIL ADI ENDOMETRIOZIST DEDI YANI RAHIM DE VAR OLAN CATLAKLIK NEDENIYLE HER ADET GORDUGUMDE BURDAN SIZMA YAPIYOR VUCUTTA OTOMATIK OLARAK O KANI ORADA HUCRELIYOR YAPISIKLIGIN SEBEBIDE BUNDAN. BU NEDEN LE NE KADAR AZ KANAMAN OLURSA O KADAR AZ SIZINTI OLUSUYOR BU RAHATSIZLIGIN BITMESI ICIN MENAPOZA GIRMEK GEREK YADA YUMURTLAMAYI ENGELLEMEK YANI HEMEN HAMILE KALMAK GEREKKI ADTE OLMAYALIM BANA YASMIN VERDI VE KULLANDIGIM AY ICINDE KISTI PATLATIYOR. VALLA INSALLAH OLUR AMA OYLE COK YORULDUM KI PSIKOLOJIK OLARAK BIRDE INSANLARA ANLATMASI VAR BU OLAYI HERKES DIYOR KI BIR HAMILE KALSAN KIST KALMAZ DIYOR AMA GELGORKI DURUMU ANLATAMIYORSUN KIMSEYE AMMA UZUN OLDU DEMI

gercekten o kadar haklısın ki kist varmıs diyince herkes dogur bi tane herseyden kurtulursun diyolar, zaten dogurmak için çırpınıyoruz da anlatılmıyo ki işte, napalım, biz de burda bilenlerle derdimizi anlayanlarla paylaşıyoruz da, benim doktorumsenin dediğin ilaçları cocuk olur ondan sonra endonu kesmek için veririz demişti, sonucta dogum kontrol ilaclarını kullanarak korunanlar hemen hamile kalamıyor:uhm:

valla bende tam anlamadım gıttı onu bende dusunuyorum ama her doktorun kendıne gore bır tedavı yontemı var ben bu ay kendım denıyecegım bakalım belkı olur asılama sonrası onıkı gun gecmıyor walla

valla bende tam anlamadım gıttı onu bende dusunuyorum ama her doktorun kendıne gore bır tedavı yontemı var ben bu ay kendım denıyecegım bakalım belkı olur asılama sonrası onıkı gun gecmıyor walla

canıım inşallah asılamanda sonuc alırsınız da baska bir tedaviye gerek kalmaz, ama benim ankaradaki doktorum yalancı menapoza sokarız seni önce bir dogum yap dedi, bence ikinci doktora görün derim, herşeyin hayırlısı

tesekkur ederım sımdı doktorumu aradım konustum bu ay kendım yapıcam dedım ok olur dedı herhangı bırsey yapmama gerek varmı dedım yok dedı klomen kullanayımmı dedım kendın kullanma kıst olusturursun dedı offf aklım ıyıce karıstı acaba kendı yontemıyle hamıle kalanlar olmusmudur ne yapmak gerek??

olmus sanırım, bir arkadasımın yengesi 2 cocukluyken şiddetli adet sancılarıyla gitmiş, endometriyozis tanısı konmus ve gecmişi olan bişeymiş, nasıl cocugun oldu bu şekilde hayret demiş, burda da var endosu olup da hamile kalan... ben de amliyatımı yeni oldum, içimde bi yerlerde kaygılarım var ama rahat olmaya calısıyorum napalım...

sanada gecmıs olsun benım bu ayın 9 da tam 1 yıl oluyor amelıyatım olalı benı yanlıs tedavı ettıler amelıyata ve bana tedavıyı veren dr lar ıkısı bır benım amelıyatıma gırdı s.s.k. Lı olmanın kotu yanları ıste tedavın varmı bılmıyorum ama cok dıkkat et amelıyat sonrası hamıle kalma sansın %90 oluyormus oyle demıstı doktor o zamanlar bana ama malesef benım o sansımı elımden aldılar...

ben baskentte oldum, valla emekli sandıgına mensubum ama oldukca tuzluya maloldu, prof. dr. hulusi zeyneloğlu yaptı ameliyatımı, senin tüplere mi zarar verdiler?

ben baskentte oldum, valla emekli sandıgına mensubum ama oldukca tuzluya maloldu, prof. Dr. Hulusi zeyneloğlu yaptı ameliyatımı, senin tüplere mi zarar verdiler?

yok amelıyattan cıkarcıkmaz bana dedılerkı tuplerın acık mavı bır boyalı su ıle kontrol etmısler kıstlerın ıclerını bosalttık dedı dr neden oyle bır soru sordun acaba?

benim o şansımı elimden aldılar dedin ya o yüzden bu geldi aklıma, bana da dedikleri sağ tüpün tamamen acık ama sagda kisti alırken cok kanamıs, damara yaklasmıslar ve ve bir kac pıhtın kaldı kistten ileri gidemedik dedi doktorum, hayırlısın olsun ne diyelim, elden bişey gelmiyo

ühühühühühü çok üzüldüm bende endometriyosiz hastasıyım ve çikolata kistlerim vede kalın bağırsağımda ve sağ böbreğimde yapışıklıklar var dr lar ıkınci aşılamamı deniycekler ama ne umudum kaldı nede halim biliyom daha tüp denemeden ne umursuzluu diyiceniz ama bu hastalık bu ağrılar beni mahvettii dayanamıyorum gunluk işlerimi yaparken zorlanıyom eşimlede yakınlaşamıyom hiçbişi hayatım ne olcak bole bılmıyom

merhaba arkadaslar bende bir endometriosis hastasiyim 5 yil doktor doktor gezdikten sonra 2008 ekim ayinda 4.evre olarak teshis konuldu ameliyat oldum. doktorum bana ne zaman cocuk sahibi olmak istedigimi sorudugunda 1 yilsonra dedim. cunku yurtdisindan yeni gelmistik hic birsey belli degildi.doktorum lucrin depo ile beni menepoza sokacagini 1 yil sonunda endolarin cogunun gidecegini sonrasindada hamile kaldiktan sonra neredeyse yok olacagini soyleyince kabul ettim. ilk igneyi oldum 3. haftadan sonra menapozun tum etkilerini yasamaya basladim 3.ayin sonunda 2. igneyi oldum sonra arastirma yaptigimda cocuk sahibi olabilmek icin ameliyattan hemen sonra calismalara baslamak gerekiyormus 6. ayim doldugunda 3.igneyi olmamaya karar verdim ama hala menapozdayim hormon sayimi yaptirdim hala bir degisiklik yok bu konuda bilgi verebilir misiniz? artik regl olmak istiyorum evliligimde 4 yil bitti sizler gibi bende evimde bir nese olsun hayat olsun istiyorum rabbim herkese hayirlarla saglikli evlatlar nasip etsin

canım sakın uzulme umarım en ksıa zamanda hormonların düzene girer. bende de endo var ama ne ameliyat oldum ne de yapay menepoza girdim. ogreneli 2 ay olmadı bile henuz. iki ayrı doktor ile konustum ikiside ameliyat ve sonra aşılama deneyebiliriz ama istersen hic yorma kendini direk tup bebek yap dediler. bende o yola girdim. 10 haziranda uzun protokol icin lucrinlere baslayacagim.

sorularına yanıt verecek birileri vardır grupta herhalde ben cok yardımcı olamadım kusura bakma. fisfisfis

teşekkürler canım cevabın için.ben bir kaç dr daha sordum hemen ameliyat olma dediler 2 aydır deniyoruz. biraz daha denemek istiyorum belki olur normal yolla umut dünyası işte.ama çok gerginim inşallah bu ay olurda hiçbir şey yapmaya gerek kalmaz.

teşekkürler cevabın için.ben birkaç dr daha sordum hemen ameliyat olma dediler.bende açıkçası hemen ameliyat olmak istemiyorum tekrarlama ihtimali yüksek biraz daha normal yolla denemek istiyorum belki olur da sıkıntılardan kurtulurum..sen nasılsın şimdi varmı bir gelişme aşılamamı yoksa tüp bebekmi dediler.hakkımızda hayırlısı olur inşallah

canım aynı problem bende de vardı cıkolata kıstı yuzunden hamıle kalamıyordum... laparoskopı ıle kıstımı aldırım ve 4 ay sonra hamıle kaldım... suan 2.5 yasında oglum var... sakın umıtsızlıge kapılma...

merhabalar... bende de cıkolata kıstı vardı...laparoskopı ıle aldırıdım 4 ay sonra hamıle kaldım...suan 2.5 yasında oglum var... sakın umıtsızlıge kapılmayın.. ama suan kıstım tekrar olustu sanırım cocuk sahıbı olabılmem ıcın tekrar laparoskopı olmam gerekecek. bu kıst malesef kolay vucudu terketmeyen dogurgan bır kıst.vucut kendı kendıne kesınlıkle atmıyor...

selam arkadaşlar bende endo hastasıyım 5 yıldır çekiyorum 4 defa ameliyat oldum ameliyat olmak iyi değil işte ben bu kadar çok ameliyat olduğum için yapışıklıklarım çok var 2 defa tüp bebek denedim olmadı tüplerimde sıvı var diye birini kapattılar ama yapışıklık nedeni ile diğer tüpüme ulaşılamadı sakın sakın ameliyat olmayın teknoloji gelişti alttan boşaltıyorlar kistleri bence onu yapın ameliyat olmayın arkadaşlar doktorlar işin kolayına kaçıyor ama siz araştırıcı olun benden size tavsiye kendinize iyi bakın herşeyin hayırlısı herşeyi allah biliyor rabbimin zamanı var inançlı ve akıllı olun.allahım hepimize şifa versin.

aman allahım yaa selencim ne güzel bir haber, çocugunu allah bağışlasın, hayırlı bir evlat olarak yetişsin inşallah. ben de ameliyat olalı 10 gün oldu, inşallah başka bir şeye ihtiyac kalmadan benim de hayırlısıyla bir bebişim olcak. allah hepimizin dualarını kabule tsin.

selam ametist. canım ben de kist boşaltma işlemini duydum, hatta ameliyat olmadan önce doktorumun dediği istersen direkt tüp bebek yapalım ama yine de kistini boşaltmalıyız dedi, ben ameliyattan sonra cocugumun olacagına inandım ve inacımı yitirmiyorum, hayırlısıyla gelecek bebeğim. tabi her bünye bir olmuyor ama umarım sen de en kısa zamanda hamile kalırsın allah yüzümüze baksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…