- Konu Sahibi miss polat
-
canım sakın uzulme umarım en ksıa zamanda hormonların düzene girer. bende de endo var ama ne ameliyat oldum ne de yapay menepoza girdim. ogreneli 2 ay olmadı bile henuz. iki ayrı doktor ile konustum ikiside ameliyat ve sonra aşılama deneyebiliriz ama istersen hic yorma kendini direk tup bebek yap dediler. bende o yola girdim. 10 haziranda uzun protokol icin lucrinlere baslayacagim.
sorularına yanıt verecek birileri vardır grupta herhalde ben cok yardımcı olamadım kusura bakma. fisfisfis
merhaba arkadaslar bende bir endometriosis hastasiyim 5 yil doktor doktor gezdikten sonra 2008 ekim ayinda 4.evre olarak teshis konuldu ameliyat oldum. doktorum bana ne zaman cocuk sahibi olmak istedigimi sorudugunda 1 yilsonra dedim. cunku yurtdisindan yeni gelmistik hic birsey belli degildi.doktorum lucrin depo ile beni menepoza sokacagini 1 yil sonunda endolarin cogunun gidecegini sonrasindada hamile kaldiktan sonra neredeyse yok olacagini soyleyince kabul ettim. ilk igneyi oldum 3. haftadan sonra menapozun tum etkilerini yasamaya basladim 3.ayin sonunda 2. igneyi oldum sonra arastirma yaptigimda cocuk sahibi olabilmek icin ameliyattan hemen sonra calismalara baslamak gerekiyormus6. ayim doldugunda 3.igneyi olmamaya karar verdim ama hala menapozdayim hormon sayimi yaptirdim hala bir degisiklik yok bu konuda bilgi verebilir misiniz? artik regl olmak istiyorum evliligimde 4 yil bitti sizler gibi bende evimde bir nese olsun hayat olsun istiyorum rabbim herkese hayirlarla saglikli evlatlar nasip etsin
ilgin ve temenniler icin cok tesekkur ederim momi a.s.
arkadaslar lutfen yapay menopoza giren varmi aranizda ne zaman biter bu iskence...:roflol:
ilgin ve temenniler icin cok tesekkur ederim momi a.s.
Arkadaslar lutfen yapay menopoza giren varmi aranizda ne zaman biter bu iskence...:roflol:
benim o şansımı elimden aldılar dedin ya o yüzden bu geldi aklıma, bana da dedikleri sağ tüpün tamamen acık ama sagda kisti alırken cok kanamıs, damara yaklasmıslar ve ve bir kac pıhtın kaldı kistten ileri gidemedik dedi doktorum, hayırlısın olsun ne diyelim, elden bişey gelmiyo
anladım canım ama mavi sıvı da demek ki görüntülemeyi kolaylaştıran bir şey, ne bileyim benim de rahim filmim de sıvı gecişi olmadı gibi seyler yazıyordu. ben bugün de adet oldum ve nerde o yerlerde sürünerek gecirdigim günler nerde şimdi, var ya sadece adet sancılarından kurtulmak için dahi ameliyat olunur, maşallah diyim kendime, yani kişi farklıdır ama kistten ilacla, gecici menapozla kurtulus yok kızlar, herşeyin hayırlısı, ama bu topiğe girdim gireli aynı şeyi söylüyorum SAKIN TEK DOKTORLA KALMAYIN, kesinlikle ikinci bir doktora görünün, çünkü çok önemli bu kist, pco ya da miyoma benzemiyo...BENIMDE AKLIMI KARISTIRAN OLAY BU SIVI NEDIR ACABA BEN AMELIYAT DAN CIKTIKDAN SONRA BANA DEDILER KI TUPLERIN ACIK RAPORDA DA MAVI SIVI GECISI IZLENDI FALAN YAZIYORDU BENDE ONU HANI TUPLERIN KAPALI OLUP OLMADIGINA BAKAMAK ICIN YAPTILAR DIYE YORUMLADIM AMA OKUDUGUM BAZI YAZILARDA SIVI DAN SOZ EDILIYOR ANLAMADIM O SANSIMI DERKENDE YANLIS TEDAVI OLDUM OLMAMAM GEREKEN BIR TEDAVI OLDUM VE SIMDI BEBEK OLAYI ZORLUYOR DEMEK ISTEDIM ,:çok üzgünüm:
anladım canım ama mavi sıvı da demek ki görüntülemeyi kolaylaştıran bir şey, ne bileyim benim de rahim filmim de sıvı gecişi olmadı gibi seyler yazıyordu. ben bugün de adet oldum ve nerde o yerlerde sürünerek gecirdigim günler nerde şimdi, var ya sadece adet sancılarından kurtulmak için dahi ameliyat olunur, maşallah diyim kendime, yani kişi farklıdır ama kistten ilacla, gecici menapozla kurtulus yok kızlar, herşeyin hayırlısı, ama bu topiğe girdim gireli aynı şeyi söylüyorum SAKIN TEK DOKTORLA KALMAYIN, kesinlikle ikinci bir doktora görünün, çünkü çok önemli bu kist, pco ya da miyoma benzemiyo...
merhabaaa!!!!!
ben de aranıza yeni katılmış bir endo hastasıyım,25 yaşındayım 6 senedir farkında olduğum 3.5cm boyutlarında sağ overimde kistim mevcut.. hiç düşünmediğimiz halde çocuğu artık düşünür olduk(ehh önce dene kendiliğinden olmazsa ameliyat yaparız dediler) almayı şuanda düşünmüyolar çünkü büyümüyor ve ağrı -sızı hiç yapmıyor..
arkadaşlar benim size sorum şudur?;
bu ay korunmayı bıraktık,adet döngümün tam ortasında,(yani yumurtlamamın olduğu hafta sanırım)3 kez bıçak sağlanması gibi ağrı oldu..2 saniyede geçti
endo ağrısı böyle midir?çünkü ilk defa oldu bilmiorum nası ağrır?değilse nedir gebelik olabilir mi??gebelikte böyle ağrı olur mu??
tecrübeli arkadaşlar sorumu cevaplarsanız gerçekten çok sevinirim...doktora gittiğimde de bu ağrılarımı sorcam ama çözemiyorum...teşekkürler:)
kızlar daha onceden de yazmıstım ama burda bazı arkadaslar ameliyat olmayın falan diye yazmıs okuyunca tekrar yazayım dedim ben de ocak ayında laporoskopi yontemiyle ameliyat olmustum ve su anda cok sukur hamileyim laporoskopi ameliyatından sonra hamile kalma sansı cok yuksek eger basarılı bir operasyon gecirilirse o yuzden ameliyatı yapan doktor cok onemli ve amöeliyat sonrası herhangi bir tedavi uygulatmayın kendinize yalancı menapoz falan gibi hemen tup bebk yapalım diyenlere de biraz normal yolla denemek istiyoruz diyin en az 6 ay deneyin bence cunku o donemde gercekten sans yuksek sadece bilgilerimi paylasmak istedim insallah en kısa zamanda bebis haberlerini alırsınız
kızlar daha onceden de yazmıstım ama burda bazı arkadaslar ameliyat olmayın falan diye yazmıs okuyunca tekrar yazayım dedim ben de ocak ayında laporoskopi yontemiyle ameliyat olmustum ve su anda cok sukur hamileyim laporoskopi ameliyatından sonra hamile kalma sansı cok yuksek eger basarılı bir operasyon gecirilirse o yuzden ameliyatı yapan doktor cok onemli ve amöeliyat sonrası herhangi bir tedavi uygulatmayın kendinize yalancı menapoz falan gibi hemen tup bebk yapalım diyenlere de biraz normal yolla denemek istiyoruz diyin en az 6 ay deneyin bence cunku o donemde gercekten sans yuksek sadece bilgilerimi paylasmak istedim insallah en kısa zamanda bebis haberlerini alırsınız
nasılsınız kızlar..bende beklemedeyim...inşallah bu ay hamile olurumda , sizede biraz moral olurum..rabbim hayırlısını versin
jasmin selam verdigin bilgi icin cok tesekkurler... yalnız benim bir sorum olacak sana ameliyatta hangi işlemler yapıldı sende? yani kistin var mıydı? tüpler mi tıkalıydı yoksa karın boşluğundaki endometriosis odakları ve yapışıklıklar mı temizlendi? çünkü her durumda ameliyat aynı başarıyı vermiyor diyorlar. bahsedersen sevinirim.
sana tamamen katılıyorum.benım basımdan gectı benı yalancı menapoza soktular sımdı allak bullak oldu yasamım 3 beden buyudum ve gecen ay ılk asılamam oldu tutmadı sımdı kendım dednıyorum ınsallah tutar ve ben amelıyatı ıyı dr olursa onaylıyorum sonrası tedavıye gerek yok zaten hamıle kalınca yumurtalıkların baskılanmıs oluyor canım allahda sana sapsaglam yavrunu kucagına almak nasıp etsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?