- Konu Sahibi miss polat
-
Merhaba...
Ben az önce üye oldum..
15 gün önce sağ overde 4.7 cm sol overde 3 cm çikolata kistim olduğunu öğrendim...Daha doğrusu 27 yaşından beri kistim vardı faat bana ki raporlarımda var polikistik over denmişti ve hiçbir tedavi görmedim..Yeni evlendim 4 ay oldu,bebek istedik olmadı...Doktora gittiğimde kistlerimin polikistik over deil çikolata kisti olduğunu öğrendim.Şok oldum masada,35 yaşındayım ve yıllardır kontrole giderim aynı doktora, polikistik over der dururdu, evlenince çikolat mı oldu şimdi bu...Deli olcam bu nasıl genç bir kadının sağlığıyla dalga geçmek gibi...şimdi endometriosis 3. evre denyor..Yaşım 35 eşim bunalımda 15 gündür..
Ameliyat dendi ama olmak istemiyorum doktorlara güvenimden şüpheliyim bu aşamada.Psikolojim bozuldu....
Ve şimdi soğan suyu kürüne başladım- bugün 7. gün ...Yüzüm sivilce doldu gözümde su kistleri gibi bişeyler çıktı...Sol overimde ağrı var...Acaba işe yarar mı devam ediyorum içmeye,sonrada incir kürüne başlamak istiyorum...Eşimle birlikte olamıyoruz gerçi psikolojimiz bozuldu...15 gündür farkındayım o bilgisayarında bu konuyla ilgili bişeyler arıyor ben de ayrı bir köşede aynını yapıyorum...Çok istemiştik bebeği şoktayız...
birkaç gün önce yazmıştım ama kimse cevap vermedi.
merhaba arkadaşlar bana yardımcı olursanız sevinirim.
tam 1 sene önce 15+3 hft hamile iken sorun olması nedeni ile gebeliğim sonlandırıldı. tekrardan deniyorum ama hala olmadı. benim kayıptan önce adetlerim çok düzenliydi 26 günde bir olurdum vede hiç ağrım falan olmazdı. ayrıca yumurtlama dönemide birşey hissetmezdim. ama bu olaydan sonra 28-30 arası oluyorum. yine ağrım olmuyor ama şimdi hem adete yakın 1-2 gün hemde yumurtlama dönemi 1-2 gün bazende arada 1-2 gün üstüste sürekli olarak sağ tarafımda bir dolgunluk hissediyorum yani nasıl anlatsam sanki içimde sağ tarafımda birşey var, bir ahreketlilik var gibi. ama bu ağrı değil kesinlikle. adetlerim ağrılı geçmez. ortalama 4 gün sürer. önceden olmazdı ama kayıptan sonra kahverengi lekelenme ile başlarım birkaç saat sonra tamamen hastalanırım. aynı şekilde bittikten sonrada biraz kahverengi lekelenmem olur. sürekli sağ tarafımda böyle hissetmemden dolayı doktora gittim doktor birşey yok dedi. hatta birkaç doktora gittim hepsi herşey iyi dedi. şimdi aşılama yaptırmak istiyorum. hormon tahlillerim ve diğer testlerimde sorun yok, hsg çekildi tüpler açık zaten hiç zorlanmadım hsg de. doktor herşey iyi dedi. ama anlamadığım neden hep sağ tarafımda böyle ara ara dolgunluk, harekeketlilik hissediyorum. endometriyosiz olabilir mi. ne bileyim usg de falan görünmeyen birşeyler mi var acaba.
Gizems merhaba
sana özelden mesaj attım.ama benim 50 mesajım olmadığı için yollanmadı.Sadece moderatörlere atabililyormuşum.Kazen adlı moderatöre sana iletmesi için yolladım.umarım yollamıştır.özele mail adresini yollamak istersen oraya yollayabilirim.
bende çikolata kisti amaleiyatı oldum laparoskopiyle, 4 gün hastanede yattım. şimdi lucrin depot diye 3 aylık iğne vuruldum. benim gibi bu iğne sonrası hemen hamile kalan var mı?
2009 ocak ayında lap.ameliyatı oldum, 6 ay içinde gebelik şansı yüksek dediler, 5 ay bekledim olmadı..6. ay aşılama yaptırdım yine olmadı..aradan zaman geçti 2009 aralıkta 2. aşılamamı yaptırdım yine olmadı..ve ben hala bekliyorum ve keşke o ameliyetı olmak yerine doktorumun 2. önerisini yani tüp bebeği hemen düşünseydim diyorumm..o kadar üzgünümki arkadaşlar..2007 temmuz ayından beri her ay umut ediyorum, ama hüsranla sonuçlanıyor..olmuyorsa vardır rabbimin bir bildiği diyorum...avutuyorum kendimi gelicek diyorum, ama olmuyordün yine regl oldum ve yine bir çöküş yaşadım..ALLAHIM TEZ ZAMANDA HAYIRLISIYLA SAĞLIKLI SALİH EVLATLAR NASİP ET BİZLERE RABBİM, SENİN HERŞEYE GÜCÜN YETER, SENİN OL DEMEN YETER, RABBİM BİZİ BOYNU BÜKÜK BIRAKMA.AMİN. :Saruboceq: mafoldumben
merhaba seni çok iyi anlıyorum bende 2008 ekimde ameliyat oldum bende hala bekliyorum geçen ay tüp bebek denedik o da olmadı şu an umutlarım iyice tükendi bence vakit kaybetmeden tüp bebeğe geçin böle beklemekle gelmiyo bebişler.tüp bebek tedavisinde öğrendik ki eşimde de morfoloji sorunu var belki bu yüzden tutmamıştır.off çok zor işler ya allah hepimizin yardımcısı olsun arkadasım.eşime 2 yıl boyunca hiç tahlil yapılmadığı için hep bana yönelikti tedaviler ama aslında sorun buymuş.
bende çikolata kisti amaleiyatı oldum laparoskopiyle, 4 gün hastanede yattım. şimdi lucrin depot diye 3 aylık iğne vuruldum. benim gibi bu iğne sonrası hemen hamile kalan var mı?
canım ben! ben ısparta süleyman demirel üniversitesinde bi doktora yaptırdım tedavimi.senn gbi ameliyat oldum sonra üç aylık menopoza sokucu iğne vuruldum(ayda bi tane göbekten vuruluo) adını bilmiorum ama yurtdışından getiriliodu.sonra 3aylık iğne bitince 6aylık bekleme sürci verdi doktor.odasına çağırıp eşimle bana uymamız gerekne kuralları söledi.sonra ilk ay adet gördüm ben,doktorumu aradım ağlayarak,asıl bundan sonrası önemli demişti.
allahm bir değil binlerce kere razı olsun,cennetinin en güzel köşelerini layık görsün doktorma,sonraki ay hastanede müjdemi aldım..
şimdi oğlum 34 aylık kocaman bi delikanlı..
doktorum taburcu olacağımda oğlum 8aylıkken yeniden bebek yapmamı,yoksa belki bidaha olamayacağını sölemişti.
biz dinlememiştik.
oğlum şuan 34aylık ve ben (rabbim tamamına erdirsin inş.)(herkesede nasip etsin inş.)şimdi 3aylık hamileyim yeniden..
bir senedir korunmuodum,umudum azalmıştı ikinci bebek konusunda.en son doktorumun sölediği yöntemleri denemeye karar verdim.
ve sonuç :)
bu yöntemler nedir derseniz eminim hepimizin bildiği basit yöntemler.yani bu ameliyatı olmuş biçok arkadaşımız mıtlaka biliodur..
dualarım sizlerle..
rabbim sizlerede nasip etsin inşallah anne baba olabilmeyi....
canım tebrik ederim, Allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin, evlatlarını ananlı babalı büyütmeyi nasip etsin...
daha öncede yazmıştım kızlar,bende çikolata kisti taşıyan bir hastayım.hastayım diyorum çünkü bu illet kistten kurtuluşumuz yok.ameliyatta olsak,tedavide olsak tekrarlıyor hep.ben ameliyat olmadım,iyikide olmamışım çünkü yumurtalık rezervini düşürüyormuş.bir kere aşılama yaptırdım ama tutmadı.daha da uğraşmak istemedim ve ekim ayında tüp bebek tedavisine başladım.1 ay önce doğum yaptım ve oğullarımı kucağıma aldım.iyikide aşılamayla devam etmemişim.paylaşmak istedim sizlerle.
daha öncede yazmıştım kızlar,bende çikolata kisti taşıyan bir hastayım.hastayım diyorum çünkü bu illet kistten kurtuluşumuz yok.ameliyatta olsak,tedavide olsak tekrarlıyor hep.ben ameliyat olmadım,iyikide olmamışım çünkü yumurtalık rezervini düşürüyormuş.bir kere aşılama yaptırdım ama tutmadı.daha da uğraşmak istemedim ve ekim ayında tüp bebek tedavisine başladım.1 ay önce doğum yaptım ve oğullarımı kucağıma aldım.iyikide aşılamayla devam etmemişim.paylaşmak istedim sizlerle.
siz hamıle mı kaldınız hemen amelıyattan ve ıgneden sonra?????????????????
öncelikle bebeğini sağlık ve mutlulukla büyütmeni dilerim allah bizim durumumuzda olan herkese nasip etsin.bende endo hastasıyım nişanlıyım evliliğe hazırlandığım şu günlerde 2. laparoskopimi oldum doktor ümitsizmiş gibi konuştu çok moralim bozuldu kistin kaç cmdi neler yaşadın anlatırmısınben 2007 kasımda daha 4 aylık evliyken çikolata kistinden amelyat oldum üstelik yumurtallıımı zor kurtardılar vs baya zor bi amelyat geçirdim 1 2 saatlik amelyat 6 7 saati geçmiş
yıllarca uğraştım olmadı olmaz dediler defalarca kistim tekrar etti defalarca patladı defalarca hastahanede yattım çok ama çok zor bir dönem geçirdima rtık solyumurtalığım çalışmayı bıraktı iflas etti çikolata kistiyle uğraşmaktan oda yoruldu ve ben pes ettim derken bir dr la tanıştım öle pahalı bi dr diil yada harcdıım paralar yanında hiç para harcamadım bu dra ve arada 4 ay sonra ben artık bitti olmayacak derken reglim şaştı 2 3 gün bi test yaptım hamileyim nanmadım inanamadım bağıra bağıra ağladım o an eşim uyuyodu garibim korktu testi görünce gözlerinde ki o ışık var ya allahım ne güzel bi duyguydu benim yüzümden baba olamıyordu ama artık oda baba olacaktı allahım ne çok ağladık ogün teyzesiyle yakın oturuyoruz gece 2 3 gibi ayrılmıştık koşa koşa onlara gitti evde bekar bi ablamız var bizim neyse
ablam yine ne die geldiniz bktık be sizden die dalga geçio giderken simit almıştım bak ne getirdim dedim kanmam ben ona ya dedi mutfağa geçtik ozaman bak bde bu var die testi cebimden çıkarttım ablamın gözlri dolu dolu oldu bn anlamam ama o pozitifmi dedi evet diince evde bir ağlama kriziki sormayın herkes ağlıo garibim teyzem wcde koş anne koş die bağırınca kadında korktu koşa koşa geldi nooldu die hepimiz ağlıoruz tabiii birine bişimi oldu dedi olmazmı gelin mayalanmış dedi ablam o ne dedi teyzem tsti görüp pozitif olduğunu duyunca oda başladı ağlamaya bir yandanda bana önce bi dra git belki test yanlıştır emin ol die konuşuolar nese gittik dr miniğimi usgde gördü kan testi istedim yaptı evet kızm benleydi o gün kızım olacak adı esma melek olcak dedim ....
ve sonra bulantılarki feci şeyler başladı vs dewam etti şimdi 32 haftalığız ve kızım kocaman bişi içimde bazen çok acıtıyo canımı ben ah uhh diince şim hemen sewgilim yawaş ol annenin canını yakıosun dio minik sewgilissiymiş eşimin kızı...
inanın ağlayarak yazıyorum bunları çok zor şeyler atlattık ama hep birbirimize sarıldık sıkısıkı tutunduk kızımızın gelişi için hazırlık yapıoruz artık amcası ve teyzesi tabii yengesi pek mutlu babanne ananne dedeler....herkes deli gbi mutlu ama en çok mutlu olan sanırım benim kocam baba olacak ben engel olmayacağım ve miniğim beni seçip geldi kıymetlim biriciğim....
demem oki sakın üzülmeyin bekleyiyn sabredin neolurr gelecek minik melekleriniz ama drunuza ve tedavinizede güvenmeniz lazım drunuzu sewmezseniz olmuyo bişi onu sewin seweceğiniz bir dr bulun sewgiyle kalın rabbim sizlerede bu güzel duyguyu yaşatsın inşllah ve bizlerede sağlıcakla kucaklamayı nasip etsin....
ha unutmadan doğum sancısı çeken kadın ne dilerse rabbim görür duyarmış sesini ve kabul olurmuş benim dileğim:ALLAHIM TÜM KADINLARA U MASADA BU ACIYI YAŞAT HEPSİNE ANNELİĞİ NASİP ET OLACAK SÖZVERİYORUM
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?