Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

ilgin ve temenniler icin cok tesekkur ederim momi a.s.
arkadaslar lutfen yapay menopoza giren varmi aranizda ne zaman biter bu iskence...:roflol:

arkadaslar lutfen yapay menopoza giren varmi aranizda ne zaman biter bu iskence...:roflol:

canim öncelikle durumuna cok üzüldüm...4 evre son evre oluyo gec kalinmis bir teshis koyulmus..birde neden 1 yillik yalanci menapoz yapiyolar onu anlayamadim acikcasi...bende endometrioz hastasiyim, eylül 2008 de laparoskopi oldum doktorum 6 aylik yalanci menapoz teklif etti ama ben kabul etmedim.. 2 basarisiz asilamadan sonra normal yolla hamile kaldim...cünkü ameliyattan sonraki 6 ay hamile kalmak icin en elverisli dönem..senin bu dönemi kacirmana neden oluo yalanci menapoz..
gerci menapozu bitirince normal yolla hamile kalanlarda oluyomus diye duydum ama cok nadir karsilasilan bir durummus..gerci sen simdi adet olmadigin icin hastalik durdurulmus vaziyette neticeyi ancak menapozdan cikinca adet olmaya baslayinca göreceksin,,,,insallah sende ise yarar...
dilerim en kisa zamanda evinin nesesine kavusursun
allah yardimcin olsun cekenin derdinden ceken anlio

Son düzenleme:
cetrefilli çok teşekkür ederim. rabbim bize şifa ve sağlıklı evlat versin. tabi herşeyin hayırlısı hayırlıysa versin.

Arkadaslar lutfen yapay menopoza giren varmi aranizda ne zaman biter bu iskence...:roflol:

merhaba bende 9 hazıranda endo nedenıyle amelıyat oldum ve hemen 1 aylık lucrın daha sonra 3 aylık zoladex vururldum normalde 6 ay devamı gelmesı gerekıyordu ama ben 4 ay sonunda kestım cunku senın gıbı meger amelıyat sonrası hamılelık sansım %90 oluyormus yarı tam bır yıl oluyor ve ben anca bu ay kendım yumurtladım eskısı gıbı menapozdan cıkmak zor zaman gerektırıyor hormaonlarla yasıyoruz cunku ama bunyeden bunyeye degısır gecen ay asılamam oldu ve tutmadı işte boyle merak ettıgın detayları seını ıcın anşatabılırım tekrar gecmıs olsun allah acıl sıfalar versın

BENIMDE AKLIMI KARISTIRAN OLAY BU SIVI NEDIR ACABA BEN AMELIYAT DAN CIKTIKDAN SONRA BANA DEDILER KI TUPLERIN ACIK RAPORDA DA MAVI SIVI GECISI IZLENDI FALAN YAZIYORDU BENDE ONU HANI TUPLERIN KAPALI OLUP OLMADIGINA BAKAMAK ICIN YAPTILAR DIYE YORUMLADIM AMA OKUDUGUM BAZI YAZILARDA SIVI DAN SOZ EDILIYOR ANLAMADIM O SANSIMI DERKENDE YANLIS TEDAVI OLDUM OLMAMAM GEREKEN BIR TEDAVI OLDUM VE SIMDI BEBEK OLAYI ZORLUYOR DEMEK ISTEDIM ,:çok üzgünüm:

anladım canım ama mavi sıvı da demek ki görüntülemeyi kolaylaştıran bir şey, ne bileyim benim de rahim filmim de sıvı gecişi olmadı gibi seyler yazıyordu. ben bugün de adet oldum ve nerde o yerlerde sürünerek gecirdigim günler nerde şimdi, var ya sadece adet sancılarından kurtulmak için dahi ameliyat olunur, maşallah diyim kendime, yani kişi farklıdır ama kistten ilacla, gecici menapozla kurtulus yok kızlar, herşeyin hayırlısı, ama bu topiğe girdim gireli aynı şeyi söylüyorum SAKIN TEK DOKTORLA KALMAYIN, kesinlikle ikinci bir doktora görünün, çünkü çok önemli bu kist, pco ya da miyoma benzemiyo...

haklısın walla ben amelıyat oldum ve her sancı cekıpde yerlerde kıvrananlara tavsıye ederım amelıyat oncesı 7 doktor gezdım hepsınden aynı cevabı alınca amelıyat oldum işte tek hatam amelıyat sonrası tedavının hatalı olabılecegıdı ama ne bıleyım okadarını da bılsem dr olurdum :roflol:

anladım canım senin için sevindim en azından yumurtlama olayı normale dönmüş bu arada çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda bebeciğin kucağında olur. allah hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin.
Aslında ben daha önce endo teşhisi koydurana kadar bayağı doktor gezdim operasyonu yapan doktorun bu konuda uzman olduğunu öğrendim. ameliyatta bir problemim yok anlamadığım niçin menapoza sokulduğunda doğurganlık şansımızın da düştüğünü bize anlatmazlar. bu konu ile ilgili doktora defalarca sordum şansımın yükseleceğini söyleyip durdu. Evet şansım yükseldi aşıla veya tüp bebek yapmak için menapozdan çıkma süresi yada memnun olduğunuz uzman var ise paylaşmanızı rica ederim.

merhabaaa!!!!!
ben de aranıza yeni katılmış bir endo hastasıyım,25 yaşındayım 6 senedir farkında olduğum 3.5cm boyutlarında sağ overimde kistim mevcut.. hiç düşünmediğimiz halde çocuğu artık düşünür olduk(ehh önce dene kendiliğinden olmazsa ameliyat yaparız dediler) almayı şuanda düşünmüyolar çünkü büyümüyor ve ağrı -sızı hiç yapmıyor..
arkadaşlar benim size sorum şudur?;
bu ay korunmayı bıraktık,adet döngümün tam ortasında,(yani yumurtlamamın olduğu hafta sanırım)3 kez bıçak sağlanması gibi ağrı oldu..2 saniyede geçti
endo ağrısı böyle midir?çünkü ilk defa oldu bilmiorum nası ağrır?değilse nedir gebelik olabilir mi??gebelikte böyle ağrı olur mu??
tecrübeli arkadaşlar sorumu cevaplarsanız gerçekten çok sevinirim...doktora gittiğimde de bu ağrılarımı sorcam ama çözemiyorum...teşekkürler:)

yumurtlama günlerine denk gelmis agrilarin yumrutanin catlarken yaptigi aci agri olabilir,gebelikten olamaz eger gebe kaldiysan bile bunu adet günlerin yaklasinca ancak anlayabilirsin
bendede olurdu ovulasyonun gerceklestigi günde karnim cok agrirdi..
endo agrisi öyle olmaz canim adet günlerinde kivrandirir insani

walla menapozdan cıkma suresı benım ortalama zoladexı bıraktıkda 8 ay sonra oldu.Ben izmirdeyim ama ne benı amelıyat eden dr dan nede suan gıttıgım dr memnunum acıkcası bu nedenle bu ay kendım denıyorum ve farklı ısının uzmanı bır dr arıyorum ınsallah bulurum guzel temennılerın ıcın tesekkur ederım ınsalah allah sana da bızım gıbı olan tum herkese hayırlı evlatlar nasıp etsın ınsallah

kızlar ben aatolyada bülent tıraşa gidiyorum ve memnunum ankarada, adam türkiye jinekoloji derneği başkanı ve gazi ünv.ana bilim dalı üyesi yani bence işini iyi biliyor bence bi deneyin çokta nazik biri bende doktordan çok çektim ama bu doktor inşaallah benim daimi doktorum olur.

ayrıca tüplerde sıvı demek hidrosalpex demek eğer bu şekilde yazıyorsa raporda o zaman tüplerinizde rahime akan sıvı var demektir.ve eğer tüplerde hidrosalpex varsa 40 defa tüp bebek yapsanız tutmaz tüpleri kapatmaları veya almaları lazım işte bende o sorun var çok iyi biliyorum

kızlar daha onceden de yazmıstım ama burda bazı arkadaslar ameliyat olmayın falan diye yazmıs okuyunca tekrar yazayım dedim ben de ocak ayında laporoskopi yontemiyle ameliyat olmustum ve su anda cok sukur hamileyim laporoskopi ameliyatından sonra hamile kalma sansı cok yuksek eger basarılı bir operasyon gecirilirse o yuzden ameliyatı yapan doktor cok onemli ve amöeliyat sonrası herhangi bir tedavi uygulatmayın kendinize yalancı menapoz falan gibi hemen tup bebk yapalım diyenlere de biraz normal yolla denemek istiyoruz diyin en az 6 ay deneyin bence cunku o donemde gercekten sans yuksek sadece bilgilerimi paylasmak istedim insallah en kısa zamanda bebis haberlerini alırsınız

jasmin selam verdigin bilgi icin cok tesekkurler... yalnız benim bir sorum olacak sana ameliyatta hangi işlemler yapıldı sende? yani kistin var mıydı? tüpler mi tıkalıydı yoksa karın boşluğundaki endometriosis odakları ve yapışıklıklar mı temizlendi? çünkü her durumda ameliyat aynı başarıyı vermiyor diyorlar. bahsedersen sevinirim.

sana tamamen katılıyorum.benım basımdan gectı benı yalancı menapoza soktular sımdı allak bullak oldu yasamım 3 beden buyudum ve gecen ay ılk asılamam oldu tutmadı sımdı kendım dednıyorum ınsallah tutar ve ben amelıyatı ıyı dr olursa onaylıyorum sonrası tedavıye gerek yok zaten hamıle kalınca yumurtalıkların baskılanmıs oluyor canım allahda sana sapsaglam yavrunu kucagına almak nasıp etsın

nasılsınız kızlar..bende beklemedeyim...inşallah bu ay hamile olurumda , sizede biraz moral olurum..rabbim hayırlısını versin

nasılsınız kızlar..bende beklemedeyim...inşallah bu ay hamile olurumda , sizede biraz moral olurum..rabbim hayırlısını versin

inşallah, hakikaten çikolata kisti olup da hamile kalanlar burdan hep destek olsalar bizlere, ben de ameliyattan sonra ki ilk adetimi oldum, yumurta takibimi yaptırıcam yine doktoruma, ilk 6 ay veriyo ya doktorlar, inşallah stresine girmeden olur bebeğim, kızlar hayırlısıyla herkes bu illetle anne olcak aramızda:)

bende sag yumurtalıgımda 6.5 cm cikolata kisti vardı o alındı ayrıca ileri derecede yapısıklık varmıs rahimde ve yumurtalıklarda onlar temizlendi bir de miyomum varmıs o da alındı yalnız benim tupler acıkmıs ameliyatta verdikleri mavi sıvı gecisi olmus 20 dakika diye girdi doktorum ameliyata tam 1.5 saat surmus yani yapısıklıklar cokm us ama cok iyi bir doktorum var ve herseyi dozunda yapıyor dogal seyrine bırakıyor asırı ilac yuklemesi yapmıyor doktorun onemi cok fazla bu ameliyatta umarım sizeler de tedavileriniz<i bri an once olup bebislere kavusursunuz

cok tesekkur ederim canım allah en kısa zamanda sana ve tum isteyenlere nasip etsin ins. bence de dogal yoluna bırak bir sure sogan suyu ic yumurtlama doneminden once esine keci boynuzu icir ben bir de preseed kullandım ayrıca esim her sabah e vitamini icti artı arı sutu bal polen karısımı yedi her sabah ac karna boyle dogal seyleri denemenin de bir zararı yok bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…