- Konu Sahibi miss polat
-
selam ece hemen bebek istiyorsan sakın menepozu deneme bence. 4 ay diyorlar sonra hormonların kendine gelmesi çok daha uzun sürüyormuş. laparoskopi sonrası hemde tüplerin açıksa kendiliğinden gebe kalma şansın yüksek diyorlar.
tek tavsiyem endo dietine dikkat etmen. bebeğin tutunmasını şansını arttırıp senin ağrılarını ciddi miktarda azaltıyor. ben denedim ve işe yaradığını düşünüyorum.
canım bak bu sitede turkce olarak yazıyor.
http://www.cocukistiyorum.com/tr/content.asp?swr=endometriozis&PID={C0052890-922A-4A11-BCA0-9F01560267B8}
eğer ingilizce okuyabiliyorsan Endometriosis - Diet and Nutrition Recipes for the Endometriosis Diet - Google Books gibi sitelerde detayını bulabilirsin.
özetlemek gerekirse kırmızı et, tavuk eti gibi suni yemle beslenen hayvansal gıdalar, süt ve süt ürünleri, beyaz unlu gıdalar (makarna, biskuvi, ekmek) prinç, çavdar, şeker ve şekerli gıdalar, katkı maddeli yapay yiyeceklerden uzak durmak gerekiyor.
bunların yerine bol balık, taze sebze meyve, bakliyat, kepek ekmeği yemek lazım. özellikle antioksidan kaynağı olan C ve E vitamininden zengin yiyeceklere ağırlık vermek gerekiyor. taze ananas yemek özellikle ortasında sert yeri de yemek lazım içinde bromelain diye faydalı bir madde var. omega3 balık yağı, keten tohumu omega 6 çok faydalı, B vitaminini bol almak lazım.
fındık yağı, zeytinağı gibi yağları tüketmek lazım. yediklerimizi daha faydalı hale getirmek için turşu, zeytin sirke gibi yiyecekler faydalı.
birde antiinflamatory etkiye sahip olan yiyecekler de ağrıları azaltmak için yararlı, balık, yeşil sebzeler, maydonoz, roka, tere, soğan, sarımsak, biberin her çeşidi, acı tatlı kırmızı yeşil hepsi çok yararlı vb.....
aylardır araştırıyordum. uyguladıklarım ve aklımda kalanlar ana hatları ile yukarıdaki gibi. umarım bunlar yardımcı olur.
valla ececim hamileyim sanırım geçen perşembe inanaılmaz bir mucize gibi öğrendik 2 gün şoku üzerimizden atamadık. benim tüplerim tıkalı endodan çünkü ve yapışıklıklarım biraz ileri seviye gibi. ama işte rabbim kısmet etti oldu sevinmekten ve şükretmekten başka birşey gelmiyor elimden.
biraz daha zaman geçmesi gerekiyor herhalde inanmam için hala inanamıyorum çünkü hissettiğim yaşadğım herhangi bir fark yok. herşey normal gögüslerimde hassasiyet bile yok o yüzden ters giden birşey mi var diye kendimi üzeceğime gidip bugün bir kan testi daha yaptıracağım bakalım sağlıklı artmış mı görelim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?