Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

canım nolur cevap yaz tam senlık bu ınankı kesın cozum 100de 100 lutfen yazz

arkadaşım pko nun kesin çözümü hiç olmadı şimdiye kadar ...sen yüzde yüz iyileştiyini söylemişsin şaşırdım .. bir tarif istemiyorum evet eyer kesin iyileşmiş isen senden pko dan kurtulduguna dair ultrasyon sonuçlarını istiyicem ...artı yorum yazdıgın bu topik çikolata kisti olanların paylaşım alanı ..
benim çok sevdiyim bir arkadaşım pko lu..yani seninle irtibata geçmek ve bunu ispat etmeni istiyicem
özür dilerim güvensizlikten deyil yanlız konu pko ..ve söylediyin gerçekten bir mucize ..bunu ispat edebilicekmisin eyer gerçekten söylediyin dogruysa yakınız yani sözünü etdiyim arkadaşım da bende erzurumdayız ....hiç çekinmeden atlar geliriz ....ki böyle oldugunu tahmin etmiyorum ama inşallah dediyin gibidir..cevabını bekliyicem..buraya deyilde pko lu bayanların paylaşım alanı diye topik var oraya yazarsın ...burası çikolata kisti olan bayanların topiyi...

--------------------------------------------------------------------------------

GÜnaydın arkadaşlar...
Benim bi sorum olacaktı yardımcı olur musunuz?
DÜn ultrason cekindim ( bebeğim olmuyor nedenini araştırıyor doktor ) şöyle yazıyordu ultrason kagıdında doktora gösteremidim daha, kötü bişey mi merak ettim,
SOl overde 2.5 cm follikül saptandı, sağ overde folliküle rastlanılmadı

Nedir bu, hamile kalmak için bi engelmi?
Yardımcı olursanız sevinirim, doktora gidene kadar sabredemiycem

canım geçmiş olsun. folikül: yumurtalıkta yumurtayı taşıyan içi sıvı dolu keseye deniyor ve yumurtanın çatlamasını sağlıyor diye biliyorum sanırım senin over kisti olabilir ayrıca küçükmüşte ilaç tedavisi ile halledilir.canını sıkmana değmez.umarım biran önce olur Allah hiçbirimize aratmasın.

arkadaşlar size birşey anlatacağım
beni az çok biliyorsunuz endo hastasıyım 2 ameliyat geçirdim klomenle 2 negaitf aşılama ve 1 negatif tüp bebek ve sol yumurtalığım çok zarar görmüştü
tüp bebekte sol da bir yumurta oldu ve 7 mm de kaldı toplanamadı..işlevsizdi yani.
ben 1 nisanda adet olunca 2. günü bal polen tarçın çörek otu karışımı na başladım sabah akşam bir tatlı kaşığı yedim ve aynı gün incir kürüne başladım sabah akşam bir bardak içtim..
ada çayı papatya çayı ve civan perçemini karıştırdım kaynattım bir fincan içtim günde..
9. gün doktora gittim yumurtalara baktırmak istedim
ve şok oldum sol yumurtalığım 1 adet 11.5 mm yumurta üretmiş düşünün tüp bebekte 2000 tl lik iğneyle 7 mm de kalmıştı..
sağda da 2 yumurta oluşmuş biri 12 mm biri de 5 mm.
5 mm saymazsak 2 tane 9. güne göre büyüklüğü çok iyi 2 yumurtam oluşmuş..11. gün çatlatma iğnesi oldum ve ilişki önerdi doktorum..şu anda kistim yok..
bir ihtimal belki olmayacak zaten planımızda mayısta aşılama var..
kısacası olmaz dediğim bunları yaptıktan sonra oldu hala daha inanamıyorum ben önümüzdeki aya hazırlık olsun diye yapmıştım doktora gittim test etmiş olurum dedim yumurtalar ne alemde diye..
bence mutlaka deneyin yararı var eğer doğal yolla bu ay olmazsa mayısta adet olunca iğnelerle beraber tekrar başlayacağım aynı şeylere ... bal polen çörek otu ve tarçın karışımı süper karışım..
allah hepimizin gönlüne göre versin..

herkese meraba tam 9 aydır gebe kalamıyorum doktora adet dışı sancılarım için gittiğimde yumurtalıklarımda bir kistin olduğunu söledi gebe kalamadığım ve adet sancılarım ve öncesinde olan sancılarımdan şüphelendiği için ca125 yapdı değer normaldi basit kist deyip gönderdi sonralarında adet dışı sancılarım her ay devam etti ve beni rahatsız etmeye başladı tekrar dr a gittiğimde çikolata kistinden şüphelendiğini söledi ca testi ile belirlenemeceğinden bahsetti ben bu işden bir şey anlamadım başka dr a gitmeyi düşünüyorum belirtilerinin arasında ağrılı adet görme diyor kendimi bildim bileli ağrılı adet görüyoruma adet dışında yani 15. günde olana kadar kasık ve vajina sancılarım oluyor ama bu olay başlayalı 6 ay oldu şimdi ben inanayımmı gerçekden çikolata kistmi var bende siz burada tecrübelisiniz belirtiler benim gibimi başladı sonradan olan bir şeymi eskiden beri olan bizim farketmediğimiz bir şeymi tek şikayetim ağrılarım ve gebe kalamamam artık gebe kalamayacakmıyım kendi kendime inanın çok üzülüyorum sabahtan beri internete bakıyorum gebelik çok zormuş ama doktorum gebe kalabileceğimi sölüyor 6 ay daha süre verdi hiçbirşey anlamadım ve çok üzülüyorum bana yardımcı olursanız sevinirim...

Son düzenleme:
bu arada daha önce gebe kalamamktan ötürü tüm hormon testlerimi yaptırdım progestrona da baktırdım yumurtamda çatlıyor adetlerim 28 gün sürüyor ve normalmi hala şüpheliyim 14, gün yumurtlama kanaması olduğu sölenen ara kanamam da oluyor arada...ama sağ kasığım 14. günden itibaren kasıklarım ağrıyor adet olana kadar sonra olunca da adet sancısı...çikolata kisti nasıl tespit ediliyr usg de anlaşılamıyormuş ne kadar doğru

geçmiş olsun canım
doktorun normal kist diye bahsettiği kist kaç cm ?bundan bahsetti mi?
canım belirtiler şüphe uyandırır ama en kesin tanı laparoskopi ile belli olur
doktorun doğum kont. ilacı verdi mi oluşan kistin yok olması için
eğer kist çukulata kisti ise ve bunun için önlem alınmazsa ameliyata kadar gidiyor ve malesef yumurta rezervine zarar veriyor ben malesef açık ve kapalı 2 ameliyat geçirdim biliyorum..
bunları moralini bozmak için söylemiyorum biz bilmiyorduk başımıza geldi ama sen araştır ve gerekirse başka iyi bir doktora daha git..
inşallah çukulata kisti değildir ama over kistinin yapısından falan anlayabilirler belki..

ca 125 testim temiz çıkmışdı teyiti için başka doktora gittim temiz çıkdı kist falan yok dedi çikolta kisti teşhisi yapan doktor üstten usg ile bakmışdı başka doktorda evli bayanların üstten muayene edilmesinin yanlış olduğunu sölemişdi kafam çok karışdı ya

merhaba arkadaslar bende hamile kalmak için ugrasanlardanım. bende çiko kisti yok ama cok yakınımda vardı doktor sık sık ilişkiye girin dedi ve 5 ay sonra hamile kaldı ve baya buyuktu kisti. umudunuzu yitirmeyin olacak gozuyle bakın allah nasip etsin.

selam kızlar, ben zaman zaman okuyorum bu topiği, bende de endo vardı, gecen yıl aldırdım laparoskopiyle alındı, bu yıl polip olusmus, histeroskopiyle o alınacak...

ha sogan kürü, incir bilmemnesi ben de yaptım, ama iyi niyeti anlıyor insan.

gercekligi olan bi karısım, faydalı ve saglık bakanlıgı onaylı olsa neden herkesin istediğini yazdıgı, denetimin olmadıgı bi sitede tanıtımını yapıyo, resmi web sitesi neden yok??? inanmayın bence de kızlar

bakın ben preseed diye bi jel kullandım, sperm dostu falan diye duymussunuzdur. onun topiğinde bile türkiyede pazarlayan firma habire geldi gitti reklamını yaptı, zaten o topikte bir cogumuz o jeli kullanıyorduk ama yurtdısından 40 liraya gelen jel trdeki tek distripitörlükte 130 liraydı. meydan vermedik onlara ve en sonunda cekip gittiler..siz de meydan vermeyin, 165 lira az para mı? zaten bu yol cok zahmetli, maddi manevi sarsıcı bi süreç.. insanların umutlarıyla oynamaları cok ayıp...inanmayın...hiç samimi deil

Merhaba,
Keşke mahkemeye versede geçmişte yaptığı reklam mesajlarını mahkemeye sunsak. Çocuk özlemi çekenlerin duyguları bu kadar suistimal edilemez. Alternatif tıbba asla karşı değiliz ama insanlık adına yapılan bu çalışmalar neden insanlık için bedavaya dağıtılmıyor ? Bu siteyi bu tür kişilere malzeme yapmayacağım.

merhabalar ;
bendede çikolata kisti var 5 aydır deniyoruz fakat halan bir şey yok eşimde sorun yok. doktorum bana kistin hamileiğe engel değil dedi zamanı var bekle dedi .ama ben çok ümitsizleniyorum hep aklımda ya olmazsalar var napıcam bana akıl verin lütfen

canım bak ben bir yıldır ne buhranlar atlattım, ama faydası yok, gecen yıl subatta teshis kondu, mayısta aldırdım kisti, ama hala gebelik yok.. bu kist cok lanet bişey, pco veya miyomlara benzemiyor. işimiz allaha kalmış, olmayacak diye birşey yok, hem daha cok kısa zamandır deniyormussunuz. kistin kac cm? doktorun almaya gerek yok mu dedi? bence farklı farklı bir bir iki doktora daha görün canım... üzme kendini, allah hepimizin yardımcısı olsun

cevapladığın için teşşekür ederim. yok doktorum ameliyata gerek yok diyor. benim kistimin boyutu 4 mm mi deniyor arasıra 3 oluyor bazen 2 bazende kendiğinden kayboluyorr. sonra tekrar çıkıyor.eşimdede herşey normal ben biraz çok taktım sanırım daha ilk günlerde başladım ya olmazsa diye şimde 5 ay dır olmuyor ya iyice moralim bozuldu klmen falan kullandım iğnede kullandım . hatta rahm filmi çektirdim sol taraf tamamen temiz açıkmış ama sağ taraf kapalı çıkmıştı doktorum sorun değil bu kadınlar bir ay soldan bir ay sağdan yumurtlar dedi. ama halen bir şey yok

selam kızlar.ben de 3 yıl önce öğrendim bu kistlerin varlığını.2 yıldır da bebek için uğraşıyoruz ama sonuç negatif.gittiğim doktorların hepsi ameliyat dedi,benim içimde bir umut olursa ameliyatsız olur dedim olmadı pes ettim.şimdi ameliyat olmak için ıstanbul'da laparoskopi uygulayacak doktor arayışındayım.yardımcı olursanız sevinirim.
ayrıca bir sefer soğan suyunu yaptım ama faydasını görmedim.yine deneyeceğim bu ay bakalım.benim yumurtalarım da gelişmiyor offfff offff.

Gizems merhaba
sana özelden mesaj attım.ama benim 50 mesajım olmadığı için yollanmadı.Sadece moderatörlere atabililyormuşum.Kazen adlı moderatöre sana iletmesi için yolladım.umarım yollamıştır.özele mail adresini yollamak istersen oraya yollayabilirim.

doğum kontrol hapı kullandığın halde hiç küçülme olmadıysa,çikolata kisti olduğunu düşünebiliyor.bir de renkli ultrasonda şekline ve üzerindeki damarların akımına bakıyorlar.ama kesin tanıyı laporoskopiyle koyabiliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…