Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

Selamlar herkeseeee,
Nekahat dönemindeki bilgisayarlı bir hasta naapar bütün gün internette gezer durur tıpkı benim gibi :)
2001 yılında -bekarken- Ca 12-5 tahlillerimin çok ama çok yüksek çıkması nedeniyle apar topar laparoskopi oldum endometriosist teşhisiyle:)
3 ay Lucrin Depot iğneleriyle menapoza girdim.
Not: hiç bir şikayetim oyktu sadece Regl döneminin ilk iki günü çok ağrım oluyordu.Annemin beni kontrole doktora götürmesiyle bir anda öğrendik:)
Sonrasında uzun uzun kontroller her dr. ayrı ayrı şeyler gördü ultrasonda...
2007 de evlendim evlendiğim ilk günden beri çocuğumun olma ihtimalinin normal insanlara oranla çok düşük olduğunu bildiğim için hiç korunmadık.
2009 yılına geldim hala çocuğum olmadı - ama bunu zaten bütün doktorlar tahmin ediyordu -
HSG çektirmem gerektiğini söyledi dr um bir tek yaptırmadığım o kaldı çünkü o direk tüp bebek yapmam konusunda ısrar ediyordu bende HSG çektirmedim bir türlü istemedim kaçtım nedeni yok :)
Eşim çocuk istemediği için de 29 yaşındayız tüp bebek hiç düşünmedik bile zamanı gelsin dedik. yaşımız biraz daha ilerlesin dedik

yaşlaşık 20 gün önce büyük bir açık bağırsak ameliyatı oldum tıp diliyle batın ameliyatı.
tamamen spontane gelişen benim ve ailemin bile ameliyattan bir kaç saat önce öğrendiğimiz süpriz bir ameliyattı. Doktorum çok iyiydi bana ameliyata girerken laparoskopi yapmayı denicem ama olmayacak o yüzden açık ameliyat yapabilirim sakın korkma dedi.

Dediği gibi olldu gayet açık bir ameliyat oldum :) Kısaca ben ve bağırsaklarım allaha binlerce şükür sıkıntılı bi dönemden sonra iyiyiz.
Doktor ameliyat sırasında benim bütün organlarımı kontrol etmiş yumurtalıklarımda çift taraflı iki tane çikolata kisti varmış 4-5 cm büyüklüğünde onları patlatmış endometrioma odaklarım gayet iyiymiş bir kaç yapışıklık düzeltmiş. vs. vs. vs...
yani bütün hepsini bi elden geçirmiş...

Bunları anlatmamın en önemli nedeni evliliğimin ilk senesi çocuk aklıma bile gelmedi ama ikinci sene bütün arkadaşlarım teker teker hamile kalmaya başlayınca bi de üstüne dünya tatlısı yeğenim olunca...
bi garip oldum...
bende anne olmak istedim ...
ama olamadım çok üzüldüm her ay bekledim gebelik testlerine bir ton para verdim ovulasyon kitleri aldım vs. vs. vs. ama olmadı
herkese söylüyorum her işte ve her olumsuzlukta bir hayır arayın .
hayat size ne getirirse onu yaşıyorsunuz o yüzden çocuğum olmuyo diye kimse üzülmesin mutlaka olacak bir gün olacak ama bunları dert ederseniz hiç olmaz..
kendinize zarar verirsiniz ..
çikolata kisti niz de olsa
endometriosistiniz de olsa yumurtalıklarınızın bi kısmı bile olmasa hepinizin hamile kalma şansı var lütfen bunu dert edip kendinizi yormayın...

Sevgiler.

perialtan oncelikle gecmis olsun insallah en kısa zamanda iyilesirsin. yazdiklarina katiliyorum kesinlikle pozitif olmak gerekiyor. bende buna çok net bir ornegim tuplerin tıkalı doğal yolla ve endo ile hamile kalamazsin dediler. tup bebek denedik. negatif oldu 2 ay sonrasında kendiliğinden hamile kaldim. :) :) su anda 6. haftanin icindeyim.

o yuzden olmayacak diye dusunmek cok anlamsız hepimiz icin bir vakti zamanı var. sadece buna inanmak ve elimizden geleni yapmak lazım.

yaşadıklarımızda ne kadar benziyor açık bağarsak ameliyatı hariç ama onun yerine biri açık biri kapalı 2 çukulata kisti operasyonu uzun uzun anlatmıycam ama hayalim bir gün hamile kaldığımda yaşadığım onca sıkıntıdan sonra başkalarına MOMİ gibi umut olmak şimdi bize olduğu gibi..inşallah bu sıkıntıların sonu iyiye varacak herşeyin bir zamanı var onu bekliyoruz..

slm momi,
senle aynı durumdayız endo+2 yıldır infertilite..benimki mrı da belli oldu ve doktorum laparoskopiyle uğraşmayalım direk tüp yaptıralım diyo kasımda başlıyoruz inşallah..bu arada desolete de devam tabi..keşke süpriz yapsa gelse ne hoş olur kıskandım seni..dikontrol hapıyla mümkün değil tabi..ama beni çok umutlandırdın bunu söölemek istedim..

esracım inşallah dualarımdasınız hepiniz güzel allahım hepinize bekletmeden kolaylıkla göndersin evlatlarınızı. ama yine de biz elimizden geleni yapıp umutla bekleyeceğiz. umudun hep olsun hep olacak arkadaşım başka türlü stress yaptığımız sürece zaten olacağı varsa da olmaz

benim mucizem böyle gelmeseydi şu anda 2. tedaviye hazırlanıyor olacaktım ekim ortasında başlayacaktım ama gerek kalmadı. 2. de olmasaydı 3. yü deneyecektik eşimle karar almıştık ve 3. de negatif çıkarsa ancak ondan sonra ileri araştırmalara başlayacaktık. o zamana kadar umutsuzluk yok devam edeceğiz demiştik.

inşallah sizinkilerde gelir doğal yoldan ama hemen gelmiyorlarsa da çok şükür ülkemizde ileri seviye de tıbbı ve teknolojiyi kullanıyorlar yararlanmak lazım.

Momi allah kucağına sağlıkla huzurla almayı nasip etsin.
şu an ellerim titriyor çünkü bir süredir mesajlara bakmıyordum eski mesajlarını okumuştum ama bu haber inanılmaz ve kendimi tutamıyorum ağlamaya başladım benim için sanki böyle bir müjde çok uzak olduğunu düşündüğüm için mi bilmem ama inanılmaz derecede mutlu oldum seni tanımıyorum ama dertler ortak olunca sevinçlerde senin kadar bizide etkiliyor sanırım
sevgiyle kal

demiracar canım çok teşekkür ederim. inan bizde öğrendiğimizde ağladık sevindik ne yapacağımızı şaşırdık. Rabbim inşallah sizlere de yaşamayı nasip etsin en kısa zamanda bu güzel mutluluğu...

bende çok ümitsizdim bazı zamanlar hiç olmayacak herhalde diye düşünüyordum ama genel olarak umudu kaybetmeden çabalamaya devam ettim. Vakti saati geldiğinde kısmet oluyormuş demek ki.

Darısı başınıza hepinizin inşallah...

rabbim hepinize sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin ...
ben size bir soru sorucam kız kardeşimde çikolata kisti çıktı 22 yaşında 11.5 cm lik 4.5 cm lik ve bir sürü küçük odacık dediklerinden doktorlar hemen ameliyat dediler ve şu anda ameliyatta ...patoloji raporunu bekliyorlarmış ona göre ya ameliyatı bitirecekler ya da kanser riskinden kistlerin olduğu rahmini alacaklar... daha sözleneli 15 gün oldu ve ilk duyduğundan beri çocuğum olmazsa diye ağlıyor.. ben başka şehirdeyim o istanbulda ameliyatta kafayı yiycem nefesim daralıyor, rahmi alınsa bile çocuğu olurmu ayıkınca konuşup moral vericem ama önce bunu öğrenmem lazım ..lütfen bilenler varsa yazsın, en azından benim içim rahatlasın, çok kötüyüm ..

ekim merhaba. öncelikle gecmis olsun. kardesin umarım ameliyattan saglikla cıkar.

cikolata kistleri varsa yumurtalıklarında vardır. rahmini bu nedenle almazlar diye dusunuyorum. ancak rahmin icinde anormallik veya rahim kanseri varsa alırlar.
endometriozis hastalarında da kanser olacak diye birşey yok o yuzden endiselenme.

ama anlayamadıgım bir sebepten dolayı rahmi alınırsa dogal olarak bebegi tasiyabilecegi bir yer olmadigi icin cocuk sahibi olamaz ama doktorlar ancak rahim kanseri veya 60 yas ustu vb. kadinlarda rahmi alırlar son care olarak yada artık rahim ise yaramayacaksa yani cocuk dogurmayacaksa alırlar.

kardesinin kistlerinden dolayı en fazla basina gelebilecek sey yumurtalıkların zarar gormesidir. ki onda da yasi kucuk oldugu icin dogru bir doktor ve hastane ise yumurtalıkları da en az hasarla kurtarmaya calisacaklardir.

tekrar gecmis olsun.

sağol canım allah razı olsun ... rahmi yazmışım telaştan yumurtalıktaydı ..kardeşim ameliyattan çıkmış biri portakal büyüklüğünde diğeri çocuk kafası büyüklüğünde kistleri aldık demiş doktoru ve kistlerin olduğu taraftaki yumurtalığının yarısını da almışlar bir yıl içinde çocuk yaparsa olur yoksa zor, tüp bebekle belki olur demişler..ama kardeşime söylemeyecekler, sözlüsü ve annesi de hastanedelermiş sağolsunlar çok iyi insanlar annemler onlara da söylemiş..belki evlilik tarihini öne alırlar

merhaba ekim öncelikle kardeşin için çok çok geçmiş olsun.bende de bu kistlerden vardı rahmimi ve yumurtalıklarımı birbirine yapıştırmış şekilde iki tane.biri 11 santim öteki 3.5 santimdi ve şans eseri ben bunu öğrendim ve iyikide o kontrole gittim diyorum.mart ayında ameliyatım oldu. 6 ay geçti üzerinden şimdilerde doktora gittim ve doktorum bu kisti öğrendik öğreneli bu tip büyük kistlerin sonucunda doğal yoldan hamile kalma şansımın çok düşük olduğunu söylüyodu şimdiki rahim filmimde bitane tüpümde hafif yapışıklık çıktı.ötekide açık önceden tüplerin ikisinde de kistten dolayı ödem vardı ama şimdi ödem geçmiş allaha şükür.doktorum şimdi yine tüp bebek diyo ama bana kalmış bi olay olduğunu da ekliyo yani hamile kalmam bidaha kistçıkmaması için iyi olur ama eğer uzun süre beklersen belki kist yine tekrarlayabilir dedi .şimdilik biraz bekliycem anlıycağıninşallah kardeşinde iyidir içinizi ferah tutun bence.allah büyüktür.evlenecek olması çok iyi.tek tüple bile normal yoldan hamile kalan bizim gibi hasta yakınlarım vararkadaşlarım var tekrardan geçmiş olsun allahım herkese sağlık sıhhat versin herşeyin başı bu bence.

çok teşekkür ederim... patoloji raporu temiz çıkmış kanser riski yok çok şükür, inşallah rabbim sana da doğal yoldan bebiş nasip eder, içimi çok rahatlattın canım çok sağol..

merhaba arkadaşlar , bu endometriosis ne kadar insanı yoran bir rahatsızlıkmış. 14 ay önce ameliyat oldum ve o gün bugündür deniyoruz ancak sonuç alamadık. şimdide öğrendim ki tüp bebek dışında hamile kalmam olanaksız... allahtan aşılmayı 1 kez denedik. şimdilik yıpranan sinirlerimin kendine gelebilmesi ve hayatımı yoluna koyabilmek için bir müddet bebek konusunu kapatmaya karar verdim.
Ama kendimi yarım bir kadın gibi hissediyorum. Kendiliğinden hamile kalamayacağımı bilmek çok kötü.Allahtan Tüp bebek diye birşey ve yapabilecek durumdayız. Ya bu imkanda olmasaydı...Düşünmek bile istemiyorum.

inanamıyorum ne güzel bir haber bu.... gözlerim dolu dolu okudum inan... ağlayamıyorum ofistekiler ne oluyor diye toplanmasınlar başıma...

ne güzel duaların kabul olması... çok ama çok sevindim. inşallah kesenin içi de sağlıklı hayırlı güzel mi güzel bir bebekle dolu olur görürsünüz... bende endişelenmiştim keseyi görünce içi boş olursa diye ama hiç endişelenme canım benim bizimki kadar zor gelen mucize gebeliklerde bebekler daha sağlıkla tutunuyorlar emin ol.

zaten allahım onu sağlıklı güçlü kararlamasa hamile bile kalamazdık öyle düşünüyorum ben hep.

canııım çok sevindim çooook inşallah bebeğini ve kalp atışını da göreceksin... sonrasında da sağlıkla kucağına almayı huzurla büyütmeyi nasip etsin Rabbim hepimize...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…