Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

arkadaşlar bana da derece 4 endometriosis tanısı konmoştu bundan 8 sene önce. bir açık ameliyet geçirdim ve ameliyatı yapan dr. tüplerimin tıkalı olduğunu ve çocuk sahibi olmamın neredeyse imkansız olduğunu söyledi. evliliğimin ilk aylarında yıkıldım. doğru olmadığını düşündüm ama zaman içinde bende durumu kabullenmeye başladım. fakat hiç vazgeçmedim eşim de bana çok destek oldu. 3 defa tüp bebek yöntemi denedik ve sonuç olumsuz oldu. sonrasında laparoskopi yapıldı ve tekrar tüp bebek denedik ve mutlu sona ulaştık. hamileliğim çok zor geçti. her sabah uyandığımda kızım bir gün daha büyüdü diye seviniyordum her şey hayal gibi geliyordu, bütün yaşadıklarımızdan sonra. fakat sonunda kızımı kucağıma aldım ve tarifi anlatılmaz duygular yaşadım. kızım şimdi 2 yaşını geçti ve herşeyi unuttuk. sizlere umut olması açısından yazıyorum. inşallah kısa zamanda çocuklarınızı kucağınıza alırsınız.

allah bağışlasın ege mavisi darısı bizim başımıza inşallah durumumuz benzer
bende 9 sene önce açık ameliyat 1.5 önce laparasokopi oldum negatif tdavilerim var allahın iznini bekliyorum inşallah verecek rabbim isteyen herkese..
tedavini nerde oldun merak ettim
ben ameliyatlarımı ege üni.de oldum..

slm arkadaşlar pre seed nasıl aşılama gibi olmuş oluyo ki ilk kez sizden duydum pre seed diye bişeyi ,çikolata kisti olanlardan deneyip hamile kalan olmuş mu acaba?

preseed aşılama gibi olmuyor da nasıl anlatayım
spermlerin içerde daha canlı durmasını sağlıyor rahim içi ph değerini ayarlıyor
erkek kaynaklı sorunlarda daha faydalı çünkü az ya da az canlı spermlerin ölmesini engelliyor..denemekte fayda var:))
çikolata kisti oarak değil de deneyip o ay hamile kalan çok var..

merhaba arkadaslar..ben 23 yasındayım. bekarım ve bende de cıkolata kıstı cıktı..gectıgımız aralık ayında kaparoskopı gecırdım..cok gec kalındıgından sol yumurtalıgımı tamamen kaplamıstı ve hemen amelıyat oldum..benım suanda bıle agrılarım cok..ozellıkle gectıgımız bu gunlerde hastalıgımın sonunda yani 3gun uyuyamadım gece agrıdan mafoldumben. kontrolum 23 kasımda ve ben cok tedırgınım cunku yuzde 90 tekrarlayan bı hastalıklmıs..herkes evlen cocuk dogur dıyo cunku tek tedavı amelıyat ılac tedavısı yok..olucagım her amelıyatda anne olmama engelmiş( of napcam bılmıyorum tekrar bu agrıları cekmek ıstemıyorum..bu konuda bıraz benı bılgılendırısenız sevınırım..daha evlenmeden napcam ben yaa senağlama

şu an ameliyat olmuşsun zaten temizsin yani bilmiyorum ki inan bilsem kendimde yaparım ben allaha yalvarıyorum bolca sen de bol bol dua ederek kontrolünü bekleyebilirsin ve evlenmek gibi bir ihtimalin varsa süreci hızlandırabilirsin allah yardım etsin umutsuz olduğunu tahmin edebiliyorum ama umudunu kaybetme

Neden bize bildirmiyorsunuz ?????

Burada site yonetimine diye seslenmeniz cozum mu ? gunde 15.000 yeni mesaj yaziliyor hangi birini takip edelim !

Bu dolanridiricinin nerede adi gece nerede reklami yapilirsa lutfen kotu icerikten bize bildirin.....

herşeyi bildirdiğimiz zamanda laf yiyoruz
inci sözlük burayı bastığında kötü içreik dedik diye laf yedik..
daha önce ben haber vermiştim bu adamı
şimdi söylemedik
zaten olay da kapandı kazen bey..

açıkcası ne yapacağımı tam bilmiyorum 35deniz,aslında doktor bize direkt aşılama dedi.bu hareket sorunuyla normal yollarla çok zor olacağını söyledi.daha doğrusu benim de endometriozis hastası olmam nedeniyle bu 6 ayı iyi değerlendirmemiz gerektiğini,risk almamamızı söyledi.ama yine de içimizde kalmaması için 1-2 ay normal yolla deneyelim dedi.biz de öle yapıyoruz.presed jeli aldık ama henüz kullanmadım.3 aydır menapozdayım zaten,bu menapoz halim ne zaman geçer bilmiyorum.o yüzden ovülasyonu tesbit etmem de imkansız gibi.kısacası 1-2 ay bekliyoruz ocak şubat gibi aşılama deniyoruz.benim hikayem ekim 2009da başladı zaten,1 yıldır bu lanet kistle uğraştık,temmuzda da aldırdım kurtuldum.şimdi de eşimin sorunu çıktı.bakalım ne olacak...sen de olumsuz düşünme artıık.olumlu düşünce olumlu sonuç doğururmuş,her şey allahtan,herşeyin bi nedeni var.

benzer bir uyarıyı ben de almışım 35deniz.foruma yazılanlar kontrol edilmiyorsa,başka kullanıcı isimlerinin silinmesi gerekirken,insanları bilinçlendirmeye çalışanlar uyarı alıyorsa ne diyebiliyorum bilmiyorumCADIARZU

cok tesekkur ederım ayyben arkadasım evet evlenme durumum var ama ben evlılıkten korkan ınsanlardanım ne olcak bılmıyorum canım..ilgine tesekkurler

tabiki herşeyin hayırlısı herşey allahtan ..
benim hikyem 2002 de başladı..
milkabeyaz ben çok kötüyüm dün kontrole gittim
3. kez 1.5 cm kistim olduğunu öğrendim
bıktım artık ne olacak bilmiyorum
tüp bebek için ara vermiştim ocağa kadar
ne olacak bilmiyorum

canım endometriozis olduğundan emin mi doktorun?belki de sıradan bi folikül kistidir.biliyorsun her kadında 2-3 ayda bir normal folikül kistleri oluşur ve kendiliğinden adetle atılır bir sonraki ay.önce bundan emin olun.eğer ki yine endometriozis kistiyse de bu kadar moralini bozma lütfen.yaşın kaç bilmiyorum ama ben yerinde olsaydım bir süreliğine çocuk fikrini rafa kaldırır,kendime odaklanırdım.mesela 3 aydır menapoz iğnesi olduğundan beri kafam kadar rahat ki,bu ay çift çizgiyi görecekmiyim derdi yok,kist oluştu mu acaba derdi de yok.yani en önemlisi kafa rahatlığı.çocuktan daha önemli olan sensin,önce sen sonra çocuk.öncelikle kendini toparla,her şeyin bi nedeni var inan bana.hiçbir şey tesadüf değil.dedim ya bi süre bu fikri kafandan at,bi kursa yazıl,hayatına 3-4 ay süre tanı kendin için.lütfen böyle şeyler yazma bidaha :1no2:

kızlar bende de 2 aydır 2 cmlik bir çikolata kisti var.kimisi ameliyat dedi.son gittiğim doktor küçük olduğu için gerek görmedi.eğer hamile kalabilirsem bu kist hamilelik boyunca büyümez ve zarar vermezmiş.sezeryanla kisti de alırlarmış.bu yüzden soğan kürü yapıyorum ve adetimin 5.günü klomene başlıcam.Allah hepimizin yardımcısı olsun

arkadaşlar ,bu siteyi daha önce ziyaret ediyordum kimi zaman umutlanıyo kimi zamanda hayal kırıklıgı hıssedıyordum okuduklarımdan.bende 5 ay önce çikolata kistim oldugunu öğrendim sol tarafta 3cmlik .ve ıkı ay korundum korunmasız 8 ayım oldu. doktorum 12 ayın dolmasını beklıyordu gereklı tedaviye baslamak için .AMA BEN BU AY HAMİLEYİM HİÇ BEKLEMEDİĞİM Bİ ANDA VE HİÇ BİR TEDAVİ YAPMADIGIM AYDA...GERÇİ DAHA ÇOK ERKEN 4 HAFTALIK .HAFTAYA KESEYİ GÖRMEYE GİDECEĞİM.UMARIM HERSEY YOLUNDA OLUR VE BEBİŞİ GÖREBİLİRZ.umudu kaybetmeyin .önemli olan kafanıza takmamaya calısın ben gelecek ay tedaviye baslamayı düşünüyodum .ovulasyon günlerimi bile takip etmedimmmmm.inanannınnn.ve bir sürü insan duydum bu hastalıkla normal yolla gebe kalabılen ......hersey gönlünüzce olsun

çok teşekkür ediyorum herkes adına arkadaşım.yazdıkların bize umut oldu.şimdiden allah analı babalı büyütsün diyorum.ben 2cmlik kistle hamile kalamadım mesela.

hiç moralinizi bozmayın bendede 5,5cm çikolata kisti hamile kaldıktan sonra öğrendim 2,denemede hamile kaldım. inşallah her isteyenin olur

canım dünde bir prflla görüşme yaptım o da aynı şeyi söyledi ama evelliyatım olduğu için endo. da olabilir ..
ama ara verdim hemen başlamayı düşünmüyorum ..
inşallah ocak ayında başlayacağım
doktor beklemenin uzun süre beklemenin daha kötü olacağını söyledi
ama önümüzdeki ay adet olunca kontrole gideceğim bakalım atılmış mı
28 yaşındayım daha
ve 2 ameliyatta sonra hala daha devam yani

ha birde dün dr menopoz iğnelerinin iç faydalı bir taevai olmadığını söyledi sadece geçici bir çözüm müş
zaten biliyoruz endo hiç geçmeyecek gerçek menopoza kadar..

hiç moralinizi bozmayın bendede 5,5cm çikolata kisti hamile kaldıktan sonra öğrendim 2,denemede hamile kaldım. inşallah her isteyenin olur

nasıl seviniyorum bu haberlere allah bağışlasın yavrularınızı
darısı başımıza inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…