Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

slm canım niçin okadar ameliyat oldunki.bu kisler son bulmuyor tedavisi bebek sahibi olmakmış bende laparoskobi oldum ama tekrarladı sonra içini boşaltılar yine çıktı 6 ay iğne vuruldum anlıcan kökünden gitmiyor ama soğan suyuda fayda ediyor inanıyorum.soğan suyu kisti götürsün diye.ama hamile kalmak için incir kürü çörekotlu karışım yapılıyor denedim ama bunlar kistide büyütebilir çünkü yumurta sayısını etkileyince kistide etkiliyor sanırım ara ara kistim büyüyüor çünkü bende bu yüzden bi kaç ayda bir soğan kürü yapıyorum.hissediyorum kistimin büyüdüğünü adete yakın genllikle kasıklarda ağrı oluyor.bu zaman başlıyor sanıyorum.allah şifa versin inşalah sana bana hepimize...benimde 2 tüp bebek denemem var negatif inşalah tez vakitte bebeklerimize kavuşuruzz.

arkadaşlar bende sol overde 5 cm büyüklüğünde çikolata kisti bulunuyordu.2 yıllık evliyim ve gebe kalamadım.şubat ayının 15.de laparoskopi ameliyatı geçirdim.kistim başarılı bir şekilde alındı.şimdi iyiyim.tam 1 aydır ameliyatlıyım.çok zor bir ameliyat değildi.korkmayın.bundan sonra ne olur bilmiyorum.tüm gelişmelerimi sizlere anlatacagım.sorunuz olursa lütfen yazın.

Son düzenleme:

bende ameliyat oldum daha yeni.acaba çikolata kistim tekrarlar mı nasıl anlarım

merhaba çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için peki bu gittiğin doktorlar kim hangi hastanede bizide bilgilendirebilirmisin

bende ameliyat oldum daha yeni.acaba çikolata kistim tekrarlar mı nasıl anlarım
slm canım genel olarak konuşamam aslında ama ben kasıklarımda ağrı oldumu korkuyorum yumurtlama zamanı olmur normalde ama bazen benim ara ara giriyo.sen kendini sıkma zati büyüceği varsa ne yapsak boş rabbim yardımcın olsun..

Merhabalar,

Ben de ocak sonu sol yumurtaliga yapisik bir kistten oturu lap. oldum. Sorun sadece kist degilmis, bu da alasildi. Meger gayet yaygin endo odaklarim varmis. Hatta anladigim kadariyla doktor cok da fazla mudahale edememis. Sebep; son derece aktif, ve kanamali durum. Bana 3 aylik menopoz ignesi yapildi. Bunun yaninda ostrojen hapi kullaniyorum, yan etkileri azaltmak amacli.

Bebek istiyoruz tabii ki, ilk basta cok zordu, ameliyat sonrasi ssunsenize ben hamile kalmk istiyorum, doktor bana seni gecici menopoza sokucaz diyor. Cok agladim, ama karar vermem gerekiyordu. Su an kararimdan memnunum, cinku ne yalan soyleyeyim, o korkunc adet sancilari yok, her ay beni yataklara dusuren ve kimselere tam olarak tasvir edemedigim, kimsenin de cok da fazla inanmadigi o agrilar... Allahim, agrisiz dunya ne guzel.

Ama...bu gecici, biliyorum. Zor olan da bu, caresi yok maalesef arkadaslar. Ve doktorlar da her zaman onceden yakalayamiyor bu hastaligi. Karistiriyorlar baska seylerle...

Eger cok sancili gecen adet kanamalariniz, agrili idrar, buyuk abdest ve iliski var ise hemen doktora gidin. Ve siz sorun endo olabilir mi diye...

Onun disinda, iki adet arasi, kasiklarda tek tarafli agri, sanci, yanma versa yine doktora... ihmal etmeyin.

Ameliyat ve igne gecici ama denemesi lazim. Igne birkac ay vucudunuza zaman taniyor. Cunku her ay yeni kanama demek yeni odaklar yada varolanlarin daha aktif olmasi demek. Vucut her ay bu kanayan yerlerin uzerini ortmeye ve tedavi etmeye calisiyor, ama ama siz yine kaniyorsunuz ve bu is boyle devam edip gidiyor. Cikolata kisti de bu yuzden olusuyor zaten.

Cok yazdim, ama soylenecek cok sey var daha.... neyse, bu biraz benim hikayem biraz da bilgi.

Herkese kolay gelsin arkadaslar, daha cok ugramaya calisacagim, insallah bi sekilde kontrol altinda tutariz bu hastaligi.

slm..yaşadıklarımız aynı,sadece bende çikolata kisti olarak adlandırlan tüpte bi oluşum yoktu..bebeğim olmuyordu zaten,ve ağrılı ilişki,ağrılı adet derken birden adetlerimde ağrı şoklarına girmeye başladım,midem,bağırsaklarım vs.vs.. tüp bebek düşünürken bu ağrılar başladı korktuk,doktorumda şüphelendi ve hemen ameliyat oldum..laparoskopi+histeroskopi..sonuç evre 4 endometriozis..rahim karın içinde heryere yapışmış..sonrasındaki ilk adetimle aşılama yapıldı,tutmadı,bi sonraki ay gebe kaldım doğal yolla ama kalp atımı olmadı ve alındı..o arada haşimato troidi çıktı birde..şimdi normal yolla deneiyoruz ama haziranda tüp bebebk yaptıracağım..beni menepoza sokmadı ama hızlı bi şekilde gebe kalmanı sağlycaz demişti..maalesef gebelik oluştu kürtaj derken 1 yıl oldu ameliyat olalı..bende vücudum eski haline dönmeden anne olmak istiyorum,bu arada doktorumda gözaltına alındı zaten:)) yaptığı işlemler beni iyileştirdi ama o çok kişinin bedduasını aldı...inşallah iyi doktorlara düşeriz..

geçmiş olsun canım evre 4 endometriozis benimde ve 3 kimyasal gebeliğim oldu kese falan oluşmadı yani 2 tüp bebek yaptırdım tutmadı.evre4 derken bu yapışıklık durumuna göremi yoksa endometriozis odakları oluyo barut yanığı şeklindemiş ondanmı anlaşılıyo 4. evre anlamadım ama sonuç olarak hamile kalan 4 dede kalıyo evre1 dede kalmayıncada kalmıyo.bende 3. tüp bebek deniycem belkide senin fsh kaç benim 11 lerde ameliyat rezervi etkiliyo işte naparsın inlaalh tez vakitte bebişlerimize kavuşuruzzz

sanada geçmiş olsun,bana doktorun dediği için beton gibi olmuş,ne hale gelmişsin,nasıl dayandın adet ağrısına,naasıl ilişkiye girdin falan oldu..evet barut yanığı lafını bende duydum ama doktor öle bişey demedi.evre olayı yayıldığı orana göre söyleniyo bence.ben ameliyatı antalyada oldum,ilk aşılamamda laparoskopiden sonraki ay orda oldu..tutmayınca 2.aşılama dedi doktor ve 1 ay ara verdik,o arada ben gebe kaldım,tabi normal gelişim olmayınca başka bi doktorda kürtaj oldum,ve ikinci aşılamamıda başka bi merkezde oldum.2.aşılamayı yapan doktor ameliyat raporumdan çok karamsar bi tablo çizdi,tüple bile zor gibi baktı olaya.ama muayene sonrası bana sen 4.evre değilmişsin,öyle olsaydı tüplerin ve yumurtalıkların böyle normal görünmezdi.ki;doğal yolla gebede kalmışsın o yüzden aşılama yapılabilir dedi ve yaptı fakat oda tutmadı..bu arada benimde fsh ım 12..bu başından beri böyleydi ve yana yakıla doktorlara endişemi anlattım,bu hormonum yüksek ben tedaiye başlamak istiyorum diye ama önemsemediler,muayene bulguların iyi deyip yolladılar..şimdi tüp bebek için yaz tatilini bekliyorum ama ya endometriozis ilerlemiş olurda körlemesine iş yapıp negatif olursa sonuç diye endişeleniyorum..muayene olduğum bi doktor hastalığı baskılamak için d.kontrol hapı iç tüp bebek tedavine kadar dedi,fakat tedavimi yapacak doktora sordum içme,panik yapma dedi..bende içmedim.ayrıca fmf(aileevi akdeniz ateşi) ve bağ dokusu hastalığı teşhisim var.onlar için içtiğim ilaçlar var..haşimato var birde..oda bebeğin gelişmesi açısından çok önemli.belkide kalbi o yüzden atmadı,kim bilir..anlayacağın arkadaşım sıkıntı çok,ümit az bende...

canım sen umutlarını yok etme benimde tüpler açık rahim normal diyolar ama çikolata kisti sonuçta byüyebiliyo işte.beklemek boşa diyorum o yüzden 6 aygeçti bende tüp bebek deniycem 3.kez.ne olmaz diyenlerin olduğunu görünce benimde olacak diyorum elbet seninde olcak ama bu sınav herhalde rabbim dayanma gücü versin hepimize bazen bende moral olarak çok kötü oluyorum ağlıyorum sızlıyorum sonra diyorum bu dünyaya bi daha mı gelecem.rabbim sağlık versin inşallah olacak arkadaşım inşalahh

2.aşılama tedavisinin ilk muayenesi için adetin 4.günü gittim hastaneye,önce kan alındı sonra mauyene(asistan yapıyo,fakültede)..kan sonuçlarım çıkınca asistan e2 yüksek çıktı,tedavini askıya almak zorunda kalabiliriz dedi,yıkıldım..az sonra hocanın yanından çıktı,sana gebelik testi yapacağız dedi,güldüm mümkün değil 4 gündür adet görüyorumd dedim,fakat pozitif çıktı,rüya gibiydi..tedavi için gitmiştim ama gebeydim..hemen düşük yaptığımı düşünerek ilaçlara başlandı kanamam kesilir gibi oldu,beta hcg düzenli yükseldi fakat kese zamanından geç göründü,ve normla değil dedi doktor,kürtaj oldum,keseyi ve içindeki 1 cm.lik bebeğide gördüm..işte canım bunları yaşayınca insan umutlanıyo olabilir diye,asistan tedavin ertlenecek deyince çok ağlamıştım,ben zorladıkça uzaklaşıyorum bebeğimden diye,o benimleymiş ama yaşatamadım.doğal yolla olma umudum bile oluştu ama yinede bu hastalığa belli olmaz dediğin gibi..bi yaz gelsede başlasam,tekrarlayacak diye korkuyorum..

Sevgili gulem,

sen de cok seyler gecirmis, gecmis olsun. Ama guzel bir yon de var, kendi basina da hamile kalabiliyormussun. Iyi sonlanmamiz ama belki yaza kadar umarim guzel bir supriz daha olur belki...Insallah.

Doktor bana dogal yolla hamile kalmamin imkansiz oldugunu soyledi. Bahsettigim gibi hersey icimde top olup kalmis. Offf yaaa... tup bebek bizim de caremiz. Tutar mis, nasil olur su bu derken kafayi yememek elde degil. Yeni ise basladim da o simdi beni acaip mesgul ediyor, ama mayois ortasi doktorla gorusme var. Bakalim...

Sorun su olabilir: guzel gidip de hersey yumurtalar filan buyurse toplayabilmeleri, yani igne ile yumurtaliklara ulasabilmeri gerekiyor...Eeeee, ulasabilecekler mi ki?
hersey yapisiksa nasil olacak bu is? ufff, insallah bi daha ameliyata gerek kalmaz.

Bazen cezalandirildigimi dusunuyorum, dogaya karsi geldigimi, doganin tanrinin dediklerini dinlemedigimi fuzuli islerle bos yere zaman oldurdugumu (is, okul is okul si...pffff)

umutlu olmak istiyorum, neyse iste...oyle.

Sevgili deniz_deniz_35,

dogru diyorsun vallahi, bu dunyaya bir daha gelecek miyiz? oyle yada boyle yasamak ve hakkini vermek lazim. Olur da, cocugumuz olmazsa guclu olmak gerek...

acaba diyorum hic cocugum olmazsa neler bekliyor beni bu dunyada? esimle ayrilir miyiz ki? ayrilirsak neler yaparim? nerelere giderim? bunlari dusunuyorum, derin derin degil ama geciyor aklimdan soyle...diyorum iste yeniden bir hayat kurarsin kendine, kedin kopegin olur, bi is bulup senin gibi cocuk sahibi olamamis, yada bekar insanlarla takilirsin...cunku ancak onlar tam olarak anlar halinden. Bu bir gercek, ailesi cocugu olanlar onlarla ilgili onlarla mesgul, cok da dogal. Burada bile goruyorum, surekli kucuk cocuklarinin ne sirin oldugundan aman da ne guzel yerde yuvarlandigindan bahsediyorlar surekli.

muhabbet bu...ve normal olan da bu. aman... ben daha tupe baslamadan neler neler dusunuyorum gene..

slm cnm demek dert aynı olunca düşüncelerdee anı oluyormuş bende senin gibi olumsuz şeyler çok düşünüyorum bazen tek başıma kalınca bu böle gitmez herhalde bigün ayrılabiliriz sonuçta onun çocuğu olabilir başkasıyla evlenir diyorum.ama böle
düşünerek kendimizi yıpratıyoruz inşalah bütün bunlar geçer bizde evlatlarımıza kavuşuruz tez vakitte bazen kadınlar arasında muhabettim bile uykuyo varsa yoksa çocuk sanki hayat tek bunun üzerine bana takma diyolar ama heran aklımada gelmesinede sebep oluyorlar geçi onlar napsın çekmeyen anlayamaz buna inanıyorum bende evlenmeden önce belki anlamıyordum ama kimseyide kırmadım.herşey nasip inşalah rabbim bizim içinde hayırlı sağlıklı evlatlar dünyaya getirmemizi nasip etsin inşalahhhhhhhhhh amin

o kadar iyi anlıyorum ki sizi...eylülde 2 yıllık evli olacağım..bunun 1 yılı korunmakla geçti..sonrasında ben istedim eşim istemedi,eşim istedi ben istemedim..zaman geldi geçti...sonra bu çikolata kisti denilen bela geldi başıma...çok ağladım,üzüldüm ki hala aynıyım..tedavi oldum kist küçüldü ama sonrasında diğer yumurtalıktada çıktı..yumurtlama takibi ile klomenle denedik olmadı.dr en son aşılama dedi ama onu da eşim istemedi...
bu yüzden eşime boşanmayı bile teklif ettim,ama kabul etmedi ve çok kızdı...şuan hiçbirşey yapmıyorum çocuk için...zaten eşim ovulasyon dönemlerinde çok gergin oluyor,hani tutacağı olsa dahi boş geçirdiğimiz için olmuyor...
etrafta bebek görünce içim çok kötü oluyor..Allah hepimize anne olmayı nasip eder birgün inşallah...

böyle karamsar düşünememek lazım zaman zaman bende de oluyor ama düşünmemeye çalışmak lazım ben şu an yumurta takibindeyim umudum yok ama alnımızda ne yazılmışsa onu yaşayacağız ama elimizden geleni yapıp gerisini allaha bırakacağız takdir onun.allah isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin bizde birgün o duyguyu tadarız inşallah

haklısın karamsar olmamak lazım,ama insan bir süre sonra yoruluyor...bende de şuan bu yorgunluk var..artık eşimle ilişki bile istemez duruma geldim..
tedavi sonrası tekrar başa sarıyor ya herşey,en çok da bu üzüyor beni..cumartesi tekrar doktora gideceğim,sanırım kistim büyüdü..

ben kendi adıma artık umut beslemiyorum,tamamen Allah'a bıraktım..herşeyde bir hayır vardır...

arkadaşlar merhaba ben de aranıza yeni katıldım, 10 ay önce çikolata kisti ameliyatı oldum,doktorumçok şükür yumurtlaığımı kurtarabildi, kontrole gitiğimde bebek için 3 ay daha verdi. yani ağustos ayını da çıkardıktan sonra rahim filmi çekilerek tedaviye başlayacağım. regl günüm dündü, göğüslerim şiş, idrar testi negatif. hava sıcaklıkları flan belki geciktirmiştir diye düşünüyorum ama ya değilse dememekten de kendimi alamıyorum.
allahtan isteyen herkese hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etmesini diliyorum.

o kadar çok araştırma yaptımki bu konuyla alakalı mesela böğürtlen kökünü kaynatıp günde 4 kes ılık olarak tuketıldığınde yumurtalıkların çatlatılmasına yardımcı olduğunu öğrendım eş ve kişi gunde 4 kez içtiğinde herşey normale dönüyor..bilginize...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…