Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

canıım çok saol da ameliyat zaten oldum ben( inşallah bir daha gerek kalmaz, yarın hsg çekilcem 2. kez, allah sabrımızı sınıyor, dayanıyoruz sağlıklı hayırlı evlatlar için, inşallah tüp denemende başarılı olursunuz momicim allah yardımcınız olsun

canım benim normal muayenede görülmüştü, yani alttan ultrason muayenesinde...laparoskopiyi kisti aldırmak için oldum ben..

cikolata kisti ultrasonda belli oluyor. ama kist yoksa da endometriosis olabilir. bendeki gibi. tüplerin tıkalı olması muayenede endo odağı bulunması ameliyatsız teşhis koymak için yeterli. genelde tam teşhisi koyabilmek ve/veya tedavi amaçlı laparoskopi yapılıyor.

karamsarlıga kapılmamız en büyük handikap, canım düzenli doktor muayensine gitmiyor musun? şüpheleniyorsan bence bir doktora görün ki için rahat etsin, steres yapma da kuzun gelsin

evet canım stress yapma en kötüsü o. ama tabi bizim durumumuz maalesef hemen anlaşılmıyor. kistten şüpheliniyorsan ultrason tüplerden süpheleniyorsan hsg lazım....

arkadaşlar bende de çikolata kisti var bir defa açık ameliyat oldum ve ameliyattan 2 ay sonra gebe kaldım fakat düşük yaptım sonra bir kaç ay korunduktan sonra tekrar gebe kalmayı deneyince ve kalamayınca doktora gittim kistin yenilediğini öğrendim şimdi tüp bebek tedavisine başladım çünkü artık kesinlikle ameliyat önermiyor hangi doktora sorsan aynısını söyledi çünkü her ameliyat yumurtalıklardan bişeyler götürüyor ve yumurta rezervini hem kist azaltıyor hemde tekrarlayan ameliyatlar o yüzden bu hastalığı olan arkadaşlarım çocuğumuz olsa bu illetle yaşamayı öğrenicez sürekli ameliyat olamayız ya ama bebeğimiz olmadığı için en güzel tedavisi gebe kalmak ve bu da kendiliğinden imkansız kadar zor bir durum o yüzden bence tüp bebeğe yaşınız geçmeden başlayın derim ben bu arada çikolati kisti olupta tüp bebek tedavisi olumlu sonuç veren var mı aranızda ben daha yeni başladım çünkü sonuçtan sizi haberdar ederim

asuman canım haklısın ameliyat çözüm degil bencede. cunku tekrarlıyor. şanslı olanlar ameliyattan 2-3 ay sonra hamile kalabiliyor ve en guzel tedavi o oluyor.

hayırlı olsun tedavin insallah olumlu sonuc alır birçok kişiye ümit olursun. bende vazgectim ameliyat olmaktan. 2. tup bebegi deneyecegim.

inşallah tüp denemelerinizin karsılıgını hemen alırsınız, tutar da emeklerinize değer kızlar, allah bir an önce hayırlısıyla göndersin bebelerimizi...

bu ayda olmadı..ve bu ay ile birlikte 26 ayım hüsranla sonuçlandı..geçtiğimiz aralık ayında hsg sonucu tüplerimin ikiside kapalı çıktı, yani koca 17 ay boşuna uğraşmışım.. ocak ayında laparaskopi oldum..tüpler açıldı ve kistler temizlendi dedi doktor..6 ay içinde hamile kalma şansım yüksekmiş dediler , 8. ayımdada yine olmadı malesef...her ay içimden bişiler kopup gidiyor..sanki bebeğimden gittikçe uzaklaşıyorum..sanki hiç olmıcakmış gibi...Allah'ım yardım et...

allah sabrını ve çaresini verecek canım, lütfen umutsuzluga kapılma, ben de 3 bucuk ay oldu laparaskopiyle aldırdım kistimi ,ama umutluyum, burda da umudumuzu yitirmezsek gelecek bebişlerimiz, biliyorsun psikoloji cok önemli...

haklısın bitanem..inşallah gelecek bebeğimiz..Allahım hepimizin hakkında hayırlısını versin...

3.ayımdı bu...bu ay ovulasyon testi kullanmadım...ovulasyon testiyle birlikte kullanılırsa daha sağlıklı sonuç alınıyormuş..ama ben akıntımdan ve kasık ağrımdan anlıyorum zaten çatlama dönemimi..
sen ne zamandır kullanıyorsun?

ben ilk kez bu ay kullandım, 4 kez, ovulasyon testi yapmadım, ama doktorum yumurta takibi yapıyodu ben de onun dediği günler kullandım. hayırlısı olsun, canımız saolsun napalım gelecek tospalar, üzme kendini, ben de böyle moral veriyorum ama adetime bir hafta kaldı, kırmızıyı yiyince ben de o hafta çöküyorum sonra tekrar toparlıyorum, bekliycez napalım,tevekkül allahtan...

öyle valla canım, sabretmekten başka çaremiz yok..ilk günler sıkıntı yapıyorum ama, 2 gün sonra toparlanıyorum, yeni bir ay ne de olsa..her şeye yeni baştan...inşallah kırmızıları görmezsin, rabbim tez zamanda tattırsın sana hamişliği.opuyorumnanaktan

inşallah canımm çok saol güzel dileklerin için ,inşallah hepimiz yaşaraız o güzelliği...

dün internette bir sayfada ameliyattan sonra 6 ay içinde gebelik olmazsa, aşılama ve tüp bebek yöntemlerine başvurulmalıdır yazıyordu...mafoldumben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…