- Konu Sahibi miss polat
-
canıım çok saol da ameliyat zaten oldum bencanım benim ne demek... birbirimize destek için buradayız. inşallah tedaviye gerek kalmadan hemencecik gelir sincabın kollarına bekletmez annesini... daha yaşın müsait zaten 28 gördüm profilinde en az 1 sene deneyin zaten tedaviye falan başlamadan. benim yaşım biraz daha fazla olduğu için zaman geçirmeden tüp bebek deneyelim dedik. yoksa daha erken öğrenseydim bende denerdim daha uzun...
sor bakalım SISi doktoruna umarım yapılması faydalı olur da hemen ameliyat olmana gerek kalmaz...
canım benim normal muayenede görülmüştü, yani alttan ultrason muayenesinde...laparoskopiyi kisti aldırmak için oldum ben..çikolata kisti teşhisi nasıl konuluyo arkadaşlar ultrasonda görülmüyo bildiğim kadarıyla.. laparoskopi mi yaptırmak grekiyo illa..benim doktorum pelvik mr dedi..başak türlü anlaşılmıyo mu.. ya da pelvik mrı yeterli mi..
canım haklısın insanın kafası takılıyor ister istemez. hiç düşünmüyorum bu konuyu dediğin zaman bile aslında sürekli onu düşüyorsun. düşünmediğini düşünüyorsun en azından. :) çok kötü bir kısır döngü. ne yaşamamız ne yapmamız lazım bu ruh halinden ve bebek beklentisinden çıkmak için bende bilmiyorum.
endo maalesef benim doktorlarımında söylediği gibi muamma hastalığı neden, ne zaman oluştuğu nasıl düzeleceği, ameliyattan sonra ne zaman ne şekilde tekrarlayacağı vb. bir sürü şey bilinmiyor. çikolata kisti ile hamile kaldığını bildiğim arkadaşlarım var olmuyor değil hatta tüpleri HSGde kapalı çıkmış yada en azından yapışıklık olanlar bile kendiliğinden gebe kalabiliyor. ama bazende olmadı mı olmuyor.
doktorun iyiymiş allah razı olsun. bazıları kesip biçmeye pek meraklı oluyorlar. benimki de yapmayalım dedi. ne olacağını bilmiyoruz belki 2 yıl belki 2 ay sonra tekrar kapanacak tüplerin anlamsız olur dedi. bazı bünyede hemen geri geliyor bazısı kendini biraz daha uzun süre koruyabiliyor. herkesinki farklı işte zor bir durum... rahmin ve tüplerin durumunu görebilmek için iki şey var yapabileceğin. tüpler için tekrar HSG çektirebilirsin. rahim içinde perde, miyom, polip vb. var mı diye bakmak içinde SIS yapıyorlar. sıvı ile ultrason yani. belki faydası olur karar vermene.
tüp bebek denemedin herhalde daha. gerçi denesende orada da %100 değil benimki gibi olmayadabiliyor bunu bilerek başlamak lazım.
ama inşallah rabbim gerek kalmadan gönderir sincabını.
allah sabrını ve çaresini verecek canım, lütfen umutsuzluga kapılma, ben de 3 bucuk ay oldu laparaskopiyle aldırdım kistimi ,ama umutluyum, burda da umudumuzu yitirmezsek gelecek bebişlerimiz, biliyorsun psikoloji cok önemli...
haklısın bitanem..inşallah gelecek bebeğimiz..Allahım hepimizin hakkında hayırlısını versin...
3.ayımdı bu...bu ay ovulasyon testi kullanmadım...ovulasyon testiyle birlikte kullanılırsa daha sağlıklı sonuç alınıyormuş..ama ben akıntımdan ve kasık ağrımdan anlıyorum zaten çatlama dönemimi..
sen ne zamandır kullanıyorsun?
ben ilk kez bu ay kullandım, 4 kez, ovulasyon testi yapmadım, ama doktorum yumurta takibi yapıyodu ben de onun dediği günler kullandım. hayırlısı olsun, canımız saolsun napalım gelecek tospalar, üzme kendini, ben de böyle moral veriyorum ama adetime bir hafta kaldı, kırmızıyı yiyince ben de o hafta çöküyorum sonra tekrar toparlıyorum, bekliycez napalım,tevekkül allahtan...
öyle valla canım, sabretmekten başka çaremiz yok..ilk günler sıkıntı yapıyorum ama, 2 gün sonra toparlanıyorum, yeni bir ay ne de olsa..her şeye yeni baştan...inşallah kırmızıları görmezsin, rabbim tez zamanda tattırsın sana hamişliği.opuyorumnanaktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?