Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

soğan kürünü deneyen varmı ben uyguluyorum ... benimde 3+3 cm 2 adet çikolata kistim var. bu ay ilk kez soğan kürünü uyguladım . ilk defa ağrısız ve ilaç almadan bir regl geçirdim. yarın doktor kontolüm var. işe yarayıp yaramadığını göreceğim. ama yakın bir arkadaşım soğan kürü ile hamile kaldı. bir tanıdığım ise kistlerinden kurtuldu ve ameliyattan döndü....

sevgili arkadaşlar bir arkadaşımın sürecini anlatmak istiyorum 17 yıldır adet düzensizliği var son 6 yıldır çikolata kisti hatta dr ümitsiz konuşmuş acil ameliyat demiş şimi hamile 4 aylık tüp ilk deneme hepimize nasip etsin bende polip var erkek infertitisi var

arkadaşlar..ben 6 yıllık evliyim..evlendiğim günden beri korunmuyoruz.. son 2 senedir hiç dr gitmedim..ondan önce gitmiştim bi çok doktara kist var dediler sonra çikolata dgl dediler sonra bunlar su kistti dediler vesaire.. her bir dr farklı şey diyordu..ama kistim olduğuna eminim ben her ay sistik oluyorum yaz ayında bile ayaklarım üşür çorap giymek zorunda kalırdım hemen sistik oluyorum ki her ay olurum.. dediğim gibi son 2 senedir hiç bir dr gitmedim ama artık bişeler yapmak zorundayım yaş 35 ... 10 gün sonra adat olucam şu sogan kürüne bir başlayım diyorum içimdekileri temizlicekmi acaba akibinde hemen dr gidicem.. bakalım son durumlar nedir..en azından şu kistlerim temizlensin..akibinde bir bebek inşallah..burdan sizi takip edicem.. benim daha var küre başlama ma ama başlayınca haber vericem gelişmelerden.. çünkü benim 6 yıldır olmuyor ve iltihaplı kisti olan biriyim..belki birilerinede yardımcı olmuş oluyorum...iyi geceler..arkadaşlar..rabbim herkese anne olmayı nasip etsin aminnnn...

bu arada yazmayı unuttum ben histeroskopi yaptırmıştım.. bide rahim filmide çektirmiştim.. sonra klomenle yumurta takibi yapıldı ama olmadı sadece bunlar.. son 2 sene dir hiç bişe yapmadım..

merhaba arkadaşlar.bende1.5 yıldır hamile kalamıyorum.5cm over kistim vardı hsg de sol tüpkapalıydı.dr.ameliyat dedi.12 gün önce lap oldum.malesef kistim normal bir kist olsada bende endo. varmış.evre 2 yapışıklıklar çokmuş dr hepsini açtım artık hamile kalmaman için bir neden yok dedi.ben ameliyat olana kadar endo olduğumu bilmiyordum.artık inşallah bebeğim annesine gelecek..........

arkadaşlar bende sizlerle aynı problemi yaşıyorum çocukolmuyo diye doktora gittik bütün değerler iyi ma hamiş kalamıyom en son doktor laporoskopi yapıcam dedi ve oldum meğer tüplrim tıkalı yumurtalığım rahmime yapışıkmış şimdi açıldı dedi ama bilmiyorum 2 ay oldu hala bişey yok aralığa kadar deniycez ve tüp bebeğe bakcaz bide çok üzülüyorum herkez doğuruyor ama bende doğurganlık yok çok üzülüyom

arkadaşlar bana bir büyük dediki bir lt süt ile bir bağ maydonozu kaynat dedi beline bahtaniye sar ve buharına otur dedi içinde ne var ne yok dökülür dedi ama bir türlü deniyenedim hemen hamile kalırsın dedi

ben burda okudum 6 ay içinde hamile kalan çok olmuş.inşallah bizde hamiş olacağız.ben daha çalışmalara başlıyamadım.hamile kalırsan hemen buraya yaz.bende yazacağım.......

arkadaşlar benimde solda 2 tane kistim var 2 kez kendiliğinden gebelik yaşadım ama düştü meğer kan pıhtılaşması varmış şimdi 1 senedir deniyoruz ama hamile kalamıyorum 1 tüp bebek denedim ama negatif oldu oda şimdi ameliyat olmak istemiyorum bitkisel bi çözüm varmı bileniniz yaşayanınız uygulayan bitkisel çözüm arıyorum kızlar

Canim ben 1 ay soğan suyu kürünü denedim daha sonra araştırmalarımın sonucunda bitkisel bir macun buldum bana cok faydalı geldi sag yumurtaligimda 5 ser cm iki adet kıstım vardı Allah'a şükür gecti istersen bir dene derim şifa Allah'tan

tatlım bu bitkisel macun ne bana yazarsan sevinirim içinde neler var nolur yardım et bende ameliyat olmak istemiyorum denerim tabi sen bana nolur yaz burdan yada özelden gebelik oluştumu tatlım

Canım özelden msj attım ama kabul edilmedi bir mahsuru yoksa msn adresini yazarsan eklerim seni tüm ayrıntılarıyla anlatayım.

Allahima binlerce kez sukurler olsun diyorum kendi adima. ben de cikolata kistine yakalandim ama ilk cocucugumu dogurduktan sonra. Kist yuzunden iki kere ameliyat oldum yakinda bir kontrol daha olucak bakiaklar yenilemismi kendini(? Kizim 8 yasinda ve her gun kardesim neden yok diye agliyor, diger kardeslerimin hamile oldugunu duydugunda her seferinde icine kapaniyor ve bana kiziyor. Onun icin elimden birsey gelmiyor, yuregim yaniyor kizimin iki kardesi oynarken izlemesine... Bir sey alirken kardesim olsaydi bunu da o na alirdik demesine... Ama yine de sukrediyorum cunki en azindan Allahim bana bir evlaqt verdi. Umarim onu bana bagislar hayirli bir evlat buyuturum. Bundan sonra bir cocugum daha olacagini sanmiyorum ama yine de umudum da yok degil hani.. Umutsuz bu dunya dönmuyor. Allah hepimizin yardimcisi olsun, bebeklerimize kavustursun hayirlisi ile... (Amin)

arkadaşım buraya yazsanda herkes faydalansa..
kurtuluşu zor bi kist.
hepimize faydası olsun rica edeceğim

Arkadaşım ben bu macunu internette araştırırken tesadüfen denk geldim, bitkisel bir macun çikolata kistleri için bire bir. Bende sağ yumurtalığımda 5 şer cm iki adet kist vardı (daha önce de 2 kez ameliyat geçirdim kistler için) fakat 1 ay soğan suyu kullandım ve arkasından hemen macunu kullandım 1 ay sonra doktora gittiğimde kistlerin sadece bir tanesinin kaldığını ve 1 cm olduğunu öğrendim Uğur Akyol isimli bir beydeb temin ediyorum burada tel no vermek yasak olduğu için sadece ismini verebilirim isteyen arkadaşlarımı özelden de tel no yazabilrim. İlk etapta çok tereddüt etmiştim macun hakkında ama kullandıktan sonra düşüncelerimin yanlış olduğunu anladım Rabbim hepimiz bu hastalıktan en kısa zamanda kurtulmamızı nasip etsin.

herkese merhaba, yazılanları bir zamanlar nasıl da ağlayarak okurdum şimdi hatırlıyorum. sizlere biraz ümit olsun diye yazıyorum. ben de 2 yıldır endometriozis hastasıyım. hala hasta mıyım bilmiyorum çünkü 9 aylık gebeyim, bebeğimi bekliyorum şu an doğum iznindeyim:)
yaşadıklarımı sizinle paylaşmak istiyorum:2 yıl önce bebek istemeye başladık, adetlerim çok ağrılı olmazdı ama genç kızlığımdaki gibi de değildi sanki eskiden daha rahattım da son 2 yıldır biraz daha karnım ağrır olmuştu ama hiç üstünde durmamıştım.
bebek öncesi kan değerlerime filan baktırmak için genel bir muayeneye gittim ve orda soğuk bi kelime olan endometrioma kelimesi ile tanıştım.
hiç ama hiç bir belirti yoktu sadece adetlerim birazcık ama çok az daha ağrılı olmaya başlamıştı. eve gelip de internetten araştırınca dünyam yıkıldı. sonra korunmayı bıraktık 6 aya yakın denedik.ovulasyon takibi yapıldı, takvim yöntemini denedik olmadı olmadı. soğan kürleri yaptım kaç ay faydasını görmedim.artık infertiliteye doğru gidiyorduk ağlamaktan helak oldum. eşim en büyük destekçimdi ama dünyam kararmıştı. bu arada eşim de bi sperm testi vereyim dedi ve onda da morfoloji sorunu çıktı. iki taraflı olarak zora girmiştik yani.
iyice ümidimizi yitirmiştik ki aşılama ve tüp bebeğe geçmeye karar verdik. kanuni zorunluluk olan 2 aşılamayı denememiz gerekiyordu, tüp bebeği devletin karşılaması için.ankarada yaşadığımız için başkent üniversitesine gidiyorduk. normal doktorumuzu bırakıp, tüp bebek merkezine gitmeye başladık.
ilk zamanlarda hiiiiç sevmediğim sonradan ise ne kadar harika ve bilinçli bir doktor olduğunu anladığım prof.hulusi bey ile tanıştık. gidenler varsa bilir ne kadar ukala olduğunu.ilk görüşmemizde ne kadar ağlattı beni anlatamam. neyse başladık biz sürece.iğneler, çatlatma iğnesi, aşılama opersyonu filan derken bir de baktım ki adetim gecikti. dedim çok ağlamaktan ve stresten gecikti. o kadar eminim yani aşılamanın tutmadığına bir sonraki aşılama için gün sayıyorum o kadar güvensizim yani. 3 gün geciktim ve bir hastaneye gidip kan verdim.bilgisayar başında gebelik testi sonucumu öğrendiğim o anı unutamıyorum. bir cuma günüydü ve beta hcg sonucum 600 çıkmıştı.o akşam eşimden erken geldim eve, o gelinceye kadar dönüp durdum.eşim işten geldi ve kapının önünde ona bu haberi verip de sarılıp ağladığımız dakikaları hiç unutamıyorum.
şimdi bile mucizemize inanamıyorum hala. bebeğim şu an karnımda tekmeleyip çıkmak için debeleniyor ama ben hala inanamıyorum.
bunlar size de ümit olsun lütfen biz bu kadar zorda iken bile başardık, sizlere de rabbim aynı mutluluğu tattırsın bana da evladımı sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin inşallah. sorularınız olursa yardım cı olmaya hazırım.
herkese sevgiler.

Allah bebeginizi anali babali buyutmek nasip etsin:) Darisi tum bebek özlemi duyanlarin basina...

merhaba ben size özel mesaj yazamıyorum çünkü sitede yeterli yorumum yokmuş rica etsem uğur akyolun irtibat numarasını, telefon vs. yazabilir misiniz bana özel mesajdan..bende de endometriosiz tespit edildi. sağ ve solda 3 er cm..amelyata gerek yokmuş ancak tüp bebek bile olmam riskli..yardımcı olabilirseniz çok ama çok sevinirim.

canım aynı problem bende de var bazı arkadaşlar da bana özelden msj göndermiş fakat benimde yeterli yorumum olmamasından dolayı msj atamıyorum buradan da tel no yazmak yasak olduğu için yazamıyrm. Msn adresini versen ordan irtibata geçsek senin için mahsuru yoksa tabi ki :)

mrb arkadaşlar ben 7 yıldır çikolata kistleri ile mücadele ediyorum.allahıma şükürler olsun bir kızım var 9 yaşında.3 defa ameliyat oldum keşke olmasaydım diyorum.her ameliyat gebe kalma oranını düşürüyormuş ve yapışıklar artıyormuş.keşke önce bitkisel çözümlere baş vursaydım. 2 defa boş gebelik geçirdim 1 defa aşılama yaptırdım.yapışıklar oldugu için hamile kalamıyorum.sadece hamile kalamamak degil yapışıklık nedeniyle öksüremiyorum egilip dogrulurken bile rahminde agrılar var.en son gittiğim doktor yapışıklıkları ameliyat ile açsak bile her yeni ameliyat daha fazla yapışıklık diyor sonrasında.o kadar çok doktora gittimki bende şaşırdım artık.bundan sonra doktora gitmeyide bıraktım 2. çocuk istegimden de vazgeçtim çok yoruldum artık.tek sıkıntım şuan kızımın sürekli bir kardeş istemesi.yüce rabbim insallah şifalarımızı verir bu sıkıntıdan bizleri kurtarır.yani arkadaşlar ameliyat gerçekten çözüm degil..tabiki herkesin bünyesi farklı sadece paylaşmak istedim.allahım yar ve yardımcımız olsun insallah....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…