Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

arkadaşım sana tavsiyem iyi bir doçent,prof neyse bir doktor bul.hemen tüp bebek için uğraş.Bence hiç vakit kaybetmeyin.benim doktorum doçentti.4,5 cm.tek kistim vardı.bana dediği istersen laporoskopi yapıp sonra zamana bırak,yada istersen hemen tüp bebek tedavisine başla.tutarsa zaten hamilelik sürecinde kist kaybolacaktır.ben laporoskopi oldum.4. ay bitiyor.hala değişen bişey yok.12 haziranda kontrole gidicem.Moralini de hiç bozma.İmkansız değil.Sadece sıkıntılı bir süreç yaşamak gerekiyor.

ben de hiç öyle bir şişlik olmadı.kistin olsa ultrasonda görürdü doktorun.sanmıyorum endo. olduğunu.

canım mesajın gelmedi ben de özeline mail adresimi yazıp gönderdim.teşekkürler.

28 yasındayım evlıyım...2004 yılında bekar ıken andometrıyozıst amelıyatı oldum laparaskopı ıle hemen ardından 3 aylık 2 doz seklınde ıgneler yapılarak benı gecısı menepoza soktular...aradan 6 yıl gectı ve su an amelıyat oldugum gun gıbı kıstlerım var..hatta boyutları dahada fazla...
soruna gelınce laparaskopı ıle 3 gunde ayaga kalktım cok rahat ve basarılı bır amelıyat oldu...
SU ANDA BU YAZILANLARI OKUYORUMDA BEN 6 AYLIK EVLIYIM DAHA DR A GITMEDIM KONTROL ICIN VE BEN COK KORKUORUM COCUK ISTIYORUM FAKAT ERKEN OLDUGUNU DUSUNUYORUZ AMA SIZLER BU KADAR UZUN SURE UGRASMISSINIZ BIZ KARAR VERDIGIMIZ ZAMAN YA COK GEC OLURSA YA TEDAVILER UZUN SURERSE

ISTEDIGIMIZ ZAMAN BILIYORUMKI O BEBEK HEMEN OLMAYACAK...TEKRAR AMELIYAT OLMAK CAREYSE HIC SORUN DIIL AMA BEN COCUGUMUN OLMAMASINDAN COK KORKUYORUM((((

bende çikolata kisti amaleiyatı oldum laparoskopiyle, 4 gün hastanede yattım. şimdi lucrin depot diye 3 aylık iğne vuruldum. benim gibi bu iğne sonrası hemen hamile kalan var mı?

2009 ocak ayında lap.ameliyatı oldum, 6 ay içinde gebelik şansı yüksek dediler, 5 ay bekledim olmadı..6. ay aşılama yaptırdım yine olmadı..aradan zaman geçti 2009 aralıkta 2. aşılamamı yaptırdım yine olmadı..ve ben hala bekliyorum ve keşke o ameliyetı olmak yerine doktorumun 2. önerisini yani tüp bebeği hemen düşünseydim diyorumm..o kadar üzgünümki arkadaşlar..2007 temmuz ayından beri her ay umut ediyorum, ama hüsranla sonuçlanıyor..olmuyorsa vardır rabbimin bir bildiği diyorum...avutuyorum kendimi gelicek diyorum, ama olmuyor dün yine regl oldum ve yine bir çöküş yaşadım..ALLAHIM TEZ ZAMANDA HAYIRLISIYLA SAĞLIKLI SALıH EVLATLAR NASıP ET BıZLERE RABBıM, SENıN HERŞEYE GÜCÜN YETER, SENıN OL DEMEN YETER, RABBıM BıZı BOYNU BÜKÜK BIRAKMA.AMıN. :Saruboceq: mafoldumben

merhaba seni çok iyi anlıyorum bende 2008 ekimde ameliyat oldum bende hala bekliyorum geçen ay tüp bebek denedik o da olmadı şu an umutlarım iyice tükendi bence vakit kaybetmeden tüp bebeğe geçin böle beklemekle gelmiyo bebişler.tüp bebek tedavisinde öğrendik ki eşimde de morfoloji sorunu var belki bu yüzden tutmamıştır.off çok zor işler ya allah hepimizin yardımcısı olsun arkadasım.eşime 2 yıl boyunca hiç tahlil yapılmadığı için hep bana yönelikti tedaviler ama aslında sorun buymuş.

daha öncede yazmıştım kızlar,bende çikolata kisti taşıyan bir hastayım.hastayım diyorum çünkü bu illet kistten kurtuluşumuz yok.ameliyatta olsak,tedavide olsak tekrarlıyor hep.ben ameliyat olmadım,iyikide olmamışım çünkü yumurtalık rezervini düşürüyormuş.bir kere aşılama yaptırdım ama tutmadı.daha da uğraşmak istemedim ve ekim ayında tüp bebek tedavisine başladım.1 ay önce doğum yaptım ve oğullarımı kucağıma aldım.iyikide aşılamayla devam etmemişim.paylaşmak istedim sizlerle.

canım benim, sizede geçmiş olsun, Allahım hepimize sabır versin..eşim şimdiye kadar 4 kere spermiogram testi yaptırdı, anormal bişi çıkmadı..rabbimin takdiri işte olmadımı olmuyorr, hakkımızda hayırlısı....

selam kızlar ben okadar üzgünüm ki şuan anlatamam.ilk sayfayı ve son sayfayı okuyabildim sadece.ağlamamak için zor tutuorum kendimi.sizi anlıorum,bnde aynı dertten muzdariptim,ama anladım ki benim derdim sizinkinin yanında bayağı bi hafifmiş.ben bu sölediğiniz aşamaları denemeden oğluma kavuştum.yani sadce ameliyat ve sonrasında 3aylık menopoz iğnesi sonraki 6aylık bekleme aşamasının 2.ayında oğlumun haberini almıştım..
rabbim hiiiç kimseleri evlatla,evlatsızlıkla,hayırsız evlatla ve evlat hasretiyle imtihan etmesin..
bizim ülkemizde anne olamamak çook daha zor..sizi anlıorum..bol bol dua edin,ve unutmayın neolur,rabbim kulunun duasını kabul etmiorsa ya daha iyisi olacağı içinmiş,yada gerçekten hakkında olmaması gerektiği içinmiş..sölicek başka bişiy bulamıorum..
doğumdan çıktığımda narkozun etkisiyle anneme anne ömrüm boyunca evlat isteyenler için hep dua edicem demişim..her zamanda ediorum..tanıştıınız herkesten sizin için dua etmesini rica edin kızlar..ben inanıorum,aramızda kan bağı olmayan insanların birbirleri için yaptıkları dualar ve dualara ne kadar çok amin denilirse o kadar kabul olunur allah katında..
en güzel haberlerinizi buradan alabilmek dileklerimlee...

bende çikolata kisti amaleiyatı oldum laparoskopiyle, 4 gün hastanede yattım. şimdi lucrin depot diye 3 aylık iğne vuruldum. benim gibi bu iğne sonrası hemen hamile kalan var mı?

canım ben! ben ısparta süleyman demirel üniversitesinde bi doktora yaptırdım tedavimi.senn gbi ameliyat oldum sonra üç aylık menopoza sokucu iğne vuruldum(ayda bi tane göbekten vuruluo) adını bilmiorum ama yurtdışından getiriliodu.sonra 3aylık iğne bitince 6aylık bekleme sürci verdi doktor.odasına çağırıp eşimle bana uymamız gerekne kuralları söledi.sonra ilk ay adet gördüm ben,doktorumu aradım ağlayarak,asıl bundan sonrası önemli demişti.
allahm bir değil binlerce kere razı olsun,cennetinin en güzel köşelerini layık görsün doktorma,sonraki ay hastanede müjdemi aldım..
şimdi oğlum 34 aylık kocaman bi delikanlı..
doktorum taburcu olacağımda oğlum 8aylıkken yeniden bebek yapmamı,yoksa belki bidaha olamayacağını sölemişti.
biz dinlememiştik.
oğlum şuan 34aylık ve ben (rabbim tamamına erdirsin inş.)(herkesede nasip etsin inş.)şimdi 3aylık hamileyim yeniden..
bir senedir korunmuodum,umudum azalmıştı ikinci bebek konusunda.en son doktorumun sölediği yöntemleri denemeye karar verdim.
ve sonuç :)
bu yöntemler nedir derseniz eminim hepimizin bildiği basit yöntemler.yani bu ameliyatı olmuş biçok arkadaşımız mıtlaka biliodur..
dualarım sizlerle..
rabbim sizlerede nasip etsin inşallah anne baba olabilmeyi....

canım tebrik ederim, Allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin, evlatlarını ananlı babalı büyütmeyi nasip etsin...

Merhabalar, ben de sizlerle aynı dertten muzdaripim... Endometriosise bağlı FSH yüksekliği ve yumurtlama sorunları... Ben 8 yıl önce ameliyat olmuştum ve o zamandır takiplerde çıkmıyordu ultrasonda ve seviniyordum tekrarlamadı diye... Ama maalesef Ocak ayında tüp bebek denemesi ile ilaçların etkisiyle tekrarladı kistim ( Bir aşılama ve bir tüp denememiz oldu negatif... İkinci denemeyi önümüzdeki ay düşünüyor gibiyim ama, hem çok moralsiz hem de kararsızım. Geçen ay FSH 21 çıktı, bu oranla denesem mi tüp, biraz daha FSH takip edip beklesem mi bilemiyorum...

Firdos tebrik ederim çok yavruların için, sağlık, mutlulukla büyüsünler... Acaba sende kaç yumurta oluştu ve döllendi, kaliteleri nasıldı merak ettim okuyunca...

Tüp bebek deneyen endolular yumurta sayısı ve kalitesi durumlarını paylaşabilirlerse çok sevinirim... Epeyce umutsuz hissediyorum mafoldumben

bebeklerini sağlık ve mutlulukla büyüt öncelikle firdos....yaşadığın süreç hAKKINDA BıRAZ BıLGı VERıR MıSıN?kistlerin kaç cm di hiç ameliyat oldunmu hangi yolları izledin ????

ben 2007 kasımda daha 4 aylık evliyken çikolata kistinden amelyat oldum üstelik yumurtallıımı zor kurtardılar vs baya zor bi amelyat geçirdim 1 2 saatlik amelyat 6 7 saati geçmiş
yıllarca uğraştım olmadı olmaz dediler defalarca kistim tekrar etti defalarca patladı defalarca hastahanede yattım çok ama çok zor bir dönem geçirdima rtık solyumurtalığım çalışmayı bıraktı iflas etti çikolata kistiyle uğraşmaktan oda yoruldu ve ben pes ettim derken bir dr la tanıştım öle pahalı bi dr diil yada harcdıım paralar yanında hiç para harcamadım bu dra ve arada 4 ay sonra ben artık bitti olmayacak derken reglim şaştı 2 3 gün bi test yaptım hamileyim nanmadım inanamadım bağıra bağıra ağladım o an eşim uyuyodu garibim korktu testi görünce gözlerinde ki o ışık var ya allahım ne güzel bi duyguydu benim yüzümden baba olamıyordu ama artık oda baba olacaktı allahım ne çok ağladık ogün teyzesiyle yakın oturuyoruz gece 2 3 gibi ayrılmıştık koşa koşa onlara gitti evde bekar bi ablamız var bizim neyse
ablam yine ne die geldiniz bktık be sizden die dalga geçio giderken simit almıştım bak ne getirdim dedim kanmam ben ona ya dedi mutfağa geçtik ozaman bak bde bu var die testi cebimden çıkarttım ablamın gözlri dolu dolu oldu bn anlamam ama o pozitifmi dedi evet diince evde bir ağlama kriziki sormayın herkes ağlıo garibim teyzem wcde koş anne koş die bağırınca kadında korktu koşa koşa geldi nooldu die hepimiz ağlıoruz tabiii birine bişimi oldu dedi olmazmı gelin mayalanmış dedi ablam o ne dedi teyzem tsti görüp pozitif olduğunu duyunca oda başladı ağlamaya bir yandanda bana önce bi dra git belki test yanlıştır emin ol die konuşuolar nese gittik dr miniğimi usgde gördü kan testi istedim yaptı evet kızm benleydi o gün kızım olacak adı esma melek olcak dedim ....
ve sonra bulantılarki feci şeyler başladı vs dewam etti şimdi 32 haftalığız ve kızım kocaman bişi içimde bazen çok acıtıyo canımı ben ah uhh diince şim hemen sewgilim yawaş ol annenin canını yakıosun dio minik sewgilissiymiş eşimin kızı...
inanın ağlayarak yazıyorum bunları çok zor şeyler atlattık ama hep birbirimize sarıldık sıkısıkı tutunduk kızımızın gelişi için hazırlık yapıoruz artık amcası ve teyzesi tabii yengesi pek mutlu babanne ananne dedeler....herkes deli gbi mutlu ama en çok mutlu olan sanırım benim kocam baba olacak ben engel olmayacağım ve miniğim beni seçip geldi kıymetlim biriciğim....
demem oki sakın üzülmeyin bekleyiyn sabredin neolurr gelecek minik melekleriniz ama drunuza ve tedavinizede güvenmeniz lazım drunuzu sewmezseniz olmuyo bişi onu sewin seweceğiniz bir dr bulun sewgiyle kalın rabbim sizlerede bu güzel duyguyu yaşatsın inşllah ve bizlerede sağlıcakla kucaklamayı nasip etsin....
ha unutmadan doğum sancısı çeken kadın ne dilerse rabbim görür duyarmış sesini ve kabul olurmuş benim dileğim:ALLAHIM TÜM KADINLARA U MASADA BU ACIYI YAŞAT HEPSİNE ANNELİĞİ NASİP ET OLACAK SÖZVERİYORUM

Şeker Pembe, ben de ağlayarak okudum mesajını, çok ama çok tebrik ederim... Bu derdi çeken biliyor, benim de en zayıf noktam eşime bunu yaşatmak, onun çocuk sahibi olma şansının önüne geçmek, bunu düşündükçe yaşlar akıyor gözümden mafoldumben

Bahsettiğin yeni doktorun farklı bir tedavi mi önerdi sana ya da moral mi verdi ? Neydi farkı ?

Mesajın umut oldu, çok teşekkürler...

öncelikle bebeğini sağlık ve mutlulukla büyütmeni dilerim allah bizim durumumuzda olan herkese nasip etsin.bende endo hastasıyım nişanlıyım evliliğe hazırlandığım şu günlerde 2. laparoskopimi oldum doktor ümitsizmiş gibi konuştu çok moralim bozuldu kistin kaç cmdi neler yaşadın anlatırmısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…