Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

merhaba arkadaşım;
bnde endometrioyu ucundanda olsa tanıyan biriyim.tesadüf eseri öğrendiğimde ve doktorun bana hemen ameliyat olmamı yoksa tüp bebek şansımın bile olmadıını sölediğinde daha 6aylık evliydim,dünya başıma yıkılmıştı..
sonra hemen ameliyat olunmaz bir doktora daha soralım dediğinde ailem,komşumuzdan gittiği doktorun numarasını alıp gittik afyondan ıspartalara...
biliosun tedavide moral ve doktora güven de en az şans kadar önemli..
ben doktorumu daha ilk muayenemde çok sevmiştim..allah bir değil binlerce defa razı olsun..
böle annelik için mücadele eden birinin ihtiyacı olabilecek herşeyi karşılayabilen bir doktor benm doktorum..ameliyattann sonra 3aylık menopoz iğneleri sonrası bana tanıdığı 6aylık sürenn 2.ayında oğluma hamile olduumu öğrenmiştim..
iki haftada bir afyondan ıspartaya mekikler dokuduk durduk:))
şimdi üç yaşında oğlum hepsi allah'a emanet..
ben şimdi yine hamileyim ve artık denizlide oturmama rağmen yine ıspartaya aynı doktoruma gidiorum...
eğer imkanların yeterliyse,ve doktorun sana güven vermiosa,seni bilglendirmiorsa BİR KEZ de olsa bi doktrların sölediklerini kıyas yapmak için imkanın varsa benim doktoruma görün derim..eğer istersen ayrıntılı konuşmak yada daha fazla bilgi,istersen numarasını hangi hastanede olduunu falan özelden mesaj yollayabilirsin..elimden geldiği kadar yardımcı olmaya,tanımlamaya çalışırım...
allah bütüüüün isteynlere nasip etsin inşllah arkadaşım,üzülme,rabbimden hayırlısını iste!

aminnnnn......
doktorun ıspartada sanırım yani bana uzak bugün ablamın kadın doğumcusuna sordum ameliyattan sonraki ayların önemli olduğunu doğum kontrol hapını bırakmamı söyledi bakalım rabbim nasip ettiyse olur...ilgilendiğn için çok tşk ederim bu arada kistin kaç cm di

Son düzenleme:

keşke fydam olabilseydi canım,yinede aklında olsun,eğer hiç memnun kalacağın bir doktor bulamazsan bir kezde olsun şiddetle öneririm gitmeni.ama inşallah gerek kalmaz..
canım benm ameliyatım falan okadar acil olmuştu ki araştırmaya fırsatım olmamıştı.kaç cm.di bilmiorum ama ameliyata girdiğimde sol yumurtalık alınacak bir saatlik ameliyat die girmiştik.ama kesilip açıldıında doktorum ultrasonda görüldüü gbi sol yumurtalığımın tamamının değilde bi ceviz büyüklüğünde parçanın hala kist olmadını sağlam olduunu görmüş.ve hepsini alıvermek yerine orayı ayırarak kistli tarafı almış.sağ yumurtalığımda o zaman 18 yaşındaydım yaşıma göre gelişmemiş.15-16yaşındaki bi kızın yumurtalığı büyüklüğündeymiş.ameliyat sonrası üç ay her ayın aynı tarihi bir kez olmak üzre göbekten iğne vuruldum,geçici menopoza girmek için.
3ay adet görmedim,sonra dr.6aylık bekleme süresi verdi bize.ilişki konusunda bikaç uyarıyla beraber..
çook şükür allah'ıma ilk ayı değil 2.ayımda hamile olduumu öğrendmiştim..
bu bebeğime ise yine aynı ilişki uyarılarını uygulayarak kendiliğimden hamiş kaldım.ultrasona gittiğimde dr.yumurtalıklara bakmasını istedim ve sol yumurtalık yok,görünmüo bile.sağ yumurtalığımda simsiyahtı,yine kist kaplamış dendi.ama bunu söleyen doktor ıspartadaki doktorum deildi..iki ay sonraki muayenemde ise yumurtalık normal renginde duruodu,sordum kist var demiştiniz die,su kisti gbi önemsiz bişiy olsa gerekki düzelmiş dedi!!!! bende şaşırdım:!!!!!!!!

evet aslında çabalar hep bir yere kadar allahm nasip ettiyse olur inşallah..rabbim kimseyi evlatsızlıkla,evlatla imtihan etmesin ama biz elimizden geleni yapalım da,tevekkülü rabbime bırakalım değilmi?
endişelenme inşşallah varır sennde nasibinde annelik:Saruboceq:

sende baya çekmişsin bu hastalıktan ...gerçekten basit gibi görünüyor ama zo bi hastalık insanı psikolojik olarak da yaralıyor allah yardım etsin bununla uğraşanlara.bu arada çok rahatsız ettim ama bişey sormak istiyorum İLİŞKİ UYARILARINI UYGULAYARAK demişsin ne demek oluyor anlayamadım canım?

laproskopiden sonraki ilk adetimi 2 hafta önce gördüm halen az da olsa devam ediyor doğum kontrol hapını ilk kez kullaanmaya başladım haptan kaynaklanıor olabilir mi?

merhaba ben yurtdisnda yasiorum senn gibi bnmde sorunum ayni amelyat oldum simdi tup bebek icin yani aslind rahim zari zayif die ilac kullaniorum sonrada tedavi ama sen tedavi asamasini atlatmissn ama sonucmu alamadn onu anlamadm paylasirsan sevinirim bu arada regl in nasildi ve tedaviden sonara nasil oldu

evet arkadaşım,İLİŞKİ UYARILARI diyerek neyi kast ettin?nelere dikkat etmemiz gerekiyor?bilgilendirirsen seviniriz

bence hiçbir şeyi kafana takmamalısın başkalarınını ne dediği de seni ilgilendirmemeli artık tıp çok ilerledi ve neredeyse hiçbirşey imkansız değil ben de 1,5 yıllık evliyim yaklaşık 1 senedir hamile kalamıyorum ve şuna inanıyorum ne kadar kafana takarsan o kadar gecikir

slm arkadaşlar laparaskopi sonrası endometriozis tedavisi için lucrin depot kullanıp geçici menapoza giren arkadaşlardan bilgi rica ediyorum iğne tedavim bitmesine rağmen regl olamıyorum 8 aydır menapozdayım,benimle aynı durumda olan yada aynı tedaviyi gören kimse var mı ? 28 yaşındayım 50 yaşında bayanlardan daha ağır menapoz geçiriyorum ve bu ateş basmaları bitsin istiyorum artık...

Allah yardımcın olsun arkadaşım... ben bebek isteğiyle ameliyat olduğum için iğne kullanmadım..kullanan arkadaşlar yardımcı olurlar inşallah..geçmiş olsun.

Allah yardımcın olsun arkadaşım... ben bebek isteğiyle ameliyat olduğum için iğne kullanmadım..kullanan arkadaşlar yardımcı olurlar inşallah..geçmiş olsun.

amin cümlemize inşallah canım benim bende bebek için amelyat oldum,birçok tedavi yöntemi var doktoruna göre değişiyor tabi.ilgin ve temennilerin için teşekkürler :)

canım çok geçmiş olsun.ben de bu ay son menapoz iğnemi olucam,umarım benzer sorunları ben de yaşamam.ama doktorum bana son iğneden sonra klomene başlıcaz demişti adet olmamı sağlamak için.sana neden doktorun böyle birşey yapmadı?

slm kızlar

bende bundan 3 ayıl önce 2 aylık evliyken çikolata kisti ameliyatı geçirdim....şu an yumurtalıklarımda ve rahimde hiç bir sorun yok yumurtlama fazla sayıda hormonlar normal ama 9 aydır çocuğumuz olmuyor doktorum yumurta sayısının fazla olmasından dolayı bazılarının çatlayamadığı için kiste dönüşeceğini söylüyor o yüzden her ay iğne ile çatlamayanları çatlatıyor reglim düzenli hiç bir sorun yok eşim bütün tetkikleri yaptırdı onda da herhangi bir sorun yok herşey normal gözüküyor.ayrıca 3 ay önce rahim filmide çekildi yapışıklık herhangi bir tıkanıklık yok dedi doktorum ama yine herhangi bir sonuç alamadım artık umutlarım yavaş yavaş tükenmeye başlıyor her ay ümit etmekten çok yoruldum artık bende bu duyguyu tatmak istiyorum bu konuda herhangi bir fikri olan varmı ?

no commentlülülülülülü

pre seed i dene kendi kendine aşılama yapmış olursun googleden gir pre seed in ayrıntılarına bak tüp bebeğe sonra geç

lülülülülülüsositososito

:)) artık forum çok eğlenceli olmaya başladı canım.35deniz senin nasıl sağlık durumun şu an ?ben nedense ilkkez karamsar değilim,preseedi de sipariş verdim,eşim ve ben hergün havuç suyu içiyoruz.bir de eşime akşamları keçiboynuzu suyu içiriyorum.elimizden geleni yapıyoruz.ha bi de arı sütü polen karışımı :) adam kilo almaya başladı benim yedirdiklerim yüzünden.

bencede:))
iyiyim canım çarşamba kontrole gideceğim temmuzda son aşılamadan sonra doktora gitmedim hiç
sonra ocağa kadar beklemeyi düşünüyorum preseed aldık biz de.. aşılamadan sonra ki ay denedik
bu ay tekrar kalanı deneyeceğiz inşallah faydası olur.pozitif olmana çok sevindim ben aynı zamanda homeopatiden yardım alıyorum doktorum kesinlikle tüp bebeğe karşı çok tedavi olduğum için en az 1 sene ara vermemi istiyor ama ben ocak gibi yaptırabilirim..
tam anlamıyla bedenen ve ruhen rahat ve hazır olmak istiyorum..
eşime de vitamin başlayacağım 3 ay sonrasına hazırlık olsun bende bal polen çörek otu tarçın karışımına başladım
hakkımızda hayırlısı
sen tedavi için bekleyecek misin ?

slm arkadaşlar pre seed nasıl aşılama gibi olmuş oluyo ki ilk kez sizden duydum pre seed diye bişeyi ,çikolata kisti olanlardan deneyip hamile kalan olmuş mu acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…