Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

bir mucize bekliyorum hayalimin gerçekleşmesi için,bebek kokusunun evimi doldurması için ,sürekli tekrarlayan hastalığıma şifa olması için,hastalığımdan dolayı üzülen insanların gözünde bir ışık görmek için,kısacası anne olmak istiyorum umutsuzca suratıma bakan doktorlara inat hamile kalmak istiyorum bunları yazarken bana gözyaşlarım ve adet sancılarım eşlik ediyor... ben kendim ve burda benim durumumda olanlar için bir dilek tuttum umarım olur birbirimize destek olalım uyguladığımız herşeyi paylaşalım herkese sevgiler

umutsuzluğa kapılmayın...
benım 5cm. buyuklugunde 2tane cıkolata kıstım vardı.mart ayında acık amelıyat oldum.1ay nerdeyse kalkamadım.cok zor gectı iyilesme surecı.korkutmak ıstemem...mayıs ayında kontrole gıttım ve 3cm tekrardan olusmus.tabı ben aglamaktan öldüm.. derken bu ay doğal yoldan hamıle oldugumu öğrendim. sakın umutsuzluga kapılmayın.lütfennnn stress yapmayın uzulmeyın.kafanızdan bebek dusuncesını atın.zamana bırakın oluyor..Allah herkese nasıp etsın...

allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.kafaya takmamak lazım haklısın ama insanın elinde olmuyor işte. burdan böyle haberler almak çk hoş oluyor çok seviniyorum açıkcası bu arada 3 cmlik kistin halen duruyor mu yoksa ilaçla baskılayıp öyle mi hamile kaldın biraz anlatır mısın

ben mart ayında 2tane 5cmlık kıstımı aldırdım.neyse mayısta kontrole gıttım.kıst yenıden olmus ve3cm. buyukluğunde.tabı ben soka gırdım cunku daha amelıyat ızı bıle tam ıyılesmedı.benım acık amelıyat oldu ve bır karıstan fazla kesmıs doktorum.acısını anlatamam.nasıl olacak dıye dusunurken hamıle kalmısım.ama bu ay hıc dusunmedım.olursa olur dedim kendı kendıme.gercekten oldu.neden sızınde olmasın kı?
ben hamıle kalırsam mutlaka yazacağım dedim çunku hepımız aynı umutsuzluk içindeyız ama bak oldu.
Allahım hayırlısıyla bebeğimin doğmasını nasıp etsın okuyan herkese ve sanada.ben hala ınanamıyorum çunku.
sadece moralınızı bozmayın.zamana bırakın. ben bır örnek olayım bu durumdakı tum arkadaslara...
çünkü Allahtan umut kesılmıyor.lutfen bana dua edın.sorun cıkmasın.Allah sızlerede nasıp etsın.
bıde esıme kecı boynuzu pekmezı ve mesır macunu yedırdım.
umutsuzluğa kapılma...

canım kıstım duruyor ve ben bu ay once asılama olmazsa tup bebek tedavısıne baslayacaktım.sans doktorum tatıldeymıs onu beklıyorduk.ve kıst varken kalmısım...hala nur topu gıbı kıstım duruyor.tek korkum kıstın bebege zarar vermesi.Allahım bebegımı korusun.sanada nasıp etsın .yurekten dıledım..

merhaba,
bende endometriosis hastasıyım ..13,5 cm kistim geçen sene laparoskopiyle alındı. fakat sol yumurtalığımda alındı =(

geçtiğimiz mayıs ayındada tüp bebek denedik.. tüp bebek denemesinden önce zaten o kadar çok iğne oluyorsunuz ki.. bende tekrarlayan küçük kistler baskılandı.
bende hep aynı soruyu sordum kist bebeğe zarar verir mi diye ama hamilelik oluştuğunda bu hastalık geriliyormuş. ama maalesef tüp bebek denememiz olumlu sonuç vermedi =( 10. günümde düşük yaptım...

Allahım isteyen herkese nasip eder inşallah annelik duygusunu ...

Ameliyatımı ist.daki bir doktorum yaptı fakat ben antalyada yaşıyorum şu anda. ist. gidip gelmekte her zaman mümkün olmuyor maalesef.. antalyadada bildiğim güvenebileceğim bir doktor arıyorum şu aralar. birkaç gün içinde tekrar kontrole yeni bir doktora gidicem. inş. devamlılığı olur.

Ve inş. hayırlısıysa tabi, Allah isteyen herkese bir (hatta bir kaç ) bebek nasip eder..:93:

amiin lütfen bana dua et hamilelerin duası kabul olurmuş:)bu arada kistin bebeğe zarar vermesinden korkuyorum demişsin dr la konuştun mu böyle bir olasılık var mı? umarım hiç bişey olmaz rabbim meleğini korusun sağlıklı bi şekilde doğsun.....

canımsın...Allah sanada hayırlısıyla nasıp etsın.gercekten dua edecegım sana.ben yasadım ve cok ıyı anlıyorum o umutsuzluğu.ama hıc bırsey ımkansız değilmiş hayatta.artık mucızelere inanıyorum:))sende inan ve dua et.sadece uzulme... demek kolay ama bılıyorsun stres en buyuk dusman bebek olusumuna...
yaslı kadınlar derki; eskıden cocugu olmayan kadınların uzerıne kuma alırlarmıs ve aradan zaman gecmeden 1.es hamıle kalırmıs.sebebı ıse cocuk olmuyor stresının kalkmasıymıs. bılemıyorum işte oyle derler.
Allahım sanada en kısa zamanda anne olmayı hayırlısıyla nasıp etsin:)

amin çok tşk ederim. stres konusunda haklısın ayrıca o kuma meseleside çok mantıklı kendini rahat bıraktığı an gebe kalabiliyosun halamın kızıda tedaviyi bıraktı ümidi kesiti çocuğu oldu rahat olmaya çalışıcam ama bu aydanda ümidimi kesiyim çünkü negatif elektrik yüklüyüm:)
allah büyük rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın.her yeni ay yeni umut ben umudumu bekliycem artık....

arkadaşlar bende 6 ay önce çikolata kistinden ameliyat oldum.kistim 5 cm çapında ve 1 taneydi.1.5 yıllık evliyim gebe kalamadım hiç.ameliyattan sonra gebe kalırsın dede dr. ama olmadı. çok sıkılıyor bu illet kadınların baş belası.bu durumda olan arkadaşlar varsa lütfen bilgilerini yazsınlar.

Sana katılıyorum cnm bi bulaştı mı insan kurtulamıyo ben laparıskopi oldm ama yine oluştu soğan kürüne başlayacağım etkili diyorlar doktorlar normal yoldan hzmilelik zor diyor tüp bebek yzptırmayı düşünüyorum

bende 3 ay kadar önce laparoskopi ile kistlerimi aldırdım, bu sırada tabii hamile kalamıyordum:) 6+5+3 cm di benim, iki taraflı, amilyattan 1 ay geçti hamile kaldım

benim diyeceğim şuki, olabiliyorsanız laparoskopi olun,

kapalı amilyat doktor için zor hasta için kolay
açık amilyat doktor için kolay hasta için zor
bunu bana doktorum söylemişti...

canım bana dr m lucrin vermişti 5-6 ay kullandım aslında ameliyattan hemen sonra gebelik şansı yüksekmiş ben bilemedim nasip değilmiş artk diyelim kendimizi avutalım senin adına da çok sevindim Allah sağlıcakla kucağına almayıda nasip eder inşallah

ben de 9 ay önce ameliyatolmuştum. ama ne yazıkki tekrarlamış, küçülmezse doktorum laporoskopi önerdi, sonrasında aşılama ya da tüp bebek dedi. kist varken tüp bebek ya da aşılama yapılamıyor mu?

ben de 9 ay önce ameliyatolmuştum. ama ne yazıkki tekrarlamış, küçülmezse doktorum laporoskopi önerdi, sonrasında aşılama ya da tüp bebek dedi. kist varken tüp bebek ya da aşılama yapılamıyor mu?

merhaba, aşılama değilde tüp bebeği öneriyorlar, bu sırada ama kistlerinin daha da büyüme ihtimali gündeme geliyor aldığın hormon iğnelerinden dolayı, tüp bebeğin tutma oranı daha yüksek oldugundan onu öneriyorlar.. peki neden amilyat sonrası doğal yolla olmasınki? yumurta rezervine baktırdınmı? amh?

kızlar benimde sol overde 4 cm.lik bir kist var sağdada tam olarak netleştiremedikleri iki kist var over kistide olabilirmiş. 8 ay oldu korunmayı bırakalı. kist ortaya çıkalı birkaç ay oldu henüz. bir çok farklı dr.a göründüm.hepsinin ortak fikri açık ameliyat yerine laporoskopi ancak bir tanesi klomen önerdi 3 ay deneriz olmazsa lap. yaparız dedi. diğer ikisi klomeni gereksiz buldu.hemen lap önerdi. en son gittiğimde klomen denenebilir elbette ama 6 ay bekleyelim hemen lap. yapmayalım dedi. kendi eşindede benzer durum varmış ve ameliyat etmemiş.bayan gebe kalmış. velhasıl beklemeye karar verdim bu ay klomen deneyeceğim. bu 6 ayda olmazsa şubat tatilinde lap. yaptıracağım. akabinde yine olmazsa 6 ay sonrada tüp bebeğe başlıcam.
merak ettiğim bir şey daha var
çikolata kisti olanlara rahim filmi önermiyorlar diye okudum nedenini veya bilgisi olan yazabilirmi??? ben bu ay hsg çektirmeyi düşünüyordum. ayın 18 ne randevum var bunuda sorucam zaten

tüm tektikler yapılacak, sonrasında doktorum izleyeceğimiz yolu söyleyecek. kistlerin çapına tekrar bakacak. küçülmeyoksa laporoskopidedi. kistler varken hormon yükleyemeyiz dedi. şimdi soğan kürüne başladım ben de ...işallah küçülür de ikinci bir ameliyata gerek kalmaz..

sol yumurtalığımda 7 cmlik kistim vardı.laparoskopik ameliyatla alındı.tüplerim açık,yapışıklığım yok..ama ameliyat olalı 20 gün oldu bu kez de sağda kist çıktı.
bu kistler gerçekten insanı bunalıma sokuyor,yapıştımı bir kez insanın yakasına bırakmıyor..

çocuk yok,olacak mı ???Artık Allah'a bıraktım sanırım (((((

allah hepimizin yardımcısı olsun... doğum öneriyorlar ancak kistler hamile kalmamıza izin vermiyor. kistle hamile kalanlarda oluyormuş. Allahım bize de mucizelerinden nasip et....

kızlar buraya size ümit olabilmek için yazıyorum.bu benim ve bebeğimin hikayesi.2009 evlendiğimde doğum kontrol hapı kullanıyordum,lafta ilk yıl çocuk istemiyorduk.6 ay sonra ilacı bıraktım.5 ay bekledik ama bebek olmadı.içimde hep kötü bir his vardı.2010 mayısta doktora gittik,hayatımın şokunu yaşadım.her iki yumurtalığımda nerdeyse 6-7 cm çikolata kisti oluşmuş.hemen ameliyat dediler.tıp fakültesi deki 4-5 doktora gittik.hepsi aynı şeyi söyledi.tıptaki prof senin artık çocuğun falan olmaz dedi.eşimle ikimiz o an yıkıldık.ağlamaktan harap olduk.eşime boşanalım benim çocuğum olmayacak sen bari yaşama bunları dedim.anlayın artık halimi.haziran başında açık ameliyat oldum.solun tamamına yakınını almış,sağın %60 ı kalmış.3 aylık menapoz iğnesi yapacam sen toparlanırken tekrarlamasın dedi.zıkkım iğne 6 ay beni mahvetti.sonra tüp bebek merkezine gittik.aşılama uygun değil,senin yumurtaların kıymetli,aşılamayla harcayamayız dediler.şubatta tüp bebek tedavisine başladık.6 yumurta toplandı.5i döllendi.2 sini koydular.çok şükür biri tuttu.o bizim kıymetlimiz,kızımız.şimdi karnımda 27 haftalık.kasım başı doğacak inşaallah.onun hareketlerini hissetmek bile mucizenin kendisi.inancınızı yitirmeden savaşın.allah bebeğinize kavuştursun hepinizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…