Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

dr teşhisi ultrasonla koydu ..dogru mudur bu teşhis?saçlarım inanılmaz derecede dökülüyor..acaba çikolata kisti saç döker mi?kan tahlilleride yaptı gerçi tahlillerin temiz dedi...3 ay dogum kontrol hapı kullandım.sonrasında kontrole gittim kist küçülmemiş...ilacı kesti.3-4 ay sonra gel kontrole bakalım buyucek mi dedi.eger buyumezse 6 ayda 1 kontrole gelirsin dedi..saclarımın cok dokuluyor olması canımı sıkıyor bu hastalıkla ilişkili olabilir mi acaba?

arkadasim benimde cikolata kistim var ve acaip bi sekildede saclarim dokuluyor saclarima toka yetmezken simdi ise toka tutmuyor azligindan cikolata kisti kansizlik yapiyormu cunku birde kansizlik sorunum var tabii ameliyat olmam gerektigi icin stresste var birtulru amaliyat olmadigim icin korkumdan strese devam anloiycaniz

allahim isteyen herkese hayirlisiysa [bebis nasil etsin

çok duygulandım yazınızdan...Sağlıkla bebişinizi kucağınıza alırsınız inşallah:)

Kızlar bende de çikoata kisti var. 4,5 cm olur kendileri. altı ay öncede bi boş gebelik geçirdim. kürtaj olmak zorunda kaldım. şimdi doktorum 3 ay klomenle destekleyip takip etmeyi önerdi eğer gebelik oluşmazsa laparoskopi yapalım dedi. ama ben kloomen kullanmayı düşünmüyorum 6 ay doğal yolları bekleyip sonra direk tüp bebek yaptırmayı düşünüyorum. psikoljim bozuldu ya olmazsa diye başka birşey düşünemez oldum. ne olacak bizim bu çikolata ile sonumuz bilemiyorum.

suanda 4 aylık bebeğim var bende çik kisti var...ve 6 ay olmadı sonra 3 ay dogum kontrol ilacı kullandım ılacı bırakır bırakmaz hamile kaldım...umudunuzu yitirmeyin ..ve tanıdıgım o kadar kısı varkı bu kistle hamile kalan ....

paylaştıklarını okudukça gözlerim doldu. Allahım sağlıkla , sevgiyle bebeğini büyütmek nasip etsin .. en kısa sürede bebek özlemiyl yanıp tutuşan bizlere de nasip etsin Allahım..

arkadaşlar merhaba,

ben de sizler gibi bu topiği hep okuyordum. 1,5 yıllık evliyim . hastalıkla evlendikten 4 ay sonra tanıştım. acilde öğrendim hastaığımı. doktorlar hemen ameliyat dediler. açık ameliyatla tam 5 adet kist çıkarıldı. doktorlar çocuk yapmamızı söylediler biz de istiyorduk zaten. 10 ay kadar normal yolla denedk olmadı. 10. ayın sonunda regl 5 gün gecikti tabi ben de kan testi yaptırdım koca bir sıfır ile eve döndüm, hamile değildim.

doktorumdan hemen randevu aldım içim içimi yedi, kistler tekrarladı mı diye korktum ve korktuğum başıma geldi, sol tarafta yaklaşık 6 cm lik kist, sağda da 1,5 cm lik kist tespit edildi. doktrum önce laparoskopi sonra tüp bebek dedi, bu sırada önce benim sağlığım önemli olduğu için mr ve doubler derken sonuçlar derken ben bu arara 2 ay soğan kürü uyguladım. doktora tekrar gittiğimde doktor kistimin küçüldüğünü ve direkt tüp bebeğe başlamamı önerdi.

tüp bebek merkezindeki doktorum da kist ile tedavye başlayabilecğimizi belirtti. doğum kontrol hapı verdiler ilk ay, iğnelere başladığımda kistim yaklaşık 2,5 cm e kadar gerilemişti.

yumurta toplam transfer derken bayramın birinci günü ( transferimin 10. günü) dayanamayıp kan testi yaptırdım daha önce bir kaç yaptırdığım ve 0 çıkan beta hcg bu kez 77 idi ve ben hamileydim, bayram şekerim benimleydi.

henüz bebeğimin kesesini görmedim kalp atışlarını duymadım daha yolun çok başındayız. ama hamileyimmmm....

bu satırları bu hastalıkla mücadele eden arkadaşlarıma umut olsun diye yazdım.... lütfen moralinizi bozmayın ve umudunuzu kaybetmeyin .... en kısa sürede rabbim isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu yaşamayı...

ay canım gözünaydın inş. kucağınada allırsın benimde 3 cm ve 5 cm kistim vardı 5 cm olan kistimin içini boşalttılar ve ben tüp bebek yaptırdım ve 2 yumurta toplandı çok kötüüü ben yıkıldım sonra 1 tanesi bölündü ve transfer oldu ama ben koca bir sıfır gördüm ne mutlu sana

amin çok teşekkr ediyorum, işallah tedavisiz kendiğinden gelr bebeğin sana , allah bu yolda yürüyen herkesin yardımcısı olsun...

selam.benim de sol yumurtalık da 1.5 cm çikolata kisti olduğundan şüphelenilen bir kistim var.ve 11 aydır hamile kalamadım.eşimde de morfoloji sorunu var.bende ayrıca aşırı yumurtlama sorunu var.aşırı yumurtlayınca yumurtalar birbirini itekleyip durmaktan gelişip öne çıkamıolarmış...offff...sorun çok yani...2 gündür ağlamaktan yüzüm gözüm şişti.doktor aşılama dedi ama hiç ümidim yok ben direk tüp bebeğe geçeyim diyorum.bilemiyorum kafa kalmadı bende.

merhaba arkadaşlar
çikolata kisti başılığında yazıyorum kimse cvp vermiyo bende buraya yazayım dedim
4 ay önce bi düşük yaptum kürtaj oldum,
geçen ay çikolata kisti olduğunu öğrendim.4,5 cm çapında
doktorum laparoskopi önerdi.ama ben 3 ay doğal yolla denemk istiyorum dedim,sen bilirsin dedi.
sizce şansım düşük mü?
laparoskopi olmak istemiyorum çünkü okuduklarıma göre hep kist tekrar etmiş.

bende 1.5 cm çapında.doktor aşılama yapıcak.ben de doktorun tavsiyesine uyuyorum.ALLAH hepimize bebeklerimizi nasip etsin arkadaşım inşallah.

merhabalar ben 18 yaşında bekarım..sol kasıgımın agrıması nedenı ıle doktora gittim..ultrasona gırdım kıst var ama emın degılım dedı
benı mr(emar) sevk ettı..özel hastanede mr çektırdım 6 cm boyunda sol yumurtalıgımda çıkolata kıstı varmıs..ama ıyı huylumu
kötü huylumu emın degıller..bana dans etme kşma zıplama agır kaldırma denıldı..kistin patlama riski varmış..
ilaç felan vermedıler..adet olduktan 3 gün sonra tekrardan ultrasona gırıcekmışım o doktor karar verıcekmış amelıyat olup olmcagıma..
yardım ıstıyorum sızden..kızlıgımı bozarlarmı..bu amelıyata ne dıyosunuz..evlı degılım ve bu benm ıcın cok daha büyük bi sorun..eger timör varsa yumurtalıgında almak zorunda kalabılırız dedıler..sızzce ne yapmalıyım

canım öncelikle çok geçmiş olsun, hemen bir doktora bağlı kalma derim. Bende evlenmeden önce senin gibi olayla karşıaştım ve ameliyat oldum fakat çok pişmanım. Benden sana tavsiye soğan kürünü dene çok faydasını göreceksin Ca 125 ca 19 gibi testleri yaptırmadın mı oradan belli oluyr.

bir doktora baglı kalmadımm..ilk saglık ocagına gıtmıştım aıle hekımıne o benı çamlıca özel betemar hastanesıne gönderdi ultrason için..orada ultrasonu çektırdım..kesın bı cvp alamayınca mr gönderdi..bende gene özel 1.levent radyomara gittim.. mrcıda kesın bırşey söylemeyınce..cocuklugumdan beri gittigim özel çagdaş tıp polıkınlıgıne gıttım..orda bana bu dedıgınız testlerden yaptırmamı söyledı..henüz daha yaptırmadım..adet olmayı beklıyorum olduktan 3 gün sonra içerenköydeki avicenna hastanesıne gıdıp ultrasona gırıcem o doktorda amelıyat derse ne yapcagımı bılmıyorum.. erkek arkadaşım var ve bu durumdan o kadar rahatsızımkı cocugum olmayabılırmış.. :S yada yumurtalıgımı alıcaklarmış soğan kürünü deniyecegm..
ama en cok merak etttıgım amelıyathanede alttan mudahale etmemız gerek yoksa alamıyoruz gıbı bı sorunla karşılaşıcam die ödüm kopuyor

canım mutlaka soğan kürü yap çok işe yarıyor.benim bi sürü kistim vardı,soğan kürüyle hepsi temizlendi.şimdi sadece bir tane kistim kaldı.bu ay yine yapıcam soğan kürünü ve inanıyorum o da gidecek.

Merhaba Arkadasim. Bence hayattan kendini soyutlama sakin. Bir cocugunun olmamasi demek digerlerinin (es, dost, akraba) cocuklarini sevemiyecegin anlamina gelmez. Sadece 1 dakika dusun ve kimlerin cocugu benim yardimi ister, ya da kimin cocuguna sevgimi verebilirim diye dusun. Eminim en az 5 cocuk gelicektir aklina. Zaten icinde cocuk sevgisi var ise bu sevgini istesende istemesende diger butun cocuklara kocaman bir gulucukle gösterirsin. Icindeki huzunle de bakarsin cocuklara Ama cocuklar senin sedece yuzundeki gulucugu gördugu icin sana tertemiz saf bir sevgi sunacaklardir. kendi evladin gibi olmasa da her cocuk bir melekdir. Ustelik anne özlemi ceken kimsesiz cocuklar okadar cok ki (( Allah yardimcimiz olsun her konuda. Sevgilerimle...

ümidimizi yitirmeyelim arkadaşlar ben bu ay inciri denedim ama devamını getiremedim maliesef 10 gün yapabildim.
ama ümitliyim başaracammmmm
hadi çalışmalara devam paylaşımlara devam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…