Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

jasmin tesekkurler bilgi icin. bende kist yok. hsg sonucuna gore sag tup tamamen tıkalı sol tup açık ama ucunda yapışıklıklar var. sol tup ameliyatta hemen duzelir muhtemelen ama sorun su ki ben agirlikli olarak sagdan yumurtluyorum. ne zaman doktora gitsem ultrasona girsem hep buyuyen yumurta sagda o yuzden solu acsalar bile dogal yolla sansim az diye dusundum o yuzden tup bebek tedavisine basladim ameliyat olmadan. dogal kurleri bende kullanıyorum.arı sutu bal polen oncelikle endo nun bozdugu yumurta kalitesini arttirmak icin cok faydaliymiş. sogan kurunu de 4-5 gun yaptım 2-3 gun bıraktım ama yeniden baslayacagim arayı acmadan faydası olur herhalde. bir de ananas icin transfer yada yumurtlama sonrası tutunmayı arttırır diyorlar. bakalım deneyip gorecegiz umarım ilkinde tutarda bende tekrar ameliyatla care aramak zorunda kalmam. 1. deneme tutmazsa 2. ye denemem herhalde senağlama ameliyat olurum o zaman....

Son düzenleme:
sana tamamen katiliyorum..bazen burda okuyorum ameliyata keisnlikle karsi yorumlar oluyo..bende gecen yil eylülde laparoskopi oldum simdi 4,5 aylik hamileyim..
yani kizlar ameliyattan sonra hemile kalma sansi %80 ...3,5 sene ugrasip gebe kalamyan biri olaraka bu ameliyattan s0nra bu mutluluga ulasmis biriyim:lepi:cok sükür rabbim sizede nasip etsin insallah...

Sana yazdiklarinda katilmamak mumkun degil ben ameliyat olduguma hic pisman olmadim aslinda genel problem ameliyat sonrasi tedavi orada gec kalindiginda ciddi problemler yasaniyor arkadaslarinda yazdiklari gibi gebelik icin sansizmizin en yuksek oldugu zaman ameliyat sonrasindaki ilk 6 ay malesef ki bazilarimizda ameliyat sonrasindaki 6 ay yapay menopozla gectigi icin adet olmaya basladigimizda var olan yumurtalik rezevleri azalmis oluyor sonucunda da ne kadar normal yolla yapalim desekte tup bebek merkezlerinde buluyoruz kendimizi. bugun bir doktora daha gittim aldigim bilgileri sizlerlede paylasmak istiyorum.
bu arada gittigim doktor endo ve tup bebek konusunda uzman anlattiklarina aslinda hastaliga neyin neden oldugu hala tartisildigindan yogun olarak endo hastalariyla ilgilenen doktorlarin ameliyat sonrasinda menapoz tedavisini tercih etmediklerini soyledi. ameliyatlari suan her laparoskopi sertifikasini egitimini alanin yaptigini ama bunun kanser cerrahi teknigi oldugunu her doktorun da cerrahi basarisinin olamadigindan ilacli tedaviyi de arkadan verdigini soyledi.
yani madem boyle bir paylasim yerimiz var lutfen uzmanlari paylasalim ingilterede amerikada almanyada endo hastalarinin internette kendilerine ait siteleri var bu hastalik yuzunden psikolojik destek bile veriyorlar bizde boyle bir durum yok o zaman biz bize yeteriz hihoyyyt demekten baska birsey gelmiyor elimden.

çok haklısın, bir de doktotlarınızdan memnunsanız isimlerini yazın, valla ben sivasta yasıyorum ama ameliyatımı ankara baskentte oldum, prof. dr hulusi bülent zeyneloglu. cok memnunum tabi ameliyat iyi geçti dedi de memnun kaldım ama bir de gebelik olursa kesinlikle tavsiye ederim:) hayırlısı inşallah, bizim insanalrımız çikolata kisti konusunda çok bilinçsizmiş, bu kist cıktı cıkalı bende bunu öğrendim, kist var diyince ne diye ameliyat oluyosun hamile kal kurtulursun mantıgı hakim bizde. ama bilmiyorla ki bunun yüzünden hamile kalamıyoruz(

yine ben zemuszemus
aramiza yeni katilan yada ameliyat konusundaki kararsiz arkadaslara duyrulur ;
daha once ki mesajimda bellirtmistim bugun gitigim doktora blogumuzdan bahsettim ve hekimlerin hastalik konusunda muayeneye gitiginizde sormasalarda soylemeniz gereken bilgileri soyledi
-cinsel iliskide agri
-regl doneminde agri ozellikle makad ve kuyruk sokumuna vuran sancili agrilar
-regl doneminde gunde 6 ped ve uzeri kanama
-regl donemi baslamadan once ve regl doneminde diskilamada sanci
eger bunlari yasiyorsaniz doktorunuzla paylasin ultrasonda belirti arasin cunku genelde bunlar soylenmediginde konunun uzmani olmayan doktorlar genel bir bakista gecistiriyorlarmis.
teshis kesin olarak ancak laparaskopi ile konulabiliyor. ilk gittiginiz doktorda sakin hemen ameliyat yaptirmayin. konunun uzmanlarini bu konuda internette makalesi yazisi olan doktorlara mail atarak sorgulayin bu uzmanlar akliniza yatiyor fakat bulundugunuz sehirde yok ise onlara da danisip sorabilirsiniz. unutmayin ki her hastalik stress ile vucuda daha cok yerlesir hele ureme organlari saglikli vucutlarda bile stresli durumlarda bile iyi calismiyor. 19 yildir bu hastalikla uyrasan bir yakinimin 1 yumurtaliginin tamami alindi digeride iyi calismiyordu doktorlar artik bu isi birak ilerde evlat edinirsin dediler Gonul ablacigim (kulaklari cinlasin) Dost 'u kucagina doktorlar bunu soyledikten 21 ay sonra kucagina aldi ve Dost'un adi mucize bebek
hepimize mucize bebekler nasip etsin allah kendinize iyi bakin ve saglikli bir bebek doguracaginizi hayal edin kotu dusunceler hep daha kotulerini getirir
Sevgiler'

jasmin77, pardon ama ben okadar doktora gittim ama bana yapışıklıkları temizleyen doktor olmadı hatta riskli bile sizin doktorunuz kim bari ben ona gideyim.ameliyat olmayın diyorum çünkü ameliyat sıkıntısı olmadan başka bir yöntem var benim yazımı tam okumamışsınız. ayrıca bana her ameliyat oluşunda yapışıklık artıyor dendi. ve bence katılıyorum yumurtalıklarda oluşan kistleri her ameliyatta yumurtalığının bir kısmı ya zarar görüyor yada alınıyor bir kısmı. doktorunu yazarsan sevinirim.

demiracar teşekkürler paylaşımın için haklısın hep iyi düşünmek lazım rabbim eğer isterse her şey olur dua etmek ve sabırlı olmak lazım

bakın arkadaşlar ben ameliyata karşı değilim ama bilinçli doktora gidin her kesin durumu farklı kistimiz olabilir ama her şekilde aynı tedavi olacağız anlamına gelmez.benim demek istediğim iyi dr. gidin ne kadar çok ameliyat olunursa o kadar sorunlar oluyor diyorum. alttan ultrason cihazı gibi bir cihazla kistlerin içi boşaltılıyor yani bıçak altına yatmanıza gerek yok diyorum o yöntemlede kistinizden kurtula bilirsiniz ama ameliyat ile yapışıklıklar açılmıyor açılmış olsa ben türkiyennin en iyi doktoruna gidiyorum o bana derdi.

ametistcim doktorun kim canım? hangi hastanede?

anatolya aynı zamamanda türkiye jinekoloji derneği başkanı ve gazi ünüversitesindede görev yapıyor ana bilim dalı üyesi adı bülent tıraş canım, hiç bir doktor yapışıklıkların açılacağını söylemedi inanınki anlamıyorum kafam karıştı. bende isterim bendeki yapışıklıklar düzelsin ama bana hiç bir doktor demedi. yinede siz bana bakmayın sizi etkilemek istemem ama tecrübemden bahsettim.

daha ocak ayında bu ameliyatı oldum ve cok sukur su an hamileyim arkadasım ve doktoruma da yuzde yuz guveniyorum ki adam ameliyattan sonra bu kadar cok yapısıklıgın oldugunu tahmin etmezdim 20 dakika diye girdigim ameliyatın 1.5 saat surdu ama simdi hersey yolunda tuplerin de zaten acıkmıs kistini de aldık miyomunu da aldık hicbir ilac tedavisi olmadan 1 sene icinde dogal yolla hamile kalacaksın dedi ki dedikleri dogruymus ameliyattan 4 ay sonra hamile kaldım sukurler olsun ama bana sunu da dedi eger ameliyat basarılı bir ekipo tarafından yapılmazsa yapısıklıklar artat hatta yumurtalık bile zarar gorur o yuzden ameliyatı yapan doktor ve ekibinin cok buyuk onemi var bu konuda cunku bu laporoskopi ameliyatını tum doktorlar yapmaya hevesliymis onlar icin egitim gibiymis hatta doktorların yazıstıkları ingilizce sitede tum yazılarını okumustum ordan da anlasılıyo bazısı hastaya denem tahtası gibi bakıyor yani biri cıksa ameliyat olsa da biz de ameliyat sayımızı artırsak gibi senin cok iyi dedigin doktorun belki bu konuda uzman degil baska bir konuda uzman doktorların bilgisini olcme sansımız yok maalesef sadec tavsiyelere guvenebiliriz tup bebk uzmanı farklı- riskli gebelikler uzmanı farklı bir de sadece kadın dogum uzmanları var lutfen ameliyatlarınızdan once cok iyi arastırın doktor ekip ve hastaneyi benim ameliyatıma kendi doktorumla birlikte 3 doktor girdi mesela ekip isi bu
isteyen arkadaslar icin doktorum kadıkoy acıbadem hastanseinde doc. dr. tolga ergin hem cok basarılı bir doktor hem de adam gibi bir adam cok guleryuzlu insana guven ve rahatlık hissi veriyor biraz pahalı bir doktor ama ozel saglık sigortası olan arkadaslar sadece fark odeyerek gidebilirler ayrıca acıbadem hastaneleri kadın dogum bolum baskanı gidebilecek arkadaslara tavsiye ederim umarım herkes bir an once bebislerine kavusur

sağol şekerim. benim tüplerim tıkalıymış, benim gittiğim doktorlarda iyi geçmişlerine bakınca insan güveniyor ama inanki kist için ameliyat ettiklerinde hiç yapışıklıkları açtık demediler tersine çok yapışıklık olduğu için tüplerime ülaşamadılar, gatadaki doktordan vazgeçtim istanbul fertijinden seval hanıma gittim hatta oda içime baktı ve çok yapışıklık var dedi çok uğraşamazdım hayatın tehlikeye girer dedi, hiç parayı sorun etmedik eşim de bende sağlık için herşeyimizi veririz.senin doktorunada görünücem bi zararım olmaz teşekkürler canım allahım hepimize yardım etsin.

insallah en kısa zamanda bebis haberlerini alırız senden de doktoruma mutlaka gorunmeni tavsiye ederim en azından fikir almıs olursun ben de ameliyattan once birkac doktora gorunmustum fikir almak ve kıyaslamak icin

insallah en kısa zamanda bebis haberlerini alırız senden de doktoruma mutlaka gorunmeni tavsiye ederim en azından fikir almıs olursun ben de ameliyattan once birkac doktora gorunmustum fikir almak ve kıyaslamak icin
teşekkür ederim canım amin inşaallah hepimizin isteği olur :Saruboceq:

jasmin seni preseed topiginde gördüm de sen o krem sayesinde mi hamile kaldın? ne diyorsun ben de kullanayım mı acaba:uhm:

HAMILE KALMAK MÜMKÜN
arkadaslar bendede endometriosis var 20 senedir bu hastalik beni birakmadi
4 kere ameliyat oldum ama artik kesinlikle olmayacagim
her ameliyatda icinde yaralar olusuyor her adet döneminde onlarda sanciyor
baslarda cocuk istedik olmadi bizde tüp bebek tedavisini uyguladik oldu cok sükür
doktorlar kesinlikle hamile kalamazsin iki kanalllarinda kapali dediler normal yolla hamile kalman imkansizin imkansizi dediler
ama doktorlara her zaman inanmamak lazim
cok yollar denedim tedavi yollari cin tedavisi
akupunktur
son olarak almancasi homöopathie
türkcesi homopati yani homopatik tedavi
olan bitkisel tedavi faydasini gördüm
bu tedavi bittikten sonra bir ay kirli adet gördüm bir gariplik hissetim kendimde
kendim evde test yaptim birde ne göreyim hamile kalmisim
inanamadim tabii
doktora gittim bana kesinlikle hamile kalamazsin bu bitkisel tedavi sacmadir faydasini göremezsin diyen doktora
tabii sasirdi agzi acik kaldi
bu bitkisel tedavi ile hem agrilarim gitti hemde hamile kaldim
simdi yine bitkisel tedaviye basladim yani homopatik tedaviye
Allah hepimize acil sifalar versin

Son düzenleme:
jasmin seni preseed topiginde gördüm de sen o krem sayesinde mi hamile kaldın? ne diyorsun ben de kullanayım mı acaba:uhm:

valla arkadasım ilk once Allah'tan sonra tam olarak neyin yardımcı oldugunu bilmiyorum ama en onemlisi ilk once cok iyi bir doktorla bu hastalıgın tedavi edilemsi yani ameliyat gerekiyor daha sonra da ben hamile kaldıgım ay ilk defa preseeed kullanmıstım o ay ilk defa esime keci boynuzu kuru kendime sogan kuru yaptım ama sadece 5 gun o da tumurtlama gunlerinden once esim her gun bir adet e vitamini icti ayrıca sabhları arı sutu bal polen karısımı yedi bir de iliski sonrası hamile kaldıgımı ogrenene kadar genelde anans yedim ve anans suyu ictim bebegin rahimde tutunmasına cok faydası varmıs ananasın artık hangisinin faydası oldu bilmiyorum ama cok sukur bunların hepsini sadece 1 ay yaptım ve o ay hamile kaldım darısı isteyen herkesin basına insallah

ayyy canım benim maşallah, allahın izniyle biz de görelim o güzel günleri:Saruboceq:

esinay merhaba yazdiklarin icin tesekkurler ama benim sana sormak istediklerim var. oncelikle seyi anlamadim. sen once bir tup bebekle hamile kaldin ve cocuk sahibi oldun uzerine bir de bitkisel tedavi uyguladin 2. ye kendiliginden mi hamile kaldin? dogru mu anlamisim?

bir de tabi dogal olarak hemen soracagim sey homopatik tedavide neler yaptıgın? dogal yollarla ilgili bende arastiriyorum neler var diye bircok sey de buldum ama tuplerdeki tıkanık ve yapışıklıkları açmak icin hala kesin tatmin edici bir dogal tedavi bulamadım.

MERHABA NE GUZEL YAZMISSIN CNM BENDE BU AY KENDIM DENIYORUM SOGAN KURU FALAN YAPMADIM İŞTE INTERNETTE BIRLESMEDEN IKISAAT ONCE NESCAFE ICMENIN IYI GELDIGINI GORDUM ONU YAPIYORUM YUMURTLAMA GUNLERIMI CIKARDIM 16-21 ARASI IKI GUNDE BIR DUZENLI OLMAK UZERE YAPIYORUM 16-21 ARASI HERGUN YAPTIM HENUZ CATLAMAYI HISSEDEMEDIM AMA BAKALIM BIRDE 14 GUNDEN SONRA PROGESTANA BASLADIM SU HALDE BANA ONEREBILECEGIN BIRSEY VARSA ANANAS GIBI DENEMEYE HAZIRIM INSALLAH TUTAR ALLAHIMIN IZNIYLE
:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…