Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

canım bu endo diyeti nedir, ben nette bulamıyorum, bana yardımcı olurmusun?

canım bak bu sitede turkce olarak yazıyor.
http://www.cocukistiyorum.com/tr/content.asp?swr=endometriozis&PID={C0052890-922A-4A11-BCA0-9F01560267B8}

eğer ingilizce okuyabiliyorsan Endometriosis - Diet and Nutrition Recipes for the Endometriosis Diet - Google Books gibi sitelerde detayını bulabilirsin.

özetlemek gerekirse kırmızı et, tavuk eti gibi suni yemle beslenen hayvansal gıdalar, süt ve süt ürünleri, beyaz unlu gıdalar (makarna, biskuvi, ekmek) prinç, çavdar, şeker ve şekerli gıdalar, katkı maddeli yapay yiyeceklerden uzak durmak gerekiyor.

bunların yerine bol balık, taze sebze meyve, bakliyat, kepek ekmeği yemek lazım. özellikle antioksidan kaynağı olan C ve E vitamininden zengin yiyeceklere ağırlık vermek gerekiyor. taze ananas yemek özellikle ortasında sert yeri de yemek lazım içinde bromelain diye faydalı bir madde var. omega3 balık yağı, keten tohumu omega 6 çok faydalı, B vitaminini bol almak lazım.
fındık yağı, zeytinağı gibi yağları tüketmek lazım. yediklerimizi daha faydalı hale getirmek için turşu, zeytin sirke gibi yiyecekler faydalı.
birde antiinflamatory etkiye sahip olan yiyecekler de ağrıları azaltmak için yararlı, balık, yeşil sebzeler, maydonoz, roka, tere, soğan, sarımsak, biberin her çeşidi, acı tatlı kırmızı yeşil hepsi çok yararlı vb.....
aylardır araştırıyordum. uyguladıklarım ve aklımda kalanlar ana hatları ile yukarıdaki gibi. umarım bunlar yardımcı olur.

Son düzenleme:
valla ececim hamileyim sanırım geçen perşembe inanaılmaz bir mucize gibi öğrendik 2 gün şoku üzerimizden atamadık. benim tüplerim tıkalı endodan çünkü ve yapışıklıklarım biraz ileri seviye gibi. ama işte rabbim kısmet etti oldu sevinmekten ve şükretmekten başka birşey gelmiyor elimden.

biraz daha zaman geçmesi gerekiyor herhalde inanmam için hala inanamıyorum çünkü hissettiğim yaşadğım herhangi bir fark yok. herşey normal gögüslerimde hassasiyet bile yok o yüzden ters giden birşey mi var diye kendimi üzeceğime gidip bugün bir kan testi daha yaptıracağım bakalım sağlıklı artmış mı görelim.

bu arada endoluların bebek isteyen tüm kadınlar gibi en baş 3 düşmanı var.

alkol, kafein ve sigara....

sakın ama sakın kullanmayın son 3-4 aydır doğru düzgün bırak kahveyi çay çikolata bile tüketmemeye çalıştım.

canım benim ya, çok sağol bilgiler için..hemen uygulamaya başlayacağım..delikafadulden

canım inşallah herşey yolundadır bebişini saglıkla kucagına alırsın inşallah

kızlarrrrrrrrrr yardım lütfen sogan kürünü ne zaman yapıyosunuz? adete 15 gün kala başlanır diyo ama hadi hamile kalırsak zararlı olmaz mı?birde laparaskopiden 1 hafta sonra başlasam zararı olur mu?

ececim hamile kalmadan önce soğan kürü uyguladım ben belki onunda faydası olmuştur hangisi işe yaradı bilemiyorum.

soğan kürünün ilk seferinde adetine 15gün kala başlıyorsun 15günden önce adet görsende 15günü tamamlamadan bırakmıyorsun. sonrakilerde adetten 10 gün önce başlıyorsun

bebeğe bir zararı yok diye yazıyor en azından düşüğe neden olmadığını söyleyebilirim çünkü ben hamileliğimin 4hafta 3. gününde bile soğan suyu içtim öğrendiğim gibi bıraktım.

laparoskopiden hemen sonra başlamak doğru olur mu bilmiyorum çünkü bir ameliyat geçireceksin soğan aslında antibakteriyel ve antiseptik özellikleri olan bir sebze iyi de olabilir ama aynı zamanda kanamayı arttıradabilir istersen doktoruna danış.

benim endo odaklarım var fakat kasığımda sürekli ağrım yok. bağarsaklarımda yapışıklıklar olduğu için bağarsak hareketi olduğunda çok ağrım sancım oluyor. kist olduğunda ağrının çok olduğunu biliyorum sen ne sormak istiyorsun?

momicim bende kist yokmuş sadece odaklar varmış ama laparoskopide onlara dokunmamış niyeyse çözüm olarak geçici menepoz önerdi ben menepozada girmiycem peki bu agrılar nasıl geçecek çok moralim bozuldu ya

ağrıların için kesinlikle endo diyetini öneriyorum ve anti-inflamatory yiyecekler olarak bahsettiklerimi yemelisin. bu linkte en yüksek değeri olan yiyecekler var Foods with the highest IF Rating (per 200-calorie [kcal] serving) sırasıyla oradan da bakıp faydalanabilirsin canım. kısaca biber, yağlı balık, soğan, sarımsak, marul, ıspanak, maydonoz vb. yeşillikler, omega 3 balık yağı hapı ve keten tohumunu taze çekip tüketmeyi taze ananas yemeyi (özellikle yumurtlama döneminden sonra sakın unutma ağrıların hafifler inşallah canım.

canım çok teşekkür ederim bebişinle ilgili güzel haberlerini bekliyorum.bugün tekrar test yaptıracaktın degil mi?

evet ama doktor izin vermedi hamilesin sen işte ne gerek var içini ferah tut diyor. biraz da azarlar gibi oldu niye kuruntu yapıyorsun diye vazgeçtik yaptırmadık o yüzden. :kedi:

hepinize tek tek dua ediyorum hiç merak etme. dua ederken nickleri saymak biraz garip oluyor ama olsun rabbim biliyor gönlümüzden geçenleri....

merhaba endolu arkadaşlar)
ilk tüp bbeğimizi yaptırdık .sonucu 12 sinde öğrenicez .
hepinizin dularını bekliyorum.

momicim çok büyük hayal kırıklığı ile tedavime başladım ama sen bizim için
umut ışığı oldun ..inş bebeğini sağlıcakla kucağınada alıcaksın canım.

ece 1982 canım malesef benimde kasık ağrılarım oldukça fazla ...özellikle muayenelerde çok zorluk çekiyorum..ama sabretmekten başka çaremiz yok canım..

yarencim canım hiç merak etme dualarımız seninle güzelim 12sinde hep beraber kutlayacağız inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…