Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

MERHABA ARKADAŞLAR ÇOKK UZGUNUM BU AY DENEMELERIM BOSA CIKTI ADETIM 3 GUN ERKEN GELDI MALESEFF HAMILE DEILIM ALLAHIM SEN YARDIM ET !!!!!!
:a015:

Çok üzülüyorum...Bu bir kısır döngü ve ben tam ortasındayım, aylar geçiyor ama bir türlü yol alamıyorum.Ne kadar böyle gider ne zamana kadar böyle dayanırım bilmiyorum....

dün de ben hüngür hüngür ağladım, çünkü amleyattan sonra ki ilk ayımdı ve çok sıkı tutmuştuk işi, yumurta takibi bile yaptırdım, ama dün adet oldum, tam günümde, tek sevindigim nokta, kistim alındıgından beri adet sancılarından sürünmüyorum, Allahım hayırlısını versin, inşallah bu çektiklerimize değecek, bebegimizi alıcaz kucagımıza, umudumuzu yitirmeyelim.

arkadaslar lutfen yapmayın böyle. biliyorum sıkıntılarımız cok hastalığımız hem fiziksel hem ruhsal olarak acı veriyor ama bu şekilde kendinizi bırakmayın. moralle olacak diye devam etmemiz lazım yola...

biz elimizden geleni yapıp gerisini allaha bırakacağız o ol deyince kısmet olunca olacak insallah yavrularımız

beterin beteri vardır biliyorsunuz allah daha kotu hastalık, uzuntu acı vermesin.

inanmayacaksın ama benımkıde 3 gun erken geldı bende dedım kendıkendıme belkı ustune goruyorum ama yok normal bu adetım bende sıkı tuttum ama nedense buda yaterlı gelmıyor her ay yenı umut ve her ay sonu umutsuzluk benım amelıyat sonrası 1 yılım doldu haklısın belkı sabırlı olamalı ama artık guc derman kalmadı bendeee...

arkadaşlar bu konu çok kafa karıştıcı bi başka forumdaki arkadaşlar kesinlikle ameliyat olmayın falan yazmışlar aklımı çok karıştırdılar .bu konuda fikri olanlar yazsın lütfen

arkadaşlar bu konu çok kafa karıştıcı bi başka forumdaki arkadaşlar kesinlikle ameliyat olmayın falan yazmışlar aklımı çok karıştırdılar .bu konuda fikri olanlar yazsın lütfen

merhaba arkadaşım, çikolata kisti ameliyatı olmuş bir kişiyim......çikolat kisti yaygınlaşan bir hastalık, bir arkadaşımda ilk olarak sağ gögsünde çıktı.... sonra sağ yumurtalığında görünmüş..... demek istediğim. bu hastalığın seyri işleyişi... kişiden kişye değişiyor... kimisi çok ağır geçiyor.....kimiside ameliyat olması gerekirken kistiyle hamile kalıyor...... ben bu hastalıkla 4 seneden beri muzdaribim....tekrar etmedi ama hamile de kalamadım.... mafoldumbenüzüldüm,:gitme: ağladım..... insanoğlu yaşayacaklarının önüne de geçemiyor....psikolojimi düzelttim sayılır..... inşallah bebişimide kucağıma aldığımda bu yaşadıklarımı unutacam........ sizler içinde dua ediyorum...... RABBİM İNŞALLAH İSTEYEN HERKESE VERSİN.....:CüvCüv::ecrin_bebek::enbuyukkk:

çok geçmiş olsun inşallh bir an önce allahım hepimizin sesini duyar

Amin inşallah bende kisten ameliyat olanlardanım bende mısspolat'a katılıyorum kişiden kişiye değşiyor ve eklemek istediğim şey şu; doktoruna çok önem vermelisin benim ameliyatıma iki dr girdi birbirlerinden haberleri yok ama. Beni zoladex iğnesiyle geçici menapoza soktular dr un biri bunu yaparken 5 dk sonra tesadüf diğer doktoru gördüm bana dediki neden böyle bir tedaviye başladın senin en çok hamile kalma şansın bu zamandı dedi ve tüm dünyam orada yıklıdı sanki çünkü ondan 5 dk önce 3 aylık iğnemi vurmuşlardı demek istediğim ameliyat olacaksanda sonrasındaki tedaviyi çok iyi incele 1 sene oldu ameliyat olalı hala bebek yok hala yok....:1no2::1no2::1no2:senağlama:a015:.

umudunu yitirme haklısın bu tür olaylar çok oluyo ülkemizde bende bundan çok korkuyorum ama allaha dua etmekten başka yapcak bişiy de yok

elif'ciğim neredeyse bir çoğumuzun başına gelen doktorlar arası farklılık dedğimiz şey sende de olmuş
teşhis konulana kadar mantar, enfeksiyon, psikolojik bozukluk, vaginal aleji, rahim ağzı kanseri şüphesi ve en son endo teşhisi konuldu. ameliyat oldum analoglarla menapoza sokuldum bu tedavi beni çok zor duruma soktuğundan başka doktorlara gittiğimde ameliyatımın tam yapılmadığını bağırsaklarımın rahmime hala yapışık olduğu ve iğne tedavisinin malesefki zaman kaybı olduğunu öğrendim tabi aradan 9 ay geçti ve hala regl olmayı bekliyorum. allah hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin

kızlar bu hastalık bünyeden bünyeye değişiyor evet ama ameliyat kararını doktorunuzla eşinizle birlikte verin de şu geçici menapoza girmeyin, zaten amaç çocuk sahibi olmak hayırlısıyla, yani kistin ilerlemesini durdurmak için geçici bir önlem ama bu arada zaten çocuk yapamıyorsun ve geçici menapozla kist yok olmuyor, bu yüzden bence ilaç tedavisi yaptırmayın kendinize derim ben.
bu arada ameliyattan sonra ki 2. ayım, ve yine adet gördüm( dün doktoruma gittim, hiç bir engelin yok yeter ki kafaya takma dedi, ama ben ameliyat sonrası rahim içi yapışıklıklar görülemeyeceğinden ve evhamlandıgımdan tekrar rahim filmi çektirmek istediğimi söyledim, önümüzdeki adeti de olursam ki inşallah olmam o zaman rahim filmini yenileyeceğiz((

canım benim üzülme arkadaşım hepimiz aynı dertten muzdaribiz. bende kist yok ama geri kalan tüm endo dertleri var. tüplerimi kapatmış sağolsun... ( gerçi biri açık gibi ama işlevi tam değilmiş. mucize lazım yani...

doktorun çok doğru söylemiş kafamızı ne kadar rahat tutarsak hamile kalma şansı o kadar yükseliyor hatta vazgeçtik artık bebek yapmaya çalışmaktan 2 ay sonra hamile kaldım yok 1 yıl sonra hamile kaldım vb. en çok bunları duyuyorum bu aralar.

ilaç tedavisine bende karşıyım. doktorum ameliyat yerine tüp bebek denemek daha mantıklı dediği için 1.yi denedim ama kimyasal gebelik oldu. bakalım kısmet 2. 3. denemelere artık. arada kendimizde deneyeceğiz ama rabbim bir mucize verirse ancak....

o yüzden beklerken ameliyat olsam mı acaba diyorum????

sende sincabını bulursun inşallah en kısa zamanda. bir yerelere saklanmış yaramas çıkar yakında ortayaaaa

inşallah momi çok teşekkür ederim:) ameliyat konusu da hakikaten cetrefilli, ben şanlıydım çünkü sivastaki doktorum bu ameliyatı ben deil sivasta kimseye yaptırma dedi, saolsun hakkını ödeyemem. ama benim kaygım şu ki ilk kist tanısı konuldugunda solda kistin var, sağın rahat dedi, 3 ay bekledik olmadı, rahim filminde sağ tüpümde de yapışıklık çıktı, akabininde ameliyat oldum, kist alındı yapışıklık da acıldı dedi, ama us da görülmeyen rahim filminde görülebiliyor ya, ya ameliyat sonrası yapışıklıgım varsa bilmiyosak ve kist tekrar oluşmadan bu zamanı boşa geçiriyorsak.....falan filan ben çok dürtüyorum kendimi, sonra da sincapım gelmiyo işte(

canım haklısın insanın kafası takılıyor ister istemez. hiç düşünmüyorum bu konuyu dediğin zaman bile aslında sürekli onu düşüyorsun. düşünmediğini düşünüyorsun en azından. :) çok kötü bir kısır döngü. ne yaşamamız ne yapmamız lazım bu ruh halinden ve bebek beklentisinden çıkmak için bende bilmiyorum.

endo maalesef benim doktorlarımında söylediği gibi muamma hastalığı neden, ne zaman oluştuğu nasıl düzeleceği, ameliyattan sonra ne zaman ne şekilde tekrarlayacağı vb. bir sürü şey bilinmiyor. çikolata kisti ile hamile kaldığını bildiğim arkadaşlarım var olmuyor değil hatta tüpleri HSGde kapalı çıkmış yada en azından yapışıklık olanlar bile kendiliğinden gebe kalabiliyor. ama bazende olmadı mı olmuyor.

doktorun iyiymiş allah razı olsun. bazıları kesip biçmeye pek meraklı oluyorlar. benimki de yapmayalım dedi. ne olacağını bilmiyoruz belki 2 yıl belki 2 ay sonra tekrar kapanacak tüplerin anlamsız olur dedi. bazı bünyede hemen geri geliyor bazısı kendini biraz daha uzun süre koruyabiliyor. herkesinki farklı işte zor bir durum... rahmin ve tüplerin durumunu görebilmek için iki şey var yapabileceğin. tüpler için tekrar HSG çektirebilirsin. rahim içinde perde, miyom, polip vb. var mı diye bakmak içinde SIS yapıyorlar. sıvı ile ultrason yani. belki faydası olur karar vermene.
tüp bebek denemedin herhalde daha. gerçi denesende orada da %100 değil benimki gibi olmayadabiliyor bunu bilerek başlamak lazım.

ama inşallah rabbim gerek kalmadan gönderir sincabını.

yok momicim daha tüp denememiz olmadı, umarım gerek de kalmaz, hayırlısı olsun, daha 6. ayımız bebek denemelerine başlayalı, SIS duymamıştım sorayım doktoruma, çok saol yaaa çok iyisin:)

canım benim ne demek... birbirimize destek için buradayız. inşallah tedaviye gerek kalmadan hemencecik gelir sincabın kollarına bekletmez annesini... daha yaşın müsait zaten 28 gördüm profilinde en az 1 sene deneyin zaten tedaviye falan başlamadan. benim yaşım biraz daha fazla olduğu için zaman geçirmeden tüp bebek deneyelim dedik. yoksa daha erken öğrenseydim bende denerdim daha uzun...

sor bakalım SISi doktoruna umarım yapılması faydalı olur da hemen ameliyat olmana gerek kalmaz...

çikolata kisti teşhisi nasıl konuluyo arkadaşlar ultrasonda görülmüyo bildiğim kadarıyla.. laparoskopi mi yaptırmak grekiyo illa..benim doktorum pelvik mr dedi..başak türlü anlaşılmıyo mu.. ya da pelvik mrı yeterli mi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…