Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

doktor öyle bi konuştu ki bütün umutlarımı yıktı o anda. daha evlenmeden çocuğum olmayacak moduna girdim annemi üzmemek için dertleşemiyorum bi dert ortağım burda benimle aynı durumda olanlar burda bir iki cümlede olsun bişeyler yazıo insanlar hepsinden allah razı olsun. bi de ben doktorların bu kist konusunda insanları yeterince bilinçlendirdiğine inanmıorum mesela sen 2 yıl boyunca korunmuşsun.ben doktora 2 ay sonra evlenicem diyorum adam bana şunu yap bunu yap demiyor doğum kontrol hapı verdi sadece korunma falanda demedi demekki benden hiç umudu yok moralim falan kalmadı..kafam karışık kendimi ifade edemez hale geldim maalesef destekleriniz için tşk burdan ne olur bildiğiniz uyguladığınız şeyleri yazın...

bebeklerini sağlık ve mutlulukla büyüt öncelikle firdos....yaşadığın süreç hAKKINDA BİRAZ BİLGİ VERİR MİSİN?kistlerin kaç cm di hiç ameliyat oldunmu hangi yolları izledin ????

kusura bakamyın nolur,ancak fırsat bulabildim buralara bakmaya.benim tek kistim vardı,sol yumurtalığımda.4 cm idi.hiç ameliyat olmadım,iyikide olmamışım.bir yıl iğne tedavisi gördüm,lucrin depot.sonrada aşılama yapıldı bir kez ama tutmadı.en son da tüp bebek ve ilk denemede hamile kaldım.

çok teşekkürler.bende 18 yumurta oluştu.şaşırtıcı olanı ise en çok yumurta kistimin olduğu taraftan elde edildi.bunlradan 9 u döllendi.8 hücreliydi embriyolar.iyi kalitedeydi yani.3 tanesi trasfer edildi,3 tanesinide dondurduk.

lütfen umutsuz olmayın.bende öyleydim ama tüp bebek doktorum sayesinde çok rahatladım.

Bunların hepsı geÇecek neden ben ben annelıĞı hak etmııcek kadar kÖtÜ ne yaptım vsvsvsvs..............
GeÇÇek hepsııı zamanı gelınce geÇÇek

Arkadaşlar, bende 2,5 sene önce çikolata kistinden ameliyat oldum. Doktorum bu illet yüzünden birçok kadının 4-5 kez ameliyat olduğunu söylemişti.. 2,5 ay sonra çikolata kistim yeniden oluştu ve dünyalar başıma yıkıldı.. Bir arkadaşım, civan perçemi çayını tavsiye etti.. 1 ay boyunca düzenli olarak içtim, kontrole gittiğimde kist kaybolmuştu.. 6 ay önce tekrar kistimin oluştuğunu öğrendim bu kez de 15 gün boyunca sabah akşam soğan suyu kaynatım içtim, çok düzenli olmasa da gün aşırı civan perçemi çayına devam ettim.. Bu kistim de kayboldu.. Bu iki yöntemi deneyebilirsiniz, inşallah bana olduğu gibi sizlere de faydalı olur.. Ameliyat sonrasında çocuk sahibi olamadım (öncesinde 1 tane kızım var).. Tüp bebek denedik yumurta üretemedim, olan iki yumurtanın da içi boş çıkmış tedaviyi bırakmak zorunda kaldık.. Şimdide çukulata kisti ameliyatından kaynaklı erken menopoz çanları çalıyor.. Hakkımızdan hayırlısı inşallah..

doktorları anlamak gerçekten zor
bize yeteri kadar bilgi verseler moral verseler ne olur sanki
bende endoluyum 20 yaşında henüz bekarken geçirdiğim açık ameliyattan sonra varsa nişanlım hemen evlenmemi ve çocuk sahibi olmam söylendi ama üniversite 2 ye geçmiş olan ben daha bu düşüncelere o kadar uzaktım ki
25 yaşında evlendim bu zamana kadar çıkmasın diye hatta ilk 1.5 sene de dahil toplamda 6.5 yıl doğum kont. kullandım kist çıkmasın diye 27 yaşında 2 yıllık evliyken bıraktım ve kistim 7 sene sonra hortladı..2. ameliyatımı oldum bağarsaklara kadar dağılmış yapışık4 cm kist alındı rahim filmi histeroskopi de cabası.1 senedir ilaçta kullanmıyorum ama malesef bebeğimde yok..ilk 6 ay olan şansımı daha da azalttım..3 aşılama 1 tüp bebek geçirdim kucağımda koca bir hiçle sonuçlanan..4.ve son aşılamamı olacağım ve sonra 2. tüp bebek beni bekliyor..ne zaman son bulur bilmiyorum
yılgınlıklar bıkkınlıklar yaşasamda bu yolda devam edeceğim yaşım 28 ..bence hala şansım var zor olacak ama allahın izniyle olacak olmazsa da yine ondan gelen emir..
hayırlısı ile evlen inşallah bebeğinde olur..
allah bağışlasın inşallah en kısa zamanda kardeş gelir
yuvanıza bir fert daha katılır

foruma yeni katıldım...çok geçmiş olsun 3 ay önce laparoskopi ve histeroskopi oldum,2 ay lucrinle baskılama 1 temmuz aşılama şimdi sonuç bekliyorum :)

Bu iğne tedavisi ne için yapılıyor, hiç duymadım bunu fisfisfis Benim şu anki kist 2,2-2,8 civarında, 8 yıldır tekarlamadı diye sevinmiştim, sürekli kontrol ettiriyordum, kist de yok neden bebek olmuyor deyip duruyordum...Meğerse küçük odaklar varmış ve o da tüp tedavisindeki ilaçlarla bir anda tekrar ortaya çıktı benneyaptımki Ama bendeki asıl problem yumurta azlığı Sadece 2 yumurtam oluşabildi ilk tüp denememde, bu sefer inşallah artar diye dua ediyorum :çok üzgünüm:

Sende yumurta sayı ve kalitesi çok iyi görünüyor, demekki endo sende bu durumu etkilememiş, çok iyi !! yerimseniben Sen şimdi keyifle bebişini büyüt annesi a.s

35deniz geçmiş olsun canım, çok zor işler bunlar :1no2: Hepimize sabır ve bol moral lazım... Ne zaman düşünüyorsun ikinci denemeyi ??

Sevval, doktorun neden o kadar olumsuz konuşmuş anlamadım ? Ne büyüklükteydi kistin, yumruta ve tüplerini de mi almış ki böyle konuşuyor fisfisfis Doğum kontrol hapını kistin tekrarlamasını engellemesi için vermiştir, onu kullandıkça yinelememesi için.. Ama ameliyat sonrası 6 ay daha fazla gebelik şansı veriyorlar, hemen bebek istiyorsan korunmaman iyi olabilir ... Ne zaman evleniyorsun bu arada ?

Medka, bu kistler yok oluyor mu ki, yok olduğunu duymamıştım hiç :1shok: Tabii en önemlisi yumurta üretebilmek...

Merhaba bes, güzel haberlerini bekliyoruz :1rolleyes:

çok teşekkürler ama ilk ya,pek umudum yok:çok üzgünüm:

İlklikle ilgisi olmuyor canım, sen bozma hiç moralini yerimseniben Ben tüpten sonra denedim, Mayıs ayında aşılama, tutmadı :bbo: Ama ilkinde tutan arkadaşım var... Herkesin hikayesi farklı, bakarsın seninki de tutar .. Bekliyoruz güzel haberlerini canım :1rolleyes:

35 deniz umarım burda isteyen herkese allah bi bebek verir... ben hiç bi zaman umutsuz bi insan olmadım ama doktor beni sinir etti bi prof un bu kadar tutarsız konuşması aklımı karıştırıyor.eda 11 kistim 9 cm yani baya büyüktü yumurtalık ve tüplerim duruyor raporumda kistin total olarak temizlendiği yazıyor amelliyattan önce korunmasız ilişki dene dedi (1yıl) şimdi suratıma aval aval bakıyor dün annemde görüşmeye gitti beni böyle üzgün görünce ben kötü bişey söylemedim kızınız yanlış anlamış demiş zamana bıraksın çok erken paniklliyosunuz falan demiş bu seferde hepinize tek tek açıklama yapamam demiş v.s...ne yapıyım kızlar sizce başka bi doktora daha görüneyim mi?ankarada iyi bi doktor bilen var mı sanırım bu doktorla devam edemiycem

2 ay kaldı düğüne hapa başlıycam (jasmin)yada başlamasam mı?şaşırdım artık

sevalcim bence başla hapa, ve bu arada düğüne kadarda soğan kürü yap..ve hemen ilk aydan korunmasız şekilde çalışmalara başla bence..evlendikten sonra 1 sene korunduğum için kafamı duvarlara vurmak istiyorum :gitme:

Sevvalciğim, katılıyorum karafesleğene.. Hapa başla ki, bu arada yinelemesin kistin.. Evlenince de hapı bırakıp, hazır ameliyatın pozitif etkisi de varken denemelere başlarsın..

sağolun arkadaşlar yönlendirmeleriniz için umarım herkes hayırlı sonuçlar alır ilaca başlayım evlendikten sonra bıırakırım hayırlısı...

sağol edacım..
ben bu pazratesi 4. aşılama için başlıyoru o da olamzsa tüpe bbekte 2. denmeye 2-3 ay sonra başlarım inşallah gerek kalmaz ama napalım..herşey kısmet..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…