- Konu Sahibi miss polat
-
doktor öyle bi konuştu ki bütün umutlarımı yıktı o anda. daha evlenmeden çocuğum olmayacak moduna girdim annemi üzmemek için dertleşemiyorum bi dert ortağım burda benimle aynı durumda olanlar burda bir iki cümlede olsun bişeyler yazıo insanlar hepsinden allah razı olsun. bi de ben doktorların bu kist konusunda insanları yeterince bilinçlendirdiğine inanmıorum mesela sen 2 yıl boyunca korunmuşsun.ben doktora 2 ay sonra evlenicem diyorum adam bana şunu yap bunu yap demiyor doğum kontrol hapı verdi sadece korunma falanda demedi demekki benden hiç umudu yokSewal canım sen çok erken endişe ediyorsun bence, rahat ol... Bu endo herkeste aynı etkiyi yapmıyor, bazıları hiç sorunsuz, birşey yokmuş gibi hamile de kalıyor, hatta bu yüzden devlet tüp bebek raporu verirken endoyu sorun saymıyor ve endolulara vermiyor rapor ... Bizler uzun dönem denedik ve olmadığını gördüğümüz için endişeliyiz, yani biz olmayan gruptayızSen daha denemedin ki, belki de olur sende... Ama senin bu sayfalardan bilmen gereken bu riskin olduğu için bebek istiyorsan korunmaman gerektiği olmalı, denemeyi geciktirmemen lazım.. Ben de ameliyat olmuştum 8 yıl önce, ama bu durumu bilmediğim için 2 yıl korunmuştum mesela, şimdi anlıyorum ki çok anlamsızmış :bbo:
Bozma canım sen moralini, herkeste durum farklı, kistin tekrarlama ve etkileme süreçleri farklı... Bence şimdi sen evlenme hazırlıklarının tadını çıkar, endişelenmek için erken sana henüz.... Bu dönemi sonra geriye getiremeyeceksin, güzel, keyifli günler olmalı bunlar senin için a.s Nişanlını da üzme bence, erkekler tam anlamadıkları için daha da tuhaf karşılayabiliyorlar böyle durumları :1rolleyes: Kafası karışık adım atmasın evliliğe yazık :1rolleyes: Sen bize güzel hazırlık haberleri ver de biz de keyiflenelim kaydirigubbakcemile5
Endo diyetine gelince, ne kadar etkili bilmiyorum ama bana da son gittiğim doktor önerdi..Hayvansal gıdalarda dioksin maddesinin depolandığını ve endolularda üremeyi olumsuz etkilediğini savunan bu doktor hayvansal herşeyi yasaklıyor; et, süt, balık, tavuk, yumurta..Ayrıca kola, çay, kahve, unlular vs. yasak... Bol sebze ve baklagil tüketiyorsun... Gerçi başka iyi bir doktor da bunun palavra olduğunu, endonun metabolizma hastalığı olmadığını söyledi bana ama bilmiyorumkismile Deneyip başarılı olduğunu da söyleyenler var diğer yandan ... Ben tüp bebek düşündüğüm için bu dönem yapıyorum, sonra bırakabilirim gibime geliyor...
Nehirim merhaba, yaşamaz mıyız o sorgulamaları, hep aynı hikayeler !!! İniş çıkışlar yaşıyor insan sürekli maalesef(
sewalcim katıkça olacaa varsada gecikicekkkk
bebeklerini sağlık ve mutlulukla büyüt öncelikle firdos....yaşadığın süreç hAKKINDA BİRAZ BİLGİ VERİR MİSİN?kistlerin kaç cm di hiç ameliyat oldunmu hangi yolları izledin ????
Merhabalar, ben de sizlerle aynı dertten muzdaripim... Endometriosise bağlı FSH yüksekliği ve yumurtlama sorunları... Ben 8 yıl önce ameliyat olmuştum ve o zamandır takiplerde çıkmıyordu ultrasonda ve seviniyordum tekrarlamadı diye... Ama maalesef Ocak ayında tüp bebek denemesi ile ilaçların etkisiyle tekrarladı kistim( Bir aşılama ve bir tüp denememiz oldu negatif... İkinci denemeyi önümüzdeki ay düşünüyor gibiyim ama, hem çok moralsiz hem de kararsızım. Geçen ay FSH 21 çıktı, bu oranla denesem mi tüp, biraz daha FSH takip edip beklesem mi bilemiyorum...
Firdos tebrik ederim çok yavruların için, sağlık, mutlulukla büyüsünler... Acaba sende kaç yumurta oluştu ve döllendi, kaliteleri nasıldı merak ettim okuyunca...
Tüp bebek deneyen endolular yumurta sayısı ve kalitesi durumlarını paylaşabilirlerse çok sevinirim... Epeyce umutsuz hissediyorum mafoldumben
doktorları anlamak gerçekten zordoktor öyle bi konuştu ki bütün umutlarımı yıktı o anda. daha evlenmeden çocuğum olmayacak moduna girdim annemi üzmemek için dertleşemiyorum bi dert ortağım burda benimle aynı durumda olanlar burda bir iki cümlede olsun bişeyler yazıo insanlar hepsinden allah razı olsun. bi de ben doktorların bu kist konusunda insanları yeterince bilinçlendirdiğine inanmıorum mesela sen 2 yıl boyunca korunmuşsun.ben doktora 2 ay sonra evlenicem diyorum adam bana şunu yap bunu yap demiyor doğum kontrol hapı verdi sadece korunma falanda demedi demekki benden hiç umudu yokmoralim falan kalmadı..kafam karışık kendimi ifade edemez hale geldim maalesef destekleriniz için tşk burdan ne olur bildiğiniz uyguladığınız şeyleri yazın...
allah bağışlasın inşallah en kısa zamanda kardeş gelirArkadaşlar, bende 2,5 sene önce çikolata kistinden ameliyat oldum. Doktorum bu illet yüzünden birçok kadının 4-5 kez ameliyat olduğunu söylemişti.. 2,5 ay sonra çikolata kistim yeniden oluştu ve dünyalar başıma yıkıldı.. Bir arkadaşım, civan perçemi çayını tavsiye etti.. 1 ay boyunca düzenli olarak içtim, kontrole gittiğimde kist kaybolmuştu.. 6 ay önce tekrar kistimin oluştuğunu öğrendim bu kez de 15 gün boyunca sabah akşam soğan suyu kaynatım içtim, çok düzenli olmasa da gün aşırı civan perçemi çayına devam ettim.. Bu kistim de kayboldu.. Bu iki yöntemi deneyebilirsiniz, inşallah bana olduğu gibi sizlere de faydalı olur.. Ameliyat sonrasında çocuk sahibi olamadım (öncesinde 1 tane kızım var).. Tüp bebek denedik yumurta üretemedim, olan iki yumurtanın da içi boş çıkmış tedaviyi bırakmak zorunda kaldık.. Şimdide çukulata kisti ameliyatından kaynaklı erken menopoz çanları çalıyor.. Hakkımızdan hayırlısı inşallah..
kusura bakamyın nolur,ancak fırsat bulabildim buralara bakmaya.benim tek kistim vardı,sol yumurtalığımda.4 cm idi.hiç ameliyat olmadım,iyikide olmamışım.bir yıl iğne tedavisi gördüm,lucrin depot.sonrada aşılama yapıldı bir kez ama tutmadı.en son da tüp bebek ve ilk denemede hamile kaldım.
35deniz geçmiş olsun canım, çok zor işler bunlar :1no2: Hepimize sabır ve bol moral lazım... Ne zaman düşünüyorsun ikinci denemeyi ??
Sevval, doktorun neden o kadar olumsuz konuşmuş anlamadım ? Ne büyüklükteydi kistin, yumruta ve tüplerini de mi almış ki böyle konuşuyor fisfisfis Doğum kontrol hapını kistin tekrarlamasını engellemesi için vermiştir, onu kullandıkça yinelememesi için.. Ama ameliyat sonrası 6 ay daha fazla gebelik şansı veriyorlar, hemen bebek istiyorsan korunmaman iyi olabilir ... Ne zaman evleniyorsun bu arada ?
Medka, bu kistler yok oluyor mu ki, yok olduğunu duymamıştım hiç :1shok: Tabii en önemlisi yumurta üretebilmek...
Merhaba bes, güzel haberlerini bekliyoruz :1rolleyes:
2 ay kaldı düğüne hapa başlıycam (jasmin)yada başlamasam mı?şaşırdım artık
bu arada soğan kürü kist için mi yoksa yumurta üretimine katkısı var mı
35deniz geçmiş olsun canım, çok zor işler bunlar :1no2: Hepimize sabır ve bol moral lazım... Ne zaman düşünüyorsun ikinci denemeyi ??
Sevval, doktorun neden o kadar olumsuz konuşmuş anlamadım ? Ne büyüklükteydi kistin, yumruta ve tüplerini de mi almış ki böyle konuşuyor fisfisfis Doğum kontrol hapını kistin tekrarlamasını engellemesi için vermiştir, onu kullandıkça yinelememesi için.. Ama ameliyat sonrası 6 ay daha fazla gebelik şansı veriyorlar, hemen bebek istiyorsan korunmaman iyi olabilir ... Ne zaman evleniyorsun bu arada ?
Medka, bu kistler yok oluyor mu ki, yok olduğunu duymamıştım hiç :1shok: Tabii en önemlisi yumurta üretebilmek...
Merhaba bes, güzel haberlerini bekliyoruz :1rolleyes:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?