Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

Merhabalar,bende 2 yıldır bebek istiyorum ve çok iyi doktorlara gitmeme rağmen daha endometriosis tanısını geçen hafta koydular,sadece benim kist oluşturmamış,daha odacıklar halinde.yanlız benim bir sorunum daha var ayrıca miyomumda var.yani endometriosis hamile kalmama,miyomda hamileliği devam ettirmeme engelmiş.bakalım mayıs ayında aşılama deneyeceğiz.şu ana bir çok tedavi denendi,hatta miyom için kesinlikle ameliyat olmam gerektiği söylendi,ama kist ve miyom ameliyatlarında yapışıklıklar olabileceği için olmadım.eğer ameliyat olmak isteyen arkadaşlar varsa bir doktorla sınırlı kalmasın birçok doktora gitsinler.dilerim isteyen herkese Allahım hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip eder

canım teşekkür ederim cvp için ...3 ayrı doktora gittim bu hafta dördüncüye gidicem ama üçüde ameliyat dedi...hamile kalmayı düşünmedim en azından bir sene geçsin istedim ama bu gidişle hamile kalamam galiba bi seneyi beklersem ,çünkü bu şey her ay gittikçe büyüyor napıcamı bilmiyorum ...senağlama

mrb arkadaşlar bende aynı durumdayım sizinle paylaşmak istedim ameliyat oldum sonra 3 defa aşılama ama sonuç sıfır sırada tüp bebek var bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırmısınız dr lar benim sorularımdan bıktı çok kafama takıyorum bu konuyu allah hepimize hayırlı evlat versin inş...

Merhaba Bahar,

sanırım aynı durumdayız. doktorlar malesef endo tanısını hemen koyamıyorlar. 2 hafta once bana da endometriosis tanısı konuldu. bundan once gittigim 3 doktora sıkıntılarım endoyu gosteriyor olabilir mi acaba diye ben sormustum. yok canım neden olsun takma kafanı oyle seylere dediler. ama iste varmış. bende de yumurtalıklarda cikolata kisti yok. ama rahmin arka tarafında yapışıklıklar olabileceği söylendi. rahim filminde de bir tüp tamamen tıkalı diğeri de dışarı ilaç çıkıyor ama yine de tıkalı dediler. ayrıca miyom bende de var.

doktor bana laparoskopi ve aşılama ile hiç uğraşma direk tüp bebek dene dedi. senin yazdığın bayağı olmuş nedir son durumun? nasıl devam edeceksin tedaviye?

merhaba sesa ben iki ay sogan kürü denedim, ama kistin boyutu değişmedi ve ameliyat kararı verildi, ankarada abaşkent hastanesinde yapılacak ameliyatım, iyi bir doktora ve oldukca pahalıya maloluyor, bu durumda tüp bebek yapmaya karar versek dahi ufak bir operasyonla yine kistini boşaltmalıyız dsenildi. o yüzden önce ameliyatla kistten kurtulmayı düşünüyorum allah inşallah sonumuzu hayreder, hepinize geçmiş olsun
bana tanı hemen kondu ve 2 ay bekleme süresi verdi doktorum, 2 ay sonunda da rahim filmi çekildi, sağ tüpüm tıkalı solda da zaten 4,5 cm endom var( dediğim gibi ameliyat olacak doktorum şunu dedi, 20 cm lik kisti olan bir hastayı ameliyat ettik ve bebeğini doğurdu darısı başıma inşallah tüm isteyenlerin başına. ama biz bununla yaşamayı öğreneceğiz çünkü sürekli kendini tazeleyen bir kist malesef(

hepimize acil şifalar

çikolata kisti yani endometrioma ultrasonda anlaşılabiliyormuş. herhalde o yüzden hemen tanısını koydu doktor. bende kist yok. ağrılarım var ve muayenede fark etti doktor rahmin arkada doğru yapışmış biraz dedi. filmde çektirince tüplerin tıkalı olduğunu görünce tam oldu yani. ama laparoskopiye gerek yok diyor. hiç ameliyat olmadan tüp bebek denemek daha kolay herhalde. bilemedim bende düşünüp duruyorum 1 haftadır.

canım korkutmak istemem ama kist varken tüp denemek bebeğin düşük ihtimalini ya da tüpün tutmamasına neden oalbilirmiş, allah korusun, ufak bir operasyonla kistin için boşalmalı dedi doktorum tüp düşünrüsek. bence biraz araştır derim, hacettepe ve başkent üniversitesi bu alanda çok iyi.

herkese merhaba. ben de endometriosis hastasıyım. ben de yumurtalıkta yerleşmiş büyükce bir kist vardı ve tüp bebek tedavisine başlamadan kist ameliyatı oldum. eğer kist yoksa veya küçükse ameliyat olmadan tedaviye başlanabiliyor ama büyükse genel yaklaşım önce kistten kurtulmak.

ameliyat sonrası 8 ay kadar bekledik, tedavisiz olur mu diye çünkü başka bir problemimiz görünmüyordu. maalesef olmadı. sonra da tüp bebek denemelerine başladık. şimdi 4.üye hazırlık aşamasındayız.

cetrefilli uyarın için çok sağol. 3.5 yıllık evliyim ve düzenli olarak 6 ayda bir kontrole gidip ultrasona giriyordum hani hamilelik olursa sıkıntılı bir durum olmasın diye gidiyordum kontrollere. doktorlara bende endo olabilir mi diye sürekli sormama rağmen ultrasonda hiç kist görmedikleri için yoktur dediler. aslında endo varmış ama başka türü. yani kist yok ama karın içinde, bağarsaklarda ve tüplerde yapışıklık yapmış. yani endom var ama kistim yok. senağlama

Benim sormak istediğim şu; şimdiye kadar hiç kist oluşturmamış bir endoda bundan sonra durup dururken kist olur mu acaba? :bbo:

Bir de biliyorsanız bu karın içi yapışıklıklarda kistler gibi kötü etkiliyor mu tüp bebek şansını? doktor laparoskopiye gerek yok temizlemek için hiç dokunmayalım bu haliyle tüp bebek deneyelim dedi de? farklı tecrübesi olan var mı? :uhm:

endo maalesef tıpta çok soru işaretli bir hastalık. neden olduğu, tekrar ne zaman olacağı, başta kist yoksa sonra oluşup oluşmayacağı gibi sorular hep olasılıksal cevaplarla karşılanıyor. bu yüzdende endo hastalarına yaşına göre 6 ay-1 sene içinde doğal gebelik olmazsa direkt tüp bebek öneriliyor. diğer yöntemleri de deneyen doktorlar var ama ben birkaç çok iyi hekimden görüş aldım ve genel görüş bu yönde.

momi sen doğal gebelik için ne kadar bekledin?

valla çilekcim aslında o iş biraz karışık. son 1-1.5 yıl içinde 1 ay deneyip 3 ay ara verdiğim çok oldu. yani 1 ay denedik, üzerine 3 ay korunduk vs. toplasan deneme süresi 6 ay ancak olmuştur. bir de 2 ay üst üste yumurtlama takibi yaptık. her ikisinde de ilaç desteği olmadan düzenli şekilde sağ tarafta yumurta oluştu, çatladı beraberlikte vardı ama hamile kalmadım. sonra 2-3 ay yine kendi haline bıraktım.

toplamda 6-8 ay özellikle denedim. fakat 2,5 hafta önce muayenede endo teşhisi konuldu ve 2 hafta önce rahim filmi hsg çektirdim. sağ tüp tamamen tıkalı ve hatta yapışık, soldan sıvı geçiyor ama uçlarında endodan dolayı yapışıklıklar var ve işlevini göremiyor. sonuç olarak tüpler işlev görmediği için artık 1 yılı doldurmuş olmamızın pek bir anlamı olmayacak. gerçi tüp bebek için maddi hazırlığı yapana kadar yine kendi haline bırakacağız ama doktor normal yollarla hamile kalma şansın yok dedi. senağlama senağlama senağlama

hiç moralini bozma ve endo teşhisinden sonra tüpbebek haricindeki tedavi yöntemlerine hiç bulaşma bence. endometriosis hastalığında eğer rahim ve embriyo kalitesinde bir problem yoksa tüpbebekle hamile kalma oranı %60'lara çıkıyor. gerçi benim pek de öyle bir tarihçem olamadı maalesef ama genelleme yaparsak durum bu.
umarım senin de embriyoların kaliteli olur ve rahimde bir problem oluşmaz ve ilk denemede hamile kalıverirsin:)

momi sende kist yok ama rahim içine kanama noktaları var öyle mi? benim doktorum şunu da dedi çok şaşırdım, sağ tüpümdeki kapalılık kistten mi diye sorduğumda kist daha önceki zamanlarda patladıysa ondan kaynaklı bir yapışma olabilir dei! ve kistimden dolayı rahim ağzım eğikmiş ne kadar üzücü bilmeyen anlamıyor direkt tedavi görüyo kısırmıs etiketini yapıstırıveriyolar

sağolun kızlar... hem bilgiler hem desteğiniz ve moral için hihoyyyt

hastaligin ne oldugunu bilmeden konuşan densizlere bende sinir olacağım herhalde. teşhis yeni olduğu için daha pek kimsenin haberi yok. :) sabırla bu hastalığında üstesinden geleceğiz inşallah.

Çilek haklısın canım bende muhtemelen hiç ameliyat vs. uğraşmadan direk tüp bebek deneyeceğim. Bir ara tüp bebeğin parasını toplayana kadar sigortadan ücretsiz ameliyatı yaptırıp doğal yollarla hamile kalmak için beklesem mi dedim ama boşuna olur ameliyat diye artık pek düşünmüyorum. Sizlerle konuştukça kafam daha netleşiyor. Ama okudukça hastalığın sebep olabileceklerini artık hayırlısı diyorum. dediğin gibi yumurta kalitesini, dolayısıyla embriyo kalitesini, rahim için kimyasal dengeyi vb. birçok şeyi bozabiliyor.

Kısmetimizde anne olmak varsa yaşarız inşallah o güzel duyguyu....

tüp bebekten önce ameliyatı düşünürsene momi kesinlikle ssk da yatırma, çünkü ameliyat sonrası oluşabilecek yapışıklıklar da çok önemli. tücrübeli bir doktora görün derim, evet maddi külfet çok önemli ama endon tüplere yumurtalıklarına yapışıksa allah korusun tüpünden ederler seni. ben başkentte prof dr hulusi zeyneloğluna gittim, bu ayın son haftası ameliyatımı yapacak, tüp bebekte de oldukça başarılı ve çok iyi bir doktor, haa ilk gitmem de dahi 200 liram çıktı, ameliyat 3000 lirayı bulur diyolar, fakat 6 aylık süreçte hamile kalma olasılıgımın yüksek oldugunu ve ameliyat sonrası olusabilecek yapısıklıkları önlemek için gerekli film ve sıvı desteğini yapacagını söyledi. kadın dogum alanında calısan doktorlar bu işi ticarete dökmüş durumdalar aman diyim dikkat edin. allah yardımcımız olsun...

evet ben de cetrefilliye katılıyorum. bu tip ameliyatlar çok önemli ve gerçekten profesyonellerce yapılması gerekir. ben 1.5 sene önce laparoskopi ile oldum kist ameliyatını, baya bir masraflı oldu ama hiç bir komplikasyon yaşamadım. gerçi momi'de kist olmadığına göre ameliyat olmasını gerektirecek bir durum zaten olmayabilir.

momiye ameliyat yapılacak olursa sadece içte kanayan noktayı yakarak kurutuyormış, aslında momi bize göre şanslı, çünkü doktorum şunu dedi, ne zamadır adetin sancılı basladı dediginde 2 yıl falan dedim, 2 yıl önce gelsen belki daha kistleşmeden müdahale ederdik((( yani allahtan kistleşmiş bir durumu yok, gerçi kötünün iyisi ama napalım ...

seninki ne kadar büyüklükte?

haklısın ama bu işler biliyorsun çok da 2+2=4 diil. ben mesela hiç ağrılı adet görmedim, sadece bir anda regl düzensizliği başladı (20 güne indi sonra 32'ye çıktı mesela), sonra bir gün karın ağrısı ile acile kaldırıldım, ama anlatamayacağım kadar feci bir ağrıydı. sonra vajinal ultrasonda 5cm kist göründü. oysaki bu teşhisten 6 ay önceki muayene bulgularımda 0 kist vardı.. ne sans diil mi

bu yapışıklıklar tüp bebek şansını etkilemiyorsa herhalde ameliyat olmayacağım. Karın içi yapışıklıkların tüp bebek şansını azalttığına dair birşey duydunuz mu hiç?

Benim sağ tüp tamamen tıkalı ve birbine de yapışık olduğu için ameliyatta onun hiç açılma şansı yok gibi. Diğer sol tüp de açılsa bile hızlıca geri kapanabiliyormuş. o yüzden en iyisi biraz bekleyip tüp bebek denemek herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…