Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

canım bnde endo hastasıyım.sol yumurtalıım yok,sağ yumurtalığımdan emliyattn hemen sonra oğlum oldu. bir senedir korunmuoduk,bir aydır dr.umun ameliyat sonraı uygulamamızı sölediği bikaç bişiy vardı yine onları uyguladım ve hamileyim şimdi yeniden.inanın ilkindeki kadar sevindim.allhm hepinize nasip etsin inş.
sana önerim evlenir evlenmez bebek için kolları sıva,düzenli kontrollerini ol.çok sinsi bi hastalık ama rabbimin herşeye gücü yeter biliorsunuz...
dilerim allah'tan evlatsızlıkla
evlat acısıyla
evlat hasretiyle
hayırsız evlatla
kısacası evlatla imtihan etmesin nur allah'ım

sevgiler..

edacım benim eşim hiç çocuk sewmedi yanmda geçen gün annemlre bi misafir geldi eşim çocuğu sewince annem şaştı aaaa seninki baba olcak ya çocukları sewmeye başladı dedi
yok dedim o ben üzülüyorum diye yeğenlerini bile sewmedi hiç bugüne dek e acısıda buydu zaten laflar fln diil kısır dediler umursamadım bu kadar druma gelince önce allah ama olucak dedi üzülme yeterki dedi ona güvendim inandım ve 4 ay gittim 4.ay gebe kaldım hala ona gidiyorum ve onu çok sewiyorum o olmazsa doğurmam dedim güldü illede o eşimde onu çok sewiyor ne bileyim beni anladı gidenlerin çoğuda böle sölüo druma umudunu yitirme sakınn hiç ibriniz yitirmeyinn olucaktır allahın ,izniyle

edacım benim eşim hiç çocuk sewmedi yanmda geçen gün annemlre bi misafir geldi eşim çocuğu sewince annem şaştı aaaa seninki baba olcak ya çocukları sewmeye başladı dedi
yok dedim o ben üzülüyorum diye yeğenlerini bile sewmedi hiç bugüne dek e acısıda buydu zaten laflar fln diil kısır dediler umursamadım bu kadar druma gelince önce allah ama olucak dedi üzülme yeterki dedi ona güvendim inandım ve 4 ay gittim 4.ay gebe kaldım hala ona gidiyorum ve onu çok sewiyorum o olmazsa doğurmam dedim güldü illede o eşimde onu çok sewiyor ne bileyim beni anladı gidenlerin çoğuda böle sölüo druma umudunu yitirme sakınn hiç ibriniz yitirmeyinn olucaktır allahın ,izniyle

benim sewgili kistim alındıında portakal büyüklüündeydi 15 gün içinde sıkıntı üzüntü vs şelerden oluştu ve sonu gelmedi tekrar etti durdu uzun zaman çok tedawi gördüm bitkiel kürler vs vs vs iğrenç sular otların suları yani vs neler yaşadım anlatmayla bitmez en nihayetinde 2010nun sonuna dek zaman verdim kendime olmazsa şimden ayrılacaktım o raddeye gelmiştim kısırmı demediler nelr neler aşık olduğum adam benim yüzümden baba olamayacaktı içimi burkanda buydu zaman verdim ve yeni bir dra başladım 4 ay gittim 4.ay gebe kaldım şükürler olsun

:lepi: canım merhaba, seni bu sayfalardan tanıyorum hep..öyle çok sevindim ve umut ile doldum ki anlatamam, Allah senden razı olsun arkadaşım..rabbim hayırlısıyla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin nazlı kuzunu..darısı biz olmayanların başına inş..bende 3 senedir bekliyorum bana da dua edermisin arkadaşım, ismim canan..çok öptüm seni..

şeker pembe tebrik ederim darısı hepimizin başına olsun inşallah.. ben de endo hastasıyım 12 yıldır bekarken laparoskopi oldum ama ağrılarım hiç geçmedi her adetimde mutlaka iğne yaptırırdım. 2 yıllık evliyim 1 yıldır bebek istioruz ama olmuyor yumurta rezervim az ve kalitesiz. tüp bebek denedik olmadı bu arada soğan kürü denedim 3ay uyguladım adet ağrılarımdan kurtuldum 6 aydır adet olduğumu farketmiyorum bile bununla da avutuyorum kendimi işte bugün yine adet oldum yine hamile değilim diye ağlamaktan gözlerim şişti Allah en doğru zamanı bilir bize sabretmek düşüyor galiba Allah hepimize sabır versin arkadaşlar...

elifim ben ne çok ağladım o adet oluşlarda ama son ağlamam kurban bayramında 27 kasımda oldu 5 gün gecikmeyle oldum ve sabaha kadar hiç susmadan ağladım bu defada olmadı olmiiicak diye eşime sezdirmicem desemde onun gözlerindeki hüzün bir damla gözyaşımdan neferet eder ben öle ağladıkça onda gördüğüm hüzün....
olmiycaana okadar inandımki snraki ay çalışmayan ymurtaluğım 1 tek hücre üretmiş iğneleri olacağım zaman yani çatlama döneminde 13mm olmaz dedi drum boşuna hormon yükletme kendine buayı es geçelim dedi ama işte o es geçelim dediğimiz ay var ya hamiş kaldım bu defada sewinçten bağıra bağıra ağladım eşim ben teyzem kızı hepimiz ağladık ama asla unutmayacağım şey eşime bu test pozitif diyo dediğimde yüzündeki o tatlı şaşkın sırıtış :)))
allahım herkese yaşatsın hikayemizi anlatırken herseferinde ağlıorum eşim kızıo ağlıyorum die kızını üzüomuşum paşamın allaha şükürler lsun

karafesleğencim inan okadar çok kişi dua istiyoki ve bende allahım herkese bu güzelliği yaşat diyorum doğum sancısı çekerken edilen dualar kabul görürmüş dicemki herkese bu sancıyı yaşat haince gibi görünsede aslında güsel bi dua bu

Şeker Pembe, çok teşekkürler canım yanıtına, hepimizi gülümsetti umut dolu yazın :1hug:

Aynı şeyleri yaşıyoruz, regl üzüntüleri, eşlere ayrı üzülme, belli etmemeye çalışma... Büyük yükler bunlr, diliyorum hepimiz en kısa zamanda kurtuluruz bu üzüntüden...

Yumurta oluşmaz dediklerinde geldi demek bebeğin, ne sürpriz olmuş ama :1rolleyes::1rolleyes: Peki sen bu soğan kürü vs. yaptın mı ? Herhangi bir ilaç, beslenme vs. uyguladın mı ? Ben bu ay soğana başlamayı düşünüyorum artık, bir de çayları içiyorum...

Sewal 84 pek çok yerde ameliyat sonrası 6 ayda gebelik şansının epey yüksek olduğu yazıyor, umarım sende de öyle olur...

Elifce canım, hep aynı ağlamaları, hayal kırıklıklarını yaşıyoruz, zor toparlanıyor insan, bir kötü doktor haberi, tekrar regl, başa dönüp oturup ağlıyorsun yine mafoldumben Artık o kadar karıştı ki durum regl olsam FSH yüksek olduğundan olduğuna mı sevineyim, yine hamilelik yok ona mı üzüleyim ben de şaşırdım artık :bbo: Ben de de kalite ve sayı problemi aynı... İkinci tüpe niyetleniyorum, sen düşünüyor musun ?

Bir de herkes kafandan at bu konuyu, herkesin o zaman kendiliğinden geliyor demiyor mu, deli oluyorum ... Bu kadar kötü doktor saptamalarından, 3-4 yıllık denemeden sonra, doktorlar bir an önce şunu yap bunu yap derlerken, her reglde aynı krizleri yaşarken nasıl bırakacağız bu konuyu, nasıl unutacağız !! Ben beceremiyorum:sinifsinif:

doğru söölüosun eda benim de 2-3 çocuklu arkadaşlarım aynı şeyi söölüo deliriorum hayırlısı olsun napalım bir de dizilerde hemen ilk gecede hamile kalıolar ya iice sinir oluorum :))))))) bu da işin komik yanı işte.. ben 2. tüp bebeği denicm ama biras bitkisel kürleri denicm soğan incir çörekotu bal tarçın vs. kışın denemk istiorum 2.yi günler iice kısalsın die ilk denememde transferden 6 gün sonra işe başladım o gün kanamam oldu 2.de işe hiç gitmicm sürekli evde olacağım için de günlerin kısa olması şart yksa zaman geçmez böyle planlıyorum ama inşallah gerek kalmadan normal yolla hamile kalırım.. Allah hepimize yardım etsin.. sen nerde yaptırdın tüp bebeği? bu aralar bunu da araştırıorum da...

slm tekrar kızlar biz çok şey denedik ama soğan kürü iğğğğğ onu beceremedim :kedi: beslenmemizide değiştik ve kistimin küçülmesinde acaip etkili oldu
süt ve süt ürünleri et ve et ürünleri yok....sadece sebze oda mevsiminin sebzesi olcak ne günlei ya kola vb şeler yasak kahve çay çikolata bisküvi zararlı herşey yaptık eşimle kistim küçüldü snr rahim filmi çekilddi üsteli uyuşma olmadan iiiiyyyyyy kötü
sonra klomen pregly 2ay 3.ay bitek klomen yumurta gelişmedfi 13mm kaldı iğne olmadım ama meleği uçtu geldi takmayın o kafana takma dienleri çok biliolar
siz kendinize güvenin ve duanızı eksik etmeyin

Elifciğim, ben transferden sonra 1 gün zar zor yattım, ama doktorum hastanede 2 saat yatma sonrası normal hayatına dön demişti bana... Bilmiyorum yatmakla ne kadar ilgisi var tutunmanın ... Ben ilkini Yeditepe'de denedim canım, henüz kesin karar vermedim ama ikincisini Umut Tüp Bebek'te düşünüyorum...

Şekerciğim, soğanı ben de bir kez denemeye kalkmıştım, ama midem altüst olmuştu bırakmıştım, bu ay tekrar deneyeceğim bakalım becerebilecek miyim.. Dün de tarçın, çörekotuna başladım.. Bu endo diyetini bana Bahçeci kliniğinde Murat Berksoy verdi, 3 ay aralıksız yaptım, ama sonra FSH yüksek çıkınca tepem attı ve bıraktım bir 10 gün kadar... Şimdi bu sitede okuyunca tekrar başladım, ama burada balık ağırlıklı beslenildiğini okudum, halbuki benim diyette balık da yoktu, hiçbir hayvansal gıda yok.. Sen yedin mi balık ? Hamile kaldığında senin kistin var mıydı ? Ne büyüklükteydi ? Demek bu diyetle kistin küçüldü ?

edacım denediğimiz bu diet sayesinde kisti küçüldü hamiş kaldıımda çok küçüktü kistim 3.33cm demişti drum
bende hiç bir hayvansal gıda tüketmedim sadece keçi eti ve ürünleriki oda pek hoş diil arada kaçamak yaptık ama biz eşimle birlikte uyguladık ii geldi

hayatımın hem en zor heemde en güzel günlerini yaşıyorum bi yandan düğün hazırlıkları diğer yandan kist ameliyatları ve çocuğun olmaz söylemleri iyice dengesiz oldum ameliyattan sonra şansım ne kadar yüksek bilmiorum doktor hiç de böyle şeyler söylemedi moralim bozuldu kafayı yemek üzereyim arkadaşlar nişalıma üzüntü yaşatmak istemiyorum.....bu arada bu endo dietinden biraz bahsedermisiniz soğan kürü hamilelik içinde işe yarayor mu sadece kisti mi eritiyor ne gibi formüller uyguluyorsunuz allah rızası için yardım edin

şeker pembe kistinin boyutları ne kadardı ne gibi tedaviler gördün?

arkadaşlar, ameliyat sonrası lucrin depot 3 aylık iğne oldum, ondan mıdır bilmiyorum duygularım değişti, hayatı sorgulamaya başladım ne bileyim.. benim gibi yaşayanlar varsa payşaırsanız çok sevinirim..

Sewal canım sen çok erken endişe ediyorsun bence, rahat ol... Bu endo herkeste aynı etkiyi yapmıyor, bazıları hiç sorunsuz, birşey yokmuş gibi hamile de kalıyor, hatta bu yüzden devlet tüp bebek raporu verirken endoyu sorun saymıyor ve endolulara vermiyor rapor ... Bizler uzun dönem denedik ve olmadığını gördüğümüz için endişeliyiz, yani biz olmayan gruptayız Sen daha denemedin ki, belki de olur sende... Ama senin bu sayfalardan bilmen gereken bu riskin olduğu için bebek istiyorsan korunmaman gerektiği olmalı, denemeyi geciktirmemen lazım.. Ben de ameliyat olmuştum 8 yıl önce, ama bu durumu bilmediğim için 2 yıl korunmuştum mesela, şimdi anlıyorum ki çok anlamsızmış :bbo:

Bozma canım sen moralini, herkeste durum farklı, kistin tekrarlama ve etkileme süreçleri farklı... Bence şimdi sen evlenme hazırlıklarının tadını çıkar, endişelenmek için erken sana henüz.... Bu dönemi sonra geriye getiremeyeceksin, güzel, keyifli günler olmalı bunlar senin için a.s Nişanlını da üzme bence, erkekler tam anlamadıkları için daha da tuhaf karşılayabiliyorlar böyle durumları :1rolleyes: Kafası karışık adım atmasın evliliğe yazık :1rolleyes: Sen bize güzel hazırlık haberleri ver de biz de keyiflenelim kaydirigubbakcemile5

Endo diyetine gelince, ne kadar etkili bilmiyorum ama bana da son gittiğim doktor önerdi..Hayvansal gıdalarda dioksin maddesinin depolandığını ve endolularda üremeyi olumsuz etkilediğini savunan bu doktor hayvansal herşeyi yasaklıyor; et, süt, balık, tavuk, yumurta..Ayrıca kola, çay, kahve, unlular vs. yasak... Bol sebze ve baklagil tüketiyorsun... Gerçi başka iyi bir doktor da bunun palavra olduğunu, endonun metabolizma hastalığı olmadığını söyledi bana ama bilmiyorumkismile Deneyip başarılı olduğunu da söyleyenler var diğer yandan ... Ben tüp bebek düşündüğüm için bu dönem yapıyorum, sonra bırakabilirim gibime geliyor...

Nehirim merhaba, yaşamaz mıyız o sorgulamaları, hep aynı hikayeler !!! ıniş çıkışlar yaşıyor insan sürekli maalesef (

hayatı ve herşeyi sorgulamak bende de var ve neden ben demek ? ne kadar yanlış olduğunu bilsem de yine de neden ben demek.artık allahım bana sabır ver diye dua ediyorum.dışarı çıkmak bile istemiyorum herkes hamile miisn diyor tüp bebek tedavisinden bana kalan kilolar vehayal kırıklığıyla beraber ben hayata küsmek üzereyim kızlar.bazen böle oluyorum bazen çok umutlu ama biliyorum ki umutlu olabilmek en iyisi inanmak ve dua etmek allah hepimizin yardımcısı olsun umudunuzu yitirmeyin onu yitirince daha da boş oluyorum insanın hayatı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…